PSV- Fenerbahçe (Kazanmak için Risk Alacağız)

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ens
    Junior Member
    • 30-09-2005
    • 25

    PSV- Fenerbahçe (Kazanmak için Risk Alacağız)

    Daum "Her iki takım için önemli bir maç..."
    Teknik Direktörümüz Chirstopf Daum, PSV Eindhoven ile yarın akşam oynayacağımız Şampiyonlar Ligi mücadelesi'nin son hazırlıklarını yapmak üzere Takımımzla birlikte geldiği Philips Stadı'nda basın toplantısı düzenledi. Daum "Kazanmak için riskler alacağız. Rakibimizin ilk dakikalardaki baskısını atlatırsak boş alanlar bularak sonuca gidebileceğimizi düşünüyorum" dedi. Teknik Direktörümüz Daum, maç ile ilgili düşüncelerini söyledikten sonra Basın mensuplarının sorularını cevapladı. İşte Teknik Diretkörümüzün basın toplantısının tam metni;

    Öncelikle Basın Toplantısına Hoşgeldiniz...Yarın oynayacağımız maç her iki taraf için görülmeye değer bir maç. Çünkü bizim için galibiyet, UEFA’ya devam etmemizi sağlayacak. PSV kazanırsa, onlarda Şampiyonlar Ligi’ne devam etme şansı yakalayacaklar. Yapmış olduğumuz ilk maçta olumlu tecrübeler kazandık. Bunları yarın sahada uygulamak istiyoruz. Öncelikle dikkat etmemiz gereken, Eindhoven’in maçın başlaması ile birlikte başlayacak baskılı oyununu durdurmamız gerekiyor. Tabii ki oyunun akışına göre Eindhoven gol bulamazsa taktik değişikliklere gidecek, bu da bizim lehimize olacaktır. Bulacağımız boş alanları değerlendirerek sonuca gidebiliriz. Görevlerimizden bir taneside iyi bir form yakalayan Farfan’ı kontrol etmek. Yine Farfan gibi Beasley’de oyunu etkileyebilecek ve dikkat edilmesi gereken bir oyuncu.

    Şimdi burada tüm Eindhoven takımını tek tek burada değerlendirmek istemiyoruz. Yeterli bilgilerimiz var ve bunları sahada uygulamaya çalışacağız. Son maçımızda Milan’a karşı iyi hazırlanmıştık ancak Shevchenko’ya karşı yaptığımız bireysel hatalarla rakibimizin etkili olmasını sağladık. Yarın önemli bir nokta olan ilk gol sonucu belirleyecektir. Temennim bu ilk golü bizim bulmamız ve oyunu istediğimiz gibi yönlendirmek. Eğer bunu rakibimiz bulursa işimiz oldukça güçleşecektir.

    Bu sezon oynamış olduğumuz maçlarıda göz önünde bulunduracak olursak, kimi maçları geriden gelerek çevirme şansını yakalamıştık. Eğer böyle bir durum yaşayacak olursak oyuncularımın taktik disipline bağlı kalmaları ve bunu unutmamaları gerekiyor.

    PSV’nin Hollanda’da ofansif bir anlayışa sahip olmasına ne diyorsunuz?
    Hollanda’da maçların ofansiv bir anlayışla oynandığını biliyoruz. Ancak uluslar arası arenada bu durum daha farklı. Eindhoven bu sene farklı bir durumla karşı karşıya. Birçok oyuncusunu kaybetti, yeni oyuncularla yeni bir takım oluşturdu ve Hiddink defanstan başlayan bu yapılanmayı başarıyla gerçekleştirdi. Böyle bir durumda ofansif bir yapılanma düşünseydi sıkıntı yaşayabilirdi. Doğru hamleler yaptığını sezon başladıktan sonra ve bugüne kadar gelinen süreçte gördük. Guus Hiddink’in oluşturduğu bu takımda taktiksel disiplinin ne kadar oturduğunu görmek için birçok kez 1-0 kazandıkları maçlara bakabiliriz. Geçen sene ki PSV tecrübeli ve oturmuş bir kadroya sahipti. Bu yüzden ofansif anlayış daha belirgindi. Ancak yenilenmiş PSV daha henüz o istediği ofansif anlayışa ulaşamadı.

    Anelka ve Serkan’ın durumları nedir?
    Her ikiside oynayabilecek durumda.

    Son iki maçta Schalke ve Milan’a yenildiniz, yarın ki maçı kazanmak istiyorsunuz. Bu maç için ne gibi değişiklikler düşünüyorsunuz?
    Şu anki durumumuz o maçlardan çok daha farklı. İlk maçta kaybedecek fazla birşeyimiz yoktu. 1-1 giden bir maç bizim için iyi bir sonuçtu. Ancak yetinmedik 3 puanı almak için uğraştık ancak puansız geri döndük. PSV gibi düşünmüş olsaydık 1 puanı alabilirdik. Yarın bize bir beraberlik yeterli olmayacak. Bu yüzden daha fazla risk alarak 3 puan almaya çalışacağız. Schalke maçını değerlendirecek olursak 9 kişi ile 11 kişiden daha iyi mücadele verdik. 9 kişi ile bile oyunu dengeleyecek pozisyonlar yakalayabildik. Bana 9 kişi ile mi oynamak istersiniz ? diye soracak olursanız, tabii ki hayır.11 kişi ile başlayıp maçı 11 kişi ile bitirmek isterim. Schalke’de oynanan maçta bir rakibin sinirlerini nasıl bozacağımızı da öğrendik. 9 kişi kalan takımımız rakibin sinirlerini yıpratmasını bildi. Dolayısı ile bu değerlendirmelerin karışımını alacak olursak, Milan maçındaki topa sahip olma konusunu başarır, Schalke maçında rakibimizin sinirlerini yıprattığımız gibi, PSV’li oyunculara bu uygulamada başarılı olursak istediğimiz sonucu alabileceğimizi düşünüyorum.

    Galatasaray ve Trabzonspor maçlarından sonra fazla gülmüyorsunuz. Yüzünüzde hep bir durgunluk var. Sebebi nedir?
    "Galatasaray maçından sonra beni ne kadar takip ettiğinizi bilmiyorum. Ancak tecrübe ettiğim bir olay var ki, Medya’nın aşırı övgüleri ile bir anda kendinizi zirvede buluyorsunuz. Tabii bu yaşanan duygularla da alakalı. Duygularınızı dengeleyebilirseniz, oyuncularınızı daha iyi kontrol altında tutabilirsiniz. Ayaklarınız yere basarak hareket edersiniz. Aynı durumu sezon başında da yaşadık Everton’u 5-0 yendiğimiz maçtan sonra, sezon açılışından önce bu sonucun iyi olmadığını söylemiştim. Nitekim sonrasında alınan iki beraberlikte en çok eleştiriyi yine ben almış oldum. Basına göre o iki hafta sonunda görevime son verilmesi gerekirdi. O iki maçtan sonra 12 maçlık bir seri yakaladık buda her zaman yakalanan bir başarı değildi. Galatasaray maçından sonra dile getirdiğim bir nokta vardı “Her maçı kazanamayız” ancak bunun bir sonraki maçta olacağını tahmin edemezdim. Takımın uyanması için böyle bir sonuca ihtiyaç vardı. Ve bunun cevabınıda oyuncularım yarın sahada verecek.

    Gerginliğimin bir başka nedenide dün, uzun süre birlikte çalıştığım Eike Immel’in sağlık sorunları nedeni ile ekibimden ayrılmak istemesi moralimi bozdu. Ne kadar üzgün bir ifadeye sahip olduğumu bilmiyorum. Ancak Trabzonspor maçından sonra gülerek medya karşısına çıkmak benim tarzım değil.

    Üzüldüğüm bir başka nokta da yarın alacağımız sonuç ne olursa olsun Şampiyonlar Ligi’ne devam edemeyişimizdir. Bir kademe daha atlamamız gerektiğini düşünmüştüm, inanmama rağmen bunu başaramadık. Yarın oynayacağımız maç Şampiyonlar Ligi’nde ki son maçımız ve buda üzücü" dedi.


    05.12.2005 20:37
  • ens
    Junior Member
    • 30-09-2005
    • 25

    #2
    Konu: PSV- Fenerbahçe (Kazanmak için Risk Alacağız)

    PSV Eindhoven Maçına Fransız Hakem !
    Fenerbahçemizin 06.Aralık.2005 Salı akşamı PSV Eindhoven ile oynayacağı Şampiyonlar Ligi E grubu son maçını Fransız hakem Eric Poulat yönetecek. Philips Stadı'nda TSİ 21.45'de başlayacak olan karşılaşmada Fransız hakemin yardımcılıklarını, yine aynı ülkeden Nelly Viennot ve Lionel Dagorne yapacak. Karşılaşmada, Philippe Kalt da dördüncü hakem olarak görev aldı.

    Yorum

    • ens
      Junior Member
      • 30-09-2005
      • 25

      #3
      Konu: PSV- Fenerbahçe (Kazanmak için Risk Alacağız)

      Hakeme Dikkat!
      Fenerbahçemizin deplasmanda PSV Eindhoven ile oynayacağı kritik maçı Eric Poulat’ın yöneteceği açıklandı. Bu sezon uluslararası alanda 4 maç yöneten Fransız hakem 13 sarı, 2 kırmızı kart gösterdi. Özellikle sertliğe taviz vermeyen yapısıyla bilinen Poulat, kolay kart çıkarmasıyla tanınıyor. Futbolcularımızın yarın gece bu konuda çok dikkat etmesi gerekiyor. Fransız Futbol Federasyonu’nun Alain Sars ile birlikte Dünya Kupası’na gönderdiği iki hakemden biri olan 42 yaşındaki Poulat, 1 Ekim 2002’de Galatasaray’ın İstanbul’da Club Brugge ile 0-0 berabere kaldığı Şampiyonlar Ligi karşılaşmasını idare etmişti. Poulat’ın yardımcılıklarını Nelly Viennot ve Lionel Dagorne yapacak. Maçın 4. hakemi ise Philippe Kalt.

      Yorum

      • ens
        Junior Member
        • 30-09-2005
        • 25

        #4
        Konu: PSV- Fenerbahçe (Kazanmak için Risk Alacağız)

        Coşkulu Karşılama
        Avrupa Şampiyonlar Ligi (E) Grubu'ndaki son maçında yarın Hollanda'nın PSV Eindhoven takımıyla karşılaşacak Fenerbahçemiz, Eindhoven'a geldi. İstanbul'dan özel bir uçakla Eindhoven'a gelen kafilemize havalimanında taraftarlarımız coşkulu bir karşılama yaptı. Teknik direktörümüz Christoph Daum'a çiçek veren taraftarlarımız, futbolcularımıza sevgi gösterilerinde bulundu. Kafilemizde Başkanımız Aziz Yıldırım ve yöneticilerin yanı sıra Futbol Federasyonu Başkanvekili Şekip Mosturoğlu da yer aldı.

        Takımımız, havalimanından Eindhoven'da konaklayacağı Dorint Sofitel Cocagne Oteli'ne hareket etti.

        Fenerbahçemiz, maçın hazırlıklarını bu akşam karşılaşmanın oynanacağı Philips Stadı'nda yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

        Yorum

        • ens
          Junior Member
          • 30-09-2005
          • 25

          #5
          Konu: PSV- Fenerbahçe (Kazanmak için Risk Alacağız)

          Takımımız Phillips Stadı’nda Çalıştı
          05 Aralık 2005 Pazartesi

          Fenerbahçemizin, Şampiyonlar Ligi E Grubu’nda Hollanda’nın PSV Eindhoven takımıyla yapacağı maçın hazırlıklarını karşılaşmanın oynanacağı Philips Stadı’nda bir saat süren bir antrenmanla tamamladı.
          Teknik direktörümüz Daum yönetiminde çalışan takımımız, antrenmanın ilk bölümünde düz koşunun ardından iki gruba ayrılarak şut çalışması yaptı, idman çift kale maçla sona erdi.
          Antrenmana Başkanımız Aziz Yıldırım ve yönetim kurulumuz ile birlikte 400’e yakın taraftarımızın yanısıra eski oyuncumuz Pierre Van Hooijdonk da izledi.
          Van Hooijdonk, çalışmanın bitiminde eski takım arkadaşlarıyla hasret giderdi ve yarınki maç için onlara başarılar diledi.




          Haber ile ilgili diğer fotoğraflar

          Yorum

          • ens
            Junior Member
            • 30-09-2005
            • 25

            #6
            Konu: PSV- Fenerbahçe (Kazanmak için Risk Alacağız)

            PSVli Futbolculardan İddialı Açıklamalar
            Ligdeki son maçında Hooijdonk’un takımı NAC Breda’yı 3-0’lık skorla geçen PSV Eindhoven, gözünü Fenerbahçemize çevirdi. Kırmızı-Beyazlılar, yarın akşamki maçı kazanıp, Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkacaklarını iddia ederken, 35 yaşındaki kaptan Cocu, geçen sezon kaçırdıkları finali bu kez yakalamak istediklerini belirterek, “Bunun için Fenerbahçe’yi yenmek zorundayız'' dedi.

            "GOLÜM VAR"
            Tecrübeli oyuncu, hafta boyunca takımda bu maçı konuştuklarını kaydederek, şansı yaver gidenin sahadan galip ayrılacağını belirtti. PSV’nin Perulu golcüsü Farfan, Fenerbahçemize golü olduğunu ileri sürerek, “Son lig maçında gol attım ve çok formdayım. İstanbul’daki maçta 10 kişi kalmıştık. Bu kez 10 kişi kalsak da, 9 kişi kalsak da mutlaka kazanacağız'' iddiasında bulundu.

            "ATMOSFER MÜTHİŞTİ"
            İlk maçta kırmızı kartla oyun dışı kalan Hesselink ise, kazanmak için ilk dakikadan son ana kadar Fenerbahçemize baskı kurmaları gerektiğini vurguladı ve şunları söyledi: “İstanbul’da inanılmaz bir atmosfer vardı ve bundan etkilendik. Eindhoven’da o kadar olmasa da iyi bir atmosfer bekliyoruz. İki takımın da şansları eşit ama biz sadece kazanmayı düşünüyoruz.''

            Yorum

            • ens
              Junior Member
              • 30-09-2005
              • 25

              #7
              Konu: PSV- Fenerbahçe (Kazanmak için Risk Alacağız)

              "Ev Sahibi Olmanın Avantajlarını Kullanmak İstiyoruz"
              PSV Eindhoven teknik direktörü Guus Hiddink, yarınki maç öncesi yaptığı açıklamada, Fenerbahçemiz ile oynayacakları karşılaşmanın çok kritik olduğunu belirterek şunları söyledi, "Yarın oynanacak maç, 2 takım için de çok kritik bir mücadele. Fenerbahçe, UEFA’ya gitmek için saldıracak, bizim ise daha değişik beklentilerimiz var. İlk maçta özellikle 1 kişi eksik oynadığımız için istediğimizi ortaya koyamadık ama şimdi ev sahibi olmanın verdiği avantajla bu kritik sınavı 3 puanla noktalamak istiyoruz. Her iki takıma da başarılar diliyorum."

              Yorum

              • ens
                Junior Member
                • 30-09-2005
                • 25

                #8
                Konu: PSV- Fenerbahçe (Kazanmak için Risk Alacağız)

                PSV Hollanda Liginde hep ilk Golü atıp kazanıyor.. Umarım yine ilk Golü biz atarız ve kazanırız..

                PSV Eindhoven 3 : 0 NAC - Phillips Stadion
                J.V.o. Hesselink (54)
                J. Farfan (78)
                A. Kone (87)

                PSV Eindhoven 3 : 0 ADO Den Haag - Phillips Stadion
                J.V.o. Hesselink (60,73)
                A. Kone (86)


                05/11/105 PSV Eindhoven 3 : 0 Sparta Rotterdam - Phillips Stadion
                J. Farfan (33,74)
                D. Beasley (34)


                23/10/105 PSV Eindhoven 1 : 0 Ajax Amsterdam - Phillips Stadion
                T. Simons (10 pen)

                15/10/105 PSV Eindhoven 3 : 0 AZ - Phillips Stadion
                P. Cocu (42,82)
                J.V.o. Hesselink (88)

                PSV Eindhoven 2 : 0 RBC Roosendaal - Phillips Stadion
                T. Simons (8)
                J. Farfan (47)

                PSV Eindhoven 1 : 0 Utrecht - Phillips Stadion
                A. Kone (49)

                PSV Eindhoven 2 : 1 Vitesse Arnhem
                J. Farfan (32)
                P. Cocu (45)
                Alex (21 kendi kalesine... sayılmaz )


                ----------
                CL de Kazandığı maçlar..

                PSV Eindhoven 1 Schalke 0
                PSV Eindhoven 1 Milan 0
                ---------------------
                İlk GOLÜ yiyincede genelde kaybediyor..
                Fenerbahçe 3 PSV 0
                Shalke 3 PSV 0

                Yorum

                İşlem Yapılıyor
                X