19 / 20 ocak 2006 ya kadar dişinizi sıkın

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • jýggy1997
    Junior Member
    • 26-08-2004
    • 227

    19 / 20 ocak 2006 ya kadar dişinizi sıkın

    Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 19-20 Ocak 2006'da olağanüstü genel kurula gitme kararı aldı.

    Levent Bıçakcı başkanlığında, federasyonun Beylerbeyi'ndeki tesislerinde olağan toplantısını yapan yönetim kurulundan kongre kararı çıktı.

    Yaklaşık 3,5 saat süren toplantıdan sonra, kararı basına açıklayan Bıçakcı, 19-20 Ocak 2006'da olağanüstü genel kurula giderek, güven tazelemek istediklerini söyledi.

    Peki toplantıda neler yaşandı ve neden seçim kararı alındı .

    Hatırlanacağı üzere bundan bir süre önce Tahkim Kurulu üyeleri istifa etmiş ve istifalarından sonra bazı federasyon yetkililerinin kendilerine baskı yaptığıklarını iddia etmişlerdi.

    Bu gelişmelerin ardından Federasyon Yönetim Kurulu, Hasan Doğan başkanlığında iddiaları araştırmak için bir komisyon oluşturmuştu.Bugün yapılan toplantıda komisyonun hazırladığı rapor açıklandı. Raporda bazı fedarasyon yöneticilerini suçlayıcı ifadeler yer aldığı ve bu nedenle zaman zaman tartışmaların yaşandığı öğrenildi.

    Ayrıca Tahkim Kurulu'nun bugüne kadar aldığı pek çok karar ve son olarak Fenerbahçe'den Semih Şentürk'ün cezasının kaldırılması federasyon yetkililerince bir meydan okuma olarak nitelendirildi ve "bu tahkim ile bu iş yürümez" düşüncesinde birleşildi.

    Federasyon yönetimi, Tahkim ve PFDK gibi kurumlarda yaşanan sıkıntıları kaldırmak, daha güçlü bir şekilde güven tazeleyip yeniden görev almak için bu kararı aldığı öğrenildi.

    Federasyonun konuyla ilgili resmi açıklması ise şöyle;

    “Yönetim Kurulu’muz göreve geldiği tarihten bu yana büyük bir özveriyle çalışmakta ve Türk futbolunun yıllardır süregelen çoğu önemli sorunu için çözüm üretmektedir. Bu anlamda kat edilen mesafelerin ne denli büyük olduğu da ortadadır. Ancak son gelişmelerin ardından yaşananlar, kamuoyu algılamasında farklı değerlendirmeleri beraberinde getirmiştir. Baştan beri şeffaflığı ilke edinen ve çağdaş bir yönetim anlayışını benimseyen kurulumuz, bu aşamada futbol genel kurulunun güvenoyuna gereksinim duymuştur. Zaten Tahkim Kurulu seçimi için toplanması gereken genel kurulun seçim gündemli olağanüstü toplantıya çağrılması etik anlamda da doğru bulunmuştur. Yönetim Kurulu’nda hiçbir üyenin kişisel ikbal peşinde koşmadığı ve futbolun değerlerini her şeyden önemli tuttuğunu bu vesileyle hatırlatmakta yarar görüyoruz. Yönetim Kurulu’muz Genel Kurul tarihine dek tüm vecibelerini eksiksiz yerine getirmeyi sürdürecektir. Genel Kurul’un yeniden görev vermesi halinde belirlenen hedeflere yine büyük bir şevk ve kararlılıkla ulaşmak için çalışmalarımız sürecektir.”

    kaynak:www.maraton.com.tr



    hadi bakalım hayırlısı olsun -.-
İşlem Yapılıyor
X