GİŞEDEKİ GS-FB MAÇININ GALİBİ GALATASARAY OLDU !!!!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • istanbul47
    Junior Member
    • 13-07-2004
    • 332

    GİŞEDEKİ GS-FB MAÇININ GALİBİ GALATASARAY OLDU !!!!

    hoppaGişede Galatasaray, Fenerbahçe'yi yendi
    İkisene önce gösterime giren ve futbolun bilinmeyen yönlerini ortaya koyan 'Eski Açık Sarı Desene' adlı GS belgeseli; bu vizyona giren 'Takım Böyle Tutulur' adlı FB filmini gişede yendi!.
    Galatasaray taraftarları için Ömer Ali Kazma tarafından 2003 yılında çekilen 'Eski Açık Sarı Desene' adlı 90 dakikalık belgesel; 52 salonda birden gösterime girmiş ve 34 bin 526 kişi tarafından izlenmişti. Bunun yanı sıra eski milli futbolcu Ogün Altıparmak'ın oğlu Okan Altıparmak'ın çektiği 'Takım Böyle Tutulur' adlı 110 dakikalık Fenerbahçe belgeseli ise 25 Kasım'da 100 salonda birden gösterilmesine rağmen, 4 hafta vizyonda kalıp sadece 6 bin 650 seyirciye ulaşabildi.

    10 HAFTA FAZLA VİZYONDA KALDI

    FB'lilerin 'Takım Böyle Tutulur'u 4 hafta vizyonda kalıp 46 bin 480 YTL hasılat yaparken, GS'lilerin 'Eski Açık Sarı Desene'si 14 haftada 208 bin 426 YTL gişe geliri elde etmişti. Buna göre; iki ezeli rakip arasındaki gişe mücadelesinin galibi de Cimbom oldu! 'Eski Açık Sarı Desene' belgeselinin yönetmeni Ömer Ali Kazma "Bizim belgeselimizi ilk hafta sonu 13 bin kişi seyretti. Fenerbahçe'ninkini ise 4 bin kişi" diyerek gişe zaferini vurguladı. Henüz 'Takım Böyle Tutulur'u seyretmediğini de belirten Kazma, "Belgesel vizyondan çok çabuk kalktı o nedenle izleyemedim. Ancak en kısa zamanda VCD ya da DVD de izlemeyi düşünüyorum" dedi.

    ALTIPARMAK: SONUÇ SÜRPRİZ DEÐİL

    'Takım Böyle Tutulur'un yönetmeni Okan Altıparmak ise GS taraftarının FB tutkunlarından farklı bir profile sahip olduklarını belirterek, "Futbol taraftarını sinemaya çekmek zor" dedi. Sonucun sürpriz olmadığını vurgulayan Altıparmak gişe rekabetiyle ilgili şunları söyledi: "Biz Fenerbahçeliler belki bize bir sürpriz yapar diye belgeseli sinemaya soktuk ama öyle bir sürpriz oluşmadı. Bunun bir diğer nedeni de taraftarın evden çıkıp sinema yerine maça gitmesi." Hayal kırıklığına uğramadığını da belirten Okan Altıparmak "Benim belgeselim 150 bin YTL'ye mal oldu. Henüz maçın 10'uncu dakikasındayız ve ben inanıyorum ki, sinemadan olmasa bile VCD, DVD ve yurt dışı satışlarından bu parayı karşılayacağız" dedi.

    Galatasaray'a daha çok futbolcular tarafından bakan 'Eski Açık Sarı Desene'nin aksine Okan Altıparmak 'Takım Böyle Tutulur'da Fenerbahçe taraftarlarının yaşamını takip ederek, onların 'Sarı Kanaryalı'lıkla ilgili özel anlarının peşine düşüyor. Altıparmak, Fenerbahçe tutkusunun ne olduğunu, stadyumlardan, sokak röportajlarına, heyecanlı maçlardan, gol sevinçlerine uzanan renkli görüntülerle anlatıyor

    Belgeseli için yaklaşık bir yıl süreyle tüm deplasmanlara, maçlara ve takımla birlikte kamplara katılan ve iki yıl önce 300 bin YTL harcayan Ömer Ali Kazma; deneyimlerini şöyle anlatıyor: "Futbolun sahada görünen 90 dakikadan çok daha farklı olduğunu yaşayarak gördüm. Benim için farklı bir deneyimdi. Amacım bu filmin takımlara ve futbola olan saygının artmasını sağlamaktı. Biraz etkili olabildiysem ne mutlu bana. Yoksa kimin daha çok gişe yaptığı çok da önemli değil."

    ÖYKÜ YAZICIOÐLU / SABAH
  • bybuki
    Seni unutmayacagým
    • 26-01-2004
    • 4684

    #2
    Konu: GİŞEDEKİ GS-FB MAÇININ GALİBİ GALATASARAY OLDU !!!!

    galatasaray belgeselini izledim seyirciler o senenin başarılarını herkes merak edip seyretti ama fenerbahce belgeseli başarıları olmadıgından taraftarlarla ilgili belgesel cektiler tabiki buda seyirciler tarafından ilgi görmedi


    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X