euroasiasat ve samsung a200c

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • grimreaper
    Junior Member
    • 15-01-2006
    • 3

    euroasiasat ve samsung a200c

    Merhabalar,

    Ankara, Batıkent civarında oturuyorum. Apartmanımıza uydu anteni yapıldı ve her eve sinyal dağıtıldı, tek yapmanız gereken bir receiver alıp tvnizi izlemek dediler. Okuduğum bir bilgisayar dergisinde Samsung a200c modeli çok övüldüğünden, ve fiyatını da uygun gördüğümden bu ürünü satın aldım. 139ytl gibi bir fiyata aldım ürünü. Neyse, kısa keseyim, şifreli kanallar, emular, şifre kırmak, kodlar vs bizim ilgi alanımıza girmiyor. Aslına bakarsanız izlediğimiz 2-3 tane kanal var (CNBC-e, Kanal-D vs), onları da normal antenle adam gibi izleyemediğimiz için uyduyu tercih ettik. Yani şifresiz, ücretsiz kanalları izlemek istiyoruz.

    Şimdi, anladığım kadarıyla bu bahsettiğim kanalların çoğu, Euroasiasat isimli uydu üzerinden yayınlanıyor. Yalnız benim alıcımın uydu listesi içerisinde bu uydu bulunmuyor. Dolayısıyla otomatik arama falan yaptırdığımda kesinlikle kanal bulamıyorum.

    Çanağımız Turksat 1C'yi falan güzelce görüyor. Bildiğim kadarıyla bu iki uydu da (turksat 1c ve euroasiasat) 42derece East konumunda bulunuyor, dolayısıyla antenin iki uyduyu da görebiliyor olması gerekmez mi?

    Dün artık çaresiz kalıp bütün bir gün boyunca, cihazın hafızasındaki kayıtlı bütün free kanalları tarattırdım. Toplamda 68 tane kanal buldu, ve belki inanmazsınız ama bu 68 kanalın her halde 60 tanesi de TRT kanallarından oluşuyordu. Saatler süren arama işleminden sonra şok oldum doğruyu söylemek gerekirse. Gerçi, türkmen tv gibi bi ismi olan bi kanal yakaladık, orada yarısından sonra Constantine'i izledik o da ayrı bi dumur oldu bize.

    Bana bu konuda yardımcı olabilir, yol gösterebilirseniz çok sevinirim. Ne yapmam gerekiyor, uydu-tv konusu hep uzak kaldığım ve malesef hemen hiç bilgi sahibi olmadığım bir konu.

    Ne yaptık hata mı ettik bu uydu işine heves etmekle.

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
  • ybæl©ik
    ADMINISTRATOR
    • 25-01-2003
    • 30775

    #2
    Konu: euroasiasat ve samsung a200c

    Ne yaptık hata mı ettik bu uydu işine heves etmekle.
    siz hatayı cihaz tercihinizle yapmışsınız arkadaşım.

    neyse

    evet, Eurasiasat 2/A ve Turksat 1/C uyduları 42 derece Doğu konumundadır.

    ancak Turksat uydusundaki Transponderlar ( frekanslar ) ile Eurasiasat uydusundaki frekanslar farklıdır.

    aynı yörüngede olmasına rağmen yayın bulamama probleminiz Transponderlardan kaynaklanmaktadır.

    aşağıda verdiğim linklerden Eurasiasat uydusundaki güncel Frekansları cihazınıza girerek uydu-kanal taraması yaptığınızda 120-130 civarı yayın bulmanız gerekiyor.

    ayrıca 11734 V 3291 frekansını cihazınıza girerek Şebeke-NT-Network arama yaptığınızda da uydudaki yayınları bulmanız muhtemeldir.

    TURKSAT 1C (42.0E)

    EURASIASAT 1 (42.0E)

    Türksat 1C

    Eurasiasat 1

    Yorum

    • cakolta
      Junior Member
      • 05-10-2005
      • 32

      #3
      Konu: euroasiasat ve samsung a200c

      arkadaşım bendede aynı model var makina çok güzel
      sen Türksat 1 c uydusunu gel manuel aramadan arama yap transponderleri birer birer arttır. şebeke arama açık olsun sinyal tam geldiğinde lütfen bekleyin yazısı gittikten sonra şebeke adı geliyor tarama için okey ye basıyorsun bütün kanalları bulursun . türksatta 140 kanal varhepsi çıkıyor

      Yorum

      • grimreaper
        Junior Member
        • 15-01-2006
        • 3

        #4
        Konu: euroasiasat ve samsung a200c

        Merhaba,

        anlattıklarınız için teşekkür ederim. Akşam eve döndüğümde deneyip sonuçları bildiririm.

        Yorum

        • grimreaper
          Junior Member
          • 15-01-2006
          • 3

          #5
          Konu: euroasiasat ve samsung a200c

          Merhaba,

          Malesef hala aynı problemi yaşamaya devam ediyorum.

          Bu arada LNB ayarlarından üst ve alt menzil yada benzeri bir ayar var onu biraz kurcaladıktan sonra, Türksatta önceden 90 olan tanımlı transponder sayısı 105'e çıktı. Yine Şebeke araması açık olarak tarama yaptırdım ama nafile. Turksat 1C uydusuna gelip buradan transponderları tek tek artırdığımda daha önce bulamadığımız birtakım kanalları bulduk ancak özellikle istediğimiz kanallar olan kanal d, atv, show tv, cnbc-e (özellikle cnbc-e, receiver'i resmen bu kanal için aldık) bir türlü bulamıyorum. Dahası cihaza manuel ayar kısmından bu kanalları için bahsi geçen sitelerdeki değerleri girdiğimde, sinyal seviyesi 0 seviyesinde duruyor ve arama yapmama bile izin vermiyor crashs .

          Başka önerisi olan, bir şekilde şu istediğimiz kanalları izlememize yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa, yol gösterebilirseniz sevinirim.

          Yorum

          İşlem Yapılıyor
          X