İSTANBUL'UN GÖBEÐİNDE 5 YAŞINDAKİ ÇOCUKLAR UYUŞTURUCU SATIYOR

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • pehh
    Member
    • 12-12-2004
    • 711

    İSTANBUL'UN GÖBEÐİNDE 5 YAŞINDAKİ ÇOCUKLAR UYUŞTURUCU SATIYOR

    İSTANBUL'UN GÖBEÐİNDE 5 YAŞINDAKİ ÇOCUKLAR UYUŞTURUCU SATIYOR



    Anne sarıyor kızı satıyor



    Türkiye’nin uyuşturucu cenneti sayılan İstanbul’da inanılmaz boyutlarda uyuşturucu ticareti yapılıyor. Esenler -Karabağ semtinde bir çok evde leblebi çekirdek gibi uyuşturucu satılıyor. İşin ilginç tarafı, apartman bodrumlarında uyuşturucu imal eden sayısız aile, satışı dört-beş yaşındaki çocuklar aracılığıyla gerçekleştiriyor.

    Geçtiğimiz Kurban Bayramı arifesinde uyuşturucu satın almak isteyenler, Karabağlar semtine hücum etti. Uyuşturucu müptelaları satış yapan evler önünde uyuşturucu kuyruğuna girdiler.

    OKUL HARÇLIÐIMI ÇIKARIYORUM

    Show TV Haber Özel Ekibinin kapı kapı dolaştığı ve görüntülediği mahallede beş yaşlarında bir kız çocuğunun mahçubiyet içinde söylediği sözler, uyuşturucu tacirlerinin kimleri maşa gibi kullandığını gözler önüne seriyor:

    "Annem babam, ’satsana, ekmek parası kazansana,’ diyor, ben de satıp kazanıyorum." Bir başka kapıda, bir erkek çocuğu ise şöyle diyor:

    "Annem ev hanımı, babam işsiz, ben de bunları satarak okul harçılığımı kazanıyorum."

    Show-TV Haber Özel ekibinin baştan sona görüntülediği uyuşturucu tezgáhı, Güney Amerika’dan izlediğimiz uyuşturucu dünyasını hiç aratmıyor. Evlerin çoğu imalathane gibi kullanılıyor. Çocuklar uyuşturucunun imal edildiği odalarda esrar sarıyor, sigara kağıdı satıyor ve perakende satışta başrolü oynuyor. Dört-beş yaşlarındaki çocuklar, ne yazık ki oyuncaklarıyla değil, zehir üretilen masalarda uyuşturucu torbalarıyla oynuyor. Okul çağına gelmiş çocuklar, esrar ve hap satıyor.

    PAPATYA VAR, KİRAZ VAR

    Bugün sigara ve esrar satan bu çocukları yarın nasıl bir ticari akibet bekliyor, belirsiz.

    Bayram tatilini dört gözle bekleyen uyuşturucu müptelaları, soluğu İstanbul Esenler Karabayır semtinde alıyor. Bunlardan biri görünümündeki Haber Özel elemanı, uyuşturucu satın almak için semtte birçok eve giriyor ve hiç birinden boş çıkmıyor. Yollarda dört-beş yaşlarındaki çocuklardan yaşlı kadınlara kadar çeşit çeşit satıcılara rastlıyor. Bir evin kapısında uyuşturucu kuyruğuna girmiş insanlar yer alıyor. İçeride ise dolma sarar gibi uyuşturucu üretimi yapılıyor.

    Bir kadın satıcı, İstanbul’un göbeğinde uyuşturucu kuyruğuna giren insanlara sattığı esrarın kaliteli olduğunu söylüyor:bağırıyor: "Benim cigaram 10 numara, benim cigaram 10 numara."

    "Hadi Kanguru var, papatya, kiraz var. Şeker var, ot var..."

    Kendinizi bir an herhangi bir halk pazarında sanabilirsiniz. Malını öven pazarcılar içinde kaldığınızı düşünebilirsiniz. Ne acı ki, burası İstanbul’un uyuşturucu merkezi sayılan meşhur Esenler-Karabayır semti. Uyuşturucunun, çocukların elinde oyuncak olduğu, uyuşturucu tacirlerinin nefes nefes ölüm sattığı bir semt.

    BEŞYAŞINDA ÇOCUK SATICI

    Beş yaşındaki çocukların satıcı olarak kullanıldığını belgeleyen haber Genel Yönetmenliğini Ertan Turhan’ın, sunuculuğunu Gökhan Bektaş’ın yaptığı Show TV Haber Özel Programında bu akşam yayınlanacak.


    Haberturk
    HÜRRİYET
  • pehh
    Member
    • 12-12-2004
    • 711

    #2
    Konu: İSTANBUL'UN GÖBEÐİNDE 5 YAŞINDAKİ ÇOCUKLAR UYUŞTURUCU SATIYOR

    Hemen bir yorum yapayım, gerisini siz düşünün.

    Bu çocuklar bu yaşta eroin satarsa, 17-18'de büyük ihtimal adam bıçaklar, 19- ve sonrasında da muhtemelen, adam öldürme, kaçırma kısacası para uğruna her işi yapan, aramızda yaşayan bir MAHLUKAT halini alacaklar. Ana baba cahil. fakirlik almış başını gidiyor. Offff Off, ülkemiz ne hale geldi.

    Yetkililer de herhalde, şu anda yaz tatillerini nerede geçireceklerini, yaza doğru hangi arabayı alacaklarını ve önümüzdeki yıl evlerini değiştirip değiştirmeyeceklerini yada değiştirmeyeceklerse nasıl tekrar dekore edeclerini düşünüyorlardır. Belki de iş takibi yapıyorlardır. Anlarsınız ya memlekete hizmet ediyorlardır.

    Ne yapsın adamlar o kadar meşgüller ki, bu çocuklarla ilgili bir ıslah programı yada ekonomik destek programı ve arkadan gelen çocuklara yönelik uyarıcı bir eğitim programı düşünecek vakitleri yok.

    Bu gidişle sonumuz hiç de hayırlı görünmüyor. Ama çözüm var arkadaşlar, herhalde 5-10 sene sonra dışarı çelik yelek giyerek çıkarız, olur biter.
    Son düzenleme pehh; 18-01-2006, 06:26.

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X