son olimpia yazılımı ile ilgili sorun

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • htuncmen
    Junior Member
    • 25-12-2004
    • 79

    son olimpia yazılımı ile ilgili sorun

    engineer usta
    bende olimpia 8100 cı var.adı geçen 05.01.2005 tarihli yazılımı attım. attıktan sonra multiler hemen açıldı fakat bir sonraki akşam multilerde problem oluştu. açılmadığı gibi kanallar arası geçişte ( özellikle tps kanalları)takılma, yawaşlama gibi olaylar olmaya başladı. TPs ten kaynaklanan genel bi sorun mu yoksa ben yüklerken hata mı yaptım. ama yüklerken hata yapmış olsaydım ilk yüklediğim zamanda çalışmaması gerekmezmiydi?yardımlarınız için teşekkürler
    iyi çalışmalar
  • Engineer
    OZMENA TEAM
    • 12-06-2004
    • 5155

    #2
    Konu: son olimpia yazılımı ile ilgili sorun

    Aes keylerle ilgili ilgili açıklamayı En son keyler bölümünde yazdım
    Originally posted by Engineer
    Multivizyonlardıa sıralı AES Key olayı bitmiştir. Sıralama takip edilir ve yine belirli periyod izlemeye devam ederse ileride tahmini bir liste yapılabilir ve yazılımlara enjekte edilebilir Tabi bu bir ihtimal. Şu anda döngü bozulmuştur.

    Multivizyon kanalları uzun bir süre TPSCrypt kullanarak AES key ile izlenmiş ve bir süre sonra keyleri belirli bir tarihten itibaren aynı şekilde değiştirerek sıralı keye döndermiş. Yaklaşık 1 hafta öncede bu sistemi terkederek diğer TPS kanallarının kullandığı via2.3 sistemine dönmüştü.
    Şimdi tekrar TPSCrypt şifreleme sistemine dönmüş ve AES keylerle izlenebilmektedir. Ancak şimdi belirli bir sıralama kullanmadığından muhtemel keyler bilinmemektedir.

    Şimdilik güncel AES keyleri cihazlara manuel olarak girerek izleyebilirsiniz.
    Keyleri http://www.ozmena.com/showthread.php?t=54274 topiğinden takip ediniz.
    Sizin esas probleminiz sizden kaynaklanmıyor. Yayınsalda değil.
    Sorun şu TPS AU yazılımlarda muhtemel keyler yazılım içine girilmiş ve tarihe göre her gün kendi değişmekteydi.
    Yukarıda anlattığım gibi döngü bozuldu. TPS AU yazılımlarda yazılım o günkü keyi yerine koyuyor ve kanal açmayınca bunu otomatik döngü olarak tekrarlıyor ve cihaz bu kanallarda donma ve yavaşlama gösteriyor.
    Menü girip güncel keyi yazdığınız takdirde yavaşlama ve donma kalmadığını göreceksiniz. tabi donmadan dolayı menü ye girmekte biraz zaman alıyor.

    Bu sorunu yaşamak istemiyorsanız. Forumdaki D+ ok olan 6682 yazılmını yüklerseniz böyle bir olayla karşılaşmassınız. Çünkü o yazılımda şu an devre dışı olmuş keyler yüklü değil.
    TPS AU dışında 6682 ile 6684 yazılımın bir farkı yoktu. Şimdi TPS AU olayı kalmadığına göre 6682 yükleyebilirsiniz.
    Hatta TPS AU olayı yüzünden 6684 yazılımlarında B.i.s.s. key girişi bile iptal edilmişti. Şu an için D+ lı 6682 yazılım, D+ TPS AU 6684 den daha iyi bir yazılım.
    Son düzenleme Engineer; 18-01-2006, 18:55.

    Yorum

    • htuncmen
      Junior Member
      • 25-12-2004
      • 79

      #3
      Konu: son olimpia yazılımı ile ilgili sorun

      tesekkurler

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X