"Telafi eğitim" geliyor

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ekyildiz
    Senior Member
    • 08-04-2005
    • 4282

    "Telafi eğitim" geliyor

    Avrupa Birliği kıstaslarını da göz önünde bulundurarak, kimsenin eğitim dışında kalmaması için yeni projeleri uygulamaya koyuyor. Daha önce 'Haydi Kızlar Okula', 'Tarladan Okula', 'Taşımalı Eğitim', 'Taşımalı Mobil Okul' gibi çalışmalarla çeşitli nedenlerle eğitimin dışında kalmış çocukları yeniden okula kazandırmak için çalışmalar yapan MEB, şimdi de 'telafi eğitim' projesini uygulamaya koymaya hazırlanıyor.

    'Telafi Eğitim' projesiyle 10-14 yaş grubundaki çocukların eğitime kazındırılması amaçlanıyor. Projeyle birlikte şu anda yüzde 97 olan ilköğretimdeki okullaşma oranını yüzde 100'e çıkarılması planlanıyor. Telafi Eğitim Projesi, Jandarma Genel Komutanlığı eşgüdümünde MEB, UNICEF ve sivil toplum örgütleriyle gerçekleştirilecek. Çalıştay çalışmalarına başlanan telafi eğitiminde, hedef kitleyi; zorunlu öğrenim çağında olup yurtdışında bulunmuş, tutuklu olmuş, oturduğu yerde okul bulamamış ve sağlık durumu nedeniyle okula gidememiş veya öğrenimine ara vermiş 10-14 yaş grubu çocuklar oluşturuyor.

    Uzmanlar ayrıca ilköğretim telafi eğitiminden yararlanacakların kapsamını daha da açarak, projenin Adalet Bakanlığı kapsamında bulunun çocuklar, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'ndaki çocuklar, hastanelerdeki çocuklar, engelli çocuklar, sokaklarda çalışan çocuklar, sanayide ve tarımda çalışan çocuklar, sokaklarda yaşayan çocuklar ile ekonomik ve geleneksel nedenlerle ilköğretim sistemi dışında kalan çocukları kapsadığını belirtti.

    Söz konusu projeyle her öğrencinin kendi hızında bir eğitim alması hedefleniyor. Özellikle özel durumlar için esnek bir müfredat uygulanacak ve buna paralel ders kitabı hazırlanacak. Etkin bir yönlendirme sistemi kurulacak. Çocukların yaşam becerilerini geliştirilmesi sağlanacak. Özellikle zor konularda başa çıkma mekanizmalarını geliştirmeleri amaçlanıyor. Bu proje özellikle 10-14 yaş grubundaki çocukların öğrenim çağındaki öğrencilerle hem yaş hem de bedensel uyumsuzluk yaşamaları ve okula gitmemelerinin önündeki engelleri ortadan kaldırmak olarak ortaya çıktı.

    MEB uzmanları projenin ilk aşamasında durum analizi yapacak. İkinci aşamada 'deneyim ve bilgi paylaşımı' konulu bir atölye çalışması yaparak, projeyle ilgili koordinatörlükler elde edilen bilgiler ortaya konulacak. Bu aşamadan sonra müfredat hazırlık çalışmaları ve akabinde kitap yazımı aşamasına geçilecek. Eğitimin yapılacağı iller belirlenip, eğiticileri bu alanda eğitmek ve uygulamayı topluma tanıtma ve uygulama aşamalarına geçilecek.

    Mynet ten alıntıdır.
İşlem Yapılıyor
X