Koca gemi 1300 kişi ile Kızıldenizde kayboldu...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    Koca gemi 1300 kişi ile Kızıldenizde kayboldu...

    Kızıldeniz'de gemi kaybolduKızıldeniz'de sefer yapmakta olan bir yolcu gemisinin kaybolduğu açıklandı. Haber ajanslarının verdiği bilgiye göre kaybolan geminin içinde bin 300 kişi bulunuyor. 3 Şubat 2006 12:12 AA.



    Kızıldeniz'de çoğu Mısırlı bin 310 yolcu taşıyan bir yolcu gemisi radardan kayboldu. Mısırlı denizcilik yetkilileri, Mısır'ın El Selam Deniz Ulaşım Şirketi'ne ait 'Selam 98' adlı geminin Suudi Arabistan'ın Dubah limanından dün akşam ayrıldıktan kısa süre sonra radar ekranından kaybolduğunu belirtti. yetkililer, geminin bu sabaha karşı Mısır'ın güneyindeki Safaga limanına ulaşması gerektiğini, ancak gelmediğini kaydetti. Gemi son olarak radar ekranlarında Dubah'a 62 mil mesafedeyken görüldü. Gemideki bazı yolcuların Hac ziyaretinden dönen kişiler olduğu sanılıyor.

    AA
  • ekyildiz
    Senior Member
    • 08-04-2005
    • 4282

    #2
    Konu: Koca gemi 1300 kişi ile Kızıldenizde kayboldu...

    Haberin detayları gelmeye başladı izninizle ekliyorum hocam.

    Kızıldeniz'de 1400'ü aşkın kişinin bulunduğu büyük yolcu gemisi battı
    Kızıldeniz'de çoğu Mısırlı bin 300 kişiyi taşıyan bir feribot battı.
    Mısır Denizcilik İdaresi Müdürü Mahfuz Taha Marzuk, feribotun Mısır'ın Hurgada limanının 40 mil açığında battığını açıkladı.
    Gemide 1400'den fazla kişinin bulunduğu sanılıyor. Faciadan kurtulan olup olmadığı henüz bilinmiyor. Gemi ile son bağlantı dün gece saat 22:00'de kuruldu. Batan gemiden herhangi bir SOS sinyalinin gelmemiş olmaması şaşırtıcı bulunuyor.

    RADARDAN KAYBOLDU

    Kızıldeniz'de içinde 1400'ü aşkın kişinin bulunduğu büyük yolcu gemisinin radarda kaybolduğu bildirildi.
    Mısırlı denizcilik yetkilileri, Mısır'ın El Selam Deniz Ulaşım Şirketi'ne ait Selam 98 adlı geminin Suudi Arabistan'ın Dubah limanından dün akşam saatlerinden ayrıldıktan kısa süre sonra radar ekranlarından kaybolduğunu belirtti.
    Yetkililer, geminin bu sabah karşı Mısır'ın güneyindeki Safaga limanına ulaşması gerektiğini, ancak gelmediğini kaydetti.
    Geminin son olarak radar ekranlarında Dubah'a 62 mil mesafedeyken görüldüğü bildirildi.
    Gemideki bazı yolcuların Hac ziyaretinden dönen kişiler olduğu sanılıyor.

    FİLİKALARDA İNSANLAR VAR

    Kızıldeniz’de radardan kaybolduğu bildirilen Selam 98 adlı gemi ile irtibatın kesildiği bölgede filikalarda insanların tespit edildiği bildirildi.
    Mısırlı ve Suudi yetkililer, Suudi ve Mısır gemileri ile helikopterlerinin arama çalışmaları başlattığını söyledi.
    Yetkililer, çok sayıda otomobil ve kamyonun bulunduğu feribotun yolcularının büyük çoğunluğunun Mısırlı ve Suudi olduğunu kaydetti.

    Yorum

    • 67TOPRAK
      Senior Member
      • 12-11-2005
      • 3015

      #3
      Konu: Koca gemi 1300 kişi ile Kızıldenizde kayboldu...

      Kızıldeniz'de batan yolcu gemisinden 263 kişi kurtarıldı, 185 ceset bulundu, 1052 kişi kayıp


      Mısır'ın Hurgada limanının 40 mil açığında Kızıldeniz'de batan yaklaşık 1400 kişinin bulunduğu gemiden 263 kişinin kurtarıldığı bildirildi.
      Mısır Ulaştırma Bakanı Lütfi Mansur, CNN'e yaptığı açıklamada, batıktan şimdiye kadar 263 kişinin botlarla kurtarıldığını belirtti.
      Adının açıklanmasını istemeyen üst düzey bir yetkili ise gemiden 231 kişinin kurtarıldığı, bölgede 185 kişinin cesetlerinin bulunduğunu söyledi.
      Kurtarma çalışmalarının sürdüğü bölgede, geceleri deniz suyu sıcaklığının düşmesi nedeniyle ölü sayısının artmasından endişe edilirken, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in sözcüsü, gemide yeterli sayıda kurtarma botunun bulunmadığını kaydetti.
      Bu sabaha karşı Safaga limanına ulaşması beklenen, ancak Kızıldeniz'de radardan kaybolan, yaklaşık 1400 kişi taşıyan feribot, Mısır'ın Hurgada limanının 40 mil açığında batmıştı.

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X