'Kurtlar Vadisi Irak'tan ilk rekor

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • sarslan724
    Senior Member
    • 28-03-2005
    • 7947

    'Kurtlar Vadisi Irak'tan ilk rekor

    Televizyonda en yüksek reytinglerine ulaşan "Kurtlar Vadisi" dizisinin sinema filmi "Kurtlar Vadisi Irak", gösterime girdiği ilk iki günde seyirci rekoru kırdı. Vadi, 730 bin 432 seyirciyle, Türk sinemasının en çok izlenen filmi "G.O.R.A"nın üç günde ulaştığı 716 bin 965 seyirci sayısını iki günde aştı.

    Cuma günü gösterime giren Serdar Akar’ın yönettiği "Kurtlar Vadisi Irak" filmi, ilk iki günde seyircinin yoğun ilgisiyle karşılaştı. film rekor sayıda 480 salonda vizyona girmesine rağmen sinemaseverler, yer bulamadı. Hatta bazı salonlarda izleyicilerin filmi merdivenlerde izlediği gözlendi.

    Kuzey Irak’ta Amerikan askerlerinin 11 kişilik özel Türk kuvvetinin başına çuval geçirip gözaltına alındığı olay başta olmak üzere Irak Savaşı ve Ortadoğu sorununu konu alan "Kurtlar Vadisi Irak", Amerika’nın Irak’ı işgaline yönelik ağır eleştirileriyle dikkatleri çekiyor. Daha ilk iki günde 730 bin 432 seyirci sayısına ulaşan "Kurtlar Vadisi Irak" filminin, tüm zamanların en çok izlenen yerli filmi unvanını elinde bulunduran "G.O.R.A"nın 4 milyon 1711 seyirci sayısı rekorunu geçmesi bekleniyor.

    EN İYİ İLK ÜÇ GÜN

    Kurtlar Vadisi Irak:

    730 bin 432 (İlk 2 gün)

    G.O.R.A: 716 bin 965

    Asmalı Konak: 663 bin 273

    Organize İşler: 583 bin 720

    Vizontele Tuuba: 504 bin 919

    Bu liste Türkiye’de gösterime giren yerli ve yabancı filmler arasında ilk üç günde en iyi seyirci sayısını elde eden ilk beş filmi kapsıyor
  • SERGEN10
    Member
    • 10-09-2004
    • 642

    #2
    Konu: 'Kurtlar Vadisi Irak'tan ilk rekor

    film sadece gerçekleri anlattığı için bu kadar büyük rağbet görüyor ve de görmelidr.ve tavsiyem herkes gitsin bu filmi izlesin..

    bu sadece bir film değil....

    Yorum

    • ibocugum
      Member
      • 29-12-2004
      • 613

      #3
      Konu: 'Kurtlar Vadisi Irak'tan ilk rekor

      walla ben 12 gün önceden almıştım biletlerimi, beklediğime değdi...
      senaryosu da güzel efektler de güzel, bence yurtdışında düzenlenen en iyi yabancı film ödüllerine layık bir çalışma olmuş, gerçekten memleketimizi güzel bir şekilde temsil edecek bir film olduğuna inanıyorum...

      tek bir çekim hatası (belki sizlerin de gözünden kaçmamıştır);
      final bölümünde abdülhey,memati,erhan vuruluyor ama hiç kurşun değmemiş gibi kalkıp yürüryorlardı, en üst limiti zorlayan ise yine polat alemdar idi,, adam çatıda 2 kurşun yedi, bacağından vurulup yüzüstü yere düşmesine rağmen; cüneyt arkın'vari bir edayla kalkıp sam marshall ile bıçak bıçağa ayakta dövüşmesi idi...
      herhalde acı sıcağı sıcağına hissedilmiyor mesajı verilmek istendi, veya
      amerikan filmlerinde de en az bir darbe yenmesi şart yoksa kahraman olamazsın şartı yerine getirilmiş oldu...
      rambo da ağzını yamultana kadar son darbeyi indirmiyordu ya tüm filmlerinde...

      yine de türk sinema tarihinin bence en iyi yapımıydı...
      ne kılıçlarla savaşırken thy'nin tarifeli uçağı geçme sahnesi gördük ne de kılıcı sallarken kolunda seiko 5 marka saati gözüktü, ne de tarih öncesi çağ filminde çıkan dema askeri botları vardı...
      güncel bir film,
      gerekli yerlere gerekli mesajları veren,
      milliyetçilik duygularımızı perçinleyen
      ve de verdiğimiz paraya değen gelmiş geçmiş en iyi yapım...
      helal olsun adamlara...

      Yorum

      • TA2CCC
        Banned
        • 03-06-2004
        • 8304

        #4
        Konu: 'Kurtlar Vadisi Irak'tan ilk rekor

        ABD askerine Kurtlar Vadisi alarmıAmerikan Ordusu, Avrupa’daki askerlerini Kurtlar Vadisi-Irak filmi konusunda uyardı. Ordu yöneticileri, askerlerden filmi gösteren sinemalardan uzak durmalarını istedi.
        Amerikan ordusunun günlük gazetesi "Stars and Stripes"ın manşetten verdiği habere göre Amerikan ordusu yetkilileri, Amerikalı askerlerin film çıkışında "protesto gibi görünen herşeyden uzak durmaları gerektiğini" söyledi.

        "FİLM BİZİ AYRIM YAPMAYAN KATİLLER GİBİ GÖSTERİYOR"

        Gazeteye göre, Amerikan ordusu, Kurtlar Vadisi-Irak filminde Amerikan askerlerinin "ayrım yapmayan katiller" gibi gösterildiğini belirtti.
        Amerikan Ordusu Avrupa sözcüsü Bob Purtiman, uyarının önce Almanya’da bulunan Hohenfels Garnizonuna daha sonra da bütün Avrupa’daki ABD garnizonlarına gönderildiği açıkladı.
        Amerikan ordu gazetesi, Kurtlar Vadisi-Irak filminin Türkiye’de bugüne kadar yapılan en yüksek bütçeli filmlerden biri olduğunu ve filmde Amerikan askerlerinin Kuzey Irak’ta düğün sırasında sivillere ateş ederken gösterildiğini belirtti.

        ÇUVAL SKANDALI "YANLIŞLIKLA" YAŞANMIŞ

        Ben Murray imzalı haberde, "Film, bir dönem iki ülke araında diplomatik krize de neden olan, 2003 yılında Amerikan askerlerinin yanlışlıkla 11 Türk komandosunu Kuzey Irak’ta tutuklamasını anlatan gerçek bir hikaye ile başlıyor" ifadeleri yer aldı.
        Filmde, bu olaydan sonra bir Türk komandosunun intihar ettiğini ve bir arkadaşını 2003 yılında gerçekleşen tutuklamanın başındaki ismi bulması için Irak’a gönderdiği belirtilen haberde, filmde Polat Alemdar’ın Irak’ta "Amerikan Özel Kuvvetler biriminin ’insanlık karşıtı suçlar’ işlediğini keşfettiği" belirtildi. Gazete ayrıca filmde Amerikalı Yahudi bir doktorun da Ebu Garib hapishanesindeki mahkumların organlarını çıkarıp sattığını ifade etti.
        Haberde, İncirlik Hava Üssü komutanlarının da film hakkında "Türkiye’den moral bozucu birşeyin gelmekte olduğunu" rapor ettiğini acak filmin içeriği hakkında bilgi vermediği gibi filme gidilmemesi yönünde de bir çağrıda bulunmadığı belirtildi.
        Gazete, filmin Londra, Wiesbaden ve Frankfurt başta olmak üzere pek çok Avrupa şehrinde de göterileceğini duyurdu. Konu ile ilgili Avrupa’daki Amerikan Hava Kuvvetleri karargahlarına da benzer içerikte bir uyarı gönderildiği öğrenildi.

        Milliyet

        Yorum

        • bercenay
          Member
          • 05-04-2004
          • 1785

          #5
          Konu: 'Kurtlar Vadisi Irak'tan ilk rekor

          guzel ve ses getiren seyler yapmaya basladık.umarım arkası gelir...

          Yorum

          • carew77
            Junior Member
            • 17-07-2004
            • 55

            #6
            Konu: 'Kurtlar Vadisi Irak'tan ilk rekor

            arkadaşlar filmin başında ve sonlarında aksiyon muhteşem,ama ortalarında biraz insanı uyutuyor tabi bu benim şahsi düşüncem...

            Yorum

            • sawet
              Member
              • 31-05-2005
              • 520

              #7
              Konu: 'Kurtlar Vadisi Irak'tan ilk rekor

              İşte size kırılan bu rekorların tesadüf olmadığını ispatlayabilecek bir tablo

              Türkiye'de böylesine rakamlarla oluşan bir filmden daha
              da fazlası beklenebilir.




              www.kurtlarvadisiirak.com

              Yorum

              İşlem Yapılıyor
              X