Telefon ve mail kayıtları saklanacak...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    Telefon ve mail kayıtları saklanacak...

    AB Adalet ve İçişleri Bakanları, güvenlik gerekçesiyle telefon ve e-mail kayıtlarının telekomünikasyon şirketlerince en az 6 ay saklanmasını öngören yasa tasarısını onayladı.


    Düzenlemeyle 6 aydan az, 24 aydan fazla olmamak üzere telekomünikasyon kayıtlarının saklanma süresini üye devletlerin kararına bırakıyor. Bireysel özgürlüklere ve özel hayatın gizliliğine zarar verdiği gerekçesiyle İrlanda başta olmak üzere Polonya, Slovenya ve Slovakya'nın bir süre itiraz ettiği düzenleme konusunda, İngiltere'nin dönem başkanı olduğu geçen yıl aralık ayı başında uzlaşma sağlanmıştı.


    Birçok sivil toplum örgütünün tepkisini çeken düzenlemeyle soruşturma kapsamında telefon ve e-mail kayıtlarına ulaşılabilecek ancak içerikleri incelenemeyecek. Terörizm ve organize suçlarla mücadele kapsamında gündeme gelen telekomünikasyon kayıtlarının saklanması tasarısının onaylanması, AB Komisyonu'nca da memnuniyetle karşılandı.


    AB Komisyonu'nun adalet ve özgürlüklerden sorumlu Başkan Yardımcısı Franco Frattini, yasanın yürürlüğe girmesinin ''demokrasi, temel haklar ve AB vatandaşları için bir zafer olduğunu'' savunarak, ''Politik bir uzlaşmaya dayandığı için mükemmel bir düzenleme değildi.


    Fakat terörizmle savaş yanında çocuk *****grafisi ve insan kaçakçılığı gibi korkunç suçlarla mücadelede çok önemli bir adım atıldı'' dedi. Daha önce Avrupa Parlamentosu'nca da onaylandığı için uygulamaya girmesinde engel kalmayan telefon kayıtlarının saklanması yasasına uyum için AB üyesi ülkelere 18 ay süre tanınıyor.
    (AA)
İşlem Yapılıyor
X