Otomobillere 'kara kutu' geliyor

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • sarslan724
    Senior Member
    • 28-03-2005
    • 7947

    Otomobillere 'kara kutu' geliyor

    Otomobil ile ilgili her türlü yol bilgisinin kaydedileceği "auto cam" dönemi başlıyor. Artık, araç sahipleri ile sigorta şirketleri arasındaki olası anlaşmazlıkları sona erecek.




    ODTÜ'nün düzenlediği Yeni Fikirler Yeni İşler Yarışması'nın galibi olan p***eyi gerçekleştiren ODTÜ Mühendislik Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Deniz Can Erdayı ile ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğrencisi Bahadır Özdemir, dijital dünyaya doğru giden süreçte görüntülü kaydın çok önem arz ettiğini söylediler. Deniz Can Erdayı, yarışmayı kazandıktan sonra ODTÜ Teknokent'te Ar-Ge faaliyetlerinde bulunmak için kendilerine ofis tahsis edildiğini, "Auto Cam" p***esi ile de yakın bir zamanda p***eyi hayata geçireceklerini bildirdi.

    DİKİZ AYNASINDAN KAYIT

    "Otomobilin dikiz aynasına yerleştirilen iki kamera, arabanın önünü ve arkasını kontak açık olduğu sürece kayıt altına alacak" diyen Erdayı, görüntülerin hafıza kartlarına ya da hard disklere kaydedilebileceğini söyledi.

    Gelişen GSM/GPRS sistemleri ile görüntülerin saniyede 6-8 kare olarak bilgisayar üzerinden de izlenebileceğini anlatan Erdayı, "Taksi ya da tır filosu sahibi, aracının nerede olduğunu internet üzerinden takip edebilecek, hızını, motor devrini, hidrolik yağ basıncı gibi bilgilerini görebilecek. Yaşanabilecek bir kaza sonrası araç sahipleri ile sigorta şirketleri arasındaki muhtemel anlaşmazlıkları sona erdirecek" dedi.

    TAHMİNİ FİYAT 300 YTL

    Büyük araçların bilgi dökümlerinin, araç garaja girdiği an kablosuz bağlantı ile de "patronunun bilgisayarına" aktarılabileceğini belirten Erdayı, cihazın tahmini bedelinin 300 YTL civarında olacağını bildirdi. Öte yandan "Yeni Fikirler Yeni İşler" yarışmasının 2006 seçmeleri için başvurular başladı. Konuyla ilgili http://www.yfyi.info internet adresinden detaylı bilgi alınabiliyor.

    Otomobil - Otomobil ile ilgili her türlü yol bilgisinin kaydedileceği 'auto cam' dönemi başlıyor. Artık, araç sahipleri ile sigorta şirketleri arasındaki olası anlaşmazlıkları sona erecek.
  • volsim
    Junior Member
    • 14-10-2005
    • 117

    #2
    Konu: Otomobillere 'kara kutu' geliyor

    Arabayla 90 km'nin üzerine çıkmayınca kullanmanın da zevki kalmıyor . Tabiiki trafiği tehlikeye sokmadan . İnsan arada sırada da olsa şehirlerarası yollarda biraz hız yapmak istiyor . Çünkü hep aynı süratle sabit gidince insanın dikkati dağılıyor,gevşiyor,refleksleri de azalıyor . Oysa biraz sürati arttırdın mı insan daha çok dikkat gösteriyor , resmen canlanıyor . Belki bu biraz adrenalinle ilgili ama bu bende böyle .

    Yorum

    • tugayakýn
      Member
      • 17-12-2005
      • 605

      #3
      Konu: Otomobillere 'kara kutu' geliyor

      evet birde zorunlu olursa çekilmez araç kullanamak.

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X