Bankaların kredi kartı oyunu....

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    Bankaların kredi kartı oyunu....

    Kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılması yasasının Meclis'ten geçmesi üzerine bankacılarda panik başladı. Bankalar Sezer'i beklemeden harekete geçti.


    Yasa çıkmadan kart alacaklarını tahsil etmek için icra ve hacizlere başlayan bankaların avukatlara "Ne kadar tahsilat yapabilirseniz yapın" talimatı verdiği öğrenildi
    Meclis'te kredi kartları mağdurlarının borçlarının yeniden yapılandırılmasına yönelik düzenleme bankaları harekete geçirdi. Bankaların, Kredi Kartları Yasası yürürlüğe girmeden önce alacaklarını tahsil etmek için haciz işlemlerini başlattıkları öğrenildi.

    Bankaların ülke çapındaki avukatlarına talimat vererek, kredi kartı borçlularından alacaklarının tahsil edilmesi için vatandaşın bütün mal ve mülküne haciz konulmasını veya satış işlemlerinin başlatılmasını istediği öğrenildi.

    Bankaların, kredi kartı borçlarına yeniden yapılandırma önerisinin Sanayi Komisyonu'nda kabul edilmesinin ardından avukatlarına 'İcra işlemleri veya haciz işlemlerini derhal başlatın. Hacizli malları da hemen satışa çıkarın. Alacaklarımızı hemen tahsil edin' talimatı verdiği bildirildi.
    Tasarının komisyondan geçmesinin ardından banka avukatları icra ve haciz işlemlerini hızlandırdı. Bankacılar, Kredi Kartları Yasası'nın Cumhurbaşkanı Sezer tarafından onaylanmak için tanınan 15 günlük süreyi kullanmasına umut bağladı. Sezer'in yasayı bekletmesi halinde bankaların icra ve haciz işlemlerini hızlandırarak borçların büyük kısmını tahsil edecekleri belirtiliyor. AK Parti Adana Milletvekili Atilla Başoğlu, bankaların kredi kartı borçlarını tahsil etmek için harekete geçtiğini belirterek, şunları söyledi: "Beni Adana'dan bazı avukat arkadaşlar aradı. Bankalar tarafından kredi kartı borçlarının tahsil edilmesi için avukatlara talimat verilmiş. Yıllardan beri haciz işlemi yapılmamasına rağmen haciz işlemlerinin bir an önce yapılmasını istediklerini öğrendim."

    Başoğlu, avukatların kendisini arayarak, 'kredi kartları yasasını hemen çıkartın' dediklerini ifade etti. Başoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Biz milletin üzerine gitmek istemiyoruz. Ama bankalar bize baskı yapıyor' dedi. Bankaların yaptığı doğru değil. Bu 'domuzdan ne kıl koparırsan kardır' anlayışıdır. Şimdi parayı tahsil etmeleri halinde daha yüksek tahsilat yapacaklar. Yasanın çıkması halinde ise tahsil edecekleri miktar düşecek. Bankaların yaptığını doğru bulmuyorum."

    Meclis'te kredi kartı mesaisi

    TBMM, binlerce vatandaşın bir an önce çıkmasını beklediği Kredi Kartları Yasa Tasarısı'nı yasalaştırmak için geç saatlere kadar çalıştı. Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu Tasarısı'nı vakit kaybetmeden yasalaştırmak isteyen AK Parti ve CHP'li vekiller, TBMM Genel Kurulu'nun tasarı üzerindeki görüşmeler bitene kadar çalıştırılması için anlaştı. Kabul edilen yasa tasarısında, kredi kartı borçları yüzde 18 faiz ile 18 ay taksitle ödenebilecek. Bir kişiye ilk yıl için tanınacak kredi kartları limiti net gelirinin iki katını aşmayacak, ikinci yıl ise dört katını aşamayacak. Sözleşmede belirtilen asgarî tutar, ilk ay için, dönem borcunun yüzde 10'undan aşağı olamayacak, altı ay sonra yüzde 20 olarak önerilerle belirlenecek. Yenişafak/Bilal Çetin
  • sarslan724
    Senior Member
    • 28-03-2005
    • 7947

    #2
    Konu: Bankaların kredi kartı oyunu....

    yasanın çıkması toplumsal olarak iyi oldu ancak bizim milletimiz nasıl olsa af geliyor mantığı ile yine aynı duruma düşebilir. bunu engellemek gerekir.

    Yorum

    • CDD
      Senior Member
      • 06-07-2005
      • 5289

      #3
      Konu: Bankaların kredi kartı oyunu....

      Kredi kartı kullanımı bilinçsizce olduğu sürece borçlanma devam eder yasa çıkması halkımızın daha rahat kart kullanınıma teşviş etmezse iyi olur geçmişte yaşanan kötü olaylar tekrarlanmasın.

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X