Lânet olsun!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • baymarti
    Member
    • 12-05-2005
    • 944

    Lânet olsun!

    Lânet olsun!
    Kompozisyon yarışmasında birinci oldu... Ödülünü almak üzere Gaziantep Üniversitesi’ne davet edildi... Tören başladı ve kürsüye çağrıldı... Fakat, o da ne!?! Hatice Kübra “başörtülü”ydü!!! Ödül, İHL öğrencisi Hatice’ye değil, öğretmenine verildi!

    Nizip İmam Hatip Lisesi 10. sınıf öğrencisi Hatice Kübra Bakır, Gaziantep genelinde Nevruz kutlamaları dolayısıyla İl Milli Eğitim ve Kültür Müdürlüklerince düzenlenen “kompozisyon yarışması”nda birinci oldu.
    Yarışmada dereceye lâyık görülen eserlerin sahiplerine Gaziantep Üniversitesi’nde, önceki gün törenle ödülleri verildi. Ödülünü almak üzere öğretmeni ile birlikte törenin düzenleneceği Gaziantep Üniversitesi’ne giden Hatice Kübra Bakır, burada büyük bir şok yaşadı. Makine Mühendisliği Fakültesi salonlarında düzenlenen ödül töreninde, üniversite görevlileri birincilik ödülünü almak üzere kürsüye çağrılan Hatice Kübra’yı başörtülü olduğu için kürsüye çıkartmadı.
    Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Erhan Ekinci’nin de hazır bulunduğu törende, Hatice Kübra’nın ödülü öğretmenine verildi. Hatice Kübra’nın günler öncesinden törende yapmak üzere özenle hazırladığı konuşma metni ise elinde kaldı. Gözyaşına boğulup, hüngür hüngür ağlayan Hatice Kübra, hayâl kırıklığı içerisinde öğretmeni ile birlikte memleketi Nizip’e döndü.

    “BENİ ÇOK ÜZDÜLER BABA”
    Üzüntüsünü ailesi ile paylaşan Hatice Kübra Bakır, babası Mehmet Bakır’ın omuzuna başını koyup; “Beni çok üzdüler baba. Başarımın sevincini bile yaşatmadılar” diye dert yandı. Hatice Kübra halen olayın şokunu yaşıyor. Onu, arkadaşları ve ailesi teselli etmeye çalışıyor.

    “5’TEN BAŞKA NOTU YOK”
    Hatice Kübra, eğitim hayatı, takdir ve teşekkürlerle dolu bir öğrenci. Nizip İmam Hatip Lisesi’nin en gözde öğrencileri arasında bulunan Hatice Kübra’nın babası Mehmet Demir, “Bugüne kadar okuldan 5’ten başka not getirdiğini görmedim” diyor. Hatice Kübra’nın Gaziantep’te liseler arasında düzenlenen iki farklı yarışmada daha il birincilikleri bulunduğu, düzenlenen yarışmalarda devamlı derece yaptığı öğrenildi.
  • ybæl©ik
    ADMINISTRATOR
    • 25-01-2003
    • 30775

    #2
    Konu: Lânet olsun!

    kendi vatanında, ülkesinde 2. 3. sınıf vatandaş yerine konulan bir ülke daha yoktur.

    ne çabuk unuttunuz tarihinizi, aslınızı.

    ananızın, bacınızın başı kapalı değil mi ?

    Medeniyet, özgürlük deniyor, peki nedir bu kısıtlama ve yasaklamalar. yoksa herkes kendi çıkarına mı hizmet ediyor.

    batılı, Avrupalı olmak uğruna değerlerinizi, benliğinizi mi satacaksınız.

    kendiniz istediğiniz gibi özgür-hür, bağımsız değil de, birilerinin kumandasında, birilerinin istediği gibi mi yaşayacaksınız.

    mücadele veren Şehitlerimizin amacı neydi... boşuna mı öldüler...

    bizler bu ülkeye sahip çıkmazsak, değerlerimizin yozlaşmasına katkıda bulunursak, bizler için en önemli olan birleştiricilik unsurlarının yerini neler alacak.

    aile yapımızı hedef alan sosyal çöküntüye daha ne kadar prim verilecek.

    bunların ne Laiklikle ne de Demokrasi ile ilgisi var.

    baş örtmekle insanlar müslüman olmazlar, açık gezmekle de dinden çıkmazlar.

    insanların giyimlerine ve yaşamlarına saygı duyulmalıdır, ayrımcılık yapılmamalıdır. birileri bu değerlerimizi siyasi olarak kullanarak bir yerlere ulaşmayı hedefliyor. baş örtüsü her zaman siyasi algılanılmış ve birileri kendi hesaplarına bunu kullanmışlardır.

    ( baş örtüsünü siyasi art niyetle kullananlara cezası verilmelidir ama herkese aynı gözle bakılmamalıdır )

    maalesef tarihten ders almak gibi bir huyumuz da olmadığı için hep aynı hatalara düşmekteyiz.

    Yorum

    • harun mehmet
      Junior Member
      • 08-06-2005
      • 69

      #3
      Konu: Lânet olsun!

      yüreğine sağlık

      Yorum

      • zigana
        Senior Member
        • 26-01-2004
        • 3796

        #4
        Konu: Lânet olsun!

        biz o bacımızın başarısını kutluyoruz.TÜRKİYE de kendilerini gercek laik olarak kabul eden giyimine göre kişilere ayrımcılık yapmayan o kadar kişi var ki o kişilerde sizlerin başarısını kutluyor.
        ybalcık arkadaşımızın yazdıkları ve düşündükleri gibi giyimle şekille uğraştığımız sürece biz sonuca varamayız.aynen böyle sömürülmeğe mahkum oluruz.siyasi olan her türlü giysiye karşı olunmalı ama inanca karışmak bölünme oluşturur.ülkenin bir kriz veya savaş durumunda bölünmesine prim verilmiş olur.

        ah ATAM ah.sen olsaydın böylemi olurduk.arkana sıgınan sözde laikler senin ne demek istediğini anlamadılar.anlamak istemediler.eger başörtüsü yasak olsaydı cumhuriyetin ilk döneminde yasak olmazmıydı.o zaman laikliğe aykırı olmayan şimdi evrimmi gecirdi.bence dış güçlerin aramıza soktugu bir nifak.inşallah hayırlı olurda herkesin istediği şekilde cözümlenir.

        Yorum

        • iyi
          Member
          • 13-03-2004
          • 2187

          #5
          Konu: Lânet olsun!

          Peki Ataturk'un annesi basortuluydu.iyiki de basini ortenler var. olmasaydi turkiye ciplaklar kampina donerdi.

          Yorum

          İşlem Yapılıyor
          X