OZMENA ya atak yapanlar...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ozkandonmez
    Administrator
    • 30-12-2002
    • 47397

    #46
    Konu: OZMENA ya atak yapanlar...

    bizler herhangi bir kimseye yada foruma saldırı yapmak için zaman yada zemin kollamıyoruz, her yerin kendine göre sorunları ve sıkıntıları var, insanlara sorun ve sıkıntı yaşatmayı uygun görmüyor , onaylamıyoruz.

    Sistemimizde bir takım iyileştirmeler yapıldı , bazı çalışmalarda devam ediyor..

    Üyelerimize verilen bu sıkıntıdan dolayı özür dileriz.
    Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



    HAYDI IPTV YAPALIM

    TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

    LÜTFEN OKUYUN

    Yorum

    • iyi
      Member
      • 13-03-2004
      • 2187

      #47
      Konu: OZMENA ya atak yapanlar...

      Yine sorunlar var...
      Database ERROR
      There seems to have been a problem with the database.
      Please try again by clicking the Refresh button in your web browser.
      An E-Mail has been dispatched to our Technical Staff, whom you can also contact if the problem persists.
      We apologise for any inconvenience.
      bu sekilde mesaj alinabiliyor.2 veya dazla fazla yenilendikikten sonra sayfa goruntuleniyor.
      Son düzenleme iyi; 25-03-2006, 13:31. Reason: baslik

      Yorum

      • TA2CCC
        Banned
        • 03-06-2004
        • 8304

        #48
        Konu: OZMENA ya atak yapanlar...

        Originally posted by iyi
        Yine sorunlar var...
        Database ERROR
        There seems to have been a problem with the database.
        Please try again by clicking the Refresh button in your web browser.
        An E-Mail has been dispatched to our Technical Staff, whom you can also contact if the problem persists.
        We apologise for any inconvenience.
        bu sekilde mesaj alinabiliyor.2 veya dazla fazla yenilendikikten sonra sayfa goruntuleniyor.
        Doğrudur.Maalesef bu bir grup DOS atağıdır.Bir müddet devam eder herhalde.Atak ile bilgiler geçen hafta verilmişti.Şerefsizler listelerine bizi de almışlar.ALLAH cezalarını verir.Biryerlerden dolaşır ayaklarına muhakkak.Sabırlar ve sevgiler dilerim.

        Yorum

        • TA2CCC
          Banned
          • 03-06-2004
          • 8304

          #49
          Konu: OZMENA ya atak yapanlar...

          Arkadaşlar bilgilendirme bakımından bir alıntı yazıyı paylaşmak istedim.

          İzinsiz giriş tespit sistemleri
          İzinsiz giriş tespit sistemleri (Intrusion Detection System - IDS) özellikle son 2 yıl içerisinde ortaya çıkan yüzlerce yeni-şirketin (start-up) eforu ile, hızla evrimleşmeye başlamıştır. Tespit etmekten engel olmaya, sonra da mukabele etmeye varacak bu evrim boyunca IDS performansını kısıtlayacak faktörler "veri iletişim hızı" ve "işlemci hızı ya da fiyatı" olacaktır.
          Bir kurumsal bilişim yapısına yapılan saldırıları üçe ayırmak mümkün :
          * - Ağ yapısına yönelik saldırılar
          * - Sunucu/Host yapısına yönelik saldırılar
          * - Uygulama yapısına yönelik saldırılar
          Uygulama yapısı problemlerinin "bug" adı verilerek geliştiricilere havale edildiği düşünülürse, güvelik sistemi üreticilerinin asıl sunucu ve ağ yapılarını korumaya giriştikleri anlaşılabilir. Hackerların ego, ispiyonculuk ve kar amaclı olarak sebeplendirilebilecek saldırılarında üç aşama gözlenir :
          1 - Tarama
          2 - Açık yakalama ve istismar etme
          3 - Zararın boyutlarını el verdiğince arttırma
          Örnekse, tarama sonucu kurumun küçük bir ISP'den gelen paketleri siperden (firewall) içeri aldığı keşfedilir. Önce bu ISP'nin bir sunucusuna girilip açık istismar edilmiş olur, sonra da buradan kurumun tüm sunucu kapasitesini dolduracak biçimde istemci mesajları çekerek bir "servis dondurma eylemi" (Denial of Service attac - DoS attack) düzenlenir.

          Sunucu/Host temelli IDS (Host-based IDS - HIDS) kuruluşunda bu makinelere kaydolan ve kullanan kötü niyetli dış kaynakların saldırılarının tesbiti, ağ temelli IDS (network-based IDS - NIDS) kuruluşunda ise kapasite sömürüleri ve siperin istismarınının tesbiti hedeflenir. HIDS'de sunucu kaynağı erişim hakları ayarlanarak defansa geçilirken, NIDS'de siper ayarları ile koruma sağlanmaya çalışılır. Siper noktasında trafiği kesip detaylı kayıtlar (Event Log) tutan NIDS elindeki atak imzalarını sürekli bu kayıtlar ile karşılaştırarak riskli durumlarda alarm verir. Bu durumlar istatistik bir anormallik (örneğin bir eMail solucanında kurum dışına anormal miktarda SMTP mesaj trafiği oluşması) ya da protokol anormalliği (örneğin standard RFC'lere uymayan paket başları) olabilir. Bu IDS sistemlerinin nahoş tarafları ise şöyle :

          * - Sıkça yanlış alarm vermeleri(false positive)
          * - Bu yüzden sürekli insan kontrolünde çalışma
          * - Zararsız saldırı ile gerçek tehlikeyi ayırtedememe
          * - Yüksek hızlı ve kapasiteli ağlarda yetersiz kalıp performans darboğazı oluşturma NIDS kuruluşundan verim alabilmek içinse kurum altyapısında şu unsurlar bulunmalıdır :
          * - Güncelleme kontrol mekanizması bulundurup izinsiz değişiklikleri tesbit edebilme
          * - Kritik sunucular için bir "normal durum" şablonu bulundurmak
          * - Kritik sunucuları için sıkça güncellenen canlandırma uygulamaları ve yedeklemeler tutmak
          * - Yeniden canlandırma uygulamaları asıl sistemlere yapılacak bir saldırıdan uzakta barındırılmalıdır.
          Altypıda bu çalışmalar bulunmadığı halde IDS kurulduğu için, firmaların dörtte üçü bu kuruluşu 2 yıl içinde iptal etmektedir. Zira aksi takdirde yanlış alarm oranı başedilemez miktara ulaşır. Dahası tesbit edilen saldırılara karşı savunma yapmak da mümkün olmaz.
          Yukarıdaki unsurları barındıran bir kurumda ise normal çalışma ortamının "davranış kuralları" (behaviour rules) çıkartılabilir. Böylece olup biten olaylarda saldırı imzası aramaktansa, normal durumdan sapmalar gözetilir. Esasen NIDS'lerin pasif kalmaları kullanıcı memnuniyetini çok azaltmaktadır. Bu yöntemde ise normal durumdan sapmalar halinde sistemler önceden belirlenen kurallar dahilinde "bir midye" gibi kapanıp, saldırının ilerlemesini durduracaktır. İzinsiz giriş önleme sistemleri (Intrusion Prevention System) adı verilen bu tip sistemler son 1 yılda yoğun olarak geliştirilmektedir. Örnekse Entercept firmasının sunuculara yerleştirilen ürününe davranış kuralları girilebilmektedir.
          İzinsiz girişleri önleyen bu sistemlerin bir diğer türevi de "proaktif" özelliğe sahip. Siperin dışında duran bu cihazlar, hackerın etkinliğini henüz "tarama" aşamasında fark edip onu yanlış tarafa yönlendirmeye çalışmaktadır. Örneğin NetworkWorld dergisinin 2002'nin en iyi 10 yeni şirketinden biri seçtiği İsrailli Forescout firmasının ürünü, bu biçimde siperin önünde bekleyerek hack öncesi tarama yoklamalarını tesbit etmektedir. Bunları yakalayıp yalancı kaynaklara yönlendirip tuzağa düşürmeye çalışmaktadır. Sürekli yenilenen saldırı imza dosyaları gibi bakım masrafları olmayan bu ürünün "yanlış alarm" sayısını önemli ölçüde düşürdüğü iddia edilmektedir.
          Son dönemin bu popüler IDS'lerine diğer örnekler olarak e-Security firmasının gözleyici, tesbit edici ve önleyici 3 parçadan oluşan ürün takımı, Securify'ın şebekenin sürekli resmini çekip yine davranış kuralları tanımlamaya olanak veren ürünü SecurVantage 3.0 ve GuardedNet'in kuralların tanımlanabildiği NeuSecure 1.6 ürünü verilebilir.
          Hızlanan son model ağlarda görev bulabilecek IDS'lere gelince, bu eliçabuk IDS'lerin en iyi örneği de IntruVert firmasının IntruShield 4000 ürünü olarak değerlendirilmiş durumda. İzinsiz girişi önleyen sistmeler bunu izin verilen davranışları bildikleri halde yapabiliyorlar. Bu davranış kümesinin zaman içinde değişeceği öngörülürse, emek-yoğun bir işletimin gerektiği ortaya çıkar. Yakın geleceğin IDS'lerinden ise, kullanıcı davranışlarının bir modelini otomatik olarak ortaya çıkartıp "uygun davranış profilini" kendi başlarına oluşturmalarını bekleyebiliriz. Orta vadede de karşı saldırı özelliği olanlar popülerlik kazanabilirç. Ancak bunun için gerçek kullanıcıların erişimlerini çok keskin hatlarla tanımlayıp mağdur olmalarını önlemek gerekecektir.
          SiberUzay kelimesini ilk defa kullanan William Gibson'un 20 sene önce kurguladığı buzdan, hem de kara buzdan, acımasız, koruma sistemleri ne zaman belirecek belli değil. Kesin olan birşey var ki, o da bu tip sistemlerin ortaya çıkması için en az onlar kadar acımasız hackerların bulunması gerekiyor. Belki de en iyi savunma bu hackelara (ya da Gibson'un deyimi ile siberpunklara) ciddi cezalar vermek!
          (Garanti Teknoloji den alıntıdır)

          Yorum

          • iyi
            Member
            • 13-03-2004
            • 2187

            #50
            Konu: OZMENA ya atak yapanlar...

            ozmena forum veritabanina ulasilamiyor mesaji geliyor.yukarida yazdigim mesajin turkcesi.soyle durum.ozmena forum sayfasini actiktan sonra forumdaki bir forum basligini explorerde Yeni Pencerde Ac seklinde actiktan sonra o pencerdeyukarida saydigim mesaj geliyor.DATABASE ERROR.bu sekilde mesaj gelirse o zaman acik vardir.buradan sizmaya izin verilmemeli.
            Bu durum duzeltilir insaallah.Umarim.
            Son düzenleme iyi; 25-03-2006, 14:44. Reason: ilave bilgi

            Yorum

            • Engineer
              OZMENA TEAM
              • 12-06-2004
              • 5155

              #51
              Konu: OZMENA ya atak yapanlar...

              Originally posted by chetin
              şimdi bana kızmayın ama atak yapanlara çok atıp tutmuşsunuz bu sitede en çok ne var ***** kanallara ulaşmanın yolları var. Ayrıca, bunlara ulaşım yasal satın alma sağlanmaktadır. *****ya ulaşılmasını engellemek isyetenler olmuş olabilir veya yayınlarının bedava elde edilmesini engellemek isteyen şirketler yapmış olabilir. Onun için bence ALLAH ı anarak kızgınlık ifadeleri göstermek çok doğru değil. Yasadışı bazı işlere yasadışı bir karşılık gelmiş tebdir almaktan başka anlamlı çare yok beddua etmek bence yanlışbash

              doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar burdan kovmazlar umarım stupidprv
              Sorun yok arkadaşım, forum kurallarına ve yasalara aykırı olmadığı sürece bu forumdan kimse kovulmaz.llove

              Sizin yaklaşımınızda kendinize göre doğru ama bu yapılan saldırıları haklı gösteremez.

              Şöyleki;

              Yabancı platformlara ait cihazlar için yazılım ve keyler verilmektedir. Ancak olyadaki püf nokta, ilgili paketlerde erotik yada ***** içerik hariç müzik, belgesel, çizgi film, normal film kanallarıda mevcuttur. Sonuçta hangi kanalı izleyeceği kullanıcıya bırakılmış bir durum. Yazılım yükleip yüklememekte sizlere kalmış bir durum. Sonuçta faydalı kısımlarını kullanmak sizin elinizde. Örneğin cabo paketinde venüs kanalı var fakat ben bu kanlaı sildim. Bu paketteki İngilizce Cartoon Network kanalı benim çocuğumun ingilizceyi ilerletmesine çok faydalı oluyor. Yada ne biliyim medipark paketindeki Nature kanalı en beğendiğim belgesel kanalı... tabi örnekler arttırılabilir.

              İşin özü teknolojiyi nasıl kullanacağınız size bırakılmış bir özgürlük. Dediğiniz mantıkla düşünürsek komple internetide kapatmak lazım. Faydalı sitelerde var zararlı sitelerde.

              Ozmena anlattığım mantıkla insanlara çok faydalı bir site. Ama forumda ***** içerik, başka insanlara zarar verecek hacking programlarını bünyesinde barındırsa, ahlaki anlayış olarak yanlış olurdu. Öyle bir durumda bizlerde burada olmazdık zaten.

              Dolayısıyla saldırının haklı görünebilmesi için en ufak bir sebep olamaz. tabi sizin görüşünüzede saygı duyuyorum Mesajınızda art niyet değil, kişisel ahlaki düşünceleriniz var. Umarım yazdıklarım görüşlerinizde pozitif yönde bazı değişiklikler yapabilir.

              Saygılar.
              Son düzenleme Engineer; 25-03-2006, 14:10.

              Yorum

              • HIAMOVI
                satélite de expertos
                • 22-12-2004
                • 14236

                #52
                Konu: OZMENA ya atak yapanlar...

                foruma saldıranların en kısa sürede cezalandırılması gerekir....yalnız elde edilen proxiler programlar sayesinde değiştirilmiş olabilir.iyi bir araştırma gerekir

                kaliteye önem veren ve kaliteden ödün vermeyen ozmenaya saldıran zavallıları kınıyor ve bu şekilde ozmenayı yıldıramayacaklarını söylüyorum....

                Allah onlara akıl fikir versin....


                meyvalı ağacı taşlarlar...

                "Ben Dostlarımı Ne Kalbimle Ne de Aklımla Severim.Olur ya Kalp Durur Akıl Unutur.
                Ben Dostlarımı Ruhumla Severim.O ne durur,ne de unutur"...Hz.Mevlana






                Yorum

                • iyi
                  Member
                  • 13-03-2004
                  • 2187

                  #53
                  Konu: OZMENA ya atak yapanlar...

                  birde sizler ne diyorsunuz beddua etmeyin diyorsunuz ben beddua etmedim ama onlarda olmeyecekler mi? .yada sevdiklerini kaybetmeyecekler mi?yok ben hicbir yapmiyacagim .
                  Son düzenleme iyi; 25-03-2006, 16:10.

                  Yorum

                  • delphin
                    Senior Member
                    • 27-12-2005
                    • 15279

                    #54
                    Konu: OZMENA ya atak yapanlar...

                    sorun tam anlamıyla nezaman çözülecektir??

                    çoğu sayfaya giremiyorum açıklama yapıldı ise görmemiş olabilirim..

                    Yorum

                    • ozkandonmez
                      Administrator
                      • 30-12-2002
                      • 47397

                      #55
                      Konu: OZMENA ya atak yapanlar...

                      server üzerinde çalışma yapıyoruz, 2-3 günü alacak gibi görünüyor
                      Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



                      HAYDI IPTV YAPALIM

                      TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

                      LÜTFEN OKUYUN

                      Yorum

                      • delphin
                        Senior Member
                        • 27-12-2005
                        • 15279

                        #56
                        Konu: OZMENA ya atak yapanlar...

                        olay çözülmüş gibi...
                        kolay gelsin..

                        Yorum

                        • metindeniz04
                          Junior Member
                          • 03-07-2004
                          • 62

                          #57
                          Konu: OZMENA ya atak yapanlar...

                          burda bir konuya rast geldim bazı forum yönetici arkadaşlarımız baya ağır kelimeler kullanmışlar bence çok yanlıştır kimse forumda böyle hakaret yemeye gelmemiştir olur her forumda insanlar bamlanır veya uzaklaştırılır demek deyilki bu insanlar art niyetlidir çoğu insanların kendine göre ayrı fikirleri vardır mesela hükümet başka telde çalar koalisyon başka telde çalar .umarım bu kullanılan kelimelerde özkandönmez bu arkadaşlarımızı sakin olmaya çağırır . her ne kadar vatanı seviyorsak insanların düşüncesinide sevmek zorundayız ..saygılar

                          Yorum

                          • RIDVAN67
                            Senior Member
                            • 10-12-2004
                            • 8757

                            #58
                            Konu: OZMENA ya atak yapanlar...

                            Originally posted by metindeniz04
                            burda bir konuya rast geldim bazı forum yönetici arkadaşlarımız baya ağır kelimeler kullanmışlar bence çok yanlıştır kimse forumda böyle hakaret yemeye gelmemiştir olur her forumda insanlar bamlanır veya uzaklaştırılır demek deyilki bu insanlar art niyetlidir çoğu insanların kendine göre ayrı fikirleri vardır mesela hükümet başka telde çalar koalisyon başka telde çalar .umarım bu kullanılan kelimelerde özkandönmez bu arkadaşlarımızı sakin olmaya çağırır . her ne kadar vatanı seviyorsak insanların düşüncesinide sevmek zorundayız ..saygılar
                            açıklama için teşekkürler ama konunun amacı görüş bildirerek hatalı yada kuraldışı yazı yaznlar diil genelleme yaparsak forumun alışveriş veri iletişimini engellemek amacı ile çeşitli saldırıda bulunarak yoplumun bilgi alışverişini kısıtlama yapanlaradır sizin olayınız başka

                            Yorum

                            İşlem Yapılıyor
                            X