trafik cezası

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • 66eto
    Junior Member
    • 11-04-2005
    • 12

    trafik cezası

    crashs 2004 te arabamı birine sattım satışını 10/07/2004 te satışını verdim (borcu yoktur yazısını alarak) fakat satıştan önce 29/06/2004 tarihinde plakaya ceza yazılmış 41,20 ytl şimdi 3 katı olarak istiyolar.
    1)temiz kağıdımla itiraz hakkım varmı?
    2)elime hiç tebligat gelmedi bundan dolayı 3 katına itiraz hakkım varmı?
    3)maliyaden gelen bu yazıda 7 gün içinde ödeyiniz diyor fakat bu yazının elime ulaştığını nerden biliyorlar hangi 7 gün içinde ödeyeceğim?(postacı bina girişine bırakıp gitmiş evrak biri tarafından veya rüzgar tarafından kaybolmuş olabilir)Evrak hiç elime geçmemiş gibi davranabilirmiyim?
    LÜTFEN YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.
  • ybæl©ik
    ADMINISTRATOR
    • 25-01-2003
    • 30775

    #2
    Konu: trafik cezası

    1- temiz kağıdına veya başka bir ibra belgesine itiraz hakkınız yoktur. çünkü bazı işlemlerde süreç geç işleyebilmektedir. Vergi Dairesine intikal etmemiş bir konuda Vergi Dairesinin hiç bir sorumluluğu ve yükümlülüğü yoktur. Noter Satış Tarihi itibariyle tüm yasal sorumluluklar satıcıya aittir. Alıcının sorumluluğu bu tarihten sonra başlar.

    dava açmış olsanız bile Davalı kim olacak ?

    hatta Temmuz/2004 Motorlu Taşıtlar vergisinin 2. taksiti de sizin adınıza tahakkuk etmiştir. bu vergi sizin tarafınızdan ödenmek durumundadır. ( tahakkuk yıllık olduğundan ) ödenmediği taktirde icra takibi sizin adınıza yapılır. ancak alıcı ile satıcı anlaşarak bu vergiyi Satıcı adına Alıcı da ödeyebilir.


    2- cezanın size tebliğ edilmesine gerek yok. kanunda ilanen tebliğ şekli de vardır. yanlış bilgi verilmesi veya muhataba ulaşılamaması durumlarında ilanen yerel ve/veya ülke genelinde yayınlanan gazetelerde ilanen tebliğ yapılır.

    ayrıca, düzenlenen ceza makbuzunda 10 gün süre içerisinde yatırılması gerektiği, bu süreyi geçtiğinde 2 kat, 2. süreyi de geçtiğinde 3 kat olarak uygulanacağı belirtilmektedir. ( eski mevzuatta yer alan bu katlama uygulaması şu anda bulunmamakla birlikte halen kesilen cezaya gecikme zammı uygulaması vardır. )

    maalesef bir Kanun'un herhangi bir maddesine itiraz hakkı olamaz. sadece kanunun uygulanmasından kaynaklanan sorunlarda dava açılabilir.

    3- Tebligat Zarfının size veya evinizde bulunan bir yakınınıza tebliğ edilmemesi usul açısından uygun değildir.

    maalesef Posta görevlileri mevzuatı bilmediklerinden ve taşıdıkları evrakların nasıl yasal sonuçlar doğuracağının bilincinde olmadıklarından bu tür yollara başvurabilmektedirler. Tebliğ Zarfı, kargo gibi APS gibi imza karşılığında verilir ve tarih-ad soyad-imza içeren üst nüshası ilgili kuruluşa gider.

    bu tür evraklar posta görevlilerine zimmet karşılığında verilir ve üst-asıl nüshaları da vergi dairesine geri döner. tüm yasal işlemler bu tebliğ tarihine göre yapılır. zamanaşımları bu tebliğ tarihlerine göre işler.

    eğer posta görevlisi Posta Kutusuna bu tebligatı bırakmışsa hakkında Görevi İhmal ve Görevi Kötüye kullanmak suçlarıyla soruşturma açılır.

    eğer Tebligat Zarfı üzerinde hiç bir isim-tarih-imza yoksa bu evrak size tebliğ edilmemiş demektir. ancak sizin bu evrağı almadığınızı iddia etmeniz bu aşamada mantıksız olacaktır. herhangi bir takibat olmadan siz hiç birşey olmamış gibi davranmak durumundasınız.

    ancak sizin böyle bir eylemde bulunmanız, hakkınızda yapılacak olan yasal işlemler açısından da engel teşkil etmeyecektir.

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X