Yeni SSK Yasa tasarısı Hk. (Önemli)

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    Yeni SSK Yasa tasarısı Hk. (Önemli)

    SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAÐLIK SİGORTASI YASA TASARISI

    EMEKLİLİKTE
    • <LI style="COLOR: blue">Emeklilik yaşının 68'e, prim gün sayısının 9.000'e çıkarılmasına,
    • Emeklilik maaşlarının %23 ile %33 oranında azaltılmasına,
    SAÐLIKTA
    • <LI style="COLOR: blue">Aylık geliri 127 YTL olan herkesten 64 YTL sağlık sigortası primi alınmasına, <LI style="COLOR: blue">Prim ödeyemeyenlere sağlık hizmeti verilmemesine, <LI style="COLOR: blue">Muayene, tetkik ve tedavinin her evresinde katkı payı adı altında ek ödeme istenmesine, <LI style="COLOR: blue">Temel Teminat Paketi adı altında, bazı hastalıkların sigorta kapsamı dışına çıkartılmasına, <LI style="COLOR: blue">Sağlığın hak olmaktan çıkarılmasına, <LI style="COLOR: blue">Parası olanın parası kadar sağlık hizmeti almasına
    • Memur aylıklarının GSS prim kesintisi nedeniyle %5 oranında düşmesine
    www.ttb.org.tr/referandum2006 adresinden oy kullanarak HAYIR diyelim.
  • YuSuF ErGiN
    Senior Member
    • 23-01-2006
    • 10188

    #2
    Konu: Yeni SSK Yasa tasarısı Hk. (Önemli)

    Bende bir arkadaşımdan şöyle birşey duydum.
    Bana vediği bilgi söyle ;
    Aile hekimliği başlatılacakmış kısa bir süre sonra. Sağlık ocaklarından gelinip evlerden kayıt yapılacakmış. Kayıt altına alınan herkese bu sağlık ocağından hizmet verilecekmiş. Buradaki doktor muayene edip uygun gördüğü taktirde, uygun gördüğü hastaneye sevk yapacakmış hastayı...

    Neresi kötü diyeceksiniz ;

    Şu an birçok kişi uygun gördüğü hastaneye giderek kendi muayene ve tedavisini uzman doktora yaptırabiliyormuş. Zaten bir sürü prosedürle uğraşan hastalar birde sevk edilecekler. Hastalara yeni bir zorluk daha

    Bana ulşan bilgi bu şekilde, olup Sağlık Bakanlığı sitesindende araştırdım.

    Not: Sağlık Bakanlığının konu ile ilgili linki

    Yorum

    • YuSuF ErGiN
      Senior Member
      • 23-01-2006
      • 10188

      #3
      Konu: Yeni SSK Yasa tasarısı Hk. (Önemli)

      sonunda yasalaştı
      HAbertürk
      GENEL SAÐLIK SİGORTASI İLE SEVK ZİNCİRİ GELDİ! BAŞKA NELER VAR? Sağlıkta sevk dönemi başlıyor SON



      Genel Sağlık Sigortası'nın yürürlüğe girmesiyle birlikte sağlık hizmetlerinden yararlanacaklar ilk önce sağlık ocağına gidecek. Üç basamaklı sevk zincirine uyulmaması durumunda ise, hizmetin yalnızca yüzde 70'i sigorta tarafından ödenecek. Yasaya göre iş kazası, kontrol muayenesi gibi durumlarda katılım payı istenmeyecek, refakatçi gideri de Sosyal Güvenlik Kurumu'nca karşılanacak.

      Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle sağlık hizmetlerinden yararlanacakların, birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşlarına sevk zincirine uygun olarak başvurmaları zorunlu olacak.
      Sevk zincirlerine uyulmaması durumunda, sonucu alınan hizmetlerin belirlenen tutarının yalnızca yüzde 70'i genel sağlık sigortası tarafından ödenecek.

      Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası'na göre, sağlık hizmetlerinden yararlanabilmek için kişilerin sağlık hizmeti sunucularına başvurularında nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, evlenme cüzdanı, pasaport gibi belgelerden birinin göstermesi zorunlu olacak. Ancak acil hallerdeki başvurularda bu şart aranmayacak, acil halin sona ermesinden sonra belgenin gösterimi gerekecek.

      Sağlık hizmetlerinden yararlanacak kişilerin sevk zincirine uygun hareket etmeleri zorunlu tutulacak. Bu çerçevede, kişilerin önce birinci basamak sağlık hizmeti sunucularına (sağlık ocakları, aile hekimleri vb) gitmeleri şart olacak. Kişiler, birinci basamaktaki sağlık hizmeti sunucularına başvurduktan sonra ikinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşlarına gidebilecek. Birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmeti sunucularının hangileri olacağı, Sağlık Bakanlığı'nca sınıflandırılacak.

      Sevk zincirlerine uyulmadan sağlık sunucularına yapılan başvurularda ise sonucu alınan sağlık hizmetlerinin Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu'nca belirlenen tutarının yüzde 70'i ödenecek. Aradaki fark, hasta tarafından karşılanacak. Ancak iş kazası, meslek hastalığı, afet ve savaş hali ile acil hallerde sevk zincirine uyulması şartı aranmayacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri, Türkiye'de sağlık tesisleri ve hekim dağılımının her yerde aynı oranda olmaması nedeniyle, altyapısı yeterli olmayan yerlerde sistem oturuncaya kadar, sevk zincirinin tam olarak aranmayabileceğini belirttiler.

      KATILIM PAYI

      Ayakta tedavide hekim ve diş hekimi muayenelerinden 2 YTL katılım payı alınacak. Gereksiz kullanımı azaltma, sağlık hizmetlerinin niteliği itibariyle hayati öneme sahip olup olmaması, kişilerin prime esas kazançları, gelir ve aylıklarının tutarları ve benzeri ölçütler dikkate alınarak ortez, protez ve iyileştirme araç ve gereçleri ile ayakta tedavide sağlanan ilaçlardan ise yüzde 10-20 oranında katılım payı alınacak. Ancak kişilerin ödeyecekleri katılım payının tutarı, sağlık hizmetinin alındığı tarihteki brüt asgari ücretin yüzde 75'ini geçemeyecek. Hekim ve diş hekimi muayenelerinden alınacak katılım payı tutarı, Vergi Usul Kanunu uyarınca belirlenen yeniden değerleme oranı kadar her yıl artırılacak.

      KATILIM PAYI ALINMAYACAK DURUMLAR

      Ancak yasaya göre, iş kazası ve meslek hastalığı, askeri tatbikat ve manevralarda sağlanan sağlık hizmetleri, aile hekimi muayeneleri, afet ve savaş durumları, kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetleri, kurul raporuyla belgelenen kronik hastalıklar, kontrol muayeneleri, hekimin gerekli gördüğü diğer poliklinik muayeneleri, yatarak tedavilerde sağlanan ilaçlar, analık sigortası kapsamında sağlanan yardımlar ile İstiklal madalyası sahipleri, vatani hizmet tertibi aylığı bağlananlar, harp malullüğü aylığı alanlar ve terörle mücadele kapsamındaki kişilerden katılım payı alınmayacak.

      ÖDENECEK SAÐLIK HİZMETLERİ

      Genel Sağlık Sigortası kapsamında kişilerin hastalanmalarına bakılmaksızın koruyucu sağlık hizmetleri, hastalanmaları halinde hekim tarafından yapılacak muayene, laboratuvar tetkik ve tahlilleri ile diğer tanı yöntemleri, teşhise dayalı yapılacak tıbbi müdahale ve tedaviler, hasta takibi ve rehabilitasyon hizmetleri, organ, doku ve kök hücre nakli ve hücre tedavileri, acil sağlık hizmetleri, analık muayeneleri ve tıbbi tahliller ile ağız ve diş tedavileri ödenecek.

      Vücut bütünlüğünü sağlamak amacıyla yapılan ve iş kazası ile meslek hastalığına, kazaya, hastalıklara veya konjenital nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan durumlarda yapılacak sağlık hizmetleri dışında, estetik amaçlı her türlü operasyon ile estetik amaçlı diş tedavileri ile Sağlık Bakanlığı'nca izin ve ruhsat verilmeyen hizmetler ödenmeyecek.

      REFAKATÇİ GİDERİ DE ÖDENECEK

      Sağlık Bakanlığı'nın uygun görüşü üzerine, yurtiçinde tedavisi mümkün olmadığı tespit edilen kişilerin sağlık hizmetleri yurtdışında sağlanacak. Hekimin hastayı bulunulan yerin dışına sevki halinde, hastanın ve refakatçisinin gidiş ve dönüş yol gideri ve gündelikleri oluşturulacak Sosyal Güvenlik Kurumu'nca karşılanacak. Ancak yurtiçinde veya yurtdışına yapılan sevkler nedeniyle ödenecek gündelik, yol, yatak ve yemek giderlerinin tutarı Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu'nca belirlenecek

      Yorum

      • zigana
        Senior Member
        • 26-01-2004
        • 3796

        #4
        Konu: Yeni SSK Yasa tasarısı Hk. (Önemli)

        aynen oyle hastanelerimize gelmeyin diye yapılan bir bezdirme uygulaması

        aradan adam cıkarmaları gerkirken araya adam sokuyorlar.
        sanki saglıkocakları boş
        oradan sevk alalım.

        yeterli personel yok
        yeterli alan yok

        ne mantıkla yapılıyor bilen varsa beri gelsin.yani her işi ellerine ayaklarına bulaştırmakta üzerlerine yok maşallah.

        hizmet buna denir=eziyet

        Yorum

        • hedomen
          Junior Member
          • 27-04-2005
          • 117

          #5
          Konu: Yeni SSK Yasa tasarısı Hk. (Önemli)

          benim sokkakta bulunan sağlık ocağında 2 dr var şu anda bile gelen hastalara yetişemiyorlar birde bu sevk zincirinde ne olacağını düşünnmek bile istemiyorum
          ama nasılsa arap ülkelerinden ithal dr gelecek yada batı ülkelerineden yavaş y6avaş ya ingilizce öğrenelim yada arapca bunların yanına rehber koyulamayacağına göre bizimde gücümüz yetip rehber tutamayacağımıza göre en iysi yabancı dil öğrenmek bu seferde bvi kelimeyi yanlış telavuz edipte değişik bi tedavi yoluna gidersek o zaman yandık
          müjde sağlık ücretsiz oluyor muşşşşşşşşşş nasıl oluyorsa ayakta tedavi 2 ytl bide yanlışlıkla sevk almadan hastaneye gittiysen yandın

          Yorum

          • YuSuF ErGiN
            Senior Member
            • 23-01-2006
            • 10188

            #6
            Konu: Yeni SSK Yasa tasarısı Hk. (Önemli)

            Sağlık Ocağından bir hemşireyi elinde form dolaştırıyorlar. Geldi banada geçen gün, tanıttı kendini ( sözlü olarak ) Kimlik bilgileriniz vs vs diye bilgi istemeye başladı.
            Durdurdum kendisini üzerinize alınmayın ama siz kimsiniz necisiniz, nerden bileyim sizin bu bilgileri almaya yetkili birisi olduğunuzu diye sordum. Bana kartvizitten bozma,üzerinde adı soyadı yazan bir kimlik uzattı. Biraz beklerseniz sizle meslektaş oluruz, bu nedir dedim. Sonra eski püskü bir kurum kimliği çıkardı TC mühürlü falan ( TC mühürü Patates baskı değil GERÇEK ).
            Bu insanları bu şekilde 30 Blokluk ( her blok 40 daire ) bir yere gönderiyorsun ve yanında adam gibi görevli olduğunu açıklayan bir belge,kimlik vermiyorsun. İstediğiniz bilgileri gidin Muhtarlıktan alın dediğimde, oradaki bilgiler güncel olmuyor ki dedi. Ve bende kendisini hiçbir bilgi vermeyeceğimi söyleyerek uğrladım.

            İşte bu şekilde kartvizitden bozma bir kimlik ile Devlet Memurunu göreve gönderiyor. Bu şekilde kapınıza gelenlerden RESMI KIMLIK belgelerini isteyin. Bu zamanda kimlik bilgilerini ulu orta paylaşmak çoook tehlikeli...
            Herkesin bilgisine,
            iyi pazarlar

            Yorum

            İşlem Yapılıyor
            X