Biyodizelde hüsran...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • Yüksek Kimyager
    Junior Member
    • 05-06-2006
    • 38

    #16
    Konu: Biyodizelde hüsran...

    Originally posted by mühendis01 View Post
    yaw ben anlamam neden bu oyunlar hep bizim ülkemize oynanır... neden başımızdaki hükümetler halkının yanında olmaktansa halkını ezmeye çalışıyor... 2.dünya savaşından sonra japonya'yı ve Almanya 'yı düşünün bu ülkeler halklarıyla bütünleşerek birlikte çalışıp öyle geliştiler...
    işte bizim için mükemmel bir fırsat kendimizi geliştirmemizin ülkemizin zenginleşmesi anlamında büyük bir adım atabiliriz... hükümetin öncelikle bio dizel işine el atıp yatırımlarını bu yönde yapmalıdır çünkü bu işte gelecek var baylar....
    önemli bir noktaya bende dikkat cekmek istiyorum...yaptıgım arastırmalar ABD de savunmasında biyodizeli caktırmadan buyuk olcude kullanıyor..ki ABD bilindigi uzere petrol fiyatın ustundeki en buyuk spekilasyon yapılan yer..bizim ulkemizde askeri alanda olsun yada hukumet adında gorevli kişler biyodizelin ne oldugunu bilmiyor!!!yani kendi tesislerini kurmaya calıssa..ve askeri alanda biyodizel kullanımına baslatsa!!!ABd savunması kullanıyor bizim savunmamız neden kullanmıyor yada kullanamıyor!!!
    yazık oluyor..
    bir arkadasım ABD de..yüksek ögrenim goruyor..kimyager kendisi de.."ben abdyi petrole bagımlı sanırdım diyor..adamlar sinsi sinsi petrole bagımlılıktan kurtulmuslar..buyuk olcude biyodizele saldırıyorlar" diyor..dusunun artık..

    avrupa ulkelerinde..biyodizel uretenlere vergi muhafken ve hatta tesvikler varken,biz de vergi koyuluyor..birileri petrol bagımlılıgımızın devam etmesini istiyor!!!en son bir yerde okudugum bir habere gore de avrupa ülkeleri turkiyeden kanola uretimi icin içten içe arazi kapatıyor!!!e boyle olursa yani biz biyodizele vergi alırsak..ciftciyi bilgilendirmezsek..adamları biyodizel konusunda beselemeye baslıyacagız ki baslamısız..

    benzer bir olay bizim basımıza da geldi..ulkemizde anlasmalı kanola yetistirmek icin baglantılar aradıgımız donemde..turkiye de biyodizel üreten bir yerle telde konusuyoruz..ve diyoruz ki:"anlasmalı olarak sizin icin kanola üretelim..hep kalitesini kendiniz belirleyin hemde ciftciler urunu tanısın..teldeki sekreter bize "kanola mı one yaw" diyor bastan..ciddi soyluyorum..sonra bizim bu işlere giriscegimzi ogrenen yurtdısında bulunan bir firma kendileri bizimle baglantıya geciyor ve anlasmalı uretim yapın diyor..tohum ve alım garantisi veriyor ve arazi miktarları artabilirmi diye sorguluyor..
    canım türkiyem

    Yorum

    • ozkandonmez
      Administrator
      • 30-12-2002
      • 47398

      #17
      Konu: Biyodizelde hüsran...

      Türkiyede biodiesel in önü ötv ile kesilirken bakarsınız geniş tarım alanlarımızda kanola yetiştirilmeye başlanır
      Üyelere Özel Konuları Görebilmek İçin Lütfen ÜYE GİRİŞİ Yapınız



      HAYDI IPTV YAPALIM

      TBS 6991 Dual Tuner Dual CI Tv kartı linux sürücü yükleme

      LÜTFEN OKUYUN

      Yorum

      • Yüksek Kimyager
        Junior Member
        • 05-06-2006
        • 38

        #18
        Konu: Biyodizelde hüsran...

        Originally posted by ozkandonmez View Post
        Türkiyede biodiesel in önü ötv ile kesilirken bakarsınız geniş tarım alanlarımızda kanola yetiştirilmeye başlanır

        isnallah bir yandan ciftci kazanmıs olacak diyecegiz ama ciftci de yurtdısı icin uretir duruma gelecek..biz kullanmıcaz avrupa kullanacak ürettigimiz ekini..bakalım

        Yorum

        • serdarcaliskan
          Junior Member
          • 19-09-2006
          • 4

          #19
          Konu: Biyodizelde hüsran...

          evet arkadaslar soyledikleriniz tamamen dogru... ama belki bilmenizde yarar var diye bir biodizel uretim reaktoru satan biri olarak bir kac sey soylemek istiyorum..
          devlet biodizel satmak isteyenden otv aliyor bu dogru.. ama kendisi icin ureten ve satmayandan hic vergi almiyor.. herhangi bi izin bile almasina gerek yok.. elimde bunu ispatlayan EPDK raporu var.. ve anadoluda biodizelin ana hammedesi olan kanola bitkileri ekilmeye baslandi.. onumuzdeki yilin 7'ci ayinda urun kaldirilacak.. ve sadece istanbulda gunde tonlarca mazot harcayan onlarca buyuk firmanin oldugunu dusunursek rakamlarin cokta kucuk olmadigini gorebiliriz..
          benzinden yuksek miktarda vergi alindigini dusunursek, hukumetin neden biodizel satisina fazla yonelmedigini anlayabiliriz.. ama sunu kestirmekte cok zor olmasa gerek, bundan uzun zaman kacamayacaklari gun gibi ortada.. benzinliklerden aldigimiz mazotun kalitesini ve hangi sartlarda geldigini dusunursek,istasyonlarda satilan biodizelin, kendi urettiginiz biodizelden daha ucuz ve daha kaliteli olacagini garanti edemezsiniz.... bildiginiz gibi biodizeli atik yaglardan bile yapanlar var... hatta tavuk yaglarindan bile.. isin icine rant girdiginde bu kalitesiz yaglar mutlaka kullanilacaktir diye dusunuyorum.. ve kendi biodizelinizi kendiniz uretmeye davet ediyorum....

          Yorum

          • yusufdal
            Junior Member
            • 23-08-2006
            • 325

            #20
            Konu: Biyodizelde hüsran...

            ayçiçeğinin ve kanola yağının çürümüş posasından biyodizel üretildiğini biliyorum.

            aslında burada sorun , hammadde , vergi olayı da değil. öncelikle teknoloji ve bunun üretimi konusunda gösterilmesi gereken özende yatıyor.

            tam verimli ve sağlıklı üretim için en az 6 defa rafine edilme gerekirken, maalesef bizdeki çoğu kaçak ve ilkel imalathanelerde 2 defa rafine ederek üretim yapılıyor. bu durum verimsiz yakıt ürettiği gibi, araçların motor sistemlerine de büyük zarar veriyor. bence biyodizel üretiminde asıl dikkat edilmesi gereken nokta budur. diğerleri daha sonraki faktörler. onlar da önemli tabii ki.. saygılar..

            Yorum

            İşlem Yapılıyor
            X