Galatasaray'ın Seyrantepe P***esini hayata geçiriyor...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ekyildiz
    Senior Member
    • 08-04-2005
    • 4282

    Galatasaray'ın Seyrantepe P***esini hayata geçiriyor...

    Türkan Al-Gökçen Çamlıyurt / AA

    İstanbul'da Hazine'ye ait Seyrantepe arazisine Galatasaray için yeni bir stat ve Şişli Etfal Hastanesi için de büyük bir sağlık kompleksi inşa edilecek.
    Alınan bilgiye göre, Galatasaray'ın yılan hikayesine dönen Seyrantepe P***esi, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan başkanlığında Ankara'da gerçekleştirilen bir toplantı ile son şeklini aldı.
    Toplantıya Unakıtan'ın yanı sıra Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) yetkilileri katıldı.
    Toplantıda, 2004 yılı Eylül ayında yapılan bir protokol ile irtifak hakkı Galatasaray Kulubü'ne devredilen Hazine'ye ait Seyrantepe arazisinin ne şekilde kullanılacağı konusu masaya yatırıldı.
    Yapılan değerlendirmelerin ardından, Galatasaray'ın Seyrantepe'ye ilişkin irtifak hakkından feragat etmesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de hazırlanacak yeni imar planı ile Seyrantepe'yi spor ve sağlık alanı olarak belirlemesi konusunda görüş birliğine varıldı.
    Bu çerçevede, Seyrantepe arazisinin 120 dönümü üzerinde Galatasaray'ın yeni stadı inşa edilecek. Geri kalan 264 dönümlük arazi ise Maliye Bakanlığı'nca Sağlık Bakanlığı'na tahsis edilecek ve burada yeni bir sağlık kompleksi kurulacak. Şişli Etfal Hastanesi de inşaat bittikten sonra buraya taşınacak.

    ALİ SAMİ YEN TOKİ'YE DEVREDİLİYOR

    Varılan mutabakat uyarınca, Galatasaray Kulübü, son olarak 1997 yılında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nce 49 yıllığına kendisine tahsis edilen Ali Sami Yen Stadı'nı TOKİ'ye devredecek. TOKİ de, hasılat paylaşımı yoluyla burayı değerlendirecek. Elde edilen kaynağın bir bölümü ile Seyrantepe'de Galatasaray için yeni bir stad yaptırılacak.
    Böylece, Galatasaray, Ali Sami Yen'i vererek, Seyrantepe'deki yeni stadına kavuşacak.
    Seyrantepe ve Ali Sami Yen Statlarına ilişkin teknik ayrıntılar, TOKİ ve Galatasaray'ın yürütecekleri çalışmaların ardından belirlenecek. Tarafların devir ve takas gibi konuları da içine alan teknik detayları netleştirmesinin ardından, TOKİ ve Galatasaray Kulübü arasında protokol imzalanacak. Bu şekilde Seyrantepe P***esi resmiyete dökülmüş olacak.

    1,5 YILLIK MARATON SONA ERİYOR

    Üzerine Galatasaray için yeni bir stad ve Şişli Etfal Hastanesi'nin inşa edileceği Seyrantepe, Hazine arazilerinin ekonomiye kazandırılması p***eleri arasında yer alıyordu.
    Daha önce 2 defa satışa çıkarılan, ancak alıcı bulmayan Seyrantepe, Galatasaray'ın buraya talip olmasıyla birlikte, kamuoyunun dikkatini çekti.
    2004 yılı Eylül ayında varılan bir anlaşmanın ardından üst kullanımı, irtifak hakkı yoluyla 30 yıllığına Galatasaray'a verilen Seyrantepe için bu kulübe, bütün plan ve p***eleri 1 yıl içinde tamamlama şartı getirilmişti. Galatasaray'ın kooperatiflerle anlaşarak Seyrantepe'nin bir bölümünde lüks konutlar inşa ederek satma isteği ise büyük tartışmalara yol açmıştı.
    Tartışmalar sürerken, 25 Şubat 2005'deki satış ihalesi de, son anda iptal edilmişti.
    Bu arada, Maliye Bakanlığı'nın plan ve p***eler için tanıdığı 1 yıllık süre geçen yıl Kasım ayında sona erdi. Ancak Galatasaray kulübü bu süreçte, teknik şartlara dönük herhangi bir adım atmadı.
    Seyrantepe tartışmaları son dönem tekrar alevlendi. Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın'ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etmesinin ardından, konu Maliye Bakanı başkanlığında tekrar ele alındı ve TOKİ alternatifi üzerinde uzlaşma sağlandı.

    TOKİ Başkanı: Ali Sami Yen Stadı'nın yerine residance yapabiliriz
  • bybuki
    Seni unutmayacagým
    • 26-01-2004
    • 4684

    #2
    Konu: Galatasaray'ın Seyrantepe P***esini hayata geçiriyor...

    başka kulupler seyrantepeyle ugraşacaklarına once kendilerine baksınlar kenan evren lisesi peş keş cekiliyor nerede tayyip erdogan millet okul yaptırmak için yardım kampanyaları düzenliyor cocuklarımız okusun diye ama başkalarına millet okumasın diye peşkeş cekiliyor adelet bumu


    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X