YURTDISINDA yasayanlarla ilgili bilgi yokmu?

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ayceyy
    Junior Member
    • 02-04-2006
    • 1

    YURTDISINDA yasayanlarla ilgili bilgi yokmu?

    Hukuk bölümünüzde sigorta ile ilgili anlatilan bilgiler cok güzel. Ama bu siteye yurtdisindan üye olan yani gurbetci arkadaslar icinde aciklayici bilgiler verilmesi iyi olmazmi? Mesela su sorulara bir kösenizde cevap verme zahmetine girerseniz bircok insana ayni anda hizmet etmis olursunuz;
    1.) Bence en önemli soru : Eger birgün TÜRKIYE AB`ye girerse yurtdisinda yasayan insanlar calistigi ülkeye ödedigi emeklilik paralarini geri alabileceklermi? Yada olasi bir durumda bizlere önceden haber verilecekmi, örnegin su tarihe kadar Türkiye`ye kesin dönüs yapilmali gibi.

    2.) Yeni cikacak yasa (Sanirim Mayis 2006) bizler icin iyimi, yoksa dahami kötü olacak? Yani yeni yasayi beklemeden hemen emeklilik icin basvurmak dahami iyi olacak
    3.) Yeni yasadan etkilenmemek icin herkes basvuru yapabilecekmi, yoksa belli sartlari yerine getirmek gerekiyormu?
    4.) Emeklili basvurusu icin ne tür islemler yapilmali?
    5.) Birde kendi adima sorum var: Ben 1965 dogumluyum. 1980 yilindan itibaren (Türkiye`den) sigortam var. Yani Türkiye`de araliklarla 990 gün calismisligim var. Almanya`da ise 1992 yilindan beri araliksiz calisiyorum. Acaba ben kac yasinda Türkiye`den emekli olabilirim. Ne gibi sartlari yerine getirmem gerekiyor.

    Sevgili site yöneticileri eger böyle bir forum acar ve gereken önemi verirseniz, bircok kisinin (Belki milyonlarin) problemini halletmis olacaksiniz.
    Sevgi ve saygilar.
  • ybæl©ik
    ADMINISTRATOR
    • 25-01-2003
    • 30775

    #2
    Konu: YURTDISINDA yasayanlarla ilgili bilgi yokmu?

    bu tür sorunların kesin çözümleri ve net cevapları için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı Sosyal Sigortalar Genel Müdürlüğü'nün web sitelerine bakınız ve sorularınızı buradan yönlendiriniz.

    ayrıca Hukuk ile ilgili web siteleri de bulunmaktadır.

    forumumuzda bazı bölümlerde sizlere yardımcı olmaya çalışsak da bu tür konular Mevzuat bilgisi ve Uzmanlık gerektirmektedir.

    sadece bölüm açmak değil, açılan bölümlerde sizlerin sorunlarına yardımcı olabilmek önemlidir.

    teşekkürler.

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X