Futbolun sihrine canaydın damgası

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • bybuki
    Seni unutmayacagým
    • 26-01-2004
    • 4684

    Futbolun sihrine canaydın damgası



    Canaydın'ın sihiri

    Kemal DOÐAN / HAMBURG

    ’Futbolun Büyüsü’nün açılışını yapan Hamburg Belediye ve Senato Başkanı Ole von Buest, boynundaki sarı kırmızılı atkıyla konuştu. Ekvador Güzellik Kraliçesi Kathy Lopez, Canaydın ile fotoğraf çektirmek için dakikalarca bekledi.

    FUTBOLUN BÜYÜSÜ sergisine Özhan Canaydın damgası... G.Saray Kulübü Başkanı, şeref konuğu olarak katıldığı futbol sergisinin açılışının ilgi odağındaki isimdi. 2006 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak Almanya’da, Hamburg kentinin Etnografya Müzesi’ndeki "Faszination Fussball" (Futbolun Büyüsü) konulu sergi için 70 ülkeden binlerce futbol ve futbol tarihiyle ilgini eşya, ürün, doküman sergilendi.

    Artık G.Saraylı oldum

    Serginin 800 kadar özel davetliye yönelik resmi açılışını Hamburg Belediye ve Senato Başkanı Ole von Beust, boynunda G.Saray atkısıyla yaptı. Başkonsolos Mehmet Dönmez ve sergiye büyük katkısını dokunan Hamburg Galatasaray Derneği kurucusu Behçet Algan’ın verdiği atkıyı boynuna atan Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) partili Beust, açılış konuşmasından sonra atkısını etrafındakilere göstererek "Artık bende Galatasaraylı oldum" dedi.

    Seeler ve Rivera

    Almanlar’ın futbol efsanesi Uwe Seeler ve İtalyan futbolunun unutulmaz ismi Giovanni Rivera’nın yanı sıra İskoç, Çin, Uruguay, Ekvador ve İngiltere federasyonlarından üst düzey yöneticilerin katıldığı açılışta Özhan Canaydın, Stirling Castle Valisi Colin O’Brien ile 1540 yılından kalma olan İskoçya’nın Stirling Castle kentinde bulunan dünlyanın en eski futbol topunu müzedeki yerine yerleştirdiler.

    Müzede Atatürk’ün 14 Eylül 1930 tarihinde, G.Saray Kulübü’nü ziyaret ederken armağan ettiği orijinal el yazılı portresinin yanında Türk bayrağı yerine yanlışlıkla Tunus bayrağının yerleştirildiğini gören Özhan Canaydın, müze yetkililerini uyararak hatanın düzeltilmesini istedi. Müze yetkilileri özür dileyerek hatayı düzelttiler.

    Kraliçe sırada bekledi!

    Açılışa ülkesini temsilen katılan Ekvador Güzellik Kraliçesi de birçok kişi gibi Özhan Canaydın ile fotoğraf çektirmek için sıra bekledi. Galatasaray’ı Ekvador’da tüm futbolseverlerin tanıdığını söyleyen melez güzel, Canaydın ile ayaküstü sohbet etti.



    Hürriyet


İşlem Yapılıyor
X