İşte Türkiye'nin en popüler 20 ismi...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    İşte Türkiye'nin en popüler 20 ismi...




    ATATÜRK DE LİSTEDE
    Ve 17. sıra. Bu basamakta Mustafa Kemal Atatürk yer alıyor. Atatürk’ün adı geçtiğimiz yılki listede ilginç bir şekilde yoktu. Geçen yıl listede yer almamasını ve bu yıl da yaygın bilinirliğine rağmen ancak 17. sırada yer almasını isminin marka kavramıyla pek bağdaştırılamamasına bağlamak gerekiyor.

    Listenin 18. sırasında başka bir siyasetçi, geçtiğimiz yıl ilk 20’de yer almayı bir basamakla kıl payı kaçıran Abdullah Gül yer alıyor. İlk 20’nin diğer iki ismi ise sırasıyla şov dünyasından Gülben Ergen ve yazar Orhan Pamuk. Gülben Ergen geçtiğimiz yılki listede 22. sırada yer alırken, Orhan Pamuk geçen yılki listede yoktu. Geçtiğimiz yıl listenin 19. basamağında yer alan Barış Manço ise bu yılki listede yer almıyor.

    Türkiye’nin en popüler 20 ismi
    1. Sakıp Sabancı:
    Geçen yılın bir numarası olan Sakıp Sabancı yerini bu yıl da muhafaza etti. Hayattayken Sabancı Holding’in kurumsal kimliğiyle özdeşleşmişti. Bugün de bu özelliğini muhafaza ettiğini kolaylıkla söyleyebiliriz. İsmi Türkiye’nin son zamanlardaki en başarılı üniversitelerinden birinde yaşatılıyor. İsmini yaşatan bir diğer kurum olan Sakıp Sabancı Müzesi geçtiğimiz Mart ayının sonunda biten Picasso sergisiyle hem Türkiye’de hem de dünya medyasında büyük yankı bir uyandırdı.
    2. Hülya Avşar: Kariyerine, katıldığı güzellik yarışmasında yaşanan bir sansasyonla başladı. O gün bugündür medyanın gündeminden inmiyor. Aşklarıyla, polemikleriyle, başarılarıyla hep konuşuldu. Bugünlerde onun televizyonda görünmediği bir tek gün bile yok. Bu yıl Kaya Çilingiroğlu’ndan boşanması medyanın en çok yer verdiği konulardan biri idi. Geçtiğimiz yılın 5 numarasıyken bu yıl dikkat çekici bir çıkışla Sakıp Sabancı’nın ardından ikinci sırada yer aldı.
    3. Vehbi Koç: Koç Holding’in artık kurumsal kimliğinin de bir parçası olmuş kurucusu. Ankara’da küçük bir dükkanda başladığı ticari hayatında adım adım ilerleyerek zirveye oturdu. Adı halk arasında zenginliğin sembolüne dönüştü. Türkiye ile birlikte büyüdü. Kurduğu holding bugün pek çok alanda faaliyet gösteriyor. Listenin Sakıp Sabancı’da sonraki yaşamayan ikinci ismi. Geçen yıl listenin ikinci sırasındaydı. Bu yıl Hülya Avşar’ın atağıyla bir basamak geriledi.
    4. İbrahim Tatlıses: Son günlerde bıyıklarını kesmesi nedeniyle medyaya bol bol malzeme verdi. Kariyerinin başından beri ilgiyi üzerinde tutmaktan geri durmadı. Olağanüstü bir ses ve yorumun yanı sıra çok güçlü bir hikayesi var. Sıfırdan zirveye çıkarak bir çeşit Türkiye rüyası yarattı. Şov dünyasıyla sınırlı kalmadı. İsmini başka ticari alanlara da taşıdı ve oralarda da başarı yakaladı. Geçtiğimiz yıl listenin üçüncü sırasında yer alıyordu. Hülya Avşar’ın atağı onu da bir adım geriletti.
    5. Recep Tayyip Erdoğan: Refah Partisinin Beyoğlu İlçe Başkanıyken bile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra popülaritesini adamakıllı artırdı. Bir mitingde okuduğu şiir yüzünden hapis yatınca İslami kesimdeki gücünü artırdı. Kariyeri boyunca üslubunda ve siyasi duruşunda yavaş bir dönüşüm yaşadı. 2002 seçimlerinden sonra Milli Görüş gömleğini çıkardığını söyleyerek bu dönüşümü tescilledi. Geçen yıl listenin dördüncü sırasındaydı, bu yıl beşinci sırada yer aldı.
    6. Tarkan: Üretkenliği muadili birçok şarkıcının altında olmasına rağmen çok popüler. İlk albümü başlangıçta çok fazla ses getirmemişti ama bu albümünün yayımlanmasından aylar sonra bir keşfedildi pir keşfedildi. Sonraki albümleri büyük ses getirdi. Yıllardır uğraştığı, yılan hikayesine dönen İngilizce albümünü ancak bu yıl çıkarabildi. Ancak bu albüm beklenen düzeyde ilgi görmedi. Tarkan popülaritesini muhafaza ediyor ama son zamanlarda megastarlığına yaraşır bir çalışmaya imza atmadığı için popülaritesi alarm veriyor.
    7. Cem Yılmaz: Türkiye’de mizahın sembolüne dönüştü. İsmi neredeyse atasözlerine girecek. Şakayla karışık komiklik iddiasında bulunanlar “Bir Cem Yılmaz, bir de ben” demeye başladı. Büyük yıldızlığın bir alametifarikası olarak dokunulmazlaşıyor. Onu sevmeyen, ona gülmeyen yok gibi. Büyük mizah yeteneğini stand-up şovlarının ve filmlerinin yanısıra reklamcılığa da taşıyor. Reklamlarda sarf ettiği sözler dillere pelesenk oluyor. Ve en önemlisi Türkiye’de gündelik dil üretimine en somut katkıyı yapan o.
    8. Sibel Can: İlk yirmiye bu yıl giren isimlerden biri. Geçtiğimiz yıl oldukça gerilerde, 37. sırada yer alıyordu. Bu yıl 29 basamak birden yükselerek sekizinci sıraya yerleşti. Bugün pek hatırlanmasa bile Türkiye’nin en gözde pin-up starlarından biri. Ayrıca güzel bir sesi var. Çok iyi dans ediyor. Mesleki performansının yanısıra özel hayatıyla ilgi çekiyor. Ekranların olmazsa olmaz simalarından. Magazin programlarında sık sık arzı endam ediyor. Yakın zamanda nahoş bir sebeple, annesini kaybetmesi nedeniyle ekstra bir medya ilgisiyle karşılaştı.
    9. Seda Sayan: Geçtiğimiz yıl listenin 17. sırasında yer alıyordu. Kayda değer bir ilerleme kaydederek dokozuncu sıraya yükseldi. Magazin medyasının en büyük haber kaynaklarından biri. Özel hayatı magazincilerin en büyük ekmek kapılarından biri. Yakın zamanda şarkıcı Nihat Doğan ile olan beraberliği neredeyse arkası yarın formatında bir reality şov olarak televizyonlarda yayımlandı. Güzelliğiyle dikkat çeken isimlerden. Şarkıcılığının yanısıra televizyon için düzenli bir program da yapıyor.
    10. Turgut Özal: Türkiye’nin bir dönemine adını vermiş bir isim. 80’li yıllar siyasi literatürde Özal Dönemi diye anılır. Türkiye’nin liberal dünya ekonomisine katılması konusunda en önemli adımları o attı. Bazı icraatlarını pek iyi anmayanlar bile, Türkiye’ye yeni bir ufuk kazandırdığını kabul ediyor. Listenin hayatta olmayan üçüncü ve siyasi ikinci ismi. Listede istikrarlı bir grafik sergiliyor. Geçtiğimiz yıl 11. sıradaydı, bu yıl bir basamak yükselerek onuncu sırada yer aldı.
    11. Deniz Baykal: Listenin sürprizlerinden biri. Geçtiğimiz yıl 29. sırada yer alıyordu. Bu yıl hızlı bir çıkışla 11.’liğe yükseldi. Türk siyasetinin değişmez isimlerinden biri. Uzun yıllar verdiği mücadeleden sonra solun en büyük partisinin liderliğine gelebildi. Hırsı ve rekabetçiliğiyle dikkat çekiyor. Geçtiğimiz yıl yapılan CHP kongresinde Mustafa Sarıgül ile sert bir mücadeleye girdi ve genel başkanlığını muhafaza etmeyi başardı. Mevcut popülaritesi büyük oranda ana muhalefet lideri olmasından kaynaklanıyor.
    12. Süleyman Demirel: Türkiye’de siyaset denince akla gelen ilk isimlerden biri. Altmışlı yılların ilk yarısında başlayan aktif siyasi kariyeri 2000 yılında Cumhurbaşkanlığını Ahmet Necdet Sezer’e bıraktıktan sonra sona ermiş gibi görünüyor ama hiç kimse Demirel’in siyaset dışında kaldığını ya da kalabileceğini söyleyemez. Türkiye’de en uzun süre başbakanlık yapan isimlerinden biri. Siyasi kariyerine askeri müdahalelerle ara vermek zorunda kalmasına rağmen her seferinde geri dönmeyi bile. Listedeki konumunu yükseltmesine hiç şaşırmamak lazım.
    13. Sezen Aksu: Türkiye’nin duygu ikliminin en büyük yaratıcılarından biri. Kendinsinin söylediği veya başka şarkıcılara verdiği sayısız şarkıyla birçok kalbi kazanabilmiş büyük bir sanatçı. Türkiye’de hemen herkesin üzerinde uzlaştığı nadir isimlerden biri. Şimdilerde dokunulmazlıkla onurlandırılan bir diğer isim. Beyazıt Öztürk’ün büyük uğraşlar vererek Sezen Aksu’yu programına çıkarması ve bu programın kendisi toplumda ve medyada büyük bir yankı uyandırdı. Program Sezen Aksu’nun halk nezdindeki itibarını tescillemiş oldu.
    14. Mehmet Ali Erbil: Türkiye’nin milli şovmeni. Özel hayatıyla da medyanın dikkatini çekiyor ama sadece yaptığı çalışmalarla bile medyada her gün yer bulabilecek bir isim. Çok çalışkan ve çok yetenekli. Bir anda birçok iş yapıyor. Televizyona program yapıyor, filmlerde rol alıyor, özel davetlerde sahneye çıkıyor, reklam ve film seslendiriyor ve daha birçok şey yapıyor. Yaptığı her işe kişiliğinin damgasını vuruyor. Uluslararası bir program formatı olan Çarkıfelek’i bile dilediği gibi şekillendirip yönetti ve büyük bir başarı elde etti.
    15. Bülent Eczacıbaşı: Listenin Sakıp Sabancı ve Vehbi Koç’tan sonra işadamı olan üçüncü ismi. Başında bulunduğu Eczacıbaşı Holding Türkiye’nin en muteber ve en büyük kurumlarından biri. Kişiliğiyle bu kurumu temsil ediyor. Medyada çok fazla görünmeyen biri. Başında bulunduğu kurumla birlikte Türk sanat yaşamına çok değerli katkılarda bulunuyor. Geçtiğimiz yıl listenin onuncu sırasında yer alıyordu. Bu yıl beş basmak gerileyerek 15. sırada yer buldu.
    16. Rahmi Koç: Listenin ilk 20’sinde yer alan Koç ailesinden ikinci isim. Bayrağı babası Vehbi Koç’tan devraldıktan sonra holdingi uzun yıllar yönetti ve yakın zamanda şirketteki tüm sorumluluklarını Mustafa Koç’a devrederek emekli oldu. Emekli olduktan sonra ilk iş teknesiyle dünya turuna çıktı. Bu turu da medyada büyük ilgi gördü. Koç Holding’in temsil edici yüzlerinden biri. Geçtiğimiz yıl listede 18. sırada yer alıyordu. Bu sene iki basamak yükselerek 16. sıraya yerleşti.
    17. Atatürk: Bu yılki listenin belki de en büyük sürprizi. Sürpriz olmasının nedeni bu yılki listede yer alması değil. Geçtiğimiz yılki listede yer almaması ve bu yılki listede daha yukarılarda yer almaması. Geçen yıl listede yer almayışını açıklamak zor ancak bu yıl daha yukarılarda olmaması isminin marka kavramıyla bağdaştırılamamasından kaynaklanıyor olabilir. Atatürk’ü daha ziyade ulusal bir sembol olarak anmak gerekiyor.
    18. Abdullah Gül: AKP iktidarının ilk aylarında bir süre başbakanlık da yapan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, geçtiğimiz yıl listenin ilk 20’sinde yer almayı kıl payıyla kaçırmış ve 21. sırada yer almıştı. Bu sene üç basamak yükselerek 18. sırada yer aldı. Fazilet Partisi’nde Tayyip Erdoğan’ın yokluğunda parti içi muhalefetin lider adayıydı. Parti kongresinde Recai Kutan’a karşı aday oldu, kazanamadı. O mağlubiyet bugünkü AKP’nin kurulmasına giden yolu açtı. Güler yüzlü ve ılımlı bir portre çizen Abdullah Gül, AKP’nin geniş kesimler tarafından en çok kabul gören isimlerinden biri.
    19. Gülben Ergen: Geçen yılki listede Abdullah Gül’ün ardından 22. sırada yer alıyordu. Bu yılki listede de dışişleri bakanıyla peş peşe sıralanıyorlar. Şov dünyasının birçok işle ilgilenen isimlerinden bir diğeri. Bugünlerde şarkıcılığı ve oyunculuğuyla ön planda. Magazin medyasının en çok objektif doğrulttuğu simalardan biri. Anadolu Ateşi’nin şefi Mustafa Erdoğan ile evlendi. Yakın zamanda oyuncu olarak yer aldığı ‘Gönül’ adlı dizinin birkaç bölüm sonra yayından kaldırılması büyük bir hayal kırıklığı yarattı.
    20. Orhan Pamuk: Listenin ilk 20’sinin son sırasında bir yazar, Orhan Pamuk var. Pamuk, MediaCat’in geçtiğimiz aylarda yaptırdığı ‘Türkiye’nin en büyük marka yazarları’ araştırmasında birinci olmuştu. Türkiye’nin dünya çapında tanınan birkaç yazarından biri olan Pamuk, son bir yılda yoğun bir şekilde medyanın gündemindeydi. İsviçre’de bir dergiye verdiği söyleşide söylediği sözler büyük yankı uyandırdı, hakkında dava açıldı. Yakın zamanda düşen davadan sonra Pamuk medyada daha az yer bulmaya başladı.

    İş Dünyası Top 10’u
    1. Sakıp Sabancı 1
    2. Vehbi Koç 3
    3. Bülent Eczacıbaşı 15
    4. Rahmi Koç 16
    5. Cem Boyner 21
    6. Aydın Doğan 23
    7. Cem Uzan 30
    8. Ahmet Nazif Zorlu 42
    9. Güler Sabancı 45
    10. Mehmet Emin Karamehmet 65

    Şov Dünyası Top 10’u
    1. Hülya Avşar 2
    2. İbrahim Tatlıses 4
    3. Tarkan 6
    4. Cem Yılmaz 7
    5. Sibel Can 8
    6. Seda Sayan 9
    7. Sezen Aksu 13
    8. Mehmet Ali Erbil 14
    9. Gülben Ergen 19
    10. Beyazıt Öztürk 25

    Politikacılar ve liderler Top 10’u
    1. Recep Tayyip Erdoğan 5
    2. Turgut Özal 10
    3. Deniz Baykal 11
    4. Süleyman Demirel 12
    5. Atatürk 17
    6. Abdullah Gül 18
    7. Bülent Ecevit 22
    8. Ahmet Necdet Sezer 32
    9. Kemal Unakıtan 39
    10. Alparslan Türkeş 41

    Listedeki hayalet
    Türkiye’nin en popüler kişisel markaları listemizde iki yıldır ilginç bir isim yer alıyor: Kurtlar Vadisi’nin başkarakteri Polat Alemdar. En son bir sinema filmiyle seyircinin karşısına çıkan Polat Alemdar neredeyse gerçek bir kişi gibi algılanıyor.

    Geçtiğimiz yılki listede 56. sırada yer alan Polat Alemdar bu sene 18 sıra birden yükselerek 38. sırada yer aldı. Polat Alemdar, aşağı yukarı Bülent Ersoy, Aziz Yıldırım, Ebru Gündeş, Zeki Müren, Okan Bayülgen, Kemal Unakıtan ve Yılmaz Erdoğan kadar popüler bir figür. İşin ilginç tarafı ne geçen seneki listede ne de bu yılkinde Polat Alemdar’ı canlandıran Necati Şaşmaz’ın yer almaması.
    Kaynak: MediaCat dergisi
  • iyi
    Member
    • 13-03-2004
    • 2187

    #2
    Konu: İşte Türkiye'nin en popüler 20 ismi...

    polat alemdar diye bir kisi yasarmi? acaba sonu deliyurek sonuna benzermi? bir zamanlar deliyurek populerdi.o zaman polat alemdarda yoktu.

    Yorum

    • pehh
      Member
      • 12-12-2004
      • 711

      #3
      Konu: İşte Türkiye'nin en popüler 20 ismi...

      Acaba yukarıdaki listeden çok az bir ismi düştükten sonra geriye kalanların bu ülkeye ahlaki zarardan ve yozlaşmadan başka gir getirileri yok

      Yorum

      • MentaL
        *Security
        • 01-03-2004
        • 8134

        #4
        Konu: İşte Türkiye'nin en popüler 20 ismi...

        Mustafa Kemal neden 17nci sırada hayret bişi ya...

        Yorum

        • iyi
          Member
          • 13-03-2004
          • 2187

          #5
          Konu: İşte Türkiye'nin en popüler 20 ismi...

          Turkiye yozlastiriliyormu?

          Yorum

          • nitroo
            Junior Member
            • 22-10-2005
            • 42

            #6
            Konu: İşte Türkiye'nin en popüler 20 ismi...

            birkaçı yoksa baron mu ATATüRK 'ün lstede 17. sırada olması cok üzücü

            Yorum

            • MentaL
              *Security
              • 01-03-2004
              • 8134

              #7
              Konu: İşte Türkiye'nin en popüler 20 ismi...

              Geçenlerde bir yazıda okumuştum TR deki çin büyük elçisi demiş ki bizim oralarda Mustafa deyince akan sular duruyor halk mustafa kemal ATATÜRK ü çok sever demişşşş ama bizdeki durum şekilde görüldüğü gibi yazık..

              Not; çinde Mustafa Kemal ATATÜRK deyince pek tanıyan olmuyormuş isimden dolayı ama sadece Mustafa dediğiniz anda hemen sima akıllarına geliyormuş..
              ilginç..

              Yorum

              İşlem Yapılıyor
              X