ÇİRKİN PAZARLIK !..

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • kutludað
    Junior Member
    • 07-01-2006
    • 130

    ÇİRKİN PAZARLIK !..

    20 Mayıs 2006 Cumartesi

    PARİS- Sözde Ermeni soykırımını inkar edenlere hapis ve para cezası verilmesini öngören kanun teklifinin Fransız Parlamentosu’nda kasım ayına ertelenmesinin perde arkası aydınlanmaya başladı. Fransa’nın önde gelen gazetelerinden Le Figaro, kanun teklifinin ileri bir tarihe ertelenmesini Fransa’nın Ankara’ya karşı şantaj aracı olarak kullanacağı, teklifi, sürekli Meclis gündeminde tutarak Türkiye’den siyasi ve ekonomik tavizler koparmaya çalışacağı yorumunda bulundu.

    “Koz olarak kullanıldı”
    Fransız Le Figaro gazetesi haberinde “Soykırım yoktur” diyenlere ceza verilmesini öngören kanun teklifinin 2001 kasımından beri gündemde tutulduğunu yazdı. Her dönem çeşitli partilere mensup milletvekillerinin aynı kanun teklifini ısıtıp ısıtıp defalarca meclise sunduğunu belirten gazete, “Ne var ki, bugüne kadar bu tekliflerden hiç biri Meclis’te ele bile alınmadı.

    Ancak, Fransız hükümetleri kanun teklifini her dönem koz olarak kullandı ve 2001 yılından bugüne kadar Fransa’nın Türkiye’ye yönelik ticareti yüzde 32 artış gösterdi.
    Söz konusu kanun teklifinin kasım ayında kanunlaşacağını da kimse beklemiyor” diye yazdı. Gazetenin iddiasına bir destek de, teklifi meclise sunan, bir zamanlar Adalet Bakanlığı ve Ermeni terör örgütü Asala’nın avukatlığını da yapan Ermeni asıllı milletvekili Parick Deveciyan’dan geldi. Le Figaro gazetesine açıklamalar yapan Deveciyan, “Kanun teklifimizin ertelenmesi için hükümetin yaptığı manevra tam anlamıyla bir komedi. Dişişleri Bakanı Blazy’nin kanun teklifine karşı çıkmak için öne sürdüğü gerekçeler komik. Blazy, Fransa’nın Türkiye ile ticari ilişkilerinin bozulmaması için teklifi skandal bir şekilde erteliyor. Bu sebeple de elinden geleni yapıyor” dedi.

    “4. sırada yer alıyoruz”
    Türkiye pazarında Fransız firmalarının önemli bir yere sahip olduğunu iddia eden Le Figaro, “Sadece geçen yıl Fransa’dan Türkiye’ye 4.7 milyar euroluk ihracat yapıldı. Fransa Türkiye pazarında, Almanya, Rusya ve İtalya’nın ardından dördüncü sırada yer alıyor. Axa, Renault, Danone, L’Oreal, Lafarge Peugeot, Alstom, Total ve Carrefour gibi firmalar başta olmak üzere 250 Fransız şirketi Türkiye’de faaliyet gösteriyor. Fransa, Türkiye’nin askeri ve devlet ihalelerinde de önemli bir paya sahip. Fransız şirketlerinin, Türkiye’nin gerçekleştirdiği kozmik teçhizat, helikopter ve termik santraller gibi büyük projelere katılıyor. Devlete bağlı nükleer holding Areva da, Türkiye’deki ilk atom reaktörünün yapım ihalesini kaçırmak istemiyor” görüşlerine yer verdi.



    Türkiye Gazetesi
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    #2
    Konu: ÇİRKİN PAZARLIK !..

    Hiç şaşırmamak ve yadırgamamak lazım.Hatta bu tip ilşkilere tabiat kanunu bile diyebiliriz.
    Nasıl balina,köpek balığı v.s. gibi hayvanların ağızlarının içine girip orada temizlik yapan küçük balıklara o yırtıcıların dokunmadığı gibi.Uluslar arası ilişkiler de böyle karşılıklı menfaatlere bağlıdır.Bazen (ki genellikle) kırmızı çizgilerden feragat edilebiliyor.Sevgiler.: )

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X