Çin uzay aracı 2007’de Ay’a gidiyor...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    Çin uzay aracı 2007’de Ay’a gidiyor...

    ABD ve Rusya’dan sonra uzaya insan göndermeyi başaran Çin, şimdi de Ay’a insansız uzay aracı gönderiyor.

    Çin'in Ay'a göndereceği Chang’e-1 uzay aracının temsili resmi.



    NTV-MSNBC
    Güncelleme: 21:04 TSİ 23 Mayıs 2006 Salı
    NEW YORK - Dünyanın en hızlı büyüyen ekonomisine sahip Çin, Chang’e-1 adlı uzay aracını gelecek yıl Nisan ayında Ay’a yollayacak. Şimdiye dek teknik denemeler yapan Çin, uzay aracının fırlatılış provasını Aralık ayında yapacak. Kapsül denemelerden sorunsuz geçerse, Nisan 2007’de bir başta roketin sırtında uzaya çıkacak.


    Çin’de basılan Changjiang gazetesine konuşan Çin Uzay Dairesi Başkanı Luan Enjie, Chang’e 1’in 170 milyon dolar değerinde olduğunu söyledi. Chang’e-1 uzay aracı, Ay yüzeyinin üç boyutlu görüntülerini toplayarak yeryüzüne gönderecek.

    ÇİN’İN İDDİALI UZAY HEDEFLERİ
    Çin’in uzay hedefleri üç aşamalı. Chang’e-1’in görevini başarıyla tamamlaması halinde, 2010’da Ay’ın yüzeyine inecek bir uzay aracı gönderilecek. Çin, 2020 yılında ise Ay’ın yüzeyine inerek araştırma yaptıktan sonra Dünya geri dönecek bir mekik fırlatacak. Bu görevlerin tamamlanmasından sonra ise Çin insanlı uçuşlara geçecek.

    MALEZYALI İLK ASTRONOT 2007’DE UZAYDA
    Öte yandan bir diğer Asya ülkesi Malezya da gelecek yıl Uluslararası Uzay İstasyonu’na (UUİ) astronot göndermek için Rusya ile anlaşmaya vardı. Malezyalı 2 astronot Rusya’da eğitim aldıktan sonra Eylül 2007’de uzaya çıkacak. Rus silah şirketi Rosoboronexport’tan yapılan açıklamada, anlaşmanın, Malezya’ya Rus Su-30 MKM savaş jetlerinin de bulunduğu büyük silah satışının bir parçası olduğu kaydedildi.

    Kaynak: SPACE.com ve Anadolu Ajansı’ndan yararlanılmıştır.
    NOT: ABD nin Ay'a gidip gitmediği o zaman belli olacak.Bakalım bayrak orada duruyor mu? mesela:D :D :D (Ama ABD ona da bir kulp bulur,hatta astronotlara rüşvet teklif eder:D )
  • euronews.net
    Member
    • 01-03-2006
    • 1687

    #2
    Konu: Çin uzay aracı 2007’de Ay’a gidiyor...

    bide çin mallarını beğenmeyiz..sinan aygün bey çin malı çay kaşıklarını medyanın önünde kırıp şov yapıyordu.adamlar aya çıkıyor be.ben çin mallarından memnunum ucuz ürün kullanmak istiyorum.kime ne...

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X