İnternet üzerinden bilgi savaşı...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    İnternet üzerinden bilgi savaşı...

    Arkadaşlar burada yazacaklarım tamamen kendi düşüncelerimdir.Kimseye birşeyi empoze etmek tesir altında bırakmak istemiyorum.
    Orta ve ileri yaşta olanlarınız 50 li 60 lı yılları hatırlayanalarınız şöyle bir geçmişi hatırlasınlar.Soğuk savaş yılları dediğimiz o yıllarda.Gün geçmesin ki gazete manşetlerine "Amerikada bir Rus casusu yakalandı" veya " Bir Amerikan casusu bugün .....nerde Rus casusu ile takas edilecek" diye haberlere rastlardık.
    Casusluk artık ileri teknoloji sayesinde uydular ve internet üzerinden yapılmaya başladı.Artık öyle pek 007 lere felan gerek kalmıyor.:D
    Uydu aracılığı ile yapılan bu tip girişimler malumunuzdur.En basit örneği (sivil hayatta) Google'nın uydu takip programlarıdır.Bunun gibi binlerce askeri uydu tepemizde bizleri en ufak detaylara kadar izlemektedirler.Başka bir topikte böyle bir anımı dile getirmiştim.O zaman sene 1961 idi ve yer Sinop ABD askeri Radar üssü idi.Moskova'daki bir mekanda .....generalin diş fırçalamasını ve konuşmalarını duymuştum.
    Sene 2006 varın siz teknolojinin artık nereye geldiğini hesap edin.Asıl konuya şimdi girmek istiyorum.
    Microsoft ABD güdümünde şu anda dünyada tekel durumundadır.Aynı soğuk savaş teknoloji sayesinde internet üzerinde çeşitli yazılımlar sayesinde yapılmaktadır.Özellikle de Antivirüs ve benzeri programlar ile.Norton,Bit Defender v.s. ABD antivirüs prg.ları ile Rusların Kaspersky,NOD32 v.s. şöyle bir karşılaştırın bakın neler göreceksiniz.Dünya arama motoru tekelini eline geçiren Google'un stratejisini söyle bir aklınızdan geçirin.G-Mail olayını ve Yahoo,Aol gibi hizmetleri akıllıca bir düşünün.Bu söylediklerim komplo teorisi falan değil hakikatın ta kendisidir.
    Bu arada her iki blokta özellikle adult ve warez olayını gayet güzel desteklemektedirler.İnternet kullanıcılarından,kuruluşlardan,firmalardan aklınıza daha nereler geliyorsa onların bütün zaaflarından faydalanarak nelere sahip oluyorlar aklınız durur.
    Evet arkadaşlar yazımın başında da dediğim gibi MSN,ICQ,AOL,Sky Pee v.s. gibi ister muhabere ister oyun olsun bu çirkin oluşumun içindeyiz maalesef.Bu kadar yorum yeter herhalde.Anlıyan anlamıştır.Sevgiler.: )
  • "esargem"
    Junior Member
    • 07-07-2005
    • 13

    #2
    Konu: İnternet üzerinden bilgi savaşı...

    Abi senin yorumların bizim gibi gençlere ışık tutacak niteliktedir. Bence büyük ülkelerin büyük olmasının sırrı da buradan geliyor. Sonuç olarak teknolojik alanda dışa bağımlı kalmayıp kendi teknolojilerimizi geliştirirsek birazda olsa önlem almış oluruz. Saygılar

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X