Gönül Dağında Bir Garip / CD Hediyeli

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    Gönül Dağında Bir Garip / CD Hediyeli



    Neşet Ertaş, saklı iç dünyasının kapısını aralıyor
    GÖNÜL DAÐINDA BİR GARİP - “NEŞET ERTAŞ KİTABI”
    İş Bankası Kültür Yayınları Nehir Söyleşiler dizisi bu kez, Neşet Ertaş Kitabı ile okuyucularına sesleniyor.
    Haşim Akman, Ertaş’ın 50 yıllık sanat yolculuğuna ışık tutmak için soruyor, Neşet Ertaş anlatıyor…
    Kitabın ekinde Neşet Ertaş’ın “Gönül Dağı” isimli CD’si veriliyor. Ayrıca Neşet Ertaş’ın ifadesiyle “kendi okuyuşuna ilk kez bu ölçüde (yüzde 85 oranında)” yaklaşacak şekilde notaya alınan dört türküsünün notası da kitapta yer alıyor.
    Aklımıza, dilimize ve gönlümüze takılan; kimindir, ne zaman yakılmıştır diye düşünmeden çaldığımız, söylediğimiz, mırıldandığımız türkülerin kaynağı Neşet Ertaş, gönülden gönüle akan bir sevgi bağının kapılarını aralıyor.
    Şimdiyi, tam şu anda içinde bulunduğumuz ruh halini anlatan türküler kadar, çok uzak geçmişlerin, artık çoktan gerilerde bıraktığımızı zannettiğimiz başka hayatların, başka toprakların sesini havalandırarak bize getiren türkülere de ses verir Neşet Ertaş… “Evvelim sen oldun, ahirim sensin/ Batınım sen oldun, zahirim sensin” diyerek çarpar insanı. Bir bakarsınız gönlünüzün bam telinden yakalanmış, takılıp kalmışsınızdır Neşet Ustanın binlerce yıllık Abdal birikiminin ürünü gırtlak nağmelerine.
    “Gönül Dağında Bir Garip” kitabında, bugüne kadar aşılamayan ses ve saz ustalığı ve türkü sözlerinin açığa vurduğu düşünce yapısıyla gönüllere yer eden Ertaş’ın kişisel öyküsünün yanı sıra, sanat yaşamındaki ilginç olaylara ve anektodlara yer veriliyor.
    “Biz erkekler olarak insanoğluyuz. İnsan, bizim analarımızdır. Biz erkekler olarak insanoğluyuz ve insana benzeriz. Onların yüzü suyu hürmetine biz de insanız” diyen engin gönlün kaynağına, türkü sözlerinde kapısı aralanan has sanatçı Ertaş’ın o saklı iç dünyasına, “Neşet Ertaş Kitabı”yla gireceksiniz.
İşlem Yapılıyor
X