Ağır "AÐBEYLER" yine satranç masasındalar!..

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    Ağır "AÐBEYLER" yine satranç masasındalar!..

    Ortadoğu haritası nereden nereye?Ortadoğu'nun 1942 yılındaki harikatısın biliyor musunuz? Bugünkü malum. Bir de gelecekteki hayali haritası var. Meraklısı için bu üç farklı haritayı bir araya getirdik..

    Oyun bitince "ŞAH" ve "PİYON" aynı kutuya konur...
    Osmanlı döneminde İran ve Osmanlı dışında bir devletin olmadığı topraklar, emperyalizmin oyunları sonucu başlayan milliyetçilik akımları ile öyle bir bölündü ve parçalandı ki 1942 yılı basımı bir atlas kitabında aşağıdaki hale geldi.
    Bugün Ortadoğu'daki devletlerin sayısını ikincvi sıradaki haritadan inceleyebilirsiniz.
    Coğrafyanın bugünkü hali bile bazılarının içine sinmiyor ki geleceğe dair tasvirler yapılmadan edilemiyor. Ralph Peters imzasıyla 4 Temmuz'da ABD’de yayınlandığı belirtilen “Never Quit the Fight” (Asla Bitmeyen Savaş) adlı kitaptan alıntılanan üçüncü harita, coğrafya üzerindeki savaşlar ile dünyanın sergilediği duyarsız devam ettiği müddetçe niye geçer olmasın ki?
    Hamasetle tarihin kaderinin değiştiği asla görülmemiştir ama hayalgücünün ve mücadelenin tarihi çok kez değiştirdiği vakidir..
    Biz birbirimizi yemeyi bırakıp hayalgücümüzü çalıştırıp, topyekün mücadele vermezsek, bizden çok çalışanlar ve bizim birbirimizi yememizi sağlayanlar ellerini oğuşturup, hayallerini gerçek yapmaya devam edecekler..
    İŞTE ORTADOÐU'NUN ÜÇ HALİ
    Bu haldeydi


    Bu hale geldi

    Böyle olsun isteniyor...

    (Haber7)
İşlem Yapılıyor
X