Elcezire Ve Özdemir Harekatı

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • galerihikmet
    Member
    • 12-12-2004
    • 612

    Elcezire Ve Özdemir Harekatı



    Yazarı : Murat GÜZTOKLUSU

    Murat Göztoklusu, 1. Dünya Savaşı sonrası Osmanlı İmparatorluğu topraklarının Müttefiklerce paylaşılması üzerine başlayan Kurtuluş Savaşının pek bilinmeyen “Elcezire Cephesindeki” mücadeleyi anlatan yeni kitabıyla okuyucusuyla buluşuyor.
    Günümüzde Kuzey Irak’taki; Süleymaniye, Telafer ve Revanduz gibi yerleşim alanlarını içeren Elcezire Cephesinde Mustafa Kemal’in emriyle gönderilen Müfreze Komutanı Özdemir Bey’in İngilizlere karşı sürdürdüğü “adı konmamış” savaşın öyküsünü bu kitapta bulacaksınız.
    “Antep Müdafii” Özdemir Bey’in 30 Ağustos 1922’deki Dumlupınar zaferinin ertesi günü 31 Ağustos’ta Derbent’te kazandığı zafer ve ardından Elcezire Cephesinde sürdürülen mücadeledeki Türkmen, Kürt ve Araplardaki “Kemalist örgütlenme”den örneklerle, bunların Ankara Hükümetiyle olan ilişkileri ayrıntılarıyla kitapta yer alıyor.
    Kitapta ayrıca Atatürk’ün Kürt sorunu ve yerel özerklikle ilgili Cumhuriyetin kuruluşundan önceki sözleri ile Kuzey Irak’taki Özdemir Projesinin tartışmalı konulardaki belgeleri de okuyucuya sunuluyor. Yakın dönemin ulusal kimlik, Lozan ve Vahdettin tartışmalarına yeni bir yaklaşım getirilen kitapla Kurtuluş Savaşımızın saklı tarihine açıklık kazandırılmaya çalışılıyor.


    Yayınevi : Ümit Yayıncılık
    Dizisi : Ufuk Dizisi
    Fiyatı : 13. 00.YTL
    Barkod : 9789758572922
    ISBN : 975-8572-92-X
    Sayfa Sayısı : 240
    Boyutları : 14 x 21 cm.
    Kapak Cinsi : Karton Kapak
    Basım Yeri / Tarihi : Ankara / 2006 - Temmuz
İşlem Yapılıyor
X