şike teşvik rezalet

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • armada1
    Banned
    • 04-11-2005
    • 1457

    şike teşvik rezalet

    Vatan Gazetesi Türkiye'deki şike dosyasını açtı... Uçtu uçtu, Rade Zalad boşa uçtu!

    'Eskişehir kalesinde önce Prekazi'ye sonra Mami'ye 'Buyrun, burdan vurun' dedi. A.Gücü kalesinde ise ilk 'yarıda beşledi, soyunma odasında 'linçten' kurtuldu. Zalad, 2 maçla Beşiktaş'ı şampiyonluktan etti fakat siyah-beyazlı formayı da giydi...' İşte müthiş yazı dizisinin 1. bölümü;
    Türkiye'nin kanayan yarasıdır şike ve teşvik... Yıllardan beri futbolumuzu kemirir durur dedikodular. Fakat kimse "Hadi bu işi temizleyelim" diyerek kolları sıvamaz, sıvayamaz... Çünkü akıllarda hep "Ya işin sonunda birileri yanarsa..." düşüncesi hakimdir... İtalya'daki gibi 'temiz ayaklar' operasyonu yapmak isteyenler hep durdurulur, karşılarına engeller çıkartılır... Olan Türk futboluna olur...

    Bundan bir dönem önce Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekilliği yapan Hasan Doğan "Beşiktaş'a operasyon yapıldı" dedi, kimse peşinden gitmedi. Türkiye'de 2 şampiyonluk kazanan, 2 de şampiyonluk yarışından mağlup ayrılan Mircea Lucescu "Türkiye'de futbol temiz değil. Benim şampiyonluklarım çalındı" dedi, kulak arkası edildi. Eteklerine zil takılıp ülkeden gönderildi. Futbolcular "Evet teşvik var" dediler, kimden ne kadar aldıklarına kadar söylediler, şimdilerde ortada yoklar. Aziz Yıldırım "Ligin son 6 haftası incelensin" dedi, kimse kılını kıpırdatmadı!

    İtalya'da ise Juventus, Fiorentina ve Lazio birkaç telefon görüşmesinin dinlenmesi ve bunun getirdiği kanaatle küme düşürüldüler. VATAN elindeki dosyaları sizlerle paylaşacak. Bakalım futbolumuz yine aynı mı kalacak? Yine pislikler halı altına mı süpürülecek? Yine herşey devam mı edecek?



    ***

    Eskişehirspor'a Yugoslavya'dan transfer olan, daha sonra Beşiktaş ve Ankaragücü formaları da giyen Rade Zalad, Türkiye'deki en bildik ama seslendirilmeyen karanlık olaylarının içinde yer almış futbolcudur. Zaten en son oynadığı Ankaragücü-G.Saray maçının ardında da Türkiye'yi bir daha gelmemek üzere terketmiştir. İşte size Zalad'ın en pahalı hataları:

    G.Saray-Eskişehirspor... 86-87 sezonunun son maçı... Yer: Ali Sami Yen...
    G.Saray 14 yıldır şampiyonluğa hasrettir. O sezon da Beşiktaş ile çekişen sarı-kırmızılılar şampiyonluktan ümitlerini kesmişlerdir ki, Denizlispor'un İstanbul'da Beşiktaş ile 1-1 berabere kalmasıyla yeniden büyük şansı ele geçirirler. Bir puan öndelerdir artık. Eğer ligin son haftasında Eskişehirspor'u yenerlerse G.Saraylılar 14 yıllık büyük çilenin ardından şampiyonluğa ulaşacaklardır...

    En rahat frikik golü
    Ve ne tesadüftür ki Rade Zalad Eskişehirspor'un kalecisidir. G.Saray için zorlu ve stresli maçın 19. dakikadasında kazanılan serbest vuruşu Prekazi kullandığında kolunu bile kıpırdatmaz. Oysa ki ufak bir hamleyle meşin yuvarlağın ağlarla buluşmasını engelleyebilir durumdadır. Maç 1-0 olduktan sonra 2. yarının başında da soldan gelen ortada boşa (!) uçar. Muhammed topu topukla ağlara yolladığında ise kalede kaleci yoktur. G.Saray bu maçı 2-1 kazanır. Ve şampiyon olur. Zalad ise zengin. Bir maçlık aktif paydosun bedeli 50 bin dolardır. Bu parayı o zamanın futbol şube sorumlusu Ergün Gürsoy'un kulübün kasasından değil kendi cebinden verdiği konuşulur ama iş ciddiye bindiğinde herkes susar, kafalar kuma gömülür.

    Ankaragücü-G.Saray... 92-93 sezonunun son maçı... Yer: Ankara 19 Mayıs Stadı...
    G.Saray ve Beşiktaş yine şampiyonluk için çekişmektedir. İş yine averaja kalmıştır. G.Saray'ın son haftaya girilirken +3'lük bir avantajı vardır. Ama sarı-kırmızılılar son hafta deplasmanda Ankaragücü, Beşiktaş ise evinde G.Birliği ile oynayacaktır. Yani Beşiktaş'ın evinde olası bir farklı galibiyeti ile G.Saray'ın az farklı galibiyeti ise ibreyi evinde oynayan siyah-beyazlılara çevirecektir.

    45 dakikada 5 gol yedi
    Ama daha önce G.Saray için kalede paydos eden (!) Zalad yine cankurtaran olacaktır. Çünkü Yugoslav kaleci bu kez de Ankaragücü kalesindedir. G.Saray son maçı 8-0 kazanırken, ilk yarıda kaleyi koruyan Zalad görevini yapmış 5 tane yemiştir. Öyle ki A.Gücü teknik heyeti dayanamamış Yugoslav kaleciyi ilk 45 dakika sonunda oyundan çıkartmıştır. Devre arasında Zalad'ın üzerine yürüyen takım arkadaşlarından bazılarının onu yumrukladığı bile konuşulur. G.Saray bu maçın sonunda şampiyon olur. Ama bu maç Zalad'ın Türkiye'deki son sahaya çıkışı olur. Bu maç için 80 bin dolar aldığı kulaklara fısıldansa da işler ciddiye binince yine herkes susar.


    ***




    ***

    'Samet, biz kazanmaya çıkıyoruz'
    Genelde teşvik ve şike konuları şampiyonluk yansı içinde değerlendirilir. Küme düşme hattı ise hep görmezlikten gelinir. Geçtiğimiz sezon yaşanan bir olay aslında hem çok ayıp hem de futbolun temiz yüzüdür.

    Ankaragücü ve G.Antep hiç alışkın olmadıkları yerde, küme düşme hatundadırlar. Antep'in 37, A.Gücü'nün 36 puanı vardır. Bitime 1 hafta kala alacakları birer puan onları rahatlatacaktır. Ama iki takım da kümede kalmayı garantilemeyecektir. Buna rağmen iki kulüp yöneticileri birer puan alıp kaderlerini son haftaya bırakmaya razıdırlar. Alttaki takımların (Malatya ve Denizli) son hafta kazanamamaları durumda iki takım da ligde kalacaktır.

    Ayarlanan beraberlik için Celal Aydın hocası Hikmet Karaman'a, Antep başkam İbrahim Kızıl ise teknik direktörü Samet Aybaba'ya balans ayarlarını verdikten sonra köşelerine çekilirler. Aybaba bu durumu kabullenirken, Karaman karşı çıkar. Çünkü bir puan ona yetmemektedir. Maçı kazanmaya çıkacağını yardımcıları vasıtasıyla Cemal Aydın'a bildirip ortadan kaybolur. Maç günü öğle saatlerine kadar da tesislerdeki odasından bile dışarı çıkmaz.

    "Ya kötü giderse!"
    Maça gitmek için otobüse binerken yanına gelen Cemal Aydın'a "Başkan merak etme. Kazanacağız.
    Sen içini ferah tut" der. Aldığı cevap şaşırtıcıdır: "Tüm sorumluluk sende, îşler kötü gederse ben karışmam."

    19 Mayıs Stadı'na vardıklarında ise Karaman'ın ilk işi G.Antep soyunma odasının önünde bekleyen Samet Aybaba'yı bulmaktır. "Kardeş biz kazanmaya çıkıyoruz sahaya. Sen git çocuklarla konuş. Siz de kazanmaya oynayın. Ben bu sorumluluğu üzerimde taşıyamam" diyerek Aybaba'yı uyaran Karaman kendi futbolcularına da öyle bir maç konuşması yapar ki, soyunma odası adeta inler.

    Maçı ilk yirmi dakikada attığı 2 golün ardından ikinci yanda da bir gol bulan Ankaragücü 3-0 kazanır. Başkent temsilcisi ligde kalmayı garantiler. Hikmet Karaman temiz bir adım atar. Ama sezon sonu AGücü'nden ayrılarak bu olaya karşı da tavrını koyar. Son hafta G.Antep de Malatya'yı yenerek ligde kalır.


    ***

    Av. Levent Bıçakçı (TFF Eski Başkanı): Yargı güçlenmeli, siyaset elini çekmeli
    Teşvik primi ve şike aynı değerdeki adi suçlardır. Türkiye'de bu olayların önüne geçilebilmesi için yargının çok güçlü olması lazım. Bu da tek başına yetmiyor... Siyasetin de elini spordan çekmesi gerekiyor. Bizim dönemimizde karşılaştığımız olaylarda önümüze çıkan en büyük engeller bunlardı. Örneğin Akçaabat-Kayserispor maçındaki olaylar için delil toplamak amacıyla karan ancak Ankara'daki mahkemelerden çıkartabildik. Trabzon ve Akçaabat mahkemeler takipsizlik karan verdi. Sava görevden el çekti.

    Türkiye'de "Şu vardır, bu vardır" demek doğru değil. Konuşulacağına bu olayların önüne geçmek için bir sistem kurulmalı. Ve kurallara herkes uymak. Türkiye'de futbol pastası büyüdükçe işin içine giren insan sayısı da artıyor. Böyle oldukça da futbol kontrolden çıkıyor, öncelikle ülke olarak 'temiz futbolu' istemeliyiz. Sonrası kendiliğinden gelecektir. Çünkü şike ve teşvikle yapılacak savaş tek bir kurumun gücüyle kazanılamaz.

    İtalya'dan gelecek gerekçeli kararı çok iyi okumalıyız. Türkiye'de şike hala suç olarak gözükmüyor. Türk Ceza Kanunu'nda bunun bir karşılığı yok. Bu konuda biz bir çalışma yapap hükümete vermiştik ama yenilenen TCK'da da şike suç olarak kabul edilmedi. Bu da değişmeli.

    Akrabalar arası bir lig………tek yabancı Fenerbahçe…adı cumhuriyet…..Spor bir yarıştır…..iyi olan mutlaka kazanır..ama bizde maalesef iyi olan değil adamı olan işini bilen ve saman altından su yürüten kazanır….son günlerde bir Denizlispor ve çek futbolcular meselesi çıktı….ondan önce Beşiktaş ve Rizespor maçı….bu uzadıkça uzuyor…galatasarayın zalat meseleside bu işlerin içinde günden güne uzayıp giden kirlilik bizde eş dost akraba ayağına gülüp geçilen muhabbetlere dönüşsede italyada gerekeni yaptılar…bravo onlar İtalyan biz bu konulara Fransız….kulupler birliği diye bir kurum var içlerinde Fenerbahçe yok…..iyiki de yok….Pazar günü almanyada süper kupa diye bir maç var….türk futbolunun iki kardeş kulübü maç yapacaklar ve birisi bu kupayı kaldıracak….allahaşkına ne süperi ne kupası….geçen yıl gönlümden galatasarayın şampiyonluğu geçiyor diyen demirörene Galatasaraylılar mutlaka bu maçı vermelidirler…böylelikle türk futbolunda yüzüklerin pardon palavraların kardeşliği bozulmamalıdır…ey temiz bir lig istiyoruz diyenler siz ne kadar temizsiniz?Birde ulusoyun akrabası demirören fenerbahçenin 100 yılında şampiyon olmaması için ne gerekiyorsa yapacağız diyor….merak etme başkan bunu bir tek siz değil fener dışındaki tüm takımlar istiyor diliyor arzuluyor…federasyonda bu özlemle yanıp tutuşuyor….bir zamanlar neden Fenerbahçe diye soranlara içimin derinliklerinden gelen bir sesle cevap verirdim…. .17 takımı birden tutamıyacağıma göre
  • jýggy1997
    Junior Member
    • 26-08-2004
    • 227

    #2
    Konu: şike teşvik rezalet

    F.Bahçe, Beşiktaş'ı 11 puan geriden gelip yakalamış ve geçmişti... İki takım göğüs göğüse bir şampiyonluk mücadelesi sürdürüyordu, ki İnönü'de Beşiktaş'ı yenen F.Bahçe şampiyonluk için gün sayar olmuştu. Aradan çıkan Trabzon ise sarı-lacivertli takımın mutlu sona yaklaşırkenki tek rakibiydi. F.Bahçe son 2 haftaya Beşiktaş'ın 8, Trabzonspor'un 2 puan önünde giriyordu.






    2003-2004 sezonunda ligin bitimine 1 hafta kala, G.Saray Trabzon'a giderken, F.Bahçe "Bu maçı alın paranız hazır" teklifini uçakta iletti. Kaptan Bülent, ezeli rakibinin teşviğini' geri çevirdi. 4-2 biten ve F.Bahçe'yi şampiyon yapan maç sonrası tekrar gelen çantacıyı kovdu


    kaynak :http://www.vatanim.com.tr/root.vatan...&Categoryid=15


    bu konu ya gözünden kaçtı yada yazmak işine gelmedi galiba
    Son düzenleme jıggy1997; 29-07-2006, 15:09.

    Yorum

    • jýggy1997
      Junior Member
      • 26-08-2004
      • 227

      #3
      Konu: şike teşvik rezalet

      Vatan Gazetesi'nin "Fener'den Galatasaray'a 500 bin dolar" başlığı ile yayınladığı haber şöyle:

      2003-2004 sezonunda ligin bitimine 1 hafta kala, G.Saray Trabzon'a giderken, F.Bahçe "Bu maçı alın paranız hazır" teklifini uçakta iletti. Kaptan Bülent, ezeli rakibinin teşviğini' geri çevirdi. 4-2 biten ve F.Bahçe'yi şampiyon yapan maç sonrası tekrar gelen çantacıyı kovdu
      21.07.2006

      F.Bahçe, Beşiktaş'ı 11 puan geriden gelip yakalamış ve geçmişti... İki takım göğüs göğüse bir şampiyonluk mücadelesi sürdürüyordu, ki İnönü'de Beşiktaş'ı yenen F.Bahçe şampiyonluk için gün sayar olmuştu. Aradan çıkan Trabzon ise sarı-lacivertli takımın mutlu sona yaklaşırkenki tek rakibiydi. F.Bahçe son 2 haftaya Beşiktaş'ın 8, Trabzonspor'un 2 puan önünde giriyordu.

      Sarı-lacivertlilerin Denizli deplasmanına çıkacağı gün, lige çoktan havlu atmış olan G.Saray da Trabzon deplasmanındaydı. Umudunu yitirmiş G.Saray, Trabzon'dan beraberlik bile alsa F.Bahçe bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan edecekti. Fakat F.Bahceliler'in pek bir beklentisi yoktu. Çünkü bugüne kadar Trabzon ve G.Saray hep dostluk çerçevesinde maçlar oynamış, isteyen istediğini almıştı.

      'Trabzon şampiyon olsun'
      G.Saray'da göreve mart ayındaki secimle gelen Trabzonlu Ergun Gürsoy da "Ben Trabzon'un şampiyon olmasını istiyorum" deyince ortalık iyiden iyiye gerilmişti. Maç G.Saray adına onur savaşına dönmüştü. Kaybedemezlerdi. F.Bahçe ise istediği gergin ortamı bulmuştu. Fakat işi yine de garantiye almak istiyorlardı. Trabzon'daki maçtan önce sürekli G.Saray kafilesi ile yolculuk yapan sosyetenin ünlü simalarından bir isim, kaptan Bülent Korkmaz'ın yanına yaklaşıp bombayı patlattı: "Kaptan, Trabzon'u yenin, EBahçe'den 500 bin dolar teşvik gelecek!" Bülent önce şaşırdı, sonra güldü, "Abi git işine, saçmalama. G.Saraylı'yız biz. Bak biraz daha konuşursan bozuşuruz" dedi.

      9 Mayıs 2004 günü sahada aslanlar gibi mücadele eden G.Sarayh futbolcular Trabzon'u Necati'nin 2, Suat ve Murat Erdoğan'ın golleriyle 4-2 yendiler ve ezeli rakipleri F.Bahçe'yi bitime bir hafta kala şampiyon yaptılar. Bu durum herkesi çok şaşırtmıştı, çünkü G.Saray'ın EBahçe'ye böyle bir jest yaptığını daha önce tarih yazmamıştı. Herkes şaşkındı.

      Maçtan sonra kafile havaalanına gidip uçağa binmek üzere hazırlanırken, Bülent'e yolculuğun başında 'garip' teklifi yapan şahıs bir daha yaklaştı ve son sözünü söyledi: "Kaptan, uçakta Hakan Şükür'le de konuş. İstanbul'a inince size parayı getirelim. Sen de takıma dağıt."

      Bülent Korkmaz bunun üzerine adeta çılgına dönüp, bağırdı: "Alsınlar o parayı, güle güle harcasınlar. Biz G.Saraylı futbolcularız. Öyle teşvikle meşvikle işimiz olmaz. Saçmalama ve bir daha da sakın gözüme gözükme!"

      F.Bahçe'nin G.Saray'a teşvik primi verme girişimi Bülent Korkmaz'ın cesur çıkışıyla engellenirken, Türkiye'de paranın kimler tarafından, nasıl ve sınır tanımaksızın dağıtıldığı da ortaya çıkıyordu. Büyük takımlar bile birbirlerine böyle anlaşılmaz tekliflerde bulunabiliyorlardı.

      VATAN

      Yorum

      • jýggy1997
        Junior Member
        • 26-08-2004
        • 227

        #4
        Konu: şike teşvik rezalet

        Fenerbahçe şike yapmış !
        F.Bahçe’nin 2000-2001 yılında kazandığı şampiyonlukta teşvik primi verdiği ortaya çıktı.
        Fenerbahçe'nin 2000-2001 sezonu kazandığı şampiyonlukta teşvik primi ortaya çıktı. O sezon Ankaragücü'nün teknik direktörlüğünü yapan Yanal herşeyi birbir itiraf etti.
        Ve bizzat yaşadığı teşvik skandalını başlıyor anlatmaya:

        "2000-2001 sezonu... F.Bahçe ile G.Saray kıran kırana bir şampiyonluk yarışı içinde. G.Saray, üst üste 5. şampiyonluğa koşuyor. F.Bahçe ise Mustafa Denizli ile onlara yetişmeye çalışıyor... G.Saray puan kaybetmezse de F.Bahçe'nin şansı hiç yok... Son haftalara girildikçe, bizim gibi (teknik direktörü olduğu AGücü'nü kastediyor) takımlarla iki kulübün oynadığı maçlar önem kazandı...

        13 Mayıs'ta, yani ligin bitmesine 3 maç kala G.Saray ile Ali Sami Yen'de karşılaşacağız. Hafta boyunca bana F.Bahçe Kulübü'nden bizim futbolculara teşvik primi gönderileceği yolunda duyumlar ulaştı... Takımı toplayıp sert bir konuşma yaptım:

        'Teşvik primi alanı bu takımda yaşatmam. Helal olmayan bir parayı almak, insanın ailesini satmasıyla eş anlam taşır. G.Saray'ı yenmek için F.Bahçeliler'in sizinle bağlantı kurmaya çalıştığı dedikodusu ayyuka çıktı. Sakın bu yollara girmeyin, primi alanı affetmem. Hepiniz ayağınızı denk alın.'

        Johnson-Kennedy bağlantısı

        Tabii bu konuşma oldu ama ben hepsini sonradan öğreniyorum, 2 takım futbolcuları kendi aralarında işi pişirmişler. Mesela o sırada F.Bahçe'de oynayan Johnson, A.Gücü'nün yabancılarından Kennedy ve Augustine'le konuşmuş, onlar para konusunda anlaşmışlar. Bu ikisi takımdaki diğer yabancılar kaleci Da Silva ve stoper Rogerio'yu da ayarlamışlar. Yani zaten 4 oyuncu teşvik primine kendiliğinden 'okey' vermiş. Cafer'le ayrı bağlantı kurulmuş, Hakan Keleş'le ayrı... Takım, kendi kendine F.Bahçeliler'den teşvik alma konusunda uzlaşma sağlamış.

        Ben maçtan önce soyunma odasında yaptığım konuşmada herkesi son defa uyardım. Neyse sahaya çıktık, olağanüstü oynadık. Hakem Bülent Uzun da bize yardımcı oldu, diyebilirim. (İşte burası çok önemli) 10. dakikada Faruk ilk golü attı, 1-0 öne geçtik. G.Saray ilk yarıda Okan Buruk kırmızı kartla atılınca 10 kişi kaldı ve paniğe kapıldı. Rogerio, 61. dakikada durumu 2-0 yaptı. Hasan 63'te skoru 2-1'e getirdi ama yetmedi, biz maçı kazandık, F.Bahçe Erzurum'u 2-1 yenip büyük avantaj sağladı.

        Ne güvenilir taksiymiş ama

        Esas bomba maçtan sonra patladı. Malzemecimiz 'Hocam, bir taksi şoförü bunu size vermemi söyledi F.Bahçeti yönetici.. (İsmi bizde saklı) yollamış' diyerek soyunma odasına bir çanta getirdi. Çantayı açınca beynimden vurulmuşa döndüm. F.Bahçeli yöneticilerden birinin bize yolladığı çantanın içinden dolarlar fışkırıyordu. Soyunma odasında birden hareketlenme oldu, nerdeyse bıraksam herkes çantanın üstüne atlayıp paraları orada paylaşacak. Hepsine çok ağır hakaretler ederek çantayı kapattırdım.

        Malzemeciye emanet ettim ve 'Hayatımda böyle işlerin içinde olmadım. Sizin sayenizde geldiğimiz noktaya bakın. Bizim şerefimizin satılık olmaması gerekirdi. Ama madem bu para geldi, en azından bunun dağıtımının nasıl olacağını ben belirleyeceğim. Herkes duşunu alsın ve benden haber beklesin' deyip kapıyı vurup çıktım.

        Neyse, Ankara'ya döndük. Çantadaki para sayıldı, içinde 300 bin Amerikan doları vardı. 3 gün sabahlara kadar uyumadan ne yapacağımı düşündüm. Aklımdan parayı alıp federasyona gitmek ve herşeyi anlatmak da geçti. Ama cesaret edemedim.

        Yorum

        • nail40
          Member
          • 20-03-2006
          • 1528

          #5
          Konu: şike teşvik rezalet

          Arkadaşlar bence Türkiye'de şike yapmayan birinci lig takımı yok, bu bir zan ama herkes aynı şeyi söylüyor ligin son 5-6 haftasında nedense şampiyonluğa ve düşmeye oynayan takımlara sihirli bir el değiyor ardı ardına bol gollü maçlar kazanıyor federasyon ne yapıyor diyoruz ne yapsın zaten o da bu sistemin bir parçası işin üzücü tarafı savcılarımız ne yapıyor işte onu bende bilmiyorum

          Yorum

          • serbest
            Member
            • 16-01-2006
            • 1105

            #6
            Konu: şike teşvik rezalet

            Burada laf atmanın çok ötesinde birbirlerini şikeyle suçlayan yazılar var.Beni banlayanlar uyuyormu adam benim takımımı şike yapmakla suçluyor adalet nerde?

            Yorum

            • ecelik
              Senior Member
              • 29-06-2004
              • 3902

              #7
              Konu: şike teşvik rezalet

              Şimdi burada birbirimizi kırmayalım süper ligdeki bütün takımlar teşvik pirimi almış ya da vermiştir.Hem bir kere verilse ne olur sen güçlü isen iyi oyna yen al puanını değil mi????

              Yorum

              • saatçi
                Member
                • 06-09-2005
                • 603

                #8
                Konu: şike teşvik rezalet

                Kimse burda sütten çıkmış ak kaşık demesin takımına.Fb si bjksi GS si ve diğer lig takımlarının hepsi şike yapmıştır.Fb nin 11 puan geriden gelip bjk yi çökertip şampiyonluğunu almasımı dersin fb nin trabzonı yenmesi için Gs ye teşvik etmesimi dersin,Gs nin ankaragücünü 8-0 yenmesimi dersin,Bjk nin teşvik alıp bursanın ligden düşmesine sebep olması dersin ohohoooo saymakla bitmez.Oyüzden kimse birbirini kırmasın onlar her türlü üçkağıdı yapar trilyonları götürür,birbirini yiyen bizler oluruz.Boşverin
                Son düzenleme saatçi; 01-08-2006, 03:24.

                Yorum

                • armada1
                  Banned
                  • 04-11-2005
                  • 1457

                  #9
                  Konu: şike teşvik rezalet

                  Originally posted by saatçi
                  Kimse burda sütten çıkmış ak kaşık demesin takımına.Fb si bjksi GS si ve diğer lig takımlarının hepsi şike yapmıştır.Fb nin 11 puan geriden gelip bjk yi çökertip şampiyonluğunu almasımı dersin fb nin trabzonı yenmesi için Gs ye teşvik etmesimi dersin,Gs nin ankaragücünü 8-0 yenmesimi dersin,Bjk nin teşvik alıp bursanın ligden düşmesine sebep olması dersin ohohoooo saymakla bitmez.Oyüzden kimse birbirini kırmasın onlar her türlü üçkağıdı yapar trilyonları götürür,birbirini yiyen bizler oluruz.Boşverin
                  arkadaş sizin şu bülent kadar delikanlı bir adam yokmuş..peh peh peh.....demek paraları saymış ha....500 bin dolar ha....valla o sıkıntıda bir takım 500 bin doları bırak 500 milyona takımıda satar sülalesinide....sonrada delikanlı numaraları....neyse nobre gene acımadı size gitti gülüm keten helva super cup a nobre beşiktaşın dedi ah bu nobre ah etti gene edeceğini

                  Yorum

                  • armada1
                    Banned
                    • 04-11-2005
                    • 1457

                    #10
                    Konu: şike teşvik rezalet

                    Originally posted by serbest
                    Burada laf atmanın çok ötesinde birbirlerini şikeyle suçlayan yazılar var.Beni banlayanlar uyuyormu adam benim takımımı şike yapmakla suçluyor adalet nerde?
                    çek futbolcular denizli başkanı parayı yollasada biz federasyona anlatacağız demişler denizli bu yıl gider.....

                    Yorum

                    • stephenking
                      Banned
                      • 30-03-2006
                      • 1183

                      #11
                      Konu: şike teşvik rezalet

                      arkadaşlar türkiyede şike vardır her takımdı bunu yapar fenerde yapar yapmam diyene inanmayacaksın ama büyük takımlar o kadar kolay şike yapmazlar

                      Yorum

                      • armada1
                        Banned
                        • 04-11-2005
                        • 1457

                        #12
                        Konu: şike teşvik rezalet

                        Originally posted by jıggy1997
                        F.Bahçe, Beşiktaş'ı 11 puan geriden gelip yakalamış ve geçmişti... İki takım göğüs göğüse bir şampiyonluk mücadelesi sürdürüyordu, ki İnönü'de Beşiktaş'ı yenen F.Bahçe şampiyonluk için gün sayar olmuştu. Aradan çıkan Trabzon ise sarı-lacivertli takımın mutlu sona yaklaşırkenki tek rakibiydi. F.Bahçe son 2 haftaya Beşiktaş'ın 8, Trabzonspor'un 2 puan önünde giriyordu.






                        2003-2004 sezonunda ligin bitimine 1 hafta kala, G.Saray Trabzon'a giderken, F.Bahçe "Bu maçı alın paranız hazır" teklifini uçakta iletti. Kaptan Bülent, ezeli rakibinin teşviğini' geri çevirdi. 4-2 biten ve F.Bahçe'yi şampiyon yapan maç sonrası tekrar gelen çantacıyı kovdu


                        kaynak :http://www.vatanim.com.tr/root.vatan...&Categoryid=15


                        bu konu ya gözünden kaçtı yada yazmak işine gelmedi galiba
                        akşam telegolü izleyen varmı gene zalad hikayeleri vardı.......bu zaladda neymiş be kardeşim....doğan arabaları yollayan yöneticiyi bil galatasaraydan feneri bırakacam dostum....bu işler bimez....baksana size iki tane buz gibi penaltı atmadınız o başka bize sudan ucuz kırmızı haluk abinize yatıp kalkıp dua edin sizi geçen yıl süründüğünüz yerde şampiyon yaptırdı ya floryaya heykeli dikilecek adam bence.....

                        Yorum

                        İşlem Yapılıyor
                        X