Bitkisel Sağlık Rehberi

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • galerihikmet
    Member
    • 12-12-2004
    • 612

    Bitkisel Sağlık Rehberi



    Yazarı : İbrahim Adnan SARAÇOÐLU

    Bitkisel Sağlık Rehberi” adlı kitabımda adı geçen tüm şifalı bitkilerin sipariş lerini buradan verebilirsiniz. Neden bitki satışı? Okuyucularımdan hemen hemen hergün doğru bitkiyi satın alıp almadıkları konusunda sorular almaktayım. Memleketimizde, yöreden yöreye aynı isim altında birbirlerinden tamamen farklı bitkiler satılmaktadır. Örneğin, arslanpençesi adı altında üç farklı bitki tanınmaktadır. Konu bununla da kalmayıp, aynı isim altında farklı türler satılmaktadır. Örneğin, lavanta denilince, lavandula officinalis, lavandula stoechas ve lavandula angustifolia adı altında üç ayrı bitki satılmaktadır. Bu üç bitki her ne kadar “lavanta” adı altında satılıyor ise de, üçünün de kullanım alanları tamamen farklıdır. Bununla da kalmayıp, aynı bir bitki 5-6 değişik isim altında da tanınmaktadır. Örneğin, Achillie millefolium bitkisi civanperçemi, kandil çiçeği, akbaşlı, binbir yaprak otu, barsama otu adları altında satılmakta dır. Aynı bir bitkinin çok sayıda farklı türleri de bulunmaktadır. Türlerin farklılığı tedavi gücünü de farklı olarak etkilemektedir. Tüm bunlar, acaba doğru bitkiyi kullanıyormuyum sorusunu akla getirmektedir. Bitkinin doğru zamanda toplanıp toplanmadığı da önemlidir. Örneğin, öyle bitkiler vardır ki, çiçek açmadan toplanması gerekir. Yine öyle bitkiler vardır ki, çiçek açtıktan sonra toplanması şarttır. Bitkinin gölgede veya güneşte kurutulmuş olması da önemli bir kriterdir. Bazı bitkilerin bağ haline getirilip yapraklarının aşağıya doğru sarkıtılarak kurutulmuş olması dahi tedavi edici gücü bakımından çok önemlidir. Şüphesiz ki, tozlu yol kenarlarından veya sanayi bölgesi civarından toplanan bitkilerin de etkisi farklıdır. Satın alınan kurutulmuş bitkinin mutlaka bir yıldan daha fazla raf yaşının olmaması ve uygun şartlarda depolanmış olması gereklidir. Sizlerin, doğru seçilmiş ve hazırlanmış bitkilere ulaşabilme niz için böyle bir hizmeti de sunmuş bulunuyoruz.

    Saygılarımla
    İbrahim Adnan SARAÇOÐLU Prof. Dr

    Bitkilerdeki Sağlık
    Mucizesi
    Prof. Dr. İbrahim Adnan SARAÇOÐLU
    Aslen Safranbolu'lu olan Saraçoğlu, 1949 doğumlu.
    Kimya eğitimini tamamladıktan sonra 1982 yılında Avusturya, Graz Teknik Üniversitesinde tamamladı. Aynı üniversitenin Biyoteknoloji Mikrobiyoloji kürsüsünde asistan olarak görev yaptı. 1985-1986 yıllarında Çukurova Üniversitesinde çalışan Saraçoğlu, 1987 yılında Doçent, 1994 yılında Profesör oldu. Türkiye'de lab'lı teterjanlara geçişin öncülüğünü yaptı. Karl Franzes Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak çalışan Saraçoğlu, aynı zamanda AVL araştırma Merkezinde Fizik ve Medikal Sensör bülümlerinde araştırmacı ve üst düzey yönetici olarak görev yaptı. Viyana Teknik Üniversitesinde misafir profesör olarak çalışan Saraçoğlu'nun uluslararası yayınlanmış makale ve patentleri var.
    Son yıllarda Phyto-Biyokimya ağırlıklı çalışan Saraçoğlu, bitkilerin insan sağlığı üzerindeki çalışma ve araştırmalarını aralıksız olarak sürdürmektedir. Amerika ve Avrupa'da internet üzerinden uluslararası bir çok sağlık siteleri ve Forumları "Prof. Saraçoğlu Yöntemlerini" tüm dünyanın hizmetine sunmakta ve yine tüm dünyadan binlerce insan hergün bu siteleri ziyaret etmektedir. Brokolinin, prostatif ve bph (benigne prostate hyperplazy) üzerine olan etkilerini ilk defa tüm dünyaya tanıtan Prof.Saraçoğlu'dur.

    Yayınevi : Saraçoğlu Enerj. Dan.
    Dizisi : Sağlık Dizisi
    Fiyatı : 29.80. YTL
    Basım Yeri / Tarihi : Istanbul / 2006 -Temmuz
    Son düzenleme galerihikmet; 31-07-2006, 23:24.
İşlem Yapılıyor
X