Bir Sarşın Küçük Kız (Zerrin Özer)

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • galerihikmet
    Member
    • 12-12-2004
    • 612

    Bir Sarşın Küçük Kız (Zerrin Özer)



    Yazarı : Zerrin ÖZER

    “Eğer bir şarkı olsaydım... Bu şarkıda tek bir kez ama upuzun bir çığlık atılırdı ve bu çığlık hayatı anlatırdı...”
    Hasret, bütün ihtişamıyla gelir, baş köşeye kurulurdu. Hiç yaşanmamış bir aile sevgisine duyulan, hiç dinmemiş bir hasret.

    Zerrin Özer, anılarını "Bir Sarışın Küçük Kız" adlı kitapta topladı. Daha önce tecavüze uğradığını itiraf eden Özer, merak edilen ismi kitabında da açıklamadı.

    Zerrin Özer, "Bir Sarışın Küçük Kız" adlı kitabında kendi hayatıyla yüzleşti. Sanatçı kitabında, tüm yaşam öyküsünü; hayatında iz bırakanları, sevdiklerini, nefret ettiklerini, ölümün kıyısından dönüşlerini, hiç bilmediğimiz aşklarını anlatıyor. Örneğin Asım Ekren`e âşık olduğunu ve Berhan Şimşek`le evlenmediğine pişman olduğunu öğreniyoruz. İşte Zerrin Özer`in kaleminden hayatında iz bırakan olaylar ve insanlardan satır başları...

    SEZEN AKSU`YU ÖLDÜREBİLİRDİM
    "Tülay ablam bir gün, gözü dönmüş bir halde hışımla girdi eve. Yanıma gelip `Çabuk kalk, muayeneye gidiyoruz` dedi. `Ne muayenesi` diye sordum. Ama Tülay ablam cevap vermek yerine, saçlarımdan tutup başımı duvarlara vurmaya başladı. Meğer Sezen Aksu, Paris`te Mireille Mathieu`nün aranjörüyle birlikte olduğumu söylemiş ablama. Aradan zaman geçti. Tülay ablam `Kalk Sezen`e gidiyoruz` dedi bir gün. `Dünyada öldürülecek iki tane insan varsa ve bana öldür, içeri girmeyeceksin, deseler seçeceğim iki kişiden biri sen olursun` dedimSezen`e. Hiçbir karşılık vermedi, ağzını büzüp ağlayarak çıktı odadan."

    ASIM EKREN`E ÂŞIK OLDUM
    "ASIM`A (Ekren) öyle böyle değil, deliler gibi, ölürcesine âşık oldum. Annemi her dakika aldatan bir babadan sonra evli bir erkeğe âşık olmak, beni paramparça ediyordu." "Tecavüze uğramadan önce Asım`la birlikte olmayı istediğimiz bir gece var. Ondan önce öpüşmekten öteye gitmemişti cinselliğimiz. Ama sonradan `keşke birlikte olsaymışız o gece` diye üzülecektim. Aradan birkaç yıl geçtikten sonra Asım bekâretimi kaybettiğimi anlayacak, tek bir soru çıkacaktı ağzından: Kim yaptı bunu?"

    EROL SİMAVİ ARAMAYI KESTİ
    "İLİŞKİLERİME baktığımda bir tek Berhan`la evlenemediğime üzülmüştüm. Berhan`la annem yüzünden ayrıldıktan sonra Erol Simavi`yle tanıştım. İlişkimiz boyunca aramızda ayrılığa neden olacak türden bir sorun yaşanmamıştı. Ama bir gün Erol Bey beni aramayı kesti. Sonradan öğrendim ki, bazı laflar gitmiş gelmiş, birtakım asılsız söylentiler uçurulmuş. Oysa benisevdiğini söylemiş, kendisiyle yurtdışına gitmemi istemiş, `Senden önce hiç kimseye seni seviyorum demedim. Hayatımın sonuna kadar benimle olur musun` demişti. Fakat onunla ilişkimde yaramaz bir çocuk gibiydim. Bana verdiği kıymeti ben ona verememiştim belki de..."

    KİMSEYE SÖYLEME` DİYE TEMBİHLEDİ
    "ÇOK mu önemliydi, demişti bekâretimi kast ederek işini bitirip ayağa kalkınca. Elimi enseme atmasıyla, yere devirip üzerime çıkması bir olmuştu. Sadece bağırmak için ağzımı açtığımı ama sesimin çıkmadığını ve donup kaldığımı hatırlıyorum. Üstümde bir hayvan vardı sanki. Yolda giderken `Kimseye söylemeyeceksin bunu` diye tembihliyordu. Eve gittim, yorganın altına girdim ve bir kadının ömür boyu dökeceği gözyaşını bir gecede döktüm."

    ANNEM HAYATIMI ÇALDI
    "Delice hükmeden bir anneydi. Evlenmeme hep engel oldu. Evlenince, ancak İzmir`de ekstram olduğunu söyleyerek gidebildim eşimin yanına. Bebeklerimi aldırttı, boşattı sonunda. Hep onun istediği gibi yaşadım. Hayatım eşittir annemdi."


    Yayınevi : Epsilon Yayınevi
    Dizisi : Hayatın İçinden
    Fiyatı : 12.50. YTL
    Kapak / Resimleyen : Hediye BORAN
    Basım Yeri / Tarihi : İstanbul / 2006 - Temmuz
İşlem Yapılıyor
X