TRT GENEL MÜDÜRÜ ALİ GÜNEY: NE YAPIYORSAM DAHA İYİ TRT İÇİN

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TECHNOVA
    Junior Member
    • 03-11-2004
    • 390

    TRT GENEL MÜDÜRÜ ALİ GÜNEY: NE YAPIYORSAM DAHA İYİ TRT İÇİN

    'İmam kökenli Genel Müdür' olarak gündeme gelen TRT'nin patronu Ali Güney, Akşam Gazetesi'ne verdiği röportajda hakkındaki eleştirilerden dert yandı.



    'İmam kökenli Genel Müdür' olarak gündeme gelen TRT'nin patronu Ali Güney, hakkındaki eleştirilerden dert yandı, AKŞAM'a çarpıcı açıklamalarda bulundu: Geçmişimle gurur duyuyorum. Dini yayınlar halkın ihtiyacı, elbette yayınlanacak. Kandil programında müftü heyecanlan-dığı için Atatürk ve silah arkadaşlarını atladı. Ben kadın eli sıkmıyor-muşum, ne diyeyim artık. Sibel Can'ın parasını sponsor ödeyecek. RTÜK, bizi denetleyebilir ama yönetimimizi belirlememeli

    TRT Genel Müdürvekili Ali Güney, Sibel Can transferinden kadrolaşmaya, RTÜK'e bağlanma çalışmalarından imamlığına kadar önemli konularda AKŞAM'a çarpıcı açıklamalarda bulundu. Son günlerin flaş transferi Sibel Can için 'Türk Sanat Müziği'ni yeniden gençlere sevdirdi. Sibel Hanım'a parayı biz değil, sponsorlar verecek' dedi. Güney, RTÜK'e bağlanma konusunda da 'Bizi denetleyebilirler ama yönetimimizi belirlememeli' diye konuştu. Güney'in, sorularımıza verdiği yanıtlar şöyle:

    6 AY İMAMLIK YAPTIM DİYE: Ben 29 yıl önce devletimizin bir okulu olan imam-hatip lisesinden mezun oldum ve yine devletin Anayasal kurumu Diyanet'in elemanı olarak, bir köyde 6 ay görev yaptım. Köy öğretmeni de olabilirdim. Ben geride kalan bu 29 yıl içinde müfettişlik, başmüfettişlik yaptım. Şimdi, benim 29 yıllık devlet tecrübemi, birikimimi 6 aylık imamlık döneminden ibaret saymak hangi akıl ve mantıkla izah edilebilir. Ben geçmişimle de onur duyuyorum. Bugün kimse bana, 'şu icraatında haksızsın' diyemez.

    DİNİ YAYINLARIN SÜRESİ AZALDI: TRT'de dini yayınlar arttı diyenlerin, ortaya somut veriler koymaları gerekir. Ben vekaleti aldığım tarihte TRT'de 4 adet dini program vardı, bugün de haftalık ya da 15 günde bir yayınlanan dini program sayısı 4. 1997 yılında Sayın Yücel Yener döneminde yapılan protokol gereği başlatılan 'Diyanet Saati' programı sadece isim değiştirdi ve 'İslamın Aydınlığında' oldu. İddiaların aksine daha önce bu dört programın toplam süresi 180 ila 195 dakika arasında değişirken, bugün 150 dakikadır.

    HALKIN İHTİYACI: TRT'de dün de dini yayınlar vardı, bugün de var, yarın da olacak. Olmalı, çünkü biz kamu hizmeti yayıncısıyız ve dini yayınlar da haber, eğlence ve spor programları gibi halkın ihtiyacı. Bu aynı zamanda bizim yasal sorumluluğumuzdur. Eğer TRT vermezse, insanlar bu yöndeki ihtiyaçlarını daha kontrolsüz, daha denetimsiz kitle iletişim kaynaklarından gidermeye çalışmayacaklar mı? Önemli olan bu programların içeriğidir.

    MÜFTÜ HEYECANLANDI: Neydi iddia edilen; 'TRT'nin kandil yayınında, müftü, duanın Atatürk ve silah arkadaşları bölümünü atladı.' Böyle bir iddiayı nitelendirecek sıfat dahi bulmakta zorlanıyorum. Kandillerde okunacak duaların metnini Diyanet İşleri Başkanlığı belirler. TRT'nin hiçbir dahli yoktur. Regaib Kandili yayınında da yönetmen arkadaş, Sayın Müftü'ye 'toparla' işareti gönderiyor. Çünkü yayını zamanında bitirmekle de sorumlu. Sayın Müftü de ilk defa canlı yayına çıkıyor olmanın heyecanıyla bazı bölümleri atlıyor.

    BENİM DÖNEMİMDE SADECE 2 KİŞİ ALINDI:'TRT'de kadrolaşma aldı başını gidiyor' iddiaları var. Göreve geldiğimden bu yana bir yıl geçti. Bu bir yıllık süre içinde atama yetkimin olmasına rağmen Kurum'a alınan toplam personel sayısı 8. Bunların 5'i Terörle Mücadele Kanunu gereği alındı, 1'i mahkeme kararı, diğer 2 kişi de naklen geldi.

    KADIN ELİ SIKIYORUM: Kadın elini sıkmadığım bile yazıldı, hatta bir TV ana haber bülteninde bu iddiayı sundu. Hayatımda hiç görmediğim kurum personeli bir sanatçı bayanın elini sıkmamakla suçlandım. Ne diyebilirim artık?

    YÜCEL YENER O AÇIKLAMAYI YAPMAMALIYDI: Çizgi filmde domuzu sansürledik iddiasını gündeme getiren eski bir TRT Genel Müdürü. 'Winnie the Pooh' dizisi TRT'nin arşivlerine girmemiş ama nasıl yapıyorsak yapıyoruz ve bu filmi montajlıyoruz. Yine 'Cesur Piliç' için benzer iddialar gündeme geldi. Bu film de kayıtlarımızda, arşivimizde yok ama biz yine de böyle bir filmi çöpe atma başarısını gösterebiliyoruz. Yayınlarımızda 'Piglet' veya 'Pig' karakterlerinin olmayacağı yönünde bir karar da söz konusu değil. TRT'yi bu şekilde yıpratmaya kimsenin hakkı yok. Hele hele Kurum'a mal olmuş birinin böyle açıklamalar yapması üzücü.

    RTÜK SADECE DENETLESİN: Bu, yasama organının tasarrufunda. Ancak 'düzenleyici' misyona ve sıfata sahip bir kurumun, 'işletmeci' bir kurumu bünyesine alacağını, yönetimini belirleyici merci olacağını düşünmüyorum. Bildiğiniz gibi, TRT, yayınlarını kanun çerçevesinde kendi iç denetim birimini kurarak bugüne kadar yürütmüştür. Ancak, RTÜK Kanunu çerçevesinde TRT yayınlarının diğer özel yayınlar gibi RTÜK tarafından denetlenmesi hususu tartışılabilir. Bizim için bir sakıncası yok.

    HÜKÜMETİN MÜDAHALESİ YOK: Çok net söylüyorum: Hükümetin TRT'nin haberlerine, programlarına en küçük bir dahli söz konusu değildir.

    MAAŞLARI ÖDEYEBİLİR HALE GELDİK: Kendi dinamiklerimizi de harekete geçirerek mali yapıyı 2004 yılına göre oldukça iyi duruma getirdik. Şu anda en azından personel maaşı ve ikramiyesinin ödenememesi gibi bir durum söz konusu değil. Belirtmek isterim ki, bütün bu olumlu gelişmeler, Genel Müdürlüğün vekaleten yürütüldüğü bir dönemde yaşanmaktadır. Yine benim dönemimde Kurum için çok önemli olan Turksat 2A uydu değişikliği gerçekleştirildi.

    SİBEL CAN'IN ÜCRETİNİ SPONSOR ÖDEYECEK

    Yeni yayın dönemine iddialı girme hedefindeyiz. Sadece birkaç ipucu vereyim: Tüm ödemeleri sponsorlar kanalıyla yapacağımız Sibel Can'ı transfer ettik. Sibel Can, Türk Sanat Müziği'nin en önemli isimlerinden biridir. Unutulmaya yüz tutan Türk Sanat Müziği'nin geniş halk yığınlarınca dinlenmesinde, sevilmesinde emek sergilemiştir ve sergilemektedir. Ayrıca Funda Arar ve Kıraç TRT'de program yapacak. İddialı filmlerimiz, belgesellerimiz olacak. Eylül ayında büyük bir tanıtım kampanyası düzenleyeceğiz, sürprizlerimizi bekleyin.

    AKŞAM / Ali Ekber Ertürk www.aksam.com.tr
  • delimanyak
    Banned
    • 14-03-2006
    • 507

    #2
    Konu: TRT GENEL MÜDÜRÜ ALİ GÜNEY: NE YAPIYORSAM DAHA İYİ TRT İÇİN

    inanmıyorum bu adama. imam gitsin imamlık yapsın trtnin suudi kanalında bi farkı

    Yorum

    • kaptannemo
      Junior Member
      • 20-08-2006
      • 34

      #3
      Konu: TRT GENEL MÜDÜRÜ ALİ GÜNEY: NE YAPIYORSAM DAHA İYİ TRT İÇİN

      devam ALİ kimtutar seni devam dini azaltım diyorsun azaltma arttır ben trtyi gün geçtikçe daha çok seviyorum

      Yorum

      • delimanyak
        Banned
        • 14-03-2006
        • 507

        #4
        Konu: TRT GENEL MÜDÜRÜ ALİ GÜNEY: NE YAPIYORSAM DAHA İYİ TRT İÇİN

        dinde sadece sünni dini alevi dinine yer vermiyorlar. 20 milyon alevi insan değilmi

        Yorum

        • delimanyak
          Banned
          • 14-03-2006
          • 507

          #5
          Konu: TRT GENEL MÜDÜRÜ ALİ GÜNEY: NE YAPIYORSAM DAHA İYİ TRT İÇİN

          özür kendimi tutamadım konu saptı ama su konuyu buraya açanda suç yayınlar bölümüne açın bu konuları mod abiler ya haksızmıyım yaa!!!!!!!

          Yorum

          • kaptannemo
            Junior Member
            • 20-08-2006
            • 34

            #6
            Konu: TRT GENEL MÜDÜRÜ ALİ GÜNEY: NE YAPIYORSAM DAHA İYİ TRT İÇİN

            ali bey dinle bak daha çok dini yayın isteniyor biraz da alevi kardeşlerimize yönelik yayın dini yayını azaltma arttır

            Yorum

            • rubberman
              Member
              • 13-02-2006
              • 1992

              #7
              Konu: TRT GENEL MÜDÜRÜ ALİ GÜNEY: NE YAPIYORSAM DAHA İYİ TRT İÇİN

              Originally posted by delimanyak View Post
              dinde sadece sünni dini alevi dinine yer vermiyorlar. 20 milyon alevi insan değilmi
              Alevi dini ne demek ? Hani müslümandınız ?
              20 milyon ne demek toplasak 2 milyon etmezsiniz , 2 milyonunuzda en az 200 farklı görüş ve uca gidersiniz, biri din der, diğeri namaz , diğeri saz, delimanyak , yazılarına bakıyorumda işin gücün kışkırtmak,akıllı ol biraz yada seni biraz daha araştıralım kontr musun yoksa dezenformasyoncumu...

              Yorum

              • hýkmýk
                Junior Member
                • 07-05-2005
                • 10

                #8
                Konu: TRT GENEL MÜDÜRÜ ALİ GÜNEY: NE YAPIYORSAM DAHA İYİ TRT İÇİN

                hepimiz müslümanız....

                Yorum

                İşlem Yapılıyor
                X