Toroğlu RTÜK'e takıldı

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • enigma34
    Junior Member
    • 21-11-2004
    • 402

    Toroğlu RTÜK'e takıldı

    RTÜK, Maraton Programı’nda Erman Toroğlu’nun söylediği “Ben kodu mu oturtan Genel Kurmay Başkanı isterim” sözleri için Lig TV’den savunma istedi. Savunma yeterli bulunmazsa, kanala program durdurma cezası yolda.


    RTÜK, Erman Toroğlu’nun Maraton Programı’nda, Genel Kurmay Başkanlığı döneminde Hilmi Özkök’ü eleştirmesi nedeniyle Lig TV’den savunma istedi. Programda, Yüksek Askeri Şura'yı yorumlayan Toroğlu, Org. Özkök'ü eleştirmiş Org. Büyükanıt'ı övmüştü.
    Maraton programında önce yeni sezonun açılışı maçı öncesinde Ankara'da yapılan büyük çoğunluğu gazilerden oluşan Ampute Milli Takımı'nın maç görüntüleri ekrana taşınmış, kiminin tek kolu, kiminin tek bacağı terör örgütünün kurduğu pusular sonucunda kaybedilmiş olan gazilerin bu görüntüsünün ardından Erman Toroğlu, "Ben futbol dışında bazı konularda konuşmak istiyorum" diyerek söze başlamıştı.
    Genelkurmay Başkanı değişikliği ile söze giren Erman Toroğlu, Hilmi Özkök'ün çok anlayışlı ve demokratik bir Genelkurmay Başkanı olduğunu, Yaşar Büyükanıt'ın ise “asker gibi asker” olduğunu söyledi. Toroğlu, Başbakan, bakanlar ve politikacıların anlayışlı ve demokratik olabileceğini, askerler için bunun sözkonusu olmaması gerektiğini savundu. "Ben çok anlayışlı demokratik Genelkurmay Başkanı istemiyorum. Benim askerim kodu mu oturtmalı. Vurdu mu oturtmalı" diyen Toroğlu, (Ekrana gelen görüntüleri kastederek) "Artık millet bu görüntüleri istemiyor. Benim Genelkurmay Başkanım asker gibi asker olmalı. Ben asker gibi asker istiyorum. Yaşar Büyükanıt asker gibi askerdir" demişti.
    RTÜK’TEN OY BİRLİÐİ İLE SAVUNMA İSTEMİ
    RTÜK Üyesi Şaban Sevinç, Toroğlu’nun sözlerini incelemeye aldıklarını ve Lig TV’den savunma istemeye karar verdiklerini söyledi. Sevinç, "Kurulumuz Toroğlu’nun bu sözlerine Sayın Hilmi Özkök’ün manevi şahsiyetine eleştiri sınırlarını aşan bir saldırı olarak değerlendirdi. Oy birliği ile böyle bir karar verdik“ dedi.
    İstenen savunma yeterli bulunmazsa, kanala program durdurma cezası gündeme gelecek.
İşlem Yapılıyor
X