... Ve Hz. İsa'nın 'beklenen' torunu!...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    ... Ve Hz. İsa'nın 'beklenen' torunu!...


    Dünya'da Dan Brown’ın ve Da Vinci Şifresi’nden daha tartışmalı bir kitabın rüzgarı esmeye başladı. Hikayenin devamını dinlemeye hazır olun! Yayınlandıktan iki gün sonra çok satanlar listesine giren ve 25 dile tercümesi Roman'ın Türkçe tercümesi de yayınlandı..

    Amerikalı yazar Kathleen McGowan Beklenen isimli romanında Mecdelli Meryem ve İsa’nın hikayesini anlatmakla kalmıyor onların torunu olduğunu da iddia ediyor. McGowan’a göre kendisi “Kutsal Kase’nin yaşayan formu.”

    McGowan, Mecdelli’nin hikayesi için daha önce hiç anlatılmamış büyük bir hikaye, diyor. “Benim Mecdelli’ye olan ilgim, ailemin köklerinin oralara kadar uzandığını keşfettiğim anda doğdu. Bu bağlantı, diğerlerine kapalı olan kapıları bana açtı ve dört kıtada araştırma yapmama olanak sağladı.”

    Beklenen yayımlandıktan iki gün sonra Los Angeles Times’ın en çok satar listesine 9 numaradan girdi. McGowan ilk romanı Beklenen ile, başta Good Morning America (ABC-TV), Paula Zahn Now (CNN-TV) olmak üzere birçok önemli Tv programına konuk oldu.

    Kathleen McGowan, ömrünün yirmi yılını, dört kıtada Mecdelli Meryem İncili efsanesini araştırmakla geçirdi. Yazar bir anlamda kendini, antik bir kehanetin çevresinde dönen Meryem kültüne adadı; Beklenen kehaneti, takdir-i ilahiyle Mecdelli Meryem’in uzun zamandır saklanan mesajını dünyaya duyuracak kişiyi belirliyordu.

    Yazar, Mecdelli Meryem geleneği koruyucularının, kökleri Meryem’e uzanan antik bir Fransız ailesinden geldiği için kapılarını kendisine açtıklarını belirtiyor; en önemli belirtiler de esrarengiz doğum tarihi ve atalarından kalma antik, özel bir yüzük.


    ‘Şifre’ bu kadın mı?


    Da Vinci Şifresi, gizli Katolik örgüt Opus Dei’nin yüzyıllardır Hz. İsa’nın bir çocuğu olduğu ve bu soyun devam ettiği gerçeğini saklamakla uğraştığını anlatıyordu. Bu soydan geldiğini söyleyen Kathleen McGowan Beklenen isimli romanında hem bu tezini kanıtlıyor hem de Mecdelli Meryem ve Hz. İsa’nın hikayesini kaleme alıyor.

    Beklenen; komplo teorileri, gizli belgeler ve iki bin yıllık sırların peşinden koşan insanları yakından gözetleyen Vatikan hiyerarşisi ile dolu. Roman, Mecdelli Meryem sanrıları görüp Güney Fransa’ya bunu araştırmak için giden ve burada bulduğu Mecdelli Meryem İncili’nden Hz. İsa ile Mecdelli’nin torunları olduğunu keşfeden yazar Maureen Paschal’ın hikayesini anlatıyor. Buna paralel bir kurguyla da yine Hz. İsa ile Mecdelli Meryem’in gerçek olduğunu söylediği evlilik hikayelerini kaleme alıyor.

    Kitabın adı, Mecdelli Meryem’in gerçek hikayesini anlatacak kişiyi belirten antik bir kehanetten geliyor. Bu kişi Meryem tarafından seçilecek ve gerçeği tüm dünyaya iki bin yıl sonra anlatacaktır.

    Tarihin karaladığı kadınlar


    Romanın bir diğer çarpıcı yanı ise tarihte hep yanlış anlaşılmış ve kötü bir şöhrete sahip kadınları da anlatıyor olması –ki Mecdelli Meryem de bunlardan biri-. Mecdelli Meryem’in hikayesi de bu nedenle dikkatini çekmiş McGowan’ın. Tarihin ‘ataerkil kalemleri’ tarafından hep karalanmış ve görmezden gelinmiş Mecdelli Meryem, Jeanne D’arc, Lucrezia Borgia, Marie Antoinette de romanın diğer önemli kahramanları arasında yerini alıyor.



    Kathleen McGowan –Kutsal Kase’nin yaşayan formu–

    Beklenen’in asıl amacı iki bin yıldır Kilise tarafından bir fahişe olarak tanıtılmış olan Mecdelli Meryem’in gerçek hikayesini dünyaya anlatmak. Belirgin kurguya McGowan’ın kendi tezi de eşlik ediyor: Kathleen McGowan, Kutsal Kase’nin yaşayan formu, diğer bir deyişle Hz. İsa’nın torunu (mu?).

    Yazar, yaptığı araştırmalar sırasında soyunun antik bir Fransız geldiğini olduğunu ve kökün Mecdelli Meryem ile Hz. İsa’ya kadar uzandığını keşfetmiş. Efsaneye göre, Hz. İsa’nın çarmıha gerilmesinin ve dirilişinin ardından Mecdelli Meryem ve çocukları Fransa’ya kaçırılmışlar. McGovan’la Mecdelli Meryem’i bir araya getiren şey yazarın gördüğü sanrılar. McGowan ilk sanrısını 1997 yılında gördüğünü söylüyor. Bir an başı dönüyor, gözlerini kör eden bir ışık beliriyor ve ışığın arasında Mecdelli Meryem’i, öfkeli bir kalabalığın arasında Hz. İsa’nın çarmıha gerildiği tepeye giderken görüyor. İşte bu hayal, McGowan’ın bütün hayatını değiştiren şey oluyor.

    “Çok gerçekçi ve çok güçlüydü,” diyor. “Gördüğüm şeyin gerçek olduğunu ve belli bir amaçla bana göründüğünü anladığım zaman bir daha asla geri dönülemeyecek bir noktaya geldiğimi fark ettim.”

    McGowan kitabının bir roman olduğunu söylese de kendi yaşadıklarını anlattığını belirtmeden geçemiyor. Romanın kahramanı Maureen’in Mecdelli Meryem sanrıları, tamı tamına kendi gördükleriyle aynı. “Maureen kurgu bir karakter ancak onda benden çok şey var. İnsanların bunu kabullenmesinin zor olduğunu biliyorum ama gerçek bu,” diyor.

    Kitap, şimdiden yirmi beş ülkede yayımlanmaya hazır bekliyor.

    Kathleen (Paschal) McGowan, çalışmaları beş kıtada, yirmi bir farklı dilde yayınlanmış uluslararası bir yazar. Beklenen ile bir süredir tartışılan Hz. İsa ile Mecdelli Meryem evliliğine, yirmi yıldır süren araştırmaları ışığında yeni bir bakış açısı getirip, elinde tuttuğu yazılı kanıtlarla bu evlilikten doğan çocukların soyundan geldiğini öne sürüyor.


    Halen eşi ve üç oğluyla birlikte Los Angeles'ta yaşayan yazarın websitesi: www.theexpectedone.com


    Görünen o ki, Kilise'nin başı, artık sadece ebebiyatçılarla değil varislerle de ağrıyacak gibi...

    Kitapla ilgili teknik bilgiler, arka kapak yazısı ve internet üzerinden yüzde elli indirimli sipariş için bu linki kullanabilirsiniz...

    ***

    Editörün notu:


    Konuya ilgi duyanlar, benzeri bir kadın kahramanın, Hz. İsa'nın son torununun İstanbul'un Fatih semtinde doğurmaya hazırlandığıyla ilgili bir kurgudan dolayı Mehmet Ali Bulut'un kaleme aldığı Derviş ve SinHa adlı esere de göz atabilirler.

    Derviş ve SihHa'nın teknik bilgileri ve arka kapak yazısı için bu linki kullanabilirsiniz..
  • Törehan
    Junior Member
    • 13-03-2004
    • 39

    #2
    Konu: ... Ve Hz. İsa'nın 'beklenen' torunu!...

    bu saçmalıkları dinleyecek değiliz. Burası Hristiyan Misyonerliğinin yeri değildir.

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X