BALKANLARDA 'ORTAK TELEVİZYON' HAREKATI

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • erciyesboran
    Banned
    • 29-12-2005
    • 4110

    BALKANLARDA 'ORTAK TELEVİZYON' HAREKATI

    BALKANLARDA 'ORTAK TELEVİZYON' HAREKATI
    19.09.2006 09:40:19

    TRT Genel Müdürü Ali Güney, balkan televizyonu fikrinin hayata geçirilmesi çalışmalarına hız kazandırılmasına karar verildiğini belirtti. Bu yönde bir anlaşma imzalandığını belirten Güney, "Ortak bir televizyon kurulması amaçlanıyor. Bu ortak televizyonda, üye ülkeler ortak olarak yer alacak" dedi. Haberleşme alanında işbirliğin geliştirilmesi amacıyla, balkan ülkeleri kamu televizyon kuruluşlarının temsilcileri, Priştine'de biraraya geldi.



    İki günlük toplantıda, ev sahibi Kosova ile Türkiye, Arnavutluk, Karadağ, Makedonya ve Bosna kamu radyo-televizyon kurumlarının genel müdürleri, aralarında işbirliği geliştirerek, program ve haber teatisinin başlatmaları konusunda anlaştı. TRT Genel Müdürü Ali Güney, toplantıda balkan televizyonu fikrinin hayata geçirilmesi çalışmalarına hız kazandırılmasına karar verildiğini belirtti. Bu yönde bir anlaşma imzalandığını belirten Güney, "Ortak bir televizyon kurulması amaçlanıyor. Bu ortak televizyonda, üye ülkeler ortak olarak yer alacak, ortak olarak program hazırlayacaklardır" dedi.


    Projeye, program bazında Avrupa Birliği'nin de destek verdiğini kaydeden TRT Genel Müdürü Güney, "Ortak kültürlerin bir araya getirilmesini amaçlamaktayız" ifadesini kullandı. Balkan ülkeleri kamu yayıncıları arasında işbirliğin geliştirilmesi fikrinin TRT Genel Müdürü Ali Güney'den kaynaklandığını hatırlatan Arnavutluk Radyo-Televizyon Kurumu Genel Müdürü Artur Zheji de yaptığı açıklamada, "Bu fikir, bölge ülkelerinin kamu televizyon kurumları arasındaki işbirliğini daha da ileriye taşıyacaktır. Bununla da bölgede Avrupa konsepti temelince medyacılık alanı genişleyecek" dedi.


    Zheji, imzalanan anlaşmanın temel amacının balkan ülkeleri kamu televizyonları arasında haber, program ve kültür teatisini sağlamak olduğunu belirtti. Toplantıya ev sahipliği yapan Kosova Radyo-Televizyon Kurumu Genel Müdürü Agim Zatrici ise büyük önem taşıyan bu toplantının yapıcı ve ürün verici olduğunu söyledi. Toplantıda bölgesel bütünleşmeye destek verildiğinin altını çizen Zatrici, adı geçen ülkelerin kamu televizyonları temsilcilerinin Priştine'ye gelmeleriyle Kosova'daki demokratik süreçlere destek vermiş olduklarını da vurguladı.



    Öte yandan Balkan ülkeleri kamu televizyon-radyo kurumları temsilcilerinin gelecek toplantısının Ekim ayında Ankara'da yapılması bekleniyor.

İşlem Yapılıyor
X