Allah Dostlarının Ramazan Anıları...

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • TA2CCC
    Banned
    • 03-06-2004
    • 8304

    Allah Dostlarının Ramazan Anıları...

    Bu hâl öyle bir noktaya geliyor ki artık onlar için zaman ve mekân farkı kalmıyor. Onlar hep ilahi mevhibelerin tatlı esintileri karşısında göz ve gönülleri Rablerine ayarlı bir hayatta O’nun emirlerine harfiyen uymanın gayretine düşüyorlar.
    Kitapta Ramazan ayını bütün yönleriyle içine alan yazılara yer veriliyor, ayrıca bu aya ait nükteler de yer alıyor. Kitapta Allah dostlarının ramazan hatıralarının yanında, Osmanlı’dan günümüze “Ramazan Kültürü”ne yer verilerek, özellikle gençlere Ramazan ikliminin güzellikleri anlatılmaya çalışılmış.
    Ramazan’ı Allah Resulünün yaşadığı gibi yaşamak isteyenlere güzel bir örnek sunmak için Allah Resulü ve O’nun en yakın takipçileri, O’nun varisleri olan Alimlerin (Allah Dostları) hayatından güzellikler sunulmuş. Kitapta Efendimiz’den başlayarak, Hz. Ebubekir, Hz. Ömer ve Hz. Ali gibi güzide sahabileri, mezhep imamları, Abdulkadir Geylani, Mevlana, İbrahim Hakkı gibi Allah dostlarının ramazanları anlatılmış. Son olarak da Süleyman Hilmi Tunahan, Gönenli Mehmed Efendi, Avlarlı Efe Hazretleri, Esad Coşan Hazretleri, Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri, Muhammed Raşid hazretleri gibi özellikle son devrin Allah dostlarının ramazanlarından örnekler sunulmaya çalışılmış.

    Böylece O’nun ilk dönem dostlarından, günümüze kadar gelen dostlarının güzel hayatlarından bazı örnekler seçilerek Ramazan Ayı’nın nasıl değerlendirilmesi gerektiğine dair iz ve işaretler sunulmuş.
    Kitapla ilgili teknik bilgiler ve internet üzerinden hızlı ve indirimli sipariş için bu linki kullanabilirsiniz..

    ( Haber 7 )
İşlem Yapılıyor
X