Üniversitelere ek yerleştirme başvuruları başladı

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • maksudsahin
    Member
    • 08-07-2004
    • 2346

    Üniversitelere ek yerleştirme başvuruları başladı

    Üniversitelere ek yerleştirme başvuruları başladı

    Üniversitelere ek yerleştirme için başvurular bugün başladı. Yurt içi ve yurt dışındaki üniversitelerin lisans ve ön lisans programlarına toplam 73 bin 815 kişi yerleştirilecek.
    Üniversitelerde, merkezi yerleştirmede boş kalan, yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan ve 2006-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayınlandıktan sonra açılan yükseköğretim programlarına ek yerleştirme yapılacak.
    Adaylar ek yerleştirme kılavuzunu, bugünden itibaren 28 Eylül'e kadar ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliklerinden 3 YTL karşılığında alabilecekler. Kılavuz, ÖSYM'nin internet sitesinde de görülebilecek.
    Adaylar, kılavuz ücreti ile tercihlerini Başvuru Merkezi aracılığı ile yaptıklarında ödeyecekleri 2 YTL tutarındaki hizmet ücreti dışında başka bir ücret ödemeyecek. Posta ile gönderilen tercih formları işleme alınmayacak.
    ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ile kılavuz satış noktalarının adresleri ayrıca gazete ilanında ve ÖSYM'nin internet sitesinde yayınlanacak.
    Tercih işlemleri; Başvuru Merkezi aracılığı ile veya kişisel olarak internet üzerinden bugünden itibaren 28 Eylül'e kadar yapılabilecek. Bu süre kesinlikle uzatılmayacak.
    2006 ÖSYS Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar (Açıköğretim Fakültesinin kontenjansız programlarına yerleşenler hariç) ek yerleştirmede tercih yapamayacak.
    Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2006 - ÖSYS merkezi yerleştirmede hiçbir yere yerleştirilmemiş (veya açıköğretim fakültelerinin kontenjansız programlarına yerleştirilmiş ) olmak gerekecek.
    Yeni açılan yükseköğretim programları ile merkezi yerleştirmede kontenjanı dolmayan ve en küçük puanı oluşmayan yükseköğretim programları, adaylar tarafından tercih edilebilecek.
    Merkezi yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan, ancak yerleştirilen adaylardan birkaçının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı oluşan lisans programlarını ve Tablo 3B'deki önlisans programlarını, yalnız programın en küçük puanına eşit veya daha büyük puana sahip olan adaylar tercih edebilecek. Tablo 3A'daki önlisans programları için en küçük puan koşulu aranmayacak.
    2006 yılında özel yetenek sınavı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarına kesin kayıt yaptırmış olan adaylar da 2006 ÖSYS ek yerleştirmeye başvurabilecek.
    Ek yerleştirmeler daha önce belirtilen esaslara göre yapılacak.
    73 BİN 815 KONTENJAN BOŞ
    Devlet üniversitlerinin önlisans programlarında 38 bin 340, lisans programlarında 11 bin 478; vakıf üniversitelerinin ön lisans programlarında 5 bin 450, lisans programlarında 9 bin 846; KKTC üniversitelerinde bin 255, lisnas programlarında 7 bin 351; yurt dışı üniversitelerinde lisans programlarında 95 olmak üzere toplam 73 bin 815 kontenjan boş.
İşlem Yapılıyor
X