hd nedir?

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • rallicifurkan
    Banned
    • 20-01-2006
    • 255

    hd nedir?

    arkadaşlar lütfen biri açıklasın ne olcak şimdi hd geldi diye kalitemi artacak ne bu kanal anlamadım bi türlü saygılar.
  • kacalýlý
    Member
    • 31-08-2006
    • 525

    #2
    Konu: hd nedir?

    High Definition standart resim görüntüleme teknolojilerinin çok üzerinde kalitede resimleri saklayabilme ve görüntüleme imkanı sunar. HD, resimlerdeki piksel sayısını artırarak daha hızlı resim oluşturma ve ekran titreşimlerini engelleyebilmek için en iyi tarama yöntemlerini kullanmaktadır. Bu teknolojinin hedefi resimleri tüketiciye en yüksek kalitede gösterebilmektir.
    HD Video Standartları ilk defa televizyon piyasasında tanıtılmıştır. Aslında ilk HD teknolojisi kullanılan yayın 1989 yılında, Japonya’da gerçekleştirilmiştir. Üreticilerin bu yüksek teknolojiyi elektronik ürünlerde de tüketicilere sunma isteği, ancak teknisyenlerin standartlaştırma yönünde yıllarca süren çalışmalar sonucunda mümkün kılınmıştır.
    Toshiba Qosmio G20’nin geniş ekranı HD teknolojisini her yerde her zaman kullanabilme olanağı sunuyor.
    HD TOGO – En yeni mobil High Definition görüntünün tadını çıkarın!
    Toshiba “Basic HD Readiness” (Temel HD Uyumluluğu) teknolojisi ile taşınabilir bilgisayar dünyasını buluşturuyor. “Temel HD Uyumluluğu” WMV içeriklerinin High Definition kalitesi ile izlenebileceğini ifade ediyor. Aşağıdaki logo entegre geniş ekran özelliğine sahip bir Toshiba Dizüstü Bilgisayarının 720p WMV video tekrar çalma işlemini saniyede 24 kare hızında görüntüleyebileceğini gösterir.
    HD Görüntüleme nedir?
    HD Teknolojisi standartlaştırıldıktan sonra, High Definition kalitesiyle izleme imkanına sahip olmaları tüketiciye önerilmeye başlandı. HD Görüntüleme (veya HD-Uyumluluk) televizyon ve videolarda bu teknolojiyi sunmaktadır.
    HD Görüntüleme teknolojisi başta geniş ekranlı modeller olmak üzere bir çok Toshiba Dizüstü Bilgisayarda mevcuttur. Qosmio G20 veya Sattellite M60 sahibi olanlar HD içerikli bilgi indirebilir, veya bir çok saklama seçeneği sayesinde HD içerikli materyali bilgisayardan izleyebilirler. Bu taşınabilir cihazlarda görüntü ve ses kalitesi olağanüstüdür; gerçek ses kalitesi, belirgin resimler, ve zengin detaylarla yüklüdür.
    M60 gibi dizüstü bilgisayarlar, yenilikçi ve yüksek performanslarıyla ileri düzey grafik görüntüleme ve olağanüstü geniş ekran özelliklerini birleştiriyorlar.
    BİR CİHAZI HD UYUMLU KILAN ÖZELLİKLER NELERDİR?
    Üreticilerin HD standartlarına uygun cihaz üretebilmelerinde üç kriter vardır:
    Minimum 720 progressive (720p) veya 1800 interlaced (1080i) ekran görüntüleme formatı 720p ve 1080i gibi yüksek frekanslı tarama formatları yüksek resim kalitesi üretirler. Genel olarak bu yüksek çözünürlüklü formatlar yalnızca pikselleri ekrana aktarmakla kalmaz, aynı zamanda pikselleri daha yüksek kalitede sunarak parlak, belirgin resimler üretirler.
    16:9 görüntü oranı özelliği Görüntü oranı ekranda beliren genişlik ve yüksekliği tanımlar.
    Tipik bir 4:3 görüntü oranının kare görünümü yerine, geniş ekran tanımlı 16:9 oranı dikdörtgen görünür. Böylece görüntü alanını doldurur. Daha canlı ve gerçekçi bir görüntü sunar.
    Dolby Digital Ses Yayın, üretim ve/veya çıktısı dinletebilme özelliği Dolby® Digital, surround ses teknolojisinde en yüksek kaliteli formattır ve video özelliklerinden kalite yitirmeden belirgin çok kanallı audio özelliği sağlar. HD-DVD formatını bilgisayarınızda Dolby® Digital ile dinlemek evde Home-Theatre izlemekle aynı kalitede bir izleme keyfi sağlar. Progressive veya Interlaced Format Video kareleri ekrana yansıtılan bir çok enine hat içerir. Bu hatları tarama ve ekrana aktarma yöntemine tarama yöntemi adı verilir. HD teknolojisi için iki uyumlu formatı vardır: 720 progressive (720p) ve 1080 interlaced (1080i).
    Interlaced tarama yöntemi önce tek sayılardaki (1, 3, 5, 7 gibi) hatları ekrana yerleştirir ve akabinde çift sayılardakileri (2, 4, 6, 8 vb.) ekrana doldurmaya başlar. Bu yöntem 1080 adet hattın tamamı doldurulana kadar iki geçiş yapılmasını gerektirir.
    Progressive tarama yöntemi ise ardışık bir şekilde 720 enine hattı doldurarak bütün resmi bir anda görüntüler. Bu nedenle Progressive tarama Interlaced taramaya göre saniyede iki katı fazla kare görüntüleyerek aynı zaman içerisinde daha zengin görüntü sağlar. Bütün resim için yalnızca bir tarama işlemi yeterli olmaktadır, resimler daha belirgin ve parlak olabilmekte ve genellikle Interlaced tarama sistemlerine atfedilen görüntüde titreşim durumunu ortadan kaldırır.
    Qosmio G20 17 inçlik Toshiba TruBrite WXGA TFT ekran ve 16:9’luk görüntü oranı ve net görüntü sağlayan kamaşmaya karşı özel ekran (anti-glare) özelliklerini taşıyor.

    Yorum

    • rallicifurkan
      Banned
      • 20-01-2006
      • 255

      #3
      Konu: hd nedir?

      teşekkürler yardımcı oolduğunuz için

      Yorum

      • hoca555
        Junior Member
        • 21-09-2005
        • 79

        #4
        Konu: hd nedir?

        yani şu demek makinalar çöpe anlayamadınızmı hala kore ve çin sektörü pazar arıyor kazıklayacak türksat 180 kanala çıkmış yetmiyormu fazla bile
        ama elin gavurunun fabrikası çalıuşmayacakmı teknoloji diye saygılar

        Yorum

        • erdemaslancan
          Banned
          • 10-07-2006
          • 25

          #5
          Konu: hd nedir?

          thnks dostum

          Yorum

          • cicero1975_1975
            Junior Member
            • 23-04-2005
            • 480

            #6
            Konu: hd nedir?

            şimdi arkşlar diyelimki tüm uydular hd yayınına geçti
            ozaman kanalları izleyemeyecekmiyiz yoksa yeni cihazmı alınacak
            anlamış değilim birde tv ninde hd olması gerekiyomuş bu dğrumu

            Yorum

            • stephenking
              Banned
              • 30-03-2006
              • 1183

              #7
              Konu: hd nedir?

              evet tv uydu kablo herşeyin hd olması lazım malesef

              Yorum

              İşlem Yapılıyor
              X