Arda altın, Gökdeniz gümüş adam!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • erciyesboran
    Banned
    • 29-12-2005
    • 4110

    Arda altın, Gökdeniz gümüş adam!


    Arda altın, Gökdeniz
    gümüş adam!


    Memorial Hastanesi'nin sponsorluğunda yapılan ''11 Altın Adam'' Yarışması'nın 2006-07 sezonunun 2. jüri toplantısı yapıldı. Kalyon Oteli'nde gerçekleştirilen toplantıda ligin 5, 6 ve 7. haftalarının oynandığı Eylül ayının altın teknik direktörü, futbolcusu, yöneticisi ve hakemi seçildi.
    Orta saha oyuncuları arasında yapılan değerlendirmede, Eylül ayının altın futbolcusu 213 puanla Galatasaraylı Arda Turan oldu. Trabzonsporlu Gökdeniz Karadeniz, 158 puanla ikinci, Vestel Manisasporlu Lukas Zelenka ise 118 puanla 3. sırada yer aldı.
    Vestel Manisaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Ağustos ayında olduğu gibi, Eylül ayında da 231 puanla altın teknik direktör seçildi.
    Oylama sonucu Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan 197 puanla ayın altın yöneticisi, Bülent Yıldırım ise 212 puanla ayın hakemi oldular.
    Kalyon Oteli'ndeki toplantıya, Ağustos ayının altın yöneticisi Haluk Çubukçu, altın teknik direktörü Ersun Yanal ile konuk olarak Antalyaspor Genel Direktörü Yılmaz Vural, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Sabri Sadıklar ve Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Gümüş katıldı.
    Toplantıdan sonra yapılan ödül töreninde, Antalyaspor Genel Direktörü Yılmaz Vural teşekkür plaketi ile check-up kartını, Ağustos ayının Altın Yöneticisi seçilen Vestel Manisaspor'un Başkanı Haluk Çubukçu ve Ayın Altın Teknik Direktörü seçilen Vestel Manisaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal şilt ve check-up kartları ile Gençlik Spor İstanbul İl Müdürü Tamer Taşpınar, Gençlik Spor İzmir İl Müdürü Sabri Sadıklar ve Gençlik Spor Bursa İl Müdürü Ömer Gümüş teşekkür plaketleri ve check-up kartlarını Memorial Hastanesi İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Can Ersöz'ün elinden aldılar.
    ERSUN YANAL:"FENERBAHÇE BENİ İSTİYORSA BU BENİM SUÇUM DEÐİL"
    Ağustos ayında Ayın yöneticisi seçilen Vestel Manisaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, "Son günlerde adınız Fenerbahçe ile anılıyor. Siz Fenerbahçe'ye gitmek istiyor munuz?" şeklindeki soruya,"Fenerbahçeli taraftarlar ve yöneticiler beni takımlarında görmek istiyorlarsa bu benim suçum değil. Resmi olarak Fenerbahçe'den teklif almadım" diyerek yanıt verdi.
    "FATİH TERİM'E SAYGI DUYUYORUM"
    Yanal, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in Vestel Manisaspor'dan hiçbir futbolcuyu aday kadroya çağırmamasına değinerek,"Fatih Terim çok başarılı bir teknik direktör. Kariyeri ortada. Bizden milli takıma oyuncu davet etmemesine saygı duyuyorum"dedi.
    "LİDERLİÐİ DÜŞÜNMÜYORUZ"
    Vestel Manisaspor'un başarılı teknik adamı Ersun Yanal, şuanda liderliği düşünmediklerin belirterek,"Biz iyi oyunumuzu sürdürmek istiyoruz. Ben ve futbolcularım şuande lider olmamızı düşünmüyoruz. Vestel gibi bir sporsor arkamızda olduğunu bildiğimiz için başarının geleceğini biliyorduk. Biz liderliğimizi sürdürmek ve devam ettirmek için futbolcularımızla toplantı yapıyoruz. Oyuncularıma bu olayı aşılamaya çalışıyorum. Ayrıca iyi futbolumuzun daha iyi olması için daha çok çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
    "TÜRKİYE'DEKİ FUTBOL YÖNETİMİNDE ÇARPIKLIK VAR"
    Yanal, Türkiye'deki futbol yönetiminde çarpıklık olduğunu vurgulayarak,"Ülkemizdeki takımların yönetilme biçimlerinde yanlışlıklar var. Böyle yönetim tarzında ne kadar yüksek projeler ve iyi sonuçlar alabiliriz bilmiyorum. Ülkemizde bugünkü çağlara uykun yönetim tarzına geçilmesi gerekir. Dediğim yönetim tarzına geçilirse ülke olarak çok daha iyi başarılar elde edeçeğimizi düşünüyorum"dedi.
    "MİLLİ TAKIM TEKNİK DİREKTÖRLERİ KAMPLARDA TRANSFER KONUŞMAZ"
    Ersun Yanal, Bir basın mensubunun,"Siz Milli Takım Teknik Direktörüyken Trabzon'daki kampta Emre ile Fenerbahçe'ye gitmesi konusunda konuşuyordunuz. Bu olayı Hakan Şükür'ün duyduğu ve bu yüzden Hakan Şükür'ü kadroya almadığınız söylendi. Siz bu konuda ne söyleyeceksiniz?" biçimindeki bir soruyu,"Milli takımın hocaları kamplarda transfer konuşmaz. Böyle bir olayı ben ve hiçbir milli takım teknik direktörü yapmaz"diye yanıtladı.
    "RAFAEL, HAKAN ŞÜKÜR DEÐİLDİR"
    Yanal, Vestel Manisaspor'un golcü oyuncusu Rafael ile Hakan Şükür'ün birbirine benzetilmesine ise,"Rafael, bir pivot santrofor değildir. Orta sahaya gelen kanatlara gidip orta yapan haraketli bir oyuncudur. Hakan Şükür'e benzeyen bir özelliği yoktur. Bir Rafael, Hakan Şükür değildir. İki futbolcunun oyun yapıları çok farklıdır" diye konuştu.
    "TRANSFER DEVAM EDECEK"
    Transfer ile ilgilide konuşan Ersun yanal, Vestel Manisa olarak transfer çalışmalarına devam edeceklerini belirterek,"Transfer çalışmalarına devam ediyoruz. Bünyemize uygun transferlere devam edeceğiz. Geçen sezon 24 oyuncu yolladık. 16 oyuncu aldık. Burak Yılmaz'da çok istedik ama alamadık. Bunun gibi istedğimiz am alamayacağımız futbolcular olacacak" dedi.
    "ŞAMPİYON OLDUÐUMUZ ZAMAN TAKIMI KAYBEDECEKSEM ŞAMPİYON OLMAYALIM"
    Yanal, şampiyon olunduğu zaman bir takım kaybediliyorsa şampiyon olmak istemediğini kaydederek," bazen kazandığımız zaman kaybettiğimiz çok şey oluyor. Ama bunu biz unutuyoruz. Şampiyon olduğumuz zaman eğer bir takımı kaybedeceksek şampiyon olmayalım. Ben bunu istemiyorum" ifadelerini kullandı.
    ÇUBUKÇU: "TÜRK HOCALARIN TÜRK FUTBOLUNA YARARI DAHA FAZLA OLUYOR"
    Vestel Manisaspor Başkanı Haluk Çubukçu ise, Türkiye'de yabancı teknik direktörlere verilen şansın Türk teknik direktörlere verilmediğini belirterek,"Türk hocaların Türk futboluna yararı daha fazla oluyor. Biz Vestel Manisaspor olarak yabancı hoca ile çalışmayı düşünmüyoruz. Geçen sene Trabzonspor'u 2-0 yendiğimiz maçtan sonra hocamızı değiştirmeye karar verdik. Bu bir hoca kıyımı değildir. Hocamız ile bir yerde tıkandığımız için yollarımızı ayırdık. Ama verdiğimiz kararın ne kadar doğru olduğunu gördük. Ersun Yanal ile 1 sene içinde çok iyi şeyler yaptık. Ama Ersun Yanal ile daha iyi işler yapmak istiyoruz. Tüm Türk takımların Türk hocalara daha fazla şans vermesin istiyoruz" dedi.
    "3. LİGDEN LİDERLİÐE"
    Haluk Çubukçu, Vestel ile sponsorluk anlaşması yapmadan önce 3. lig'de küme düşmemeye oynadıklarını ifade ederek,"2000 yılında Vestel ile yaptığımız ilk anlaşmadan sonra amacımız 1.lige çıkmaktı. Ve bunu başardık. Vestel bize sponsor olmadan önce 3. ligde küme düşmemeye oynuyorduk. Ama şimdi Süper ligde lideriz. Ersun Yanal ile anlaştığımız zaman aslında hedefimizi gösterdik. İlk olarak ilk 5'e girmekti. Ve daha sonra yukarlara çıkmak. Şampiyon olmak istiyoruz. Şampiyonluğu 4 büyük takımın dışına çıkarmak istiyoruz" şeklinde konuştu.
    YILMAZ VURAL: "BİR TÜRK 10 YABANCI EDER"
    Antalyaspor Genel Direktörü Yılmaz Vural'a, bir basın mensubunun bir Yılmaz Vural kaç Zico eder? şeklindeki ilginç soruya, Vural'dan da ilginç cevap geldi:"Bir Türk 10 yabancı eder" dedi.
    Vural, Yabancı hocalardan çok şey beklindiğini kaydederek,"Yabancı hocalar sanki tüm yaralara meryem oluyorlar. Yabancı bir teknik adamın takımın başına getirildiği zaman takımdan büyük başarılar bekleniyor. Yabancı hocaların bizden fazlası yok. Hatta eksiği var. Öncelikle dilimizi bilmiyorlar. Buda büyük bir eksik. Türkiye'de Türk teknik direktörler daha başarılı. Şuanda Ersun Yanal'ı örnek gösterebilirim. Takımı lider durumad ve çok iyi futbol oynuyorlar. Trabzonspor 4. hafta Lazaroni ile yollarını ayırdırlar ve Ziya Doğan'ı takımın başırna getirdiler. Trabzonspor başarılı sonuçlar almaya başladı" diye konuştu.
    "UEFA TÜRK TEKNİK DİREKTÖRLERE B LİSANSINI YENİ VERDİ"
    Tecrübeli teknik adam, UEFA'nın Türk teknik direktörlerine yeni B lisansını verdiğini vurgulayarak,"Bu bizim ayıbımız değil. Türkiye'nin ayıbı. Türkiye bize verdimide biz almadık"dedi.
    Türkiye'de futbolun tadı değiştiğini belirten Yılmaz Vural,"Lige heyecan geldi. Şuan da Manisaspor lider. Kayserispor ve Gaziantepspor üst sıralarda. Bence bu böyle devam edecek. Ama herkes Vestel Manisapor'un düşüşe geçeceğini bekliyor. Kimse Vestel Manisaya inanmıyor. Ama herkesin Manisaspor'a destek verip başarılı olmasını beklemeli. Havuz sistemi sayesinde Anadolu takımları başarılı oluyor. Havuz sistemi olmasa lig 4 büyük arasında geçer" ifadelerini kullandı.
    Gecenin sonunda ise, Ersun Yanal, Haluk Çubukçu ve Yılmaz Vural kendilerine verilen plaketleri aldılar.
İşlem Yapılıyor
X