Zico: "Newcastle favori"

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • erciyesboran
    Banned
    • 29-12-2005
    • 4110

    Zico: "Newcastle favori"


    Zico: "Newcastle favori"

    Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, UEFA Kupası (H) Grubu'nda yarın deplasmanda İngiltere'nin Newcastle United takımıyla yapacakları karşılaşmada, evsahibi takımın favori olduğunu söyledi.
    Karşılaşmanın yapılacağı Saint James Park Stadı'nda, son antrenman öncesi düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtlayan Brezilyalı çalıştırıcı, ''Fenerbahçe, yarınki maçın favorisi mi?'' biçimindeki soruya verdiği yanıtta, ''UEFA Kupası'nda yapılan maçlarda favorinin evsahibi takım olduğunu düşünüyorum. Rakibimiz yarın, 50 bin kişilik taraftar desteğini de arkasına alarak oynayacak. Bu da bizim için handikap'' dedi.
    -''BENİM DE BİR SINIRIMIN OLDUÐUNUN FARKINDAYIM''-
    Brezilyalı çalıştırıcı, dün kulübün internet sitesinde yer alan açıklamalarıyla ilgili soruya verdiği uzun yanıtta, ''Herkesin olduğu gibi benim de sınırımın olduğunun farkındayım ve bu sınırımını kullandığımın da farkındayım'' dedi.
    Düşündüğü zaman, Fenerbahçe için yaptıklarının şu ana dek yeterli olmadığını gördüğünü anlatan Zico, şunları kaydetti:
    ''Bu tip konuşmalar, yapılması normal olan konuşmalardır. Fenerbahçe'nin başarısı için çalışıyorsak oturup düşünmemiz gerekir. Fenerbahçe için şu ana dek yaptıklarımız ne denli yeterli? Kendi adıma bunu oturup düşündüğümüz zaman çok fazla başarılı olamadığımızı görüyorum. Bazı şeyleri değiştirmemiz gerektiğini gördüm ve bunu futbolcularıma aktardım. Fenerbahçe olarak bazı şeyleri değiştirmek istiyorsak, bazı şeyleri ve kafamızı değiştirmemiz gerekiyor. Eğer birşeyler yapmak istiyorsanız kendi kendinize düşünmeniz gerekir. Herkesin olduğu gibi benim de sınırımın olduğunun farkındayım ve bu sınırımından kullandığımın da farkındayım. O yüzden birşeyler yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Kendi sınırım de buna dahil. Sorumluluktan, zorluklardan kaçma hiçbir zaman benim kitabımda yazmadı. Her zaman zorluklara karşı mücadele edeceğim. Fakat herşey istediğiniz gibi gitmeyebilir. Fenerbahçe için sonuna dek savaşımı sürdürüyorum.''
    -GRUBUN EN ZOR MAÇI MI?-
    Zico, Newcastle United maçının grubun en zorlu karşılaşması olup olmadığı yönündeki soruya, ''Bu görüşe katılmıyorum'' diye yanıt verdi. Rakipleriyle önemli bir maça çıkacaklarını kaydeden Zico, ''Fakat en zor maç olduğunu düşünmüyorum. Tüm maçlar zor. Önemli olan maçın zorluğu değil, maçın karar verici özelliği olmasıdır. Bu maçın böyle bir özelliği yok'' diye konuştu.
    Newcastle United ile eşit güçlere sahip olduklarını savunan Brezilyalı teknik adam, ''Bir galibiyetle dönmek için buraya geldik'' dedi. UEFA Kupası'nı Avrupa Şampiyonlar Ligi gibi görmediğini anlatan Zico, ''Avrupa Şampiyonlar Ligi, daha fazla favorilerin öne çıktığı bir yarışma. UEFA Kupası'nda tüm takımların eşit güçte, ilerleyecek güçte olduğunu düşünüyorum. Bu kupalarda ne olacağı malesef belli olmuyor. Lige kimi zaman istediğiniz gibi başlıyorsunuz, kimi zaman başlayamıyorsunuz. Biz de Türkiye Ligi'ne iyi başlamak isterdik fakat iyi sonuçları şu anda maalesef alamıyoruz'' diye konuştu.
    -KERİM'İN YERİNE ÖNDER-
    Zico, maç kadrosuna almadığı Kerim'in yerine savunmanın sağında Önder'i görevlendireceğini söyledi.
    Kerim'in, çok güvendiği bir futbolcu olduğunu ve ona verdiği şansları çok iyi değerlendirdiğini kaydeden Zico, ''Son maçtan sonra onun üzerindeki psikolojik baskının çok fazla olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle kendini toparlaması için dinlendirmem gerektiğini düşünüyorum. Onun yerine Önder'i takıma koymaya karar verdim'' derken, takımla ilgili başka bir bilgi veremeyeceğini kaydetti.
    -ALEX ESPRİSİ-
    Zico, yarınki maçta takımla ilgili değişiklikler konusundaki soruyu yanıtlamadan önce Alex ile ilgili espri yaptı. Kendisinden önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Alex'e yöneltilen, ''Alex, takım yapmak konusunda Zico'nun işine karışıyor mu?'' yönündeki soruya esprili yaklaşan Brezilyalı teknik adam, ''Takım hakkında herhangi bir değişiklik olacak mı? Olmayacak mı? Alex'e sormak gerekir. Alex buradayken keşke sorsaydınız'' dedi. Takımının Avrupa kupası ve Türkiye ligi maçlarına farklı motivasyon sağladığını kaydeden Zico, ''Kimi dönem ligde motivasyon yerlerde oluyor, kimi dönem iyi oluyor. Yarın motivasyonumuzun üst düzeyde olacağını tahmin ediyorum'' dedi.
    Newcastle United'ın, olumlu yanlarının yanısıra eksik yönlerinin de bulunduğunu ifade eden Zico, ''Yarınki maçta rakibimizin eksik taraftarından yararlanmaya çalışacağız'' diye konuştu.
    -ALEX DE SOUZA'NIN AÇIKLAMALARI-
    Fenerbahçeli futbolcu Alex de Souza, Newcastle United ile yarın yapacakları karşılaşmayla kupada grup maçlarına güzel bir başlangıç yapmak istediklerini söyledi. Brezilyalı oyuncu, ''Motivasyonumuz çok büyük. Lig ve UEFA Kupası'nı birbirinden ayırmamız gerekiyor. İlk maça güzel bir başlangıç yapmak adına motivasyonumuzu yüksek tuttuk ve kazanmak istiyoruz'' dedi.
    Geçen günlerde kulübün internet sitesinde yaptığı ve kötü sonuçların sorumlusunun futbolcular olduğunu ifade ettiği açıklamasıyla ilgili soruya, şu yanıtı verdi:
    ''Önemli olan ligin ve UEFA Kupası'nın ayrı kulvarlar olduğunu bilmemiz. Öyle düşünüyorum ki istediğimiz sonuçları ligde alamıyoruz. Bu durumda da en fazla eleştirilen de teknik direktör Zico oluyor. Fakat öyle şeyler var ki yalnızca futbolcular birşeyler katarak başarabilir. Bu maçın da öyle bir maç olduğunu düşünüyorum. Önemli olan Zico'nun bize verdikleri doğrultusunda istediklerini sahaya en iyi biçimde yansıtmamız.''
    -''ALEX, ZICO'NUN İŞİNE KARIŞIYOR MU?''-
    Brezilyalı oyuncu, teknik direktör Zico'nun işine karıştığı yönündeki bilgilerin doğru olmadığını ve kendisinin bu yetkiye sahip olmadığını vurguladı.
    ''Alex, Zico'nun işine karışıyor mu?'' biçimindeki soruya, Brezilyalı futbolcu şöyle yanıt verdi:
    ''Bu soruyu, bunları yazan çizen kişilerin yanıtlamasından yanayım. Ben bu takımın futbolcusuyum. Benim amacım Fenerbahçe'nin hedefleri doğrultusunda saha içinde mücadele etmek. Maalesef Türkiye'de çok spekülasyon yapılıyor. Çoğu zaman bunlara yantı verme şansımız olmuyor. Gazeteciler senaryoları yazmış oluyorlar. Zico'ya saygı gösteriyorum. Hiçbir biçimde takım içinde kadroda oynayacak kişilere benim karar verme yetkim yok.''
    -''LİDER KAPTANDIR''-
    Bir soru üzerine Alex, kendisini takımın lideri olarak görmediğini, liderin kaptan Ümit Özat olduğunu dile getirdi. Takım arkadaşlarıyla zaman zaman görüştüğünü ve düşüncelerini anlattığını, ancak kendisini bir lider gibi görmediğini ifade eden Alex, ''Bizim liderimiz saha içinde kaptandır. Kaptan liderdir. 5 yıllık süre içinde burada kaptan oldu, herkesin saygısını kazandı. Üstüne düşen görevi de en iyi biçimde sürdürüyor. Takımımızda bir lider varsa kaptan Ümit Özat'dır'' diye konuştu.
İşlem Yapılıyor
X