TRABZONSPORUN BAŞKALDIRISI

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • havalaný
    Junior Member
    • 22-02-2006
    • 41

    TRABZONSPORUN BAŞKALDIRISI

    hani vardır ya başkaldırı hani vardırya destan hani vardırya diklenene haddini bildirmek trabzonsporun dogasında bu vardır
    istanbul takımlarının futbol anlamında yaptıgı maddi ve manevi futbol emperyalizmine karşı trabzonun yaptıgı başkaldırıyı saygıyla anmak ve istanbul takımlarına haddini bildirirek hizaya cekmek adına TS nin yaptıgı büyük başkaldırıya karşı herkese saygıya davet ediyorum. Bu yıl vestel ve diger anadolu takımlarının trabzonun başlattığı bu intilalde yerlerini almalarını bekleriz.
    Trabzonspor bir şehir takımı olarak üzerine düşeni fazlasıyla yapmış ve bundan sonrada yapmaya devam edecektir.
    kamuoyuna saygıyla duyurulur

    AKİF KİZİROĞLU
    Son düzenleme havalanı; 27-10-2006, 15:08.
  • havalaný
    Junior Member
    • 22-02-2006
    • 41

    #2
    Konu: TRABZONSPORUN BAŞKALDIRISI


    41 YILDIR FIRTINA DİNMİYOR

    Şampiyonluğu İstanbul dışına taşıyarak Anadolu ihtilalini gerçekleştiren ve bu yıl 41. kuruluş yıldönümünü kutlayan Trabzonspor'da, takımın Almanya'da kamp yapması nedeniyle kutlamalar, 19 Ağustos tarihinde Trabzon'da gerçekleştirilecek.

    2 Ağustos 1967 tarihinde kurulan ve 1974-75 sezonundan itibaren birinci ligde mücadele etmeye başlayan bordo-mavili ekip, bugüne kadar 6 lig şampiyonluğu, 7 Türkiye Kupası şampiyonluğu, 7 Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonluğu, 5 kez de Başbakanlık Kupası şampiyonluğu kazanarak adını Türk futboluna altın harflerle yazdırdı. Anadolu'dan çıkan tek şampiyon takım olarak adını tarihe yazdıran Bordo-mavili Karadeniz temsilcisi, İstanbul takımlarının tekelindeki şampiyonluğu alarak Türk futbolunda adeta devrim
    yaptı.

    'Karadeniz fırtınası' lakabıyla Türk futbolunda kendine özgü bir yer edinen Trabzonspor'da 14 kulüp başkanı, 30 teknik direktör ve 400'e yakın oyuncu görev yaptı. Son dönemlerde başarısız bir grafik sergilemesine rağmen bu sezon yapılan flaş transferlerle lige damgasını vurmaya hazırlanan Karadeniz temsilcisi, 41. kuruluş yıldönümünde taraftarına umut veriyor.

    19 Ağustos Salı günü 41. kuruluş yıldönümünü görkemli bir açılışla kutlayacak olan Trabzonspor, geçmişiyle gurur duyarken geleceğe de umutla bakıyor. Karadeniz temsilcisi Trabzonspor, sezonluk başarılar elde ederek büyüklüğünü zaman zaman tartışmaya açmak isteyen Anadolu kulüplerine karşı gereken cevabı da tarihinde yatan başarılarıyla veriyor. Gittiği her yerde büyük bir ilgi gören ve büyük kitleleri peşinden koşturan Trabzonspor, en büyük gücü ise dünyanın her tarafına yayılmış olan çok sayıdaki
    taraftarından alıyor.

    TRABZONSPOR'DA 41 YILDA 14 BAŞKAN GÖREV YAPTI

    Ali Osman Ulusoy, Rıfat Dedeoğlu, Sebahattin Kundupoğlu, Süha Akçay, Salih Erdem, Sabit Sabır, Ruhan Öngür, Nizamettin Algan, Nihat Karanis, İlhan Kazancıoğlu, Zeyyad Nemli, Mahmut Celal Danış, Avni Yurdagül, Refik Karaağaçlı, Ahmet Yıldırm, Hasan Ataç, Bahri Cervatoğlu, Sabri Uğurbaş, Nihat Özgür ve Osman Tomruk'un kurdukları Trabzonspor'da, kuruluşundan bugüne kadar geçen 41 yıllık sürede 14 başkan görev yaptı. Ali Osman Ulusoy, Rıfat Dedeoğlu, Suat Oyman, Salih Erdem, Şamil Ekinci, Ahmet Celal Ataman,
    Mustafa Günaydın, Mehmet Ali Yılmaz, Mazhar Afacan, Faruk Özak, Özkan Sümer, Atay Aktuğ, Nuri Albayrak ve Sadri Şener Bordo-mavili kulüpte başkanlık görevini üstlenen isimler oldu. Kulübün ilk başkanı Ali Osman Ulusoy olurken, 4 lig şampiyonluğu ise Şamil Ekinci döneminde elde edildi. Ahmet Celal Ataman ve Mehmet Ali Yılmaz dönemlerinde de 1'er şampiyonluk elde eden Karadeniz temsilcisinde bugüne kadar 30 teknik adam görev yaparken, 400'e yakın futbolcu da forma giydi.

    Trabzonspor'da ilk takım kaptanlığı görevini Şevki Gençosmanoğlu üstlenirken, ilk gol kralı ise Necmi Perekli oldu. Bordo-mavili takım, 41 yıllık tarihinde Necmi Perekli, Şota ve Fatih Tekke gibi gol krallarını bünyesinden çıkardı. Takımın en çok gol atan ve en çok formasını giyen isimi ise Hami Mandıralı oldu. Hami Mandıralı, 558 kez Bordo-mavili formayı giyerken, takımı adına 218 gol kaydetti. Takımın en uzun süreli kaptanlığını ise 10 yıllık süreyle Şenol Güneş yaptı.

    41 YILDA İSTANBUL'UN 3 BÜYÜKLERİNE KARŞI VERİLEN MÜCADELE

    Trabzonspor, birinci lige çıktığı tarihten bugüne kadar elde ettiği saha sonuçları ve Avrupa'da gösterdiği başarılarla herkesin gönlünde taht kurdu. Yüz yıllık tarihleri bulunan Galatasaray ve Fenerbahçe geride kalan dönemde 17'şer, Beşiktaş ise 12 kez lig şampiyonluğunu kazandı. Trabzonspor 3 büyüklerle yarış içine girdiği 1974-75 sezonundan itibaren Galatasaray 11 kez, Fenerbahçe 10, Beşiktaş ise 7 kez şampiyonluk kupasını göğüsledi.
    Birinci ligde bugüne kadar 55 takım mücadele ederken, söz konusu takımlar içinde sadece Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor kalıcı olabildi. Diğer takımlar ise zaman zaman lige çıkarak tekrar düşmenin üzüntüsünü yaşadı. Bazı takımlar ise isimleri ile birlikte kayboldu.

    Anadolu'da tek şampiyon takım olarak devrim yapan Trabzonspor'un elde ettiği başarıları elde edebilen başka bir kulüp Anadolu'dan çıkmadı. Bu anlamda Trabzonspor'un 4. büyük olarak Türk futbolundaki yeri ise tartışılmaz bir gerçek oldu.

    Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, büyüklüğün birileri tarafından kendilerine verilmediğini belirterek, "Büyüklük bize birileri tarafından sunulmuş bir lütuf değil. Bizzat alın terinin eseridir. Zaman zaman kötü sezonlar geçirsek de büyüklüğümüz kalıcıdır ve bunu kimse tartışamaz" dedi.

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X