Deivid coştu bir kere

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • erciyesboran
    Banned
    • 29-12-2005
    • 4110

    Deivid coştu bir kere

    Deivid coştu bir kere

    Ağustos ayının 25'inde Fenerbahçeli yöneticiler çok mutluydu. Çünkü birkaç gün önce imza attırdıkları Brezilyalı Deivid de Souza Portekiz Ligi'nin ilk haftasında iki gol birden atıyor ve Sporting Lizbon'un Boavista'yı 3-2 yenerek üç puan almasında önemli rol oynuyordu.. Artık Anelka problemi de çözülmüş Kezman'la birlikte Deivid Fenerbahçe'nin forvetini oluşturmuşlardı.
    Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Yeni yabancıların ilk kez görücüye çıktıkları Antalyaspor maçında Deivid büyük eleştiri aldı. Ardından oynanan Randers maçında da Kezman'a bir asist yapmasına karşın hemen bütün futbol otoriteleri, "Kezman belki ama Deivid Fenerbahçe'nin oyuncusu" değil demeye başladı. Aziz Yıldırım'ın başı yine ağrıyor, Zico'ya Deivid'i kulübeye çekmesi yönünde baskılar yapılıyordu.
    22 Ekim 1979 günü Brezilya'nın Nova Iguaca kentinde doğan Deivid, doğduğu kentin yerel takımında futbola başladıtktan sonra 1999'da Joinville Esporte takımına transfer olmuş. 28 maçta 21 gol atınca futbolcu simsarları kolundan tuttuğu gibi Deivid'i Santos'a götürmüşler. 2 yıl Santos'ta oynayan ve 129 maçta 66 kez fileleri havalandıran Brezilyalı forvet Corinthians'ta da 2 sezon oynayıp 49 gol attıktan sonra Avrupa'ya transfer kapılarını açmış oldu.
    Ancak Fransız Bordeaux Deivid'e pek hayırlı gelmedi. Sadece 17 kez forma şansı bulan ve 7 gol atan deivid eski takımı Santos'a kiralık olarak verildi.. Burada gollerin tadını çıkardı ve 68 maçta tam 48 gol birden attı.Santos'taki performansı yüzünden Sporting'li yöneticilerin dikkatini çeken Deivid de Souza yeşil beyazlı takımla sözleşme imzaladı. 36 maçta 11 gol attı. Ancak ilginçtir aynı sezon Deivid Trabzonspor tarafından pahalı bulunarak geri çevrilmişti.
    F.Bahçe'deki ilk resmi golünü amatör savunma oyuncularından kurulu Randers'a atan Deivid bütün futbol otoritelerinin hedefi olmaya devam ediyordu. Newcastle maçı bir anlamda hem Deivid'in hem de Fenerbahçe'nin dönüm maçı oluyordu. Sahaya tek forvetle çıkan Zico, o güne kadar toz kondurmadığı Deivid'i yedek kulübesine çekiyor ve bitime 8 dakika kala oyuna sürüyordu.
    Kayserispor maçına kadar yedek soyunan Deivid aslında problemli bir futbolcu olmadığını bu dönemde sivri açıklamalar yapmayarak gösterdi. Belli başta onun alınmasını çok isteyen Alex de kendisine destek oluyordu. Kayseri maçında arka adalesinden sakatlanan Kezman'ın yerine giren Deivid ikinci yarıda Alex'in attığı iki golde de katkıda bulunuyor ve diri futboluyla göz dolduruyordu. Gaziantepspor'la oynanan kupa maçında da ilk onbirde forma giyen ve Uğur Boral'ın ortasına güzel bir kafa golü atan Deivid bir anlamda moral buluyordu.
    Ve herkesin Deivid de Souza için fikirlerinin yavaş yavaş değiştiği maça gelindi. Fenerbahçe lider Manisa Vestel deplasmanına gidiyordu. Kezman yoktu ve Brezilyalı yıldız, vatandaşı Alex'le birlikte forvetin yükünü omuzlayacaktı. Bir, iki, üç derken Fenerbahçe Deivid de Souza'nın golleriyle zorlu deplasmandan lider olarak döndü. Deivid hem camianın hem de takım arkadaşlarının güvenini kazandı. Brezilyalı yıldız, ligdeki Gaziantepspor maçında da bu kez Ümit'in asistini gole çevirmeyi başarıyordu. Deivid artık açılmıştı. Zico kupadaki Sivas maçında onun görev alanını biraz daha genişletti. Alex'in yokluğunda Semih'in biraz gerisinde oynattı. Hem iki gol atan hem de arkadaşlarına verdiği paslarla dikkat çeken Deivid'in bu yükselişi bir anlamda medyadan, taraftara kadar herkese atılmış bir gol gibiydi.
    Kanatlardan yapılan ortalarda öndirek koşularını iyi yapan ve stiliyle Tanju Çolak'ı andıran Deivid'in özellikle kupadaki Gaziantepspor ve Sivasspor maçlarında Semih'le iyi anlaşması gözlerden kaçmadı. Matador lakaplı Brezilyalı oyuncu, 28 Eylül'deki Randers maçından bu yana Türkiye'de lig, kupa ve Avrupa kupalarında en çok gol atan futbolcu ama her şeye karşın bir Süpermen değil. Üzerindeki büyük baskıyı atttığı zaman neler yapabileceğini gösterdi. Ancak Deivid'den asıl beklenen Fenerbahçe'nin UEFA Kupası'nda oynayacağı birbirinden zorlu maçlarda da bu performansını sürdürmesi...
    28 Eylül'den bu yana gol atanlar
    Deivid 8
    Hakan 5
    Bobo 5
    İliç 3
    Üç büyüklerin lig, kupa ve UEFA maçları dikkate alınmıştır.


    09.11.2006
  • daðlý45
    Member
    • 23-02-2006
    • 990

    #2
    Konu: Deivid coştu bir kere

    gol deivid için gerçekten ilaçmış kalıcı tesirli olur inşallah

    Yorum

    • SELÇUK KAYA
      Senior Member
      • 12-05-2005
      • 4809

      #3
      Konu: Deivid coştu bir kere

      böyle devam etsin...

      Yorum

      İşlem Yapılıyor
      X