yirmi dokuzda üç!

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • yusufocuk
    Banned
    • 06-01-2005
    • 2598

    yirmi dokuzda üç!

    Yirmi Dokuzda Üç



    Diyelim ki; Yirmi dokuz harften üçü kayboldu. Veya diyelim ki yirmi dokuz harften üçünü kullanamıyoruz. Veya kullanmak istemiyoruz. Ne olurdu o zaman...?
    harfler_hdb_www"H" çıkmış olsa alfabeden, "herkes" i nasıl yazabilecektik? "D" nin olmadığı satırlarda nasıl bahsedebilirdik "deniz"den, "dalgalar"dan... "B" harfini kaybettiğimizde, nasıl açacaktık konuları "Bir"den, "Birlik"ten veya "Ben"den başlayarak?

    Bu üç harf olmasa nasıl "Hayata Dahiliz Biz!" diye yazabilirdik satırlara hı?



    Hayatı bu yirmi dokuz harfle ifade ediyoruz satırlarda. Tüm dertlerimizi, öykülerimizi, mektuplarımızı, isimlerimizi... Sadece bu yirmi dokuz harfle yazıyoruz. H, D, ve B.. Yirmi dokuz harften üçü.. Yani bu üç harf alfabemizde yüzde 10.3 lük bir yer kaplıyor. Bu oran ve yüzde 12.29 luk oran çok yakın değil mi?

    Yüzde 12.29 luk oran da ne diyeceksiniz... Türkiye nüfusunun yüzde 12.29 oranında bölümü engelli bireylerden oluşuyor. Bu da yaklaşık sekiz küsür milyon insan demek oluyor. (Bu ağızlara sakız olan 8 milyon ifadesini daha sonra deşeceğim)

    Ben de alfabedeki o üç harften biriyim. Diğer yirmi sekiz harften ne bir üstünlüğüm var, ne de eksiğim

    Saklanmadım ben asla. Saklanmamalıyız da zaten! Toplumdan ayrı bireylermiş gibi yaşar veya yaşatılırsak bundan herkes zarar görür. Her kapıda şu anlamsız ve tabelayı görürüz : "_ayata _ahiliz _iz"




    Evet, doğru, özel bireyleriz. Elbette farklı olduğumuz inkâr edilemez. Ama göze soka soka, işaret ederek veya edilerek "(H)ayata (D)ahiliz (B)iz" dersek ilgiden çok yargılanmaya, birlikten çok ayrılığa yatkın oluruz. Çünkü herkes en az herkes kadar özel ve güzeldir.

    Gruplar oluşturup, birer bayrak açarak kime karşı ve nereye gidilebilir? Beraberlik denen şey her yerde yanyana görünmek midir? Bu şekilde ne kadar "HDBayata HDBahiliz HDBiz" dersek diyelim, istediğimizle ve ifade ettiklerimiz hep farklı olacaktır.

    Yazık ki, çoğumuz birbirimize olan ihtiyacımızdan habersiziz. Birbirimizi nasıl tamamladığımızı göremiyoruz...

    Anlamlı şeylerden bahsedebilmek için yirmi dokuz harfi de kullanmak mecburiyetindeyiz! .


    www.jebeji.net
İşlem Yapılıyor
X