işte sadece gercek türk özelliklerinden bir tanesi

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • zigana
    Senior Member
    • 26-01-2004
    • 3796

    işte sadece gercek türk özelliklerinden bir tanesi

    Böyle devlet memurları da var 34 yıllık meslek hayatında sadece 15 gün izin kullandı, 26 kez takdirname aldı. Kendisine verilen ikramiyelerin hiçbirini kabul etmedi. Manisa Gar Müdürü İdris Kılıç için anlatılanlar bununla sınırlı değil. 16 Kasım 2006 20:03 Yazı boyutunu büyütmek için
    Aziz Gül'ün haberi

    Aslen Karslı olan ve Manisa’da doğup büyüyen ve Manisa’da Gar müdürlüğü görevini yürüten İdris Kılıç 58 “babamdan vasiyetim var devletime asla hıyanet etmem, devletimi severim” cümleleri ile hayatına yön veren olayı anlatmaya başlayarak sözlerini şöyle sürdürdü “ben babamla bir gün Saruhanlı’ya gidiyordum . yol üzerinde ki dereden karşıya geçmek için babam soyundu beni sudan geçirdi. O zaman ilkokulda okuyordum. Babamın bacaklarında yara izleri gördüm. Babama sordum “ baba bunlar bizde yok sizde neden var?” babam oturdu ağladı.


    Dedi ki “bunlar Dumulupınar’da yunan askerlerinin kurşun izleri. Savaş sırasında yunan askerleri gebe kadınalrın karınlarına süngü ile burarak çocuklarını düşürtüyorlardı. Ben gözlerimle bunlara şahit oldum. sana hakkımı helal etmem eğer memleketine ihanet edersen”, bu sebepten babamın vasiyetini yerine getirdim. 34 yıllık meslek hayatımda sadece kızım Ortadoğu teknik üniversitesini kazandığı zaman onu okula kayıt ettirmek için zorunlu olarak 15 gün izin kullandım. Başka izin kullanmadım ve bundan sonrada kullanmayacağım.”

    AMELİYATTAN SONRA VERİLEN 2 AYLIK RAPORU KABUL ETMEDİ İŞİNİN BAŞINA DÖNDÜ

    Kılıç “Meslek hayatımda sadece 1 kez hastaneye gittim. bundan bir ay önce burnumda yaşadığım sorun için hastaneye gitmiştim. Doktor ameliyat olmama karar verdi. Ameliyat oldum. 4 saat hastanede kaldım. Çıktım tekrar işime geldim. Doktor 2 aylık rapor yazmıştı, ben bunu kabul etmedim. Tekrar doktora iade ettim geldim işime devam ettim.çünkü annem ve babam bana vasiyet etti. Onarlın vasiyetini tek tek yerine getirdim. Çok şükür Allah’ıma hiçbir sağlık sorunum yok işimide çok severim. Her gün saat 5’te
    işe gelirim 9-10’da eve giderim. ” dedi

    “ELİM TUTTUÐU KADAR MEMLEKETİME HİZMET ETMEYE ÇALIŞACAÐIM”

    İnsanlara ve vatanına hizmet etmenin kendisinin mutluluk kaynağı olduğunu ifade eden Müdür Kılıç “ meslek hayatımda yaptığım çalışmalardan dolayı çeşitli yerlerden bana takdirnameler verildi. Atatürk Üniversitesi, ODTÜ, Divriği Kaymakamlığı, 3. Ordu Komutanlığı, TCDD Genel Müdürlüğü ve Demir Çelik İşletmeleri Genel Müdürlüğü gibi bir çok yerden 26 takdirname aldım.”

    “MAAŞIM DIŞINDA DEVLETİMDEN BİR ŞEY ALMAM”

    “maaşım dışında devletimden mesai, harcırah almam” diyerek sözlerine devam eden Kılıç “ vatandaşların oyları ile 3 sefer yılın gar müdürü seçildim. 2 maaş tutarında bana ödül verdiler. Parayı hiçbir zaman kabul etmedim.
    Ulaştırma bakanın yanına gittim. Neden parayı almıyorsunuz. Bunu biz seçmiyoruz. Vatandaş ve heyetler seni başarından dolayı seçiyor. Bu para senin hakkın dedi. Olsun ben hizmet ediyorum vatanıma başarılı olmak benim görevimdir. Ben hiçbir zaman para için başarılı olmaya çalışmadım. Yurt içinde ve yurt dışında kurumu7m tarafından gönderildiğim tüm seminerler için 5 kuruş harcırah almadım. Kendi masraflarımı kendi cebimden karşıladım.”

    TEK MAAŞLA 6 ÇOCUK OKUTTU

    Devletten maaşı dışında hiçbir şey talep etmeyen kılıç’ın 6 çocuğu da üniversiteyi derece ile bitirerek kendinsin gurur kaynağı olduğunu ve “ çocuklarım eğitim hayatları boyunca hep başarılı oldular. Aldıkları derecelerle burslar kazandılar ve eğitim hayatlarını sürdürdüler.” diyen Kılıç Hayatı boyunca izin kullanmasına eşi ve çocuklarının da tepki göstermediğini de söyledi.

    Beni eleştiren meslektaşlarım var

    Kendisini “neden izin kullanmıyorsun?, neden bu kadar çok çalışıyorsun neden harcırah ve mesai almıyorsun?”, şeklinde eleştiren devlet memurlarında olduğunu da belirten Kılıç, gözyaşlarına hakim olamayarak “ bunlar senin bu davranışın bizi de etkiler, belki bizden de bunu beklerler diyorlar. Ben diyorum ki arkadaşlar herkes kendi görevini yapsın. Her kes kendisi düşünsün ben hiçbir zaman kimseye sebep olmam. Kimseye de örnek göstermem kendimi.
    Benim düşüncem bu diyorum. Bunun yanı sıra beni çok takdir edenlerde oluyor . vatandaşlar ve amirlerimiz, il yöneticilerimiz beni çalışmamdan ötürü takdir ediyorlar.”

    FAKİRLERİN BİLETLERİNİ KENDİ CEBİNDEN ALIYOR

    Kılıç Memuriyet hayatında tren istasyonlarında bir çok fakir vatandaş ile karşılaştığını, bunarlın bir çoğunun evlerine gidecek parasının olmadığını , bu durumda kendisinin devreye girerek kendi cebinden ödeyerek tren bileti aldığını ve bu kişilere verdiğini söyleyerek. Babamın ve annemin vasiyetini yerine getirdiğim için çok mutluyum 6 çocuğumdan da bu şekilde çalışmalarını istedim” dedi.

    MESAİ ARKADAŞLARI “BİZİM İÇİN O BİR BABADIR”
    İnsan olarak amir olarak 4-4’lük bir müdür olduğunu ifade eden kılıç’ın mesai arkadaşları dünyada böyle bir müdür olmadığını , onunla çalışmaktan mutluluk duyduklarını onu bir müdürden ziyade baba gibi gördüklerini söylediler.






    gördünüz mü ülkesini seven atasının babasının sozunden cıkmayan bir türk örneğini
  • SELÇUK KAYA
    Senior Member
    • 12-05-2005
    • 4809

    #2
    Konu: işte sadece gercek türk özelliklerinden bir tanesi

    ne mutlu türküm diyene ...ne mutlu bu adama...helal olsun..

    Yorum

    • gönülver
      Member
      • 21-02-2004
      • 2747

      #3
      Konu: işte sadece gercek türk özelliklerinden bir tanesi

      bizler bu saygıdeğer kişinin yarısı kadar çalışsak vatanımız için ülkemiz dünyada söz sahibi olurdu

      Yorum

      • esed
        Banned
        • 13-11-2006
        • 176

        #4
        Konu: işte sadece gercek türk özelliklerinden bir tanesi

        Originally posted by gönülver View Post
        bizler bu saygıdeğer kişinin yarısı kadar çalışsak vatanımız için ülkemiz dünyada söz sahibi olurdu
        Aynen Katılıyorum.

        Yorum

        • aaron_1212
          Senior Member
          • 03-11-2006
          • 4376

          #5
          Konu: işte sadece gercek türk özelliklerinden bir tanesi

          Canım Adamım; Helal olsun aldığın maaşlar ,bizim ödediğimiz vergiler sana ulaştıysa helal olsun diyorum
          İçimden bunları söylemek geldi;

          Yorum

          • bedir10
            Member
            • 03-08-2004
            • 715

            #6
            Konu: işte sadece gercek türk özelliklerinden bir tanesi

            aynen bende katılıyorum

            Yorum

            İşlem Yapılıyor
            X