Semih YUVAKURAN'dan ingiltere maçı anıları

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • nail40
    Member
    • 20-03-2006
    • 1528

    Semih YUVAKURAN'dan ingiltere maçı anıları

    Meşhur İngiltere maçlarına da denk geldiniz. 8-0"lık Wembley"deki mağlubiyette siz de oynamıştınız? Nasıl bir maçtı o öyle?

    -“Ben o maçı hatırlamak bile istemiyorum hatta hala seneler geçmesine rağmen o maçın özet görüntülerini ancak 3. gole kadar izleyebiliyorum. Bir ay kendime gelememiştim o maçtan sonra. Tek hatırlamak istediğim şey bir çok futbolcuya nasip olmayan Wembley Stadında oynama şansını elde etmekti bir de soyunma odaları harikaydı. “

    -Etkilendiğiniz pek çok oldu galiba Wembley"de?

    “Olmaz mı, muhteşem bir çim vardı, öyle çim o zaman Türkiye"de hiçbir statta yoktu. Sahaya çıktık bir baktım yanımızdan kamera yürüyor "bu ne ya" dedik bir baktım benle birlikte kamera da geliyor meğer raylı sistem varmış kamera rayın üzerinde hareket ediyormuş. Tabi o zaman biz öyle bir teknolojiyi hayal bile edemiyorduk.”

    -Bir çok efsane var o maçlarla ilgili. Görevli bir çocuğun skor tabelasını gol oldukça değiştirmekten yorulduğu söylenir. Bu doğru mu?

    Şimdi maçlarda öyle bir uygulama yok ama o zamanlar hem elektronik skorbord vardı hem de bir görevli gol oldukça eline iki tabela alıp sahayı boydan boya dolaşıyordu. Bizim İngiltere maçı başladı hemen ilk golü yedik, o görevli çocuk aldı eline 1-0 yazan tabelaları koşturmaya başladı, tam turunu bitiriyordu bir gol daha yedik. 15-20 dakika geçti çocuğun iflahı kesildi, biz habire gol yiyoruz o da tabelalarla koşturuyor, çocuk daha yolun yarısına gelmeden biz yine yiyoruz, maç falan seyrettirmedik çocuğa. Hatta dedik ki "lan birkaç gol daha yersek çocuk yere düşüp bayılacak.”

    -Maç sonrası Wembley"de havuz, sauna seansı da olmuş galiba?

    “Ya maçtan çıkmışız bir girdik soyunma odasına süper, havuz falan var tabi daldık hemen bir güzel eğlendik hatta deve güreşi oynayanlar falan oldu, bağıranlar, parande atanlar, ortam iyidi yani. Tabi biz o zaman nerede soyunma odasında havuz bulacağız, hazır gelmişken Wembley"e tadını çıkardık.”

    -Teknik Direktör Mustafa Denizli"nin tepkisi ne olmuştu. Yani maçı 8-0 kaybedip, bir de soyunma odasında sefa sürmenize...

    “Mustafa hoca içeri bir girdi bizi öyle havuzda makara yaparken buldu şaşırdı kaldı. İlk tepkisi "yazıklar olsun size adamlar orada 8 gol atmışlar seslerini çıkarmıyorlar, soyunma odalarında sessiz sessiz giyiniyorlar, siz 8 yemişsiniz eğlence yapıyorsunuz, sanki dışarıda 8 golü ben yedim" olmuştu.”

    -Abdülkerim Durmaz 5-0"lık İngiltere maçında oynadığını, diğer iki maçı 8-0 kaybettiklerini dolayısıyla kendisinin ne kadar iyi bir defans oyuncusu olduğunu söylüyor…Sizce haklı mı?

    “Valla sallamış onlar 5 yediler ama bir kere bile rakip kaleye gidemediler, biz en azından 2-3 kez degajla megajla orta sahayı geçmiştik.”

    -O maçla ilgili bir de Kaleci ile defansta oynayan Savaş arasında bir diyalog vardı. Kaleci topu kaçırıp, Savaşla çarpışmış nasıl bir diyalogtu o?

    “Sağdan bir orta geldi kaleci Lineker çıktı kafaya bizden de kaleci Fatih ile Savaş beraber topa yükseldiler, bir baktım ikisi de yerde. Fatih kendinden geçmiş "ah" "ah" diye sesler çıkarıyor, namaz kılar gibi yerde yatıyor. "Fatih ne oldu lan?" diye sorduk bir saniye sonra hafif kafayı kaldırdı, Savaş"a döndü "abi top nerede, tutamadım mı?" dedi. Savaş da "hangisini tuttun ki lan a…koy… yedik yine golü" dedi. Zaten maç 7-0 olmuştu o golle, sinirden başladım gülmeye Allah"tan kamera falan çekmedi beni o sırada yoksa "manyak mı bu herif niye gülüyor" derlerdi.”

    Maç sonrası röportaj falan yapıldı mı sizinle?

    “Yok canım 8-0 yenilmişiz kim yapar röportaj. Hem yapsalar bile ne diyeceğiz, "benim hatam yoktu gollerde" mi diyeceğiz, 8 tane yemişiz.”

    -Sizin başka anlatacağınız komik anı var mı o maçla ilgili?
    “Maça giderken takım otobüsündeyiz arkamda kaleciler var Yaşar ile Fatih Uraz. Yaşar bir önceki İngiltere maçında 8 gol yemiş, bu maçta o yedek olacak Fatih oynayacak. Fatih de Yaşar"a soruyor "abi ya nasıl 8 gol yedin ya, ben olsam yemezdim 8 tane de yenir mi" falan diyor. Yaşar da ona "büyük konuşma oğlum, , ben ne yapayım adamlar atıyor işte" gibi şeyler söylüyor. Tabi ben bunların böyle konuştuklarını duydum "eyvah" dedim içimden bu iki kova başlamışlar abuk sabuk 7-8 muhabbeti yapıyorlar başımıza bir şeyler gelecek kesin" dedi. Nitekim maçı yine 8-0 kaybettik. Bir de maç bitti ertesi gün gazeteyi aldım elime,, arka sayfayı açtım simsiyah "cenaze dolayısıyla kapalıyız" yazıyordu.”

    -Peki Türkiye liglerindeki maceralar nelerdi?

    -Rıdvan"da, Beşiktaşlı Metin"de, bir de kaleci Yaşar abi de çok anılar vardır. Yaşar abi bir gün bir maçta Kemal Yıldırım ile karşı karşıya kalıyor, Kemal Yıldırım"a "ofsayt, hakem düdük çaldı, ofsayt verdi, duymadın mı" diyor. Kemal de topu bırakıyor. Meğer ofsayt falan yok. Bir de milli maçta korner sırasında Yaşar abi, çıkıyor topa "benimmmm" diye bağırdı, adam oradan geldi bir kafayı koydu gol oldu, biz Yaşar abiye baktık, cümlenin sonunu getirdi, "…değilllll.”

    -Siz bir savunma oyuncusuydunuz. Rakiplerinizi durdurmaya çalışırken sertliğe başvurur muydunuz?

    -“Zaman zaman sertliğe başvururdum bu futbolun doğasında var genellikle bir çok forvet oyuncusu sert savunma karşısında çekinir ancak bazı futbolcular vardır ne kadar sert girerseniz girin kar etmez. Lineker bunlardan biriydi. Adama ne yaptıysam yılmadı korkmadı ancak Beşiktaşlı sarı fırtına Metin"e her maç öncesi kramponun altını gösterirdim, "Metin bak vidaları senin için hazırladım" derdim, Metin de çok korkardı maç boyu yanıma yaklaşmazdı.”

    -Lineker"den çekiniyor muşsunuz peki çekindiğiniz hiç Türk forvet var mıydı?

    -“Vardı tabi, Rıdvan. Ben Galatasaray"da oynarken Rıdvan ile çok kez karşı karşıya oynadık. Sonra Fener"e transfer olunca Rıdvan ile rekabetimiz bitti. Rıdvan sıçan gibiydi lakabı da şeytan zaten, yani ne zaman nereden çıkacağı belli olmazdı, tutulması en zor oyuncuydu çünkü durup bir anda hızlanabilme yeteneğine sahipti, nasıl ki Ferrari ile bir motosiklet aynı anda çıkmaya kalksa Ferrari ne kadar güçlü motora sahip bir araba olsa da motosiklet karşısında ilk kalkışta aciz kalır, Rıdvan"ın driplingleri de böyleydi. “

    -Peki oyuncularının takım taktiği dışında kendine has taktikleri olur muydu?

    -“Vardı tabi bunu da en çok Rıdvan yapardı. Maçtan önce yanımıza gelir, "abi çok hastayım bitse de gitsek hiç halim yok" falan derdi. Tabi biz de vicdanlı insanlarız, o öyle deyince acırdık maç içinde tekme atmamaya özen gösterirdik ama öyle anlar olurdu ki Rıdvan son sürat yanımdan geçer golünü atardı. Yine böyle bir maçtan önce Rıdvan geldi yanımıza ağladı, sonra maç başladı Cüneyt abi ile bana bir tane bile kafa topu bırakmadı hepsini aldı. Devre arası oldu Cüneyt abi, "ulan bu şerefsiz Rıdvan kandırıyor bizi ağlayıp ağlayıp duruyor sonra bütün topları alıyor" diye dert yandı. Yani Rıdvan bizi kandırırdı. Aslında onun şeytan lakabı buradan gelir.”

    -Şu an beğendiğiniz bir sol bek oyuncusu var mı Türkiye"de.?
    -“Hayır yok bizim zamanımızdaki sol bekler çok daha kaliteliydi.”

    -Maç sırasında hakemin görmediği, centilmenliğe aykırı hareketler yapılır mıydı?
    -“Yapılmaz mı, bu meşhur İngiltere maçında Lineker bir korner atılırken girdi yanıma kafayı kaldırdı, bir tükürdü suratıma ben şaşırdım kaldım. Bütün tükürüğünü biriktirmiş sanki yağmur gibi yağdırdı yüzüme.
    "Sonra orta oldu yükseldi kafayı çaktı, golü attı.”

    Başka maçlarda da benzer şeyler oldu, mesela bir maçta da rakip forvet şortumu indirmişti, ben "ne oluyo lan" diyene kadar gelip kafayı çat diye koyuyorlardı.”

    -Şu an sigara kullanıyorsunuz. Futbolcuyken de içiyor muydunuz?

    -Evet içerdik, ama fazla değil günde en fazla 3 tane içerdim. Nasıl başladığıma gelince Galatasaray"da oynarken bir Antalya maç sonrası, kötü bir mağlubiyet almıştık, oda arkadaşım İsmail sigara yaktı, "ver bir tane de ben içeyim" dedim, ilk kez o zaman içmiştim. Onda da bir saat kendime gelememiştim, bir şişe rakı içmiş gibi olmuştum.”
  • mazlum22
    Senior Member
    • 03-03-2006
    • 7143

    #2
    Konu: Semih YUVAKURAN'dan ingiltere maçı anıları

    haber için sağol...

    Yorum

    İşlem Yapılıyor
    X