YeNİ ÇıKaN KiTaP TaNıTıMLaRı

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • delphin
    Senior Member
    • 27-12-2005
    • 15279

    #16
    Konu: YeNİ ÇıKaN KiTaP TaNıTıMLaRı

    BEYNİN GİZLİ GÜÇLERİ

    Amargi Hillier, çeviren: Meltem Uzun, Safir Yayınları, parapsikoloji, 262 sayfa
    Amargi Hillier, 'Beynin Gizli Güçleri'nde, olağanüstü özellikler barındıran zihnin sırrını çözebilecek tekniklere sahip olduğunu söylüyor. Hillier'in, görünmez dünyayı görünür kılacağına dair iddiası gerçekdışı olmasına rağmen, kendisi bu konuda bayağı iddialı olmaktan da geri durmuyor. Hillier, tahmin edilebileceği gibi, okült bilgiler, uzak doğu felsefesi ve Zen inancı gibi tekniklere başvurarak, zihinsel gücün ne anlama gelebileceğini anlatıyor. Fakat kitap, temel olarak zihnin, düşüncenin, neredeyse her şeye hakim olabileceği, hatta kişisel dünyamızı tümüyle değiştirebilecek bir güce sahip olduğu gibi, abartı dozu bayağı yüksek bir tez barındırıyor.

    kaynak radikal

    Yorum

    • delphin
      Senior Member
      • 27-12-2005
      • 15279

      #17
      Konu: YeNİ ÇıKaN KiTaP TaNıTıMLaRı

      AĞIZ İÇİNDE DİL GİBİ-ACI DUMAN

      Osman Şahin, Can Yayınları, öykü, 232 sayfa

      'Ağız İçinde Dil Gibi-Acı Duman', eleştirel gerçekçi yöntemi temel alarak eserler yazmış Osman Şahin'in bütün öykülerinin ikinci cildini oluşturuyor. Bilindiği gibi, Şahin'in 'Fareler' isimli öyküsü, Atıf Yılmaz tarafından 'Kibar Feyzo' ismiyle, ' Acenta Mirza' ve 'Reşim' öyküleri de Yavuz Turgul tarafından ' Züğürt Ağa' ismiyle sinemaya uyarlanmış ve büyük ilgi görmüştü. Şahin'in bu kitapta yer alan 'Ağız İçinde Dil Gibi' isimli öyküsü ise, 1980 yılında Nevzat Üstün Öykü ödülünü kazanmıştı. Bu eser, toplamda iki kitaptan ve yirmi bir öyküden oluşuyor. Osman Şahin'in bütün öykülerinin bu ikinci cildi, Türkiye edebiyatının bu değerli ismini yeniden okumak için iyi bir fırsat.

      kaynak radikal

      Yorum

      • delphin
        Senior Member
        • 27-12-2005
        • 15279

        #18
        Konu: YeNİ ÇıKaN KiTaP TaNıTıMLaRı

        AYIRDIM YOLLARIMI KENDİMLE

        Türker Tola, Cinius Yayınları, şiir, 78 sayfa
        Türker Tola, 1987 doğumlu bir şair. Tola, şiirde karar kılmasını, "Yaşanmışlıkların insana getirdiği o derin çelişkileri yorumlayabilmenin yolunu şiir olarak seçtim ve yazdığım her dize benim hayata daha sağlam tutunmamı sağladı," cümlesiyle açıklıyor. Kendisinin bu ilk kitabında yer alan 'Sebepsiz İnfilak' şiiri şöyle: "Sebepsiz geldim./ Gölgemde infilak etmiş/ Senden kalan yaralar./ Mektuplar beni ikna etmenin/ Sahte çabasında/ Erirken satır satır,/ Karla karışık bir gözyaşı sundum/ Beklentisi kalmayan/ Sabaha hasret saatlere...// Bir yelkovan uzunluğunda/ Ve bir akrep yavaşlığında ilerleyen gecelerde/ Sarsıldım içten içe,/ Olabildiğince senden uzak/ Ama tüm şiddetiyle/ Sana tutkun!"

        kaynak radikal

        Yorum

        • delphin
          Senior Member
          • 27-12-2005
          • 15279

          #19
          Konu: YeNİ ÇıKaN KiTaP TaNıTıMLaRı

          NARCISSUS'UN ZENCİSİ

          Joseph Conrad, çeviren: Haluk Şahin, İletişim Yayınları, roman, 189 sayfa
          Joseph Conrad, oldukça ünlü bir kitap olan 'Narcisus'un Zencisi'nde, Bombay'dan Londra'ya giden Narcissus gemisinde, James Wait isimli zenci bir tayfayla diğer mürettebat arasında geçen gerilimli bir hikâyeyi anlatıyor. Conrad'ın sunduğu bu hikâye, aslında günümüzün "ötekilik" sorunu olarak da okunabilir. Çünkü gemilerini ve hayatlarını tehlikeye atarak, tüberküloza yakalanan bir tayfayı kurtarmaya çalışan bir kısım mürettebat, karşılarında bu zenciyi umursamayan bir kaptan bulurlar. Conrad'ın 1897'de yayınlanan ünlü öyküsü, bu aşamada başlayan karışıklık üzerinden, insancıllık, bencillik ve bir arada yaşamanın ahlâki boyutunu sorguluyor.

          kaynak radikal

          Yorum

          • delphin
            Senior Member
            • 27-12-2005
            • 15279

            #20
            Konu: YeNİ ÇıKaN KiTaP TaNıTıMLaRı

            KATİLİN 7 GÜNÜ

            Jonny Glynn, çeviren: Burak Burhan, Siren Yayınları, roman, 215 sayfa
            Jonny Glynn'in 'Katilin 7 Günü' isimli bu romanı, kahramanı Peter Crumb'ın ilginç hayatını anlatıyor. Geçmişte yaşadığı korkunç bir trajediyle sarsılmış, küçük kızının bir cinayete kurban gitmesiyle hayatı darmadağın olmuş bir adam olan Peter Crumb, insanlığa, topluma inancını kaybetmiş, kişiliği bölünmüştür. Crumb, bu trajediden kurtulmanın tek yolunu, hissedilen dehşeti dışarıya yansıtmakta bulur. Tam da bu aşamada, kendisini soğukkanlı bir katile, bir caniye dönüştürecek yedi günlük süreç başlamış olur. Pazartesi gününden itibaren işe koyulan Crumb, haftanın yedi günü boyunca, uyuşturucu ve dehşet dünyasına dalacaktır. Glynn'ın, İngiltere'de 11 Eylül'den sonra yaşanan terör tehdidinin etkisinde kalarak kaleme aldığı roman, günümüz toplumunun çıkmazlarına ve bu toplumlarda yaşayan bireyin savrulduğu şiddet sarmalına ışık tutmayı amaçlıyor.

            kaynak radikal

            Yorum

            • delphin
              Senior Member
              • 27-12-2005
              • 15279

              #21
              Konu: YeNİ ÇıKaN KiTaP TaNıTıMLaRı

              MARTILARIN DÜĞÜNÜ

              Merih Günay, Havuz Yayınları, öykü, 77 sayfa

              Merih Günay'ın 'Martıların Düğünü', önceden hiç kestiremediği hayatlara savrulan kahramanının hikâyesiyle dikkat çekiyor. Öyküde ilk olarak karşımıza çıkan isimsiz karakter, yazdığı kitaplarla ünlenmiş ve hayatının sürekli böyle devam edeceğine inanmıştır. Fakat, kahramanımızın hayatını idame ettirdiği iş, Türkiye'de yaşanan konsolosluk bombalamaları ertesinde, kötüye gitmeye başlar. Bu dönemde evi ve eşyaları haczedilen kahramanımızı, eşi ve kızı da terk edilecektir. Merih Günay'ın uzun öyküsü, bu kahramanımızın yaşadığı sıkıntılı dönemi ve bu dönemden sonra kendisini bekleyen, hiç hesapta olmayan bambaşka hayatları anlatıyor. Özellikle kahramanımızın eşi tarafından terk edildikten sonra, kendisini hayata bağlayan Talin ile Natali isimli karakterlerle yaşadığı aşk ve kendisinin hesapta olmadan savrulduğu maceralar, hikâyenin olay örgüsünü heyecanlı kılan asıl unsurlar

              kaynak radikal

              Yorum

              • delphin
                Senior Member
                • 27-12-2005
                • 15279

                #22
                Konu: YeNİ ÇıKaN KiTaP TaNıTıMLaRı

                CEPHEYE GİDEN YOL

                Emir Kıvırcık, GOA Yayınları, biyografi, 368 sayfa

                Emir Kıvırcık'ın 'Cepheye Giden Yol'u, Çanakkale Savaşı ile Kurtuluş Savaşı'nda önemli görevler üstlenen Behiç Erkin'in hayatını anlatıyor. Erkin'in torunu olan Emir Kıvırcık, çalışmasını, Erkin'in toplamı 960 defteri bulan günlüklerinden yararlanarak hazırlamış. 1818-1961 yılları arasında yaşayan Erkin, Türkiye tarihinin iki önemli savaşında bulunmasının yanında, Mustafa Kemal'in de en yakın arkadaşlarından biriydi. Kurtuluş Savaşı'ndan sonra da, demiryolları kurucu genel müdürü olan Erkin'in, demiryollarının millileştirilmesi konusunda büyük çabaları olmuştu. Kıvırcık'ın çalışması, bu ismin kişisel dünyasından ve Türkiye'nin yakın tarihinden önemli ayrıntılar barındırmasıyla ilgi çekiyor.

                kaynak radikal

                Yorum

                • delphin
                  Senior Member
                  • 27-12-2005
                  • 15279

                  #23
                  Konu: YeNİ ÇıKaN KiTaP TaNıTıMLaRı

                  ANNEME MEKTUP

                  Waris Dirie, Bilge Kültür Sanat Yayınları, anlatı, 183 sayfa
                  Ünlü manken Waris Dirie'nin 'Anneme Mektup'u, yazarın kendi geçmişini anımsama çabası olarak da düşünülebilir. Dirie'nin annesine hitap ettiği mektuplarından oluşan bu anlatı, annesi üzerinden, yaşadıkları toplumun baskısı altında ezilmiş Afrika kadınlarının çileli yaşamlarını anlatıyor. Dirie, henüz on üç yaşındayken, yaşı altmışı geçen bir adamla beş deve karşılığında evlendirilmek istenir. Evlenmemek için Somali'den kaçan Dirie, on sekiz yaşında iken, İngiliz bir fotoğrafçı tarafından keşfedilir. Ünlü bir manken olan Dirie, modellik kariyerinin ardından, Afrika'da uygulanan kadın sünnetiyle mücadele etmeye başlar. İşte kitap, bu yaşanmışlığın ayrıntılarını sunmasıyla dikkat çekiyor.

                  kaynak radikal

                  Yorum

                  • delphin
                    Senior Member
                    • 27-12-2005
                    • 15279

                    #24
                    Konu: YeNİ ÇıKaN KiTaP TaNıTıMLaRı

                    ARKEOLOJİNİN DELİKANLISI: MUHİBBE DARGA

                    Emine Çaykara, Can Yayınları, söyleşi, 369 sayfa

                    Emine Çaykara'nın 'Arkeolojinin Delikanlısı: Muhibbe Darga' isimli bu çalışması, Türkiye'nin saygın arkeologlarından olan Prof. Muhibbe Darga ile yapılan bir söyleşiden oluşuyor. Söyleşide, Prof. Darga'nın çocukluğu, ilk gençliği, üniversiteye gidişi, arkeolojinin kendisi için ne ifade ettiği, katıldığı arkeolojik çalışmalar, bu çalışmalar esnasında tanıdığı ünlü isimler ve günümüzdeki arkeoloji çalışmalarına dair düşünceleri gibi, çok sayıda ayrıntı yer alıyor. "Arkeoloji, benim bütün hayatımı ifade ediyor," diyen ve bu disiplinin Türkiye'de yeni yeni oturtulmaya çalışıldığı bir dönemde işe koyulan Prof. Darga, arkeolojinin kendisine ve Türkiye'ye yaşattığı dönüşümleri anlatıyor.

                    kaynak radikal

                    Yorum

                    İşlem Yapılıyor
                    X