Pekin 2008 Olimpiyat Oyunları

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mazlum22
    Senior Member
    • 03-03-2006
    • 7143

    Pekin 2008 Olimpiyat Oyunları

    güncel pekin 2008 yaz olimpiyat oyunları haberleri bu başlıktan verilecektir..ilgilenen herkese teşekkürler.
  • mazlum22
    Senior Member
    • 03-03-2006
    • 7143

    #2
    Konu: Pekin 2008 Olimpiyat Oyunları

    Olimpiyatlara gümüşle başladık

    Türkiye Pekin Olimpiyatları'nda ilk madalyayı bayanlar halterde kazandı. 48 kiloda podyuma çıkan Sibel Özkan toplamda 199 kilo kaldırarak ikinci oldu. Son olimpiyat şampiyonu Nurcan Taylan ise dereceye giremeyerek hayal kırıklığı yarattı.





    Çin Halk Cumhuriyeti'nin başkenti Pekin'de başlayan 29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye, ilk madalyasına halterde Sibel Özkan ile ulaştı.

    Bayanlar 48 kiloda mücadele eden Sibel Özkan, koparmada 88, silkmede de 111 kiloluk kaldırışlarıyla, toplamda 199 kiloya ulaşarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

    Pekin Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Spor Salonu'ndaki oyunların halter müsabakalarında bayanlar 48 kiloda 14 sporcu mücadele etti. Koparmada podyuma 13. sırada çıkan Sibel Özkan, ilk hakkında 86 kiloyu rahatlıkla kaldırdıktan sonra, 2. hakkında 88 kiloda başarılı olamadı. Özkan, son hakkında ise 88 kiloluk barı kaldırmayı başardı.

    Özkan, silkmede ise ilk hakkında 108 kiloluk barı kaldırmasına karşın kontrol edemeyince başarısız oldu. Aynı ağırlığı 2. hakkında kaldırmayı başaran Özkan, 3. ve son hakkında da 111 kiloluk kaldırışıyla toplamda 199 kiloya ulaştı ve gümüş madalya kazandı.

    Bu sıklette evsahibi ülkeden Xiexia Chen, koparmada 95 ve silkmede 117 kiloluk kaldırışlarıyla toplamda 212 kiloya ulaştı ve zorlanmadan altın madalyanın sahibi oldu. Bronz madalyayı ise Tayvanlı Chen Wei Ling, toplamda 196 kiloyla kazandı. Tayvanlı sporcu, koparmada 84, silkmede ise 112 kiloluk kaldırışları gerçekleştirdi. Güney Koreli Im Jyounghwa da toplamda 196 kiloya ulaşmasına karşın, müsabaka tartısında Tayvanlı sporcudan daha ağır olduğu için dördüncülükle yetindi.
    ''DAHA İYİSİNİ YAPABİLİRDİM''
    Gümüş madalyaya ulaşan Sibel Özkan, ''Kürsüye çıktığım için sevinçliyim. Fakat daha iyisini yapabilirdim. Sanırım konsantre eksikliğinden tam performansımı yansıtamadım. Özür dileyorum'' diye konuştu.

    Silkme müsabakasındaki ilk hakkında 108 kiloyu rahatlıkla kaldırdığını, fakat daha sonra yaşadığı sevinç nedeniyle gevşeklik olduğunu ve kaldırışının başarısızlıkla sonuçlandığını anlatan Özkan, ''İlk hakkımda bu ağırlığı kaldırabilmiş olsaydım, çok daha farklı bir derece yapabilirdim'' dedi.

    NURCAN TAYLAN SIFIR ÇEKTİ
    Aynı sıklette mücadele eden diğer Türk sporcu Nurcan Taylan ise dereceye giremeyerek büyük düş kırıklığı yarattı.


    Atina-2004'de altın madalya kazanırken, koparmada 97, toplamda da 210 kiloyla dünya ve olimpiyat rekorları kıran ve Türkiye'nin tek Olimpiyat Şampiyonu bayan sporcusu olan Nurcan Taylan, başlangıç ağırlığı olarak önce 83 kilo bildirmesine karşın, daha sonra ağırlığı artırdı ve ilk hakkında 84 kiloyu denedi. Taylan, 3 hakkında da 84 kiloda başarılı olamayınca koparmada 'sıfır' çekti.

    Taylan, koparmadaki başarısızlıkla sonuçlanan 3. ve son hakkının ardından seyircilere el sallayarak barı öptü ve podyumdan ayrıldı. Taylan, silkme müsabakasına ise katılmadı.

    NURCAN'A ELEŞTİRİ
    Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, Nurcan Taylan'a eleştiride bulundu.


    Müsabakada gümüş madalya kazanan Sibel Özkan ile birlikte basın toplantısına katılan Hasan Akkuş, basın mensuplarının soruları üzerine, ''Nurcan Taylan'ın, burada yarıştığı kanısında değilim'' dedi. 2004 Atina Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan Nurcan Taylan'ın sakatlığı bulunduğu konusunda spekülasyonlar yapıldığını hatırlatan Akkuş, ''Sakat bir sporcuyu olimpiyatlara getirmemiz düşünülemez. Bu zaten etik de olmaz. Evet 3 hafta önce bir sakatlık sorunu yaşamıştı. Fakat daha sonra gerekli doktor kontrollerinden geçirildi. GATA'daki spor hekimlerinin ortak kanısı, Nurcan Taylan'ın, yarışmasına engel olacak bir sakatlığının bulunmadığı yönündeydi. Hatta kendisini de buna ikna edebilmek için MR'larını çektirdik. Buraya gelmeden 1 hafta önce kendisine yarışıp yarışamayacağını sordum. O da bana yarışabileceğini söyledi. Bunun üzerine, sadece müsabakaya katılmasının yeterli olmadığını, madalya için mücadele vermesi gerektiğini söyledim. Nurcan da bana bu konuda söz verdi. Aslında daha sonra antrenmanlarda yaptığı dereceler de tatmin ediciydi. Fakat ben burada yarıştığı kanısında değilim. Nurcan'da, Olimpiyat Şampiyonu'nun geçilemeyeceği gibi bir saplantı oluşmuş. Bu nedenle yarışarak geçilmektense yarışmadan geçilmeyi tercih etti'' dedi.

    Akkuş, Nurcan Taylan konusundaki tartışmaların Sibel Özkan'ın büyük başarısını gölgede bırakmaması gerektiğini de vurgulayarak, ''Sibel, 2009'da bu Çinli'yi geçecektir'' diye konuştu

    Yorum

    • mazlum22
      Senior Member
      • 03-03-2006
      • 7143

      #3
      Konu: Pekin 2008 Olimpiyat Oyunları

      Bahram Muzaffer zorlanmadı

      Olimpiyat Oyunları'nda boksta 81 kiloda mücadele eden Bahram Muzaffer, ilk tur maçında Kenyalı Ali Aziz'i 8-3 yenerek ikinci tura yükseldi.





      29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda boksta 81 kiloda Bahram Muzaffer, ilk turda Kenyalı rakibi Ali Aziz'i sayıyla yenerek 2. tura yükseldi.

      İşçiler Spor Salonu'ndaki oyunların boks müsabakalarının ilk gününde, 81 kiloda Bahram Muzaffer, ilk tur maçını Kenyalı rakibi Ali Aziz ile yaptı.

      Müsabakaya iyi başlayan Muzaffer, ilk raundu 3-1, 2. raundu 5-2 ve 3. raundu da 7-3 önde kapadıktan sonra ringden 8-3 sayıyla galip ayrıldı.

      Muzaffer, 2. turda İrlanda Cumhuriyeti'nden Kenny Egan ile 14 Ağustos Perşembe günü TSİ 10.15'de karşılaşacak.

      Boksta yarın da Türk sporcularından 69 kiloda Adem Kılıççı, ilk tur maçını TSİ 10.00'da İngiliz rakibi Bily Joe Saunders ile yapacak

      Yorum

      • mazlum22
        Senior Member
        • 03-03-2006
        • 7143

        #4
        Konu: Pekin 2008 Olimpiyat Oyunları

        Phelps rekorla açtı

        Dünyanın 1 numaralı yüzücüsü Michael Phelps olimpiyatlara da rekor kırarak başladı. ABD'li sporcu 400 metre bireysel karışıkta 2004 Atina'da elde ettiği dereceyi geliştirerek birinci oldu. Seçmelerde Türk yüzücüler Deniz Nazar, İris Rosenberger ve Demir Atasoy ise dereceye giremeyerek elendiler.





        29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda yüzmede ilk havuza giren Türk sporcu olan Deniz Nazar, erkekler 400 metre bireysel karışık seçmelerinde, ilk 8'e giremeyerek elendi.

        'Su Küpü' olarak adlandırılan Pekin Ulusal Yüzme Merkezi'nde gerçekleştirilen oyunların yüzme yarışmalarının ilk gününde, erkekler 400 metre bireysel karışıkta 1. serideki yarışında Deniz Nazar, ilk 250 metreyi 2. sırada geçmesine karşın daha sonra geriye düşerek, 5 sporcunun katıldığı serisini 4.30.80'lik derecesiyle 4. sırada tamamladı.

        Nazar, seçmelerde genel klasmanda ise 29 sporcu arasında 28. oldu.
        Bu dalın seçmelerinde en iyi dereceyi 4.07.82 ile elde eden ABD'nin yıldız sporcusu Michael Phelps, bu derecesiyle yeni bir olimpiyat rekoru da kırdı.

        8 dalda altın madalya kazanmak isteyen Amerikalı Michael Phelps, 4.07.82'lik yeni olimpiyat rekoruyla birinci oldu. Kariyerinde 17 bireysel dünya rekoru bulunan ABD'li yüzücü, yine kendisine ait olan olimpiyat rekorunu geliştirirken, yeni dünya rekorunun ise sadece 2.57 saniye uzağında kaldı.
        Phelps'in ardından Macar Laszlo Cseh ikinci, İtalyan Luca Marin ise üçüncü oldu.

        İRİS VE DEMİR DE ELENDİ
        Yüzmede bayanlar 100 metre kelebekte Türk Milli Takımı'ndan İris Rosenberger de, seçmelerde ilk 8'e giremeyerek elendi.

        Bayanlar 100 metre kelebekte 2. seride yüzen İris Rosenberger, 1.01.67'lik derecesiyle serisinde 4. sırayı aldı. İris Rosenberger, seçmelerde, genel klasmanda ise 49 sporcu arasında 44. olabildi.
        Bu dalda seçmelerde en iyi dereceyi ise 57.58 saniyeyle Avustralyalı Jessicah Schipper yaptı.

        Erkekler 100 metre kurbağalamada Demir Atasoy, seçmeleri geçemeyerek elendi.

        4. seride yüzen Demir Atasoy, 1.02.25 ile, kendi en iyi derecesi olan 1.02.43'ü geride bıraktı ve Avusturyalı Istvan Hunor Mate'nin (1.00.93) ardından serisinde ikinciliği aldı.

        Atasoy, buna karşın seçmelerde genel klasmanda 63 sporcu arasında 39. olabildi.

        Bu dalda seçmelerde en iyi dereceyi 59.41 saniyeyle Norveçli yüzücü Alexander Dale Oen yaptı

        Yorum

        • mazlum22
          Senior Member
          • 03-03-2006
          • 7143

          #5
          Konu: Pekin 2008 Olimpiyat Oyunları

          İlk altın Çek Cumhuriyeti'ne gitti

          Pekin 2008'in ilk altın madalyasını atıcılık dalında Çek Cumhuriyeti'nden Katerina Emmons kazandı.





          29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nın ilk altın madalyasını Çek Cumhuriyeti elde etti.
          Pekin Atıcılık Sahası'nda yapılan müsabakada, atıcılıkta bayanlar 10 metre havalı tüfek kategorisinde Çek Katerina Emmons altın madalyanın sahibi oldu.

          24 yaşındaki Emmons, eleme turlarında 400 puan toplayarak dünya rekorunu egale etti ve olimpiyat rekoru kırdı. Emmons, finalde de 103.5 puan topladı ve toplamda 503.5 puanla birinci olarak altın madalya kazandı.

          Emmons, Atina-2004'te bu dalda bronz madalya kazanmış, 2002 Dünya Şampiyonası'nda da birinci olmuştu. Bu kategoride Atina-2004'te altın madalya kazanan Çinli Du Li, 5. oldu.

          Bu kategoride gümüş madalyanın sahibi, toplamda 502.1 puan toplayan Rus Lioubov Galkina, bronz madalyanın sahibi de toplamda 500.9 Hırvat Snjezana Pejciç oldu.
          Rus Galkina, Atina-2004'te de gümüş madalya kazanmıştı.
          YUSUF DİKEÇ ELENDİ
          Olimpiyat Oyunları'nda atıcılık branşındaki tek Türk sporcusu olan Yusuf Dikeç ise, erkekler 10 metre havalı tabancada elendi.


          Pekin Atıcılık Poligonu'ndaki oyunların atıcılık müsabakalarında Yusuf Dikeç, toplam 48 sporcunun katıldığı erkekler 10 metre havalı tabanca elemelerinde yarıştı. Dikeç, yarışmada, 566 puanla 45. sırada yer alarak finale kalamadı.

          İlk 8 sporcunun finale kaldığı yarışmanın elemelerinde en iyi dereceyi, evsahibi ülkeden Weg Pang, 586 puanla elde etti.

          Dikeç'in müsabakasını, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ile Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay da bir süre izlediler. Yarışmadan sonra Başesgioğlu, Dikeç'i teselli etti ve 12 Ağustos Salı günü yarışacağı erkekler 50 metre havalı tabanca yarışması için başarılar diledi.

          Dikeç de, yarışmadan sonra yaptığı açıklamada, böyle bir sonuç beklemediğini ve tahmin ettiğinden çok daha düşük bir puanla yarışmayı tamamladığını söyledi. Milli sporcu, kötü sonuca gerekçe olarak ilk olimpiyatı olmasının getirdiği heyecan ve bu dalda tek Türk sporcu olmanın getirdiği baskıyı gösterdi ve, ''Yanımda takım arkadaşlarım olsaydı daha cesaretli olurdum'' dedi.

          Yorum

          • mazlum22
            Senior Member
            • 03-03-2006
            • 7143

            #6
            Konu: Pekin 2008 Olimpiyat Oyunları

            Eskrimde ABD damgası

            Bayanlar bireysel kılıç kategorisinde podyumun ilk 3 basamağına ABD'li sporcular çıktı.

            Mariel Zagunis altın madalyayı kazanan isim oldu.



            29. Yaz Olimpiyatları'nda eskrimde bayanlar bireysel kılıç kategorisinin final müsabakasında, yurttaşı Sada Jacobson'u yenen ABD'li Mariel Zagunis, altın madalyanın sahibi oldu.

            Olimpiyat Eskrim Salonu'ndaki oyunların eskrim müsabakalarının ilk gününde, bayanlar bireysel kılıç dalında eleme ve final müsabakaları yapıldı.

            Atina-2004'de de bu kategoride altın madalyanın sahibi olan 23 yaşındaki ABD'li Zagunis, finalde Atina-2004'ün bronz madalyalı ismi Jacobson'u 15-8 yendi ve böylece unvanını korumuş oldu.

            Bronz madalya mücadelesinde ise yine ABD'den 2 dünya şampiyonluğu unvanı bulunan Rebecca Ward, Rus rakibi Sofiya Velikaya'yı 15-14 yenerek podyuma çıktı.

            JUDODA RUMEN VE GÜNEY KORELİLER KAZANDI
            Judoda ilk günün altın madalyalarını ise Rumen ve Güney Koreli sporcular kazandı.

            Pekin Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Spor Salonu'nda yapılan ilk finalde, bayanlarda 48 kiloda Rumen Alina Dumitru ile Kübalı Yanet Bermoy karşılaştı. Kübalı rakibine üstünlük sağlayan Dumitri, altın madalyanın sahibi olurken, Bermoy da gümüş madalya elde etti. Bu yıl 4. kez üstüste Avrupa şampiyonluğunu kazanan 26 yaşındaki Dumitru, ilk kez olimpiyatlarda altın madalya aldı.

            Bayanlar 48 kiloda bronz madalyalar, son 2 olimpiyatın şampiyonu ve 7 dünya şampiyonluğu bulunan 33 yaşındaki Japon sporcu Ryoko Tamura Tani ile Arjantinli Paula Pareto'nun oldu. Bu kilonun büyük favorisi olarak gösterilen Japon Tani'yi, eleme turlarında Rumen Dumitru yenmişti.

            Günün 2. finali olan erkekler 60 kilo mücadelesinde ise Güney Koreli Choi Min-ho ile Avusturyalı Ludwig Paischer karşılaştı.

            Rakibine üstünlük sağlayan Güney Koreli Choi, altın madalya kazanırken, Paischer de gümüş madalyanın sahibi oldu. Choi, Atina-2004'te 3. olmuş, 2003'te de dünya şmpiyonluğunu kazanmıştı.
            Bu dalda bronz madalyaları Özbek Rishod Sobirov ve Hollandalı Ruben Houkes elde etti

            Yorum

            • mazlum22
              Senior Member
              • 03-03-2006
              • 7143

              #7
              Konu: Pekin 2008 Olimpiyat Oyunları

              Yüzücümüz Atasoy elendi


              29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda yüzmede erkekler 100 metre kurbağalamada Demir Atasoy, seçmeleri geçemeyerek elendi.

              ''Su Küpü'' olarak adlandırılan Pekin Ulusal Yüzme Merkezi'ndeki seçmelerde 4. seride yüzen Demir Atasoy, 1.02.25 ile, kendi en iyi derecesi olan 1.02.43'ü geride bıraktı ve Avusturyalı Istvan Hunor Mate'nin (1.00.93) ardından serisinde ikinciliği aldı.
              Atasoy, buna karşın seçmelerde genel klasmanda 63 sporcu arasında 39. olabildi.
              Bu dalda seçmelerde en iyi dereceyi 59.41 saniyeyle Norveçli yüzücü Alexander Dale Oen yaptı.

              Oyunlarda yüzme dalında yarın sabah seansında 05.00'den itibaren 4 final yarışı yapılırken, saat 13.30'da başlayacak 2. seansta ise bayanlar 100 metre kurbağalamada Dilara Buse Günaydın ile erkekler 100 metre sırtüstünde Derya Büyükuncu seçmelerde yarışacaklar.

              Yorum

              • mazlum22
                Senior Member
                • 03-03-2006
                • 7143

                #8
                Konu: Pekin 2008 Olimpiyat Oyunları

                Sıra Ülke Altın Gümüş Bronz
                1 Çin 2 0 0
                2 ABD 1 1 1
                3 Güney Kore 1 1 0
                4 Çek Cumhuriyeti 1 1 0
                5 İspanya 1 0 0
                6 Romanya 1 0 0
                7 TÜRKİYE 0 1 0
                8 Avusturya 0 1 0
                9 Küba 0 1 0
                10 İtalya 0 1 0
                11 Rusya 0 1 0
                12 Arjantin 0 0 1

                Yorum

                • mazlum22
                  Senior Member
                  • 03-03-2006
                  • 7143

                  #9
                  Konu: Pekin 2008 Olimpiyat Oyunları

                  Zekiye Şatır elemelere kaldı

                  Zekiye Şatır bayanlar olimpik yay bireysel atış kategorisinde 16. olarak eleme müsabakaları oynamaya hak kazandı.





                  Çin'in başkenti Pekin'de başlayan 29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda okçulukta, bayanlar olimpik yayda Zekiye Keskin Şatır, bireysel sıralama atışlarında 64 sporcu arasında 16. oldu.

                  Olimpiyat Okçuluk Alanı'ndaki oyunların okçuluk müsabakalarında, ilk olarak 70 metre üzerinden gerçekleştirilen bayanlar olimpik yay bireysel sıralama atışları yapıldı.

                  Bu dalda Türkiye adına yarışan tek sporcu olan Zekiye Keskin Şatır, ilk serideki durgunluğunu 2. turda üzerinden atarak, 644 puanla 16. sırada yer aldı.

                  Güney Koreli sporcuların ilk 3 sırayı paylaştığı sıralama atışları, öğle saatlerinde, oldukça sıcak bir havada gerçekleştirildi. Sıralama atışlarında en iyi dereceyi, 673 puanla birinci olan Park Sung-Hyun elde etti.
                  Bayanlar olimpik yayda eleme müsabakaları ise 12 Ağustos Salı günü TSİ 05.00'den itibaren yapılacak. Zekiye Keskin Şatır, elemelerde ilk turda Yunanlı Elpida Romantzi ile karşılaşacak.

                  Müsabakaların ardından açıklamada bulunan milli sporcu, oldukça sıcak havaya karşın iyi bir sonuç aldığını vurgulayarak, ''Artık tamamen madalyaya motive oldum'' dedi.

                  Şatır, bu sezonki en yüksek puanını aldığını, bu derecesini elemelerde de koruyup Türkiye'ye madalya kazandırmaya çalışacağını kaydetti.

                  YUSUF GÖKTUÐ ERGİN 23.
                  Okçulukta erkekler olimpik yay sıralama atışlarında ise Yusuf Göktuğ Ergin, 23. sırada yer aldı.

                  Olimpiyat Okçuluk Alanı'ndaki oyunların okçuluk müsabakalarının ilk gün 2. seansında, erkekler olimpik yayda 70 metre üzerinden sıralama atışları gerçekleştirildi.

                  Bu daldaki tek Türk sporcu olan Yusuf Göktuğ Ergin, yarışmada 660 puanla 23. oldu. Sıralama atışlarında en iyi dereceyi ise 679 puanla ilk sırayı alan Meksikalı Juan Rene Serrano gerçekleştirdi.

                  Yusuf Göktuğ Ergin, 13 Ağustos Çarşamba günü TSİ 05.00'den itibaren yapılacak eleme müsabakalarının ilk turunda Portekizli Nuno Pombo ile karşılaşacak

                  Yorum

                  • mazlum22
                    Senior Member
                    • 03-03-2006
                    • 7143

                    #10
                    Konu: Pekin 2008 Olimpiyat Oyunları

                    Phelps ve Rice dünya rekoru kırdı

                    ABD'li yüzücü Phelps, erkekler 400 metre bireysel karışıkta, Bayanlar 400 metre bireysel karışıkta da Avustralyalı Rice dünya rekoru kırmayı başardılar.





                    Amerikalı yüzücü Michael Phelps, Erkekler 400 metre bireysel karışık finalinde 4.03.84'lük dereceyle dünya rekoru kırdı ve altın madalyanın sahibi oldu.

                    Eski ABD'li yüzücü Mark Spitz'in 7 altın madalya alarak elde ettiği rekoru kırmak için mücadele veren Michael Phelps, böylece katılacağı 8 yarışın ilkinden başarıyla ayrıldı. Bu dalda gümüş madalya 4.06.16 ile Macar Laszlo Cseh, bronz madalya ise 4.08.09 ile ABD'li Ryan Lochte'nin oldu.

                    Erkekler 400 metre bireysel karışıkta eski rekor, 4.05.25 ile yine Phelps'e aitti.

                    Bu kategorideki final müsabakasında sıralama şöyle oldu:
                    1-Michael Phelps (ABD) 4.03.84
                    2-Laszlo Cseh (Macaristan) 4.06.16
                    3-Ryan Lochte (ABD) 4.08.09
                    4-Alessio Boggiatto(İtalya) 4.12.16
                    5-Luca Marin (İtalya) 4.12.47
                    6-Gergo Kis (Macaristan) 4.12.84
                    7-Brian Johns (Kanada) 4.13.38
                    8-Thiago Pereira (Brezilya) 4.15.40





                    BAYANLAR 400 METRE BİREYSEL KARIŞIKTA RICE DÜNYA REKORU KIRDI
                    Bayanlar 400 metre bireysel karışıkta altın madalyayı Avustralyalı Stephanie Rice kazandı.

                    Ulusal Su Sporları Merkezi'ndeki oyunların yüzme müsabakalarının 2. gününde yapılan bayanlar 400 metre bireysel karışık finalinde geçen yılın dünya üçüncüsü Stephanie Rice, müsabakayı 4.29.45'lik dereceyle tamamladı ve bu derecesiyle yeni dünya rekorunun da sahibi oldu.


                    Bu dalda eski dünya rekor 4.31.12 ile bu yarışta 3. olan ABD'li Katie Hoff tarafından bu yıl 29 Haziran'da kırılmıştı.

                    Yarışta gümüş madalyayı Zimbabveli Kirsty Coventry, bronz madalyayı ise ABD'li Katie Hoff aldı.

                    Bayanlar 400 metre bireysel karışık finalinde dereceler şöyle:
                    1-Stephanie Rice (Avustralya) 4.29.45
                    2-Kirsty Coventry (Zimbabve) 4.29.89
                    3-Katie Hoff (ABD) 4.31.71
                    4-Elizabeth Beisel (ABD) 4.34.24
                    5-Alessia Filippi (İtalya) 4.34.34
                    6-Hannah Miley (İngiltere) 4.39.44
                    7-Yana Martinova (Rusya) 4.40.04
                    8-Li Xuanxu (Çin) 4.42.13

                    ERKEKLER 400 METRE SERBESTTE ALTIN MADALYA PARK TAE-HWAN'IN
                    Erkekler 400 metre serbest finali sonunda altın madalyanın sahibi Güney Koreli Park Tae-Hwan oldu.

                    Avustralya'nın bu kategoride olimpiyat oyunlarındaki üstünlüğüne son veren geçen yılın Dünya Şampiyonu Tae-Hwan, 3.41.86'lık bir derece yaptı.

                    Müsabakayı 3.42.78'lik sürede tamamlayan Çinli Zhang Lin, gümüş madalya kazandı ve ülkesine yüzmede tarihteki ilk olimpiyat madalyasını kazandırdı.

                    Bronz madalyanın sahibi ise ABD'li Larsen Jensen oldu. Kendisinden madalya beklenen Avustralyalı Grant Hackett ise yarışmayı 6. bitirebildi.

                    Bu kategoride sıralama ve dereceler şöyle oldu:
                    1-Park Tae-Hwan (Güney Kore) 3.41.86
                    2-Zhang Lin (Çin) 3.42.44
                    3-Larsen Jensen (ABD) 3.42.78
                    4-Peter Vanderkaay (ABD) 3.43.11
                    5-Usame Mellouli (Tunus) 3.43.45
                    6-Grant Hackett (Avustralya) 3.43.84
                    7-Yuriy Prilukov (Rusya) 3.43.97
                    8-Nikita Lobintsev (Rusya) 3.48.29

                    BAYANLAR 4x100 METRE SERBEST BAYRAK FİNALİNDE OLİMPİYAT REKORU
                    Bayanlar 4x100 metre serbest finalinin galibi Hollanda oldu.

                    Inge Dekker, Ranomi Kromowidjojo, Femke Heemskerk ve Marleen Veldhuis'den oluşan Hollanda takımı, 3.33.76'lık dereceyle olimpiyat rekoru kırdı ve altın madalyaya uzandı.

                    Bu kategoride gümüş madalyayı ABD, bronz madalyayı Avustralya aldı.

                    Önceki olimpiyat rekoru, 3.35.94 ile Avustralya'ya aitti.

                    Yarışta sıralama ve dereceler şöyle oldu:
                    1-Hollanda 3.33.76
                    2-ABD 3.34.33
                    3-Avustralya 3.35.05
                    4-Çin 3.35.64
                    5-Almanya 3.36.85
                    6-Fransa 3.37.68
                    7-İngiltere 3.38.18
                    8-Kanada 3.38.32

                    ERKEKLER 4x100 METRE SERBEST BAYRAK'Ta ABD DÜNYA REKORU KIRDI
                    Erkekler 4x100 metre serbest bayrak kategorisinin seçmelerinde ABD Milli Takımı, yeni bir dünya rekoru kırdı.

                    Pekin Ulusal Yüzme Merkezi'ndeki oyunların yüzme müsabakalarının 2. günü akşam seansında yapılan erkekler 4x100 metre serbest bayrak seçmelerinde Nathan Adrian, Cullen Jones, Ben Wildman-Tobriner ve Matt Grevers'dan oluşan ABD Milli Takımı, 3.12.23'lük derecesiyle dünya rekoruna ulaştı.

                    Bu dalda eski rekor, 3.12.46 ile M. Phelps, N. Walker, C. Jones ve J. Lezak'ın oluşturduğu ABD Milli Takımı tarafından 19 Ağustos 2006 tarihinde Avustralya'nın Victoria kentinde elde edilmişti.

                    Bu kategorinin final mücadelesi, yarın TSİ 06.35'de yapılacak ve madalyalar sahiplerini bulacak

                    Yorum

                    • mazlum22
                      Senior Member
                      • 03-03-2006
                      • 7143

                      #11
                      Konu: Pekin 2008 Olimpiyat Oyunları

                      Ivanoviç çekildi

                      Teniste bayanlarda dünya klasmanının bir numaralı raketi Sırp Ana Ivanoviç, sakatlığı nedeniyle oyunlardan çekildiğini açıkladı.





                      Teniste bayanlar dünya klasmanında ilk sırada bulunan Sırp tenisçi Ana Ivanoviç, elindeki sakatlık nedeniyle 29. Yaz Olimpiyat Oyunları'ndan çekildiğini açıkladı.

                      Ana Ivanovic, oyunların tenis müsabakalarının yapıldığı Olimpik Tenis Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, geçen ay sağ elinde ortaya çıkan sakatlığın nüksetmesi nedeniyle olimpiyatlardan çekildiğini bildirdi.

                      Kariyerinin en kötü anlarından birini yaşadığını ve oldukça üzgün olduğunu belirten Ivanoviç, yarınki ilk tur maçını oynamayı düşünse de doktorunun tersini tavsiye ettiğini söyledi

                      Yorum

                      • mazlum22
                        Senior Member
                        • 03-03-2006
                        • 7143

                        #12
                        Konu: Pekin 2008 Olimpiyat Oyunları

                        Bayanlar atlamada altın madalya Çin'in

                        Bayanlar 3 metre senkronize tramplen atlamada, Çinli Guo ve Wu, altın madalyanın sahibi oldu.






                        29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda bayanlar 3 metre senkronize tramplen atlamada, evsahibi ülkeden Wu Minxia ve Guo Jingjing, 354.5 puan alarak altın madalyanın sahibi oldu.

                        ''Su Kübü'' olarak adlandırılan Ulusal Su Sporları Merkezi'nde yapılan oyunların atlama müsabakalarının ilk gününde Gu ile Wu, yarışmada 5 turu da lider tamamladı ve 4 yıl önce Atina'da elde ettikleri şampiyonluk unvanını korudular. Çiftin dünya şampiyonlukları da bulunuyor.

                        Yarışmada Rusya'dan Julia Pakhalina-Anastasia Pozdnyakova çifti, 323.61 puanla 2. ve Almanya'dan Ditte Kotzian-Heike Fischer çifti de 318.9 puanla üçüncü olarak podyuma çıktılar.

                        Oyunlarda atlama dalındaki mücadeleye, yarın TSİ 09.30'da yapılacak erkekler senkronize 10 metre kule atlama müsabakasıyla devam edilecek

                        Yorum

                        • mazlum22
                          Senior Member
                          • 03-03-2006
                          • 7143

                          #13
                          Konu: Pekin 2008 Olimpiyat Oyunları

                          Okçulukta Park'dan dünya rekoru

                          Güney Koreli Park, bayanlar okçulukta mükemmele yakın isabetle ülkesine dünya rekoru kazandırdı.






                          29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda okçulukta bayanlar takım çeyrek final müsabakasında, Güney Kore dünya rekoru kırdı.

                          Güney Kore ekibinde Park Sung-Hyun'un mükemmele yakın isabetle mücadele ettiği müsabakada, İtalya ile karşılaşan Güney Kore, 231 puan aldı ve yine bu ül***e ait olan 228 puanlık rekoru geliştirdi.

                          Müsabakayı 231-217 kazanan Güney Kore yarı finale çıktı.

                          Bu kategoride ayrıca Fransa, Çin Halk Cumhuriyeti ve İngiltere de yarı finalde mücadele edecekler

                          Yorum

                          • mazlum22
                            Senior Member
                            • 03-03-2006
                            • 7143

                            #14
                            Konu: Pekin 2008 Olimpiyat Oyunları

                            Boks'ta Adem Kılıççı elendi

                            Boksta 69 kiloda Adem Kılıççı, ilk turda İngiliz rakibine yenilerek elendi.





                            29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda, Boks Milli Takımı'ndan 69 kiloda Adem Kılıççı, ilk turda İngiliz Billy Joe Saunders'a sayıyla yenilerek elendi.

                            İşçiler Spor Salonu'nda yapılan oyunların boks müsabakalarının 2. ringe çıkan Adem Kılıççı, rakibi karşısında etkili olamadı.

                            İlk raundu 2-0, 2. raundu 6-1 ve 3. raundu da 11-2 geride tamamlayan Kılıççı, müsabakadan da 14-3 yenik ayrıldı.

                            Oyunlarda yarın Türk boksörlerden 60 kiloda Onur Şipal ringe çıkacak. Şipal'in Porto Rikolu Jose Gonzales Pedraza ile yapacağı karşılaşma TSİ 16.15'te başlayacak

                            Yorum

                            • mazlum22
                              Senior Member
                              • 03-03-2006
                              • 7143

                              #15
                              Konu: Pekin 2008 Olimpiyat Oyunları

                              Eskrimde Tagliariol altın madalya kazandı

                              2008 Pekin Olimpiyatları'nda altın madalyanın sahibi bireysel epede İtalyan sporcu Tagliariol oldu.






                              29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda eskrimde bireysel epede, İtalyan Matteo Tagliariol altın madalya kazandı.

                              Olimpiyat Eskrim Salonu'ndaki oyunların eskrim müsabakalarının 2. gününde, erkekler epe eleme ve final müsabakaları yapıldı.

                              Final mücadelesinde 25 yaşındaki İtalyan sporcu Matteo Tagliariol, 2003 yılının Dünya Şampiyonu Fransız Fabrice Jeannet'i 15-9 yenerek olimpiyat şampiyonluğuna ulaştı ve bu oyunlarda ülkesine ilk altın madalyayı getirdi.

                              Bu dalda bronz madalya ise Macar Gabor Boczko'yu 8-3 yenen İspanyol Jose Luis Abajo'nun oldu

                              Yorum

                              İşlem Yapılıyor
                              X