Pekin 2008 Olimpiyat Oyunları

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mazlum22
    Senior Member
    • 03-03-2006
    • 7143

    #31
    Konu: Pekin 2008 Olimpiyat Oyunları

    Federer ile Nadal 2. turda

    Yaz Olimpiyat Oyunları'nda teniste tek erkekler ve tek bayanların ilk tur mücadelesi sürüyor.


    Pekin Olimpiyat Tenis Merkezi'nde düzenlenen müsabakaların 2. gününde, erkekler dünya klasmanında ilk sırada bulunan 1 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer, Rus rakibi Dmitry Tursunov'u 6-4 ve 6-2'lik setlerle 2-0 yenerek, 2. tura yükseldi.

    Son 4 yılın Fransa Açık Tenis (Roland Garros), bu yılın da Wimbledon Tenis Turnuvası Şampiyonu olan 2 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal da İtalyan raket Potito Starace'ı 6-2, 3-6 ve 6-2'lik setlerle 2-1 yenerek, tur atlamayı bildi.

    7 numaralı seribaşı Arjantinli tenisçi David Nalbandian ise Çinli Zeng Shaoxuan'ı 6-2 ve 6-1'lik setlerle 2-0 yendi ve üst tura çıktı.

    9 numaralı seribaşı İsviçreli Stanislas Wawrinka, Kanada'dan Frank Danceviç'i 4-6, 6-3 ve 6-2'lik setlerle 2-1 yendi.

    10 numaralı seribaşı Fransız Gilles Simon, İsveçli rakibi Robin Soderling'i, 13 numaralı seribaşı Rus Mikhail Youzhny, Çek Jiri Vanek'i, 15 numaralı seribaşı Alman Nicolas Kiefer de Belaruslu Max Mirnyi'yi yenerek, tek erkeklerde 2. tura çıkan diğer isimler oldular.
    İsveçli Thomas Johansson, Rumen Victor Hanescu, Şilili Nicolas Massu, Belçikalı Olivier Rochus, Fransız Paul-Henri Mathieu, Hırvat Marin Cilic, İtalyan Andreas Seppi ve Güney Afrikalı Kevin Anderson, Avustralyalı Lleyton Hewitt, Slovak Dominik Hrbaty, El Salvadorlu Rafael Arevalo, Arjantinli Agustin Calleri, Bahamalı Devin Mullings ve Rus Igor Andreev, tur atlayan diğer isimler oldu.

    5 numaralı seribaşı İspanyol David Ferrer ise Sırp rakibi Janko Tipsareviç'e, 6 numaralı seribaşı İngiliz Andy Murray Tayvanlı rakibi Lu Yen-Hsun'a, 11 numaralı seribaşı İspanyol Nicolas Almagro da Fransız rakibi Gael Monfils'e yenilerek, oyunlara veda eden taraf oldular.


    TEK BAYANLAR
    Tek bayanlarda ise 4 numaralı seribaşı ABD'li Serena Williams, Belarus'dan Olga Govortsova'yı 6-3 ve 6-1'lik setlerle 2-0 yenerek, 2. tura yükseldi.
    6 numaralı seribaşı Rus Dinara Safina da İtalyan Mara Santangelo'yu 6-3 ve 7-6 (7-1)'lık setlerle 2-0 yenmeyi bildi.

    Bu yılın Wimbledon Turnuvası Şampiyonu ABD'li Venus Williams, İsviçreli Timea Bacsinszky'i 6-3 ve 6-2'lik setlerle 2-0 yenerek, tur atlayan taraf oldu.
    8 numaralı seribaşı Polonyalı Agnieszka Radwanska, Tayvanlı tenisçi Chan Yung-Jan'ı 6-1 ve 7-6 (8-6)'lık setlerle 2-0 yendi.

    9 numaralı seribaşı Rus Vera Zvonareva da Çinli Yan Zi'yi 6-2 ve 6-0'lık setlerle yenip, üst tura yükselmeyi başardı.
    10 numaralı seribaşı Slovak Daniela Hantuchova, Japon rakibi Ai Sugiyama'yı, 15 numaralı seribaşı Fransız Alize Cornet, Çek Nicole Vaidisova'yı, 16 numaralı seribaşı Slovak Dominika Cibulkova da Fransız Pauline Parmentier'i yenerek, adlarını ikinci tura yazdırdılar.
    Tek bayanlarda üst tura çıkmayı başaran diğer tenisçiler, Çinli Peng Shuai, İspanyol Maria Jose Martinez Sanchez ve Nuria Llagostera Vives ile Çek Iveta Benesova oldu.
    11 numaralı seribaşı Macar tenisçi Agnes Szavay ise Çinli Zheng Jie'ye 4-6, 6-3 ve 7-5'lik setlerle 2-1 yenilerek, oyunlara veda etti.

    Yorum

    • mazlum22
      Senior Member
      • 03-03-2006
      • 7143

      #32
      Konu: Pekin 2008 Olimpiyat Oyunları

      Judoda Elnur Memedli zirvede!

      29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda judoda erkekler 73 kiloda altın madalyayı, Azeri sporcu Elnur Memedli aldı.

      Pekin Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Spor Salonu'nda yapılan müsabakalarda, dünya 2.'si ve Avrupa şampiyonu Memedli'nin yendiği Güney Koreli rakibi Wang Cichun gümüş madalya kazanırken, Brezilyalı Leandro Guilheiro ve Tacik Rasul Boqiev bronz madalyanın sahibi oldular. Oyunlarda judo dalındaki mücadeleye, yarın erkekler 81 kilo ve bayanlar 63 kilo müsabakalarıyla devam edilecek

      Yorum

      • mazlum22
        Senior Member
        • 03-03-2006
        • 7143

        #33
        Konu: Pekin 2008 Olimpiyat Oyunları

        Olimpiyat rekoru

        Altın Çinliler! Pekin 2008'de halter erkekler mücadelesinde 62 kiloda Zhang Xiangxiang şov yaptı. Olimpiyat rekorunu kıran Xiangxiang, dünya rekorunu ise son anda kaçırdı!

        Pekin Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Spor Salonu'nda düzenlenen halter müsabakalarının 3. gününde, erkekler 62 kiloda Çinli Zhang Xiangxiang, koparmada 143, silkmede 176 ve toplamda 319 kilo kaldırarak, altın madalyanın sahibi oldu.

        2 dünya şampiyonluğu, 1 de olimpiyat 2.'liği bulunan 25 yaşındaki Zhang, halterde günün 2. altın madalyasını ülkesine kazandırmış oldu.

        Kolombiyalı Diego Salazar'ın koparmada 138, silkmede 167 ve toplamda 305 kilo kaldırarak, gümüş madalya aldığı müsabakada, Endonezya'dan Triyatno, koparmada 135, silkmede 163 ve toplamda 298 kilo kaldırarak, bronz madalyayı boynuna taktı.
        Halterde mücadele, yarın erkeklerde 69 kilo, bayanlarda 63 kilo (A) ve (B) grubunda sürecek.

        Yorum

        • mazlum22
          Senior Member
          • 03-03-2006
          • 7143

          #34
          Konu: Pekin 2008 Olimpiyat Oyunları

          Özge Gürler yarışmak istiyor

          Pekin Olimpiyatları'nda 400 metre engelli yarışında Türkiye'yi temsil edecek olan Özge Gürler, sakatlığına rağmen müsabakaya yetiştirilmeye çalışılıyor.






          Pekin Olimpiyatları'nda Türk Atletizm Takımı'nda yer alan Özge Gürler, sakatlık problemleriyle mücadele ediyor.

          Türkiye'yi olimpiyatta 400 metre engellide temsil edecek Özge Gürler'in sakatlığının bulunduğu, ancak müsabakaya yetiştirileceği bildirildi.

          Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Özge Gürler'in sakatlığı olduğunu, ancak büyük olasılıkla Pekin'de yarışacağını söyledi.

          Atalay, Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ve kafile doktoruyla yaptığı görüşmelerin ardından, Gürler'in müsabaka gününe dek hazır olacağını umduklarını kaydetti.

          Pekin'de atletizm dalında müsabakalar 15 Ağustos'ta başlayacak

          Yorum

          • mazlum22
            Senior Member
            • 03-03-2006
            • 7143

            #35
            Konu: Pekin 2008 Olimpiyat Oyunları

            Yusuf Dikeç havlu attı

            Atıcılık 50 Metre Serbest Tabanca'da Yusuf Dikeç elemelerde 23. sırayı alarak elendi. 60 kilo grekomende mindere çıkan Soner Sucu ise, Beka Albiev'e mağlup oldu.






            İlk 3 tur sonunda ilk sıralarda yer alan sporcumuz son 3 turda iyi atışlar yapamayınca gerilerde kaldı.

            Erkekler 50m tabanca müsabakasını Güney Koreli Jin Jong-Oh kazandı ve altın madalyanın sahibi oldu.

            Jin, 660.4 puan elde ederek altın madalyaya hak kazanırken, 660.2 puan alan Kuzey Koreli Kim Jong-su gümüş, 659.5 puan alan Çinli Tan Zongliang ise bronz madalyanın sahibi oldu.

            Daha önce 10 metre havalı tabancada da mücadele eden ve elenen sporcumuz böylece Pekin'e veda etmiş oldu.

            Öte yandan, 60 kilo grekoromende ilk tur maçına çıkan Soner Sucu Rus rakibi İslam Beka Albiev'e mağlup oldu.

            60 kilo grekoromen güreşçimiz 22 yaşındaki Soner Sucu olimpiyatlardaki ilk maçında Rus İslam Beka Albiev'e iki periyot sonunda yenildi.

            İki periyodu da 6-0 kaybeden güreşçimizin bronz madalya şansı devam ediyor ama bunun için Rus İslam Beka Albiev'in finale yükselmesi gerekiyor. Böyle bir durumda güreşçimiz Rus güreşçinin mağlup ettiği diğer sporcularla repechage maçlarına çıkarak bronz madalya için mücadele edecek.

            Öte yandan, atıcılıkta erkekler double trapta altın madalyayı ABD'li Walton Eller aldı.

            Double trapta 2003 yılında bir dünya şampiyonluğu bulunan Eller, 190 puanla ilk sırada yer alırken İtalyan Francesco D'Aniello 187 puanla ikinci, ev sahibi ülkeden Çinli Hu Binyuan ise 184 puanla üçüncü oldu.

            Eller, bu derecesiyle yeni dünya rekorunun da sahibi oldu.

            Yorum

            • mazlum22
              Senior Member
              • 03-03-2006
              • 7143

              #36
              Konu: Pekin 2008 Olimpiyat Oyunları

              Hırvatistan Rusya'yı devirdi: 85-78

              Pekin Olimpiyatları'nda basketbolda A Grubu'nda mücadele eden Hırvatistan, son Avrupa şampiyonu Rusya'yı Popovic ve Planinic'in skorer oyunuyla 85-78 mağlup etti.





              Karşılaşmaya Marko Popovic'in sayılarıyla başlayan Hırvatistan, 6-0'lık bir seri yakalayarak oyunun kontrolünü ele geçirdi. Bykov ve Kirilenko'nun basketleriyle ayakta kalan Rusya, öne geçmeyi başardı.

              İkinci çeyrekte Bykov'un üst üste kaydettiği basketlerle skoru 23-18'e getiren Rusya, farkı 5 sayıya çıkardı. Loncar ve Planicic ile rakibine cevap vermekte gecikmeyen Hırvatistan, ilk yarının son 5 dakikalık bölümüne girilirken skora 25-25 eşitlik getirdi.

              Savunma sertliğini artırarak rakibine kolay sayı şansı tanımayan Hırvatistan, Planinic - Popovic ikilisiyle skor üretmekte zorlanmadı ve ilk yarıyı da son Avrupa şampiyonu Rusya karşısında 42-36 üstün tamamladı.

              İkinci yarıya Barac'ın basketleriyle giren Hırvatistan skoru 46-36'ya getirerek farkı çift hanelere taşıdı. Rusya'nın kolay sayı üretmesine izin vermeyen Hırvatistan, üçüncü çeyrekte de üstünlüğünü korudu ve son çeyreğe 60-51 önde başladı.

              Kirilenko'nun sayılarıyla oyuna yeniden ortak olan Rusya, skoru 63-56'ya getirerek farkı 7 sayıya indirdi. Davor Kus ve Ukic'in de skora katkı yapmasıyla birlikte farkın daha fazla kapanmasına izin vermeyen Hırvatistan, bitime 6 dakika kala 73-62 öne geçti.


              Savrasenko ve Khryapa'nın basketleriyle maçtan kopmayan son Avrupa şampiyonu, bitime 1 dakika 37 saniye kala skoru 79-74'e getirerek farkı 5 sayıya kadar indirdi. Planinic'in üç sayılık basketiyle rahat bir nefes alan Hırvatistan, sahadan 85-78'lik skorla galip ayrıldı.

              Hırvatistan'da bir dönem Efes Pilsen forması da giyen Marko Popovic 22 sayıyla sahanın en skorer ismi olurken, Zoran Planinic 20 sayı, Barac 12 ve Tomas da 9 sayıyla skora katkı yaptı.

              Rusya'da Andrei Kirilenko rakip potaya bıraktığı 18 sayıyla takımının skor yükünü çekerken, kenardan gelen Bykov 15, Khryapa 14 ve Savrasenko'da 10 sayıyla oynadı

              Yorum

              • mazlum22
                Senior Member
                • 03-03-2006
                • 7143

                #37
                Konu: Pekin 2008 Olimpiyat Oyunları

                Yunanistan fark attı: 87-64

                Pekin Olimpiyatları'nda basketbolda A Grubu'nda mücadele eden Yunanistan, Dirk Nowitzki'li Almanya'yı 87-64 yenerek ilk galibiyetini aldı.





                İlk maçında İspanya'ya farklı mağlup olmaktan kurtulamayan Yunanistan, Almanya'yı 87-64 mağlup etti.

                Karşılaşmanın ilk bölümünde Almanya'nın savunmasını aşmakta zorlanmayan Yunanistan, 12-2'lik bir seri yakaladı. Dirk Nowitzki'nin devreye girmesiyle birlikte aradaki farkı kapatan Almanya, ilk çeyreğin son bölümünde Schultze'nin basketiyle 23-21 öne geçti.

                İkinci çeyreğe Diamantidis'in üç sayılık basketiyle başlayan Yunanistan 24-23 öne geçti. Spanoulis –Diamantidis ikilisiyle oyunu kontrol eden Yunanistan, ilk yarının tamamlanmasına 4.5 dakika kala skoru 35-24'e getirerek farkı yeniden çift hanelere taşıdı ve devreyi de 44-33 üstün bitirdi.

                Üçüncü çeyrekte farkı açmaya devam eden Yunanistan, çeyreğin son 3 dakikalık bölümüne 66-45 önde girdi ve son çeyreğe de 69-48 üstün başladı. Farkın 20 sayının üzerine çıkmasıyla birlikte dördüncü çeyrekte rahat bir oyun sergileyen Yunanistan, yedek oyuncularına daha fazla şans tanıdı ve maçı da 87-64 kazandı.


                Yunanistan'da Spanoulis 23 sayıyla takımını sırtlayan isim olurken, Papaloukas 15 sayıyla, Diamantidis de 12 sayıyla katkı yaptı.

                Almanya'da beklenen performansı sergileyemeyen Dirk Nowitzki 13 sayıda kalırken, Greene ve Schultze 11'er sayıyla ön plana çıkan isimler oldular

                Yorum

                • mazlum22
                  Senior Member
                  • 03-03-2006
                  • 7143

                  #38
                  Konu: Pekin 2008 Olimpiyat Oyunları

                  Litvanya kayıpsız ilerliyor: 99-67

                  Pekin Olimpiyatları'nda A Grubu'nda Litvanya, İran'ı 99-67 mağlup ederek üst üste ikinci galibiyetini aldı.





                  Pekin Olimpiyatları'ndaki İlk maçında son olimpiyat şampiyonu Arjantin'i yenmeyi başaran Litvanya, İran'ı 99-67'lik skola geçerek ikinci galibiyetini elde etti.

                  Litvanya karşılaşmaya istediği gibi bir başlangıç yapamazken, ilk 6 dakikalık bölümü 7-2 geride geçti. Ehdadi'nin sayılarıyla skor üstünlüğünü korumayı başaran İran, ilk çeyreğin son 1 dakikasına 19-12 önde girdi ve çeyreği de 20-15 üstün tamamladı.

                  İkinci çeyreğe tecrübeli yıldızı Jasikevicius'un sayılarıyla hızlı başlayan Litvanya, ilk iki dakika içinde 21-20 öne geçti. Kleiza ve Lavrinovic'in de hücumda devreye girmesiyle birlikte skor üretmekte zorlanmayan Avrupa temsilcisi, farkı açmaya başladı ve soyunma odasına da 46-34 önde gitti.

                  İkinci yarı karşılıklı basketlerle başlarken, ilerleyen dakikalarda Litvanya oyuna ağırlığını koymayı başardı ve skoru 61-41'e getirerek farkı 20 sayıya çıkardı. Kalan bölümde oyunu kontrol eden ve yedek oyuncularına daha fazla şans tanıyan Litvanya, çeyreği 25-14 üstün kapattı ve maçı da 99-67'lik skorla rahat kazandı.

                  Litvanya'da Kleiza 22 sayıyla sahanın en skorer ismi olurken, tecrübeli oyun kurucu Jasikevicius 20, Kaukenas da 14 sayıyla karşılaşmayı noktaladı.

                  İran'da ise Ehadadi Litvanya potasına bıraktığı 21 sayıyla takımın en skorer ismi oldu

                  Yorum

                  • mazlum22
                    Senior Member
                    • 03-03-2006
                    • 7143

                    #39
                    Konu: Pekin 2008 Olimpiyat Oyunları

                    Artistik jimnastikte Çin zirvede

                    29. Yaz Olimpiyat Oyunları, artistik jimnastik erkekler takım müsabakalarında altın madalyayı evsahibi Çin kazandı.





                    Olimpiyatlara ev sahipliği yapan Çin, artistik jimnastik erkekler takım müsabakalarında 286.125 puan toplayarak altın madalya kazanmayı başardı.

                    Çin, müsabakalar sonucunda 286.125 puan toplayarak Atina-2004'ün şampiyonu Japonya'ya 7 puandan fazla fark attı ve oyunlar öncesindeki tahminleri doğru çıkartarak altın madalyanın sahibi oldu.

                    ABD takımı ise son iki kategoride gümüş madalya mücadelesi verdi, ancak Japonya'nın gerisinde kalarak bronz madalyayla yetindi

                    Yorum

                    • mazlum22
                      Senior Member
                      • 03-03-2006
                      • 7143

                      #40
                      Konu: Pekin 2008 Olimpiyat Oyunları

                      Olimpik Yay'da Zekiye Keskin elendi

                      29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda okçulukta bayanlar olimpik yay elemelerine başlanırken, bu daldaki tek Türk sporcu olan Zekiye Keskin Şatır, ilk turda yenilerek oyunlara veda etti.






                      Olimpiyat Okçuluk Alanı'ndaki oyunların okçuluk müsabakalarında, sabah seansında bayanlar olimpik yay 1. tur mücadeleleri gerçekleştirildi.

                      Zekiye Keskin Şatır, ilk turdaki rakibi Yunanlı Elpida Romantzi'ye 105-103 yenilerek elenmekten kurtulamadı.

                      Oyunlarda yarın da erkekler olimpik yayda Yusuf Göktuğ Ergin, elemelerin ilk turunda TSİ 06.20'de Portekizli rakibi Nuno Pombo ile karşı karşıya gelecek.

                      ESKRİM ERKEKLER BİREYSEL KILIÇ
                      Olimpiyat Oyunları'nda eskrimde erkekler bireysel kılıçta Çinli Zhong Man, altın madalyanın sahibi oldu.


                      Olimpiyat Eskrim Salonu'nda düzenlenen oyunların eskrim müsabakalarının 3. gününde, erkekler bireysel kılıç dalında finalde Fransız Nicolas Lopez'i 15-9 yenen Çinli Zhong, madalya sıralamasında lider konumda olan ülkesine, bu dalda 2. altın madalyayı kazandırdı.

                      Lopez'in gümüş madalya aldığı müsabakada, Fransız rakibi Julien Pillet'i 15-11 yenen Rumen Mihai Covaliu da bronz madalyaya ulaştı

                      Yorum

                      • mazlum22
                        Senior Member
                        • 03-03-2006
                        • 7143

                        #41
                        Konu: Pekin 2008 Olimpiyat Oyunları

                        Halterde Kuzey Kore esti

                        Pekin Olimpiyatları'nda halterde Kuzey Koreli Pak Hyon Suk, koparmada 106, silkmede 135 ve toplamda 241 kilo kaldırarak altın madalya kazandı.






                        Pekin Olimpiyatları'nda halterde bayanlar 63 kiloda altın madalyayı, Kuzey Koreli Pak Hyon Suk kazandı.

                        Pekin Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Spor Salonu'nda düzenlenen halter müsabakalarının 4. gününde, bayanlar 63 kiloda Kuzey Koreli Pak Hyon Suk, koparmada 106, silkmede 135 ve toplamda 241 kilo kaldırarak, altın madalyanın sahibi oldu. 23 yaşındaki Pak'ın, silkmede bir de dünya ikinciliği bulunuyor.

                        Kazakistan'tan Irina Nekrassova'nın gümüş madalya kazandığı 63 kilo mücadelesinde, Tayvanlı Lu Ying-chi bronz madalyanın sahibi oldu.

                        Nekrassova, koparmada 110, silkmede 130 ve toplamda 240 kilo, Lu ise koparmada 104, silkmede 127 ve toplamda 231 kilo kaldırdı.

                        ERKEKLER 69 KİLO
                        Erkekler 69 kiloda olimpiyat şampiyonluğuna ise evsahibi ülkeden Hui Liao ulaştı.


                        Müsabakaların 4. gününde yapılan erkekler 69 kilo müsabakasına, 30 sporcu katıldı. 21 yaşındaki genç Çinli sporcu Hui Liao, koparmada 158, silkmede 190 ve toplamda 348 kilo kaldırarak altın madalyanın sahibi oldu.

                        Bu kiloda ikinciliği, koparmada 151, silkmede 187 ve toplamda 338 kiloya ulaşan Dünya Şampiyonu Fransız sporcu Vencelas Dabaya Tientcheu, yarışma tartısı farkıyla, üçüncülüğü de koparmada 153, silkmede 185 ve toplamda yine 338 kilo ve yarışma tartısı farkıyla Avrupa Şampiyonu Ermeni sporcu Tigran Martirosyan aldı

                        Yorum

                        • mazlum22
                          Senior Member
                          • 03-03-2006
                          • 7143

                          #42
                          Konu: Pekin 2008 Olimpiyat Oyunları

                          Phelps'den bir dünya rekoru daha

                          Pekin Olimpiyatları'nda Erkekler 200 metre serbest yüzme yarışında ABD'li yüzücü Michael Phelps, 1.42.96'lık derecesiyle kendisine ait olan dünya rekorunu kırarak altın madalyanın sahibi oldu.





                          Olimpiyatlara damgasını vuran yüzmede erkekler 200 metre serbest finalinde ABD'li yüzücü Michael Phelps dünya ve olimpiyat rekoru kırarak altın madalya kazandı. Bu sonuçla Phelps, Pekin Olimpiyatları'ndaki 3. altın madalyasını kazanmış oldu.

                          Bir önceki gün 4x100 metre erkekler serbest yüzme yarışında Fransa'yı geride bırakarak altın madalyaya ulaşan ABD Milli Takımı'nda da yer alan 23 yaşındaki Phelps, 200 metre serbest finalinde 1.42.96'lık derecesiyle rakiplerine büyük fark atarak altın madalyanın sahibi oldu.


                          Pekin'de sekiz olimpiyat altın madalyası alarak, efsanevi Mark Spitz'in 7 altınlık rekorunu kırmayı hedefleyen Birleşik Amerikalı Michael Phelps üçüncü altın madalyasını da kazandı. Phelps üç altın madalyaya da dünya rekoru kırarak ulaştı. Phelps böylelikle olimpiyat tarihinde dokuz altın madalya kazanan beş sporcudan biri oldu. Yüzmede günün en başarılı ekibi olan ABD dört finalde, 3 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı.

                          Erkekler 200 metre serbest finalinde gümüş madalyayı 1.44.85'lik derecesiyle Park Taehwanelde ederken, ABD'li yüzücü Peter Vanderkaay ise 1.45.14 ile bronz madalya kazandı.

                          Öte yandan, erkekler 100 metre sırt üstü finalinde Aaron Piersol, 52.54'lük derecesiyle dünya rekoru kırarak altın madalyanın sahibi oldu.Piersol'un vatandaşı Matt Grevers, 53.11 ile gümüş madalyayı kazanmayı bildi. Hayden Stoeckel ile Arkady Vyatchanin, 53.18’lik dereceleriyle broz madalya kazandılar.


                          Kadınlar 100 metre sırt üstü yarışında ABD'li Natalie Coughlin 58.96'lık dercesiyle altın madalyaya uzanırken, Kirsty Coventry 59.19 ile gümüş madalya, bir diğer ABD'li yüzücü Margaret Hoelzer 59.34 ile broz madalya kazandı.

                          Kadınlar 100 metre kurbağlama yarışında Avusturalyalı Leisel Jones, 1.05.17'lik derecesiyle olimpiyat rekoru kırarak altın madalyanın sahibi olurken, ABD'li Rebecca Soni 1.06.73 ile gümüş, Avusturyalı yüzücü Mirna Jukic de 1.07.34'lük derecesiyle broz madalyayı kazanmayı başardı

                          Yorum

                          • mazlum22
                            Senior Member
                            • 03-03-2006
                            • 7143

                            #43
                            Konu: Pekin 2008 Olimpiyat Oyunları

                            Yüzmede Günenç ve Aslanoğlu elendi

                            Pekin Olimpiyat Oyunları'nda bayanlar 200 metre kelebekte Gülşah Günenç, erkekler 200 metre kurbağalamada da Ömer Aslanoğlu seçmeleri geçemeyerek elendiler.






                            29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda yüzmede bayanlar 200 metre kelebekte Gülşah Günenç, seçmeleri geçemeyerek elendi.

                            ''Su Küpü'' olarak adlandırılan Pekin Ulusal Su Sporları Merkezi'nde gerçekleştirilen yüzme yarışmalarının 4. günündeki seçmelerde ilk seride yüzen Gülşah Günenç, kendi en iyi derecesi olan 2.14.55'i geçerek, 2.14.44 ile serisinde 4 sporcu arasında 2. oldu.

                            Türk sporcu, seçmelerde genel klasmanda ise 34 sporcu arasında ancak 32. sırayı alabildi. Bu dalda seçmelerde en iyi dereceyi, 2.06.46 ile Çinli yüzücü Zige Liu elde etti.

                            Yüzmede ayrıca erkekler 200 metre kurbağalamada Ömer Aslanoğlu, seçmeleri geçemeyerek elendi. Pekin Ulusal Su Sporları Merkezi'nde gerçekleştirilen yarışların 4. günündeki seçmelerde ilk seride yüzen Ömer Aslanoğlu, 2.17.93'lük derecesiyle serisinde 5 sporcu arasında 4. oldu.

                            Ömer Aslanoğlu, seçmelere katılan toplam 52 sporcu arasında ise ancak 51. sırayı elde edebildi.

                            Bu dalda seçmelerde en iyi dereceyi, 2.08.68 ile Macar yüzücü Daniel Gyurta yaptı

                            Yorum

                            • mazlum22
                              Senior Member
                              • 03-03-2006
                              • 7143

                              #44
                              Konu: Pekin 2008 Olimpiyat Oyunları

                              Binicilikte 3 günün galibi Almanya

                              29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda, binicilikte erkekler 3 gün takım yarışmasında altın madalyayı, Almanya kazandı.





                              Hong Kong kentindeki Olimpiyat Binicilik Merkezi'nde gerçekleştirilen oyunların binicilik yarışlarında, erkekler 3 gün takım yarışmasının son kategorisi olan engel atlama müsabakaları gerçekleştirildi.

                              Dresaj (at terbiyesi), kros ve engel atlama müsabakalarından oluşan 3 gün yarışmasında, altın madalya kazanan Almanya, toplamda 166.10 ceza puanı alarak altın madalyanın sahibi oldu.

                              Almanya'nın ardından, 171.20 ceza puanıyla Avustralya 2. ve 185.70 ceza puanıyla da İngiltere 3. sırada yer aldı.

                              Bu dalda Dünya Şampiyonu olan Almanya, Atina-2004'de, milli takım sporcularından Bettina Hoy'un diskalifiye edilmesiyle altın madalyasından olmuştu. Almanya'nın yitirdiği altın madalyayı, o yıl Fransa almıştı

                              Yorum

                              • mazlum22
                                Senior Member
                                • 03-03-2006
                                • 7143

                                #45
                                Konu: Pekin 2008 Olimpiyat Oyunları

                                Grekoromende Mankiev'e altın

                                Pekin Olimpiyat Oyunları'nda grekoromen güreşte 55 kiloda oaltın madalyayı Rus sporcu Nazır Mankiev aldı.





                                29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda grekoromen güreş 55 kiloda Rus Nazır Mankiev altın madalyaya ulaştı.

                                Pekin Tarım Üniversitesi Spor Salonu'ndaki oyunların grekoromen güreş müsabakalarının ilk gününde yapılan 55 kilo mücadelelerinde, geçen yılın dünya üçüncüsü olan 23 yaşındaki Nazır Mankiev, finalde Avrupa Şampiyonu ve dünya ikincisi Azeri rakibi Rovshan Bayramov'u 3-1 yenerek olimpiyat şampiyonluğunu kazandı.

                                Azeri Bayramov'un gümüş madalya aldığı bu sıklette, Avrupa Şampiyonu Ermeni Roman Amoyan, Kübalı Yangiel Hernandez'e 3-0, 2 dünya ikinciliği bulunan Kuzey Koreli Eun Chul Park da İranlı rakibi Hamid Soryan'a 3-1 üstünlük sağlayarak bronz madalya elde ettiler.

                                60 KİLODA ALTIN ALBİEV'İN
                                29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda grekoromen güreş 60 kiloda da Rus Islam-Beka Albiev altın madalya kazandı.

                                Pekin Tarım Üniversitesi Spor Salonu'ndaki grekoromen güreş müsabakalarının ilk gününde yapılan 60 kilo mücadelesinde, Albiev, finalde Avrupa şampiyonu Azeri rakibi Vitaliy Rahimov'u 3-0 yendi ve ülkesine güreşte 2. altın madalyayı kazandırdı.

                                19 yaşındaki Albiev, Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği'nin açıklamasına göre, olimpiyatlar tarihinde altın madalya kazanan en genç 2. güreşçi oldu.

                                Azeri Rahimov'un gümüş madalya aldığı bu sıklette, Kazak Nurbakyt Tengizbayev ve Kırgız Ruslan Tiumenbaev bronz madalya aldı

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X