spor haberleri

Kapat
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • BuMeRs
    Member
    • 15-10-2004
    • 1590

    #16
    Konu: spor haberleri

    Sahaya paraşütle indi

    Vestel Manisaspor ile Bursaspor arasındaki maçta sahaya paraşütle inen gence para cezası verildi.

    Manisa'da oynanan Vestel Manisaspor ile Bursaspor karşılaşmasının 15. dakikasında sahaya paraşütle inen Alper Galip Bülbül'e, İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından 500 YTL para cezası verildi.
    Vali Yardımcısı Necmi Kurt başkanlığında, Emniyet Müdürlüğü, Manisa Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile spor kulüpleri temsilcilerinin oluşturduğu İl Spor Güvenlik Kurulu'nun paraşütçü Alper Galip Bülbül ile ilgili alınan kararı açıklayan Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat özel, "Kurul, 'Sporda şiddeti önleme yasası' kapsamında, paraşütçüye 5149 sayılı Spor Kanunu'nun 17. maddesini ihlal ettiği gerçeksiyle ceza verdi. 17. madde, maça başladıktan sonra müsabaka alanına izinsiz girenlere 500 YTL cezası ön görüyor" dedi.
    Paraşütçü Alper Galip Bülbül'ün futbol sahasına kasıtlı indiğine inanmadığını ifade eden Özel, "Ancak bundan sonraki muhtemel kazaları önlemek için para cezası verildi" diye konuştu.
    İl Spor Güvenlik Kurulu'nun aldığı kararı şaşkınlıkla karşıladığını belirten Manisa Havacılık Topluluğu Derneği Başkanı Arif Bakkaloğlu, "Böyle bir ceza aklımızdan bile geçmiyordu." dedi. Havacılık topluluğu üyeleri olarak yamaç paraşütü sporuna uygun olan Spil Dağı'ndan uçtuklarını, yamaç paraşütünü havada hoş vakit geçirmek için yaptıklarını bundan da Manisa turizminin kazançlı çıktığını vurgulayan Bakkaloğlu, "Paraşütle sadece sahaya değil başka alanlara da zorunlu inişler yapmak zorunda kalıyoruz. Kasıt olmayan bir inişe para cezası verilmesini yadırgıyorum" diye konuştu.
    Sahaya kasıtlı olarak inmediğini açıklayan Alper Galip Bülbül ise, "Yamaçtan atladıktan sonra rüzgarın etkisi ile maç oynanan sahaya inmek zorunda kaldım. Burada bir kasıt yok." diye konuştu. Kendisine her hangi bir ceza tebligatı ulaşmadığını ifade eden Bülbül, "Bu işin uzatılmasından yana değilim. Kanun ve yasalar ödememi emrediyorsa tebliğ edildikten sonra cezayı belirtilen hesaba öderim. Bizim bir federasyonumuz olsaydı bazı konular daha iyi anlaşılırdı. Ben sporcuyum, spor amacıyla atlayış yaptım. Kastım da yok ama ceza verilmişse öderim. Ben sporcuyum, suçlu değilim" şeklinde konuştu.



    Yorum

    • BuMeRs
      Member
      • 15-10-2004
      • 1590

      #17
      Konu: spor haberleri

      Nedved ödüle doymuyor

      Juventus'un Çek yıldızı Pavel Nedved, dördüncü kez yılın en iyi Çek futbolcusu ünvanını kazandı.

      Juventus'un Çek yıldızı Pavel Nedved, 4. kez yılın en iyi Çek futbolcusu seçildi.
      Çek oyuncu ve teknik direktörlerin oyları souncunda 4 bin 817 oy alan 32 yaşındaki oyuncu Nedved birinciliği elde ederken, Liverpool'un golcü oyuncusu Milan Baros 4 bin 216 oyla ikinci, Chelsea kalecisi Petr Cech ise 3 bin 336 oyla üçüncü oldu.
      2004 Avrupa Futbol Şampiyonası sonrasında Milli Takımdan ayrılan Nedved, daha önce 1998, 2000 ve 2003 yıllarında da Çek Cumhuriyeti'nin en iyi futbolcusu ödülünü kazanmıştı.
      Çek Cumhuriyeti Milli Takım Teknik Direktörü Karel Brukner'in yılın en iyi teknik direktörü seçildiği oylamada, Sparta Prag'ın golcü futbolcusu Tomas Jun da yılın genç futbolcusu ödülünü almaya hak kazandı.



      Yorum

      • BuMeRs
        Member
        • 15-10-2004
        • 1590

        #18
        Konu: spor haberleri



        Ümit Bozkurt: Mağdur olan biziz



        Gençlerbirliği takım kaptanı Ümit Bozkurt, Beşiktaş maçında hakemin verdiği karar nedeniyle mağdur olan tarafın kendilerini olduğunu savunarak, “Biz çıkıp ağlamıyoruz. Büyük takıma yakışan maçı tekrar oynamaktır” dedi.

        8 Şubat 2005— Ümit, yaşanan olayları bir insana yüklemenin yanlış olduğunu belirterek, “Verilen karar nedeniyle mağdur olan taraf biziz. Bizim diğer maçlarımızda da hatalı kararlar verildi. Maç içinde hakeme itiraz ettik, ancak maç sonrasında hakemlerden özür diledik. Hiç bu şekilde yüklenmedik” diye konuştu.
        Son düzenleme BuMeRs; 09-02-2005, 00:18.

        Yorum

        • BuMeRs
          Member
          • 15-10-2004
          • 1590

          #19
          Konu: spor haberleri

          Yeşil sahalarda bir ölüm daha

          Slovenya Birinci Lig takımlarından NK Ljubljana’da forma giyen 28 yaşındaki futbolcu Nedzad Botonjic, antrenman sırasında aniden rahatsızlanarak yere yığıldığı ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı.

          8 Şubat 2005— Kulüp yetkilileri, takımın gözde golcü futbolcularından olan Botonjic’in, daha önce herhangi bir kalp rahatsızlığı olup olmadığını bilmediklerini belirtirken, sporcunun ölüm nedeninin araştırıldığı kaydedildi.
          Son düzenleme BuMeRs; 09-02-2005, 00:19.

          Yorum

          • BuMeRs
            Member
            • 15-10-2004
            • 1590

            #20
            Konu: spor haberleri

            Fransa’da ırkçılık tartışması

            Futbolda ırkçılık İspanya’dan sonra Fransa’da da en çok koşulan konulardan biri haline geldi.

            8 Şubat 2005— Paris Saint Germain kaptanı Jose Pierre-Fanfan, Pazar günün oynanan ve ırkçı prostestolara sahne olan PSG-Lens maçının ardından çok büyük bir sorunla karşı karşıya olduklarını söyledi. Fransa Milli Takımı kaptanı Patrick Vieira da, “Irkçılık gösteren seyirciler maçlardan men edilmeli” dedi.
            Son düzenleme BuMeRs; 09-02-2005, 00:20.

            Yorum

            • BuMeRs
              Member
              • 15-10-2004
              • 1590

              #21
              Konu: spor haberleri

              BZ. Gazetesi:

              Yildieter Hoentürk




              Almanya Birinci Lig takımlarından Hertha Berlin’de oynayan milli futbolcu Yıldıray Baştürk, bir zamanlar attığı kafa golleri ile üne kavuşan eski milli futbolcu ve Hertha Berlin menajeri Dieter Hoenes’e benzetiliyor.

              Alman BZ. gazetesi deplasmanda Mainz’e attığı kafa golü ile dikkatleri üzerine çeken Yıldıray Baştürk ile ilgili olarak, “Hertha’nın yeni kafa topu devi Yildieter Hoentürk” başlıklı bir haber yayınladı.
              Son düzenleme BuMeRs; 09-02-2005, 00:17.

              Yorum

              • BuMeRs
                Member
                • 15-10-2004
                • 1590

                #22
                Konu: spor haberleri

                Deniz, Yunanistan’da ayın futbolcusu

                Yunanistan’ın 1. lig takmılarından Skoda Ksanti’de forma giyen Türk futbolcu Deniz Baykara, Yunan basını tarafından ayın futbolcusu seçildi.
                AA
                Atina’da yayımlanan Ethnos gazetesi, “Ayın futbolcusu, Muhteşem Deniz” başlıklı haberinde, 4 sene önce Skoda Ksanti takımına transferolan Baykara’nın bugün takımının yeri doldurulamaz oyuncusu haline geldiğini, İskeçe takımının başarı çıtasını ise durmaksızın yükselttiğini yazdı.
                Son düzenleme BuMeRs; 09-02-2005, 00:17.

                Yorum

                • BuMeRs
                  Member
                  • 15-10-2004
                  • 1590

                  #23
                  Konu: spor haberleri

                  Bayanlar Dörtlü Final başlıyor

                  Fenerbahçe Kulübü’nün ev sahipliğiniyapacağı FIBA Bayanlar Avrupa Kupası Güney Konferansı “Dörtlü Final”maçları Çarşamba günü İstanbul’da başlıyor.
                  8 Şubat 2005— Kadıköy Caferağa Spor Salonu’nda yapılacak “Dörtlü Final”in ilk gününde Fenerbahçe, Rusya’nın Dinamo Novosibirik takımıyla karşı karşıya gelecek. 10 Şubat Perşembe günü ilk günün galipleri birbirleriyle birincilik için mücadele edecek
                  Son düzenleme BuMeRs; 09-02-2005, 00:16.

                  Yorum

                  • BuMeRs
                    Member
                    • 15-10-2004
                    • 1590

                    #24
                    Konu: spor haberleri

                    Osman Solakoğlu’na son görev Türk


                    basketbolunun efsane ismi Osman Solakoğlu’nun cenazesi, Levent Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Feriköy Mezarlığı’na defnedildi.
                    Son düzenleme BuMeRs; 09-02-2005, 00:16.

                    Yorum

                    • BuMeRs
                      Member
                      • 15-10-2004
                      • 1590

                      #25
                      Konu: spor haberleri

                      Red Bull piste çıktı

                      Jaguar’ı satın alarak Formula 1’e giren Red Bull takımı ilk testini İspanya’nın Jerez Pisti’nde yaptı.
                      8 Şubat 2005— McLaren’de geçirdiği 9 sezonun ardından bu yıl kendisine Red Bull’da yer bulan İskoç pilot David Coulthard, yeni takımının yarış kazanmasının hayal olacağını söyledi.

                      Yorum

                      İşlem Yapılıyor
                      X