buca toki (1-2 etap) evleri

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • ModMan
    Senior Member
    • 02-11-2004
    • 4800

    Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

    evet bu çok önemli. satış sözleşmesi bana verilmedi ve istediğimde bunun için ekstra para ödenmesi gerektiği söylendi. Bu konuda bilgisi olan var mı arkadaşlar.
    Bu konuyu Daha Önce Konuşmuştuk
    Çiğli Sahiplerine Bu sözleşmelerin Bir Nushası Verilmişti
    Galiba Buca İçin Bunu Yapmadılar
    bunun Altından Başka İşler Çıkabilir

    Yorum

    • tolgaavciz35
      Junior Member
      • 04-12-2009
      • 52

      Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

      önceden sözleşmeler çift düzenlenmek zorundaydı ve sözleşme başına damga vergisi ödenmesi gerekiyordu, su anda böyle bir zorunluluk yok ama illaki bende sözleşme isterim denirse damga vegisi ödenmesi gerekli.

      Yorum

      • tolgaavciz35
        Junior Member
        • 04-12-2009
        • 52

        Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

        TOKİ`den ev alana damga vergisi yok

        TOKİ`den ****en metrekareden büyük konut alanlar, tek nüsha onaylı sözleşme isterse, satıcı için ödedikleri damga vergisinden muaf tutulacak

        Toplu Konut İdaresi(TOKİ), net alanı 80 metrekare olan konutlara getirilen damga vergisi istisnasından sonra, idareden net 80 metrekareden büyük konut alanlar için de damga vergisi kolaylığı sağladı. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda, 15 temmuzdan sonra yapılan net alanı 80 metrekareden büyük konut satışlarında, tek nüsha satış sözleşmesi düzenleme uygulaması başlatıldı. Satış işlemlerinde alıcılara satış nüshasının fotokopisi verilirken, böylece alıcı iki kez damga vergisi ödemekten de kurtuldu. Bu uygulama, TOKİ`den 100 bin YTL ödeyerek 80 metrekareden büyük konut alana, 750 YTL`lik kolaylık getirmiş oldu.

        ÖDENENİN YARISI İADE • Uygulama 15 temmuzdan itibaren başlatılırken, TOKİ`nin konut satışlarına aracılık eden bankaların şubelerini tam olarak bilgilendirmemesi nedeniyle, konut alan vatandaşlar, hem alıcı hem satıcı adına damga vergisi ödemek durumunda kaldı. Onaylı sözleşmenin fotokopisini yeterli gören vatandaşlar, ilgili banka şubesine başvurarak, ödedikleri damga vergisinin yarısını alabilecekler. TOKİ`den 15 temmuzdan sonra konut alan vatandaşlar 25 ağustosta; ağustos ayı içinde konut alan vatandaşlar da 25 eylüle kadar ilgili banka şubelerine başvurarak, ödedikleri damga vergisinin yarısını alabilecek. Belirlenen süre içinde başvurmayanların tahsil edilen damga vergisi bankalar tarafından Maliye Bakanlığı`na aktarılacak, bu iadeyi almak zorlaşacak. 6 hazirandan itibaren net alanı 80 metrekareyi geçmeyen konut satışlarında damga vergisi tahsil edilmiyor. Kanuna rağmen, 6 hazirandan sonra yapılan konut satışlarında damga vergisi tahsil edilmişse, bu da vatandaşlara iade edilecek.

        TOKİ, net alanı 80 metrekareyi geçen konutlarda vatandaşa damga vergisi kolaylığı sağlamak üzere Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü ile görüşmeler yaptı. Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun uyarınca, satış sözleşmesinin iki nüsha olarak yapılması gerekiyor. Bakanlık ile yapılan görüşmelerde, TOKİ`den taşınmaz alan tüketicilerin büyük çoğunluğunun yoksul ve dar gelirli kişiler olduğu ve idarenin kamusal niteliği göz önüne alınarak, 15 temmuzdan itibaren onaylı sözleşme talep etmeyen taşınmaz alıcılarına yönelik, sadece tek nüshaya ilişkin binde 7.5 oranında damga vergisi tahsil edilmesi uygulaması başlatıldı. Onaylı sözleşme isteyen vatandaşlar, hem TOKİ hem de kendi adlarına binde 7.5`lik damga vergisini ödemeye devam edecekler. Bu uygulama ile 15 temmuzdan sonra TOKİ`den konut alarak, onaylı sözleşme istemeyen vatandaşa harcamalarında 100 bin YTL`lik konutta 750 YTL, 150 bin YTL`lik konutta bin 125 YTL, 200 bin YTL`lik konutda bin 500 YTL`lik kolaylık sağlanmış oldu.

        Ziraat Bankası`nın bazı şubelerinin düzenlemeden haberdar olmaması nedeniyle tahsil ettiği çift damga vergilerinin yarısının da geri ödeceği kaydedildi.

        MÜTEAHHİT FARKTA FAZLASINI BEKLİYOR • Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, kamuya iş yapan müteahhitlere girdi maliyetleri nedeniyle fiyat farkı ödenmesine yönelik hazırlanan kararnamenin beklentileri karşılamadığını savundu. Kamu İhale Kurumu`nun (KİK) taslağı görüş istemek üzere kendilerine gönderdiğini belirten Eren, ``KİK`in şu anda hazırlamakta olduğu taslak sektör beklentilerini karşılamaktan kesinlikle çok uzak görünüyor`` dedi.

        Eren, Fiyat Farkı Kararnamesi`nin sadece demiri değil, tüm girdileri kapsaması gerektiğine dikkat çekerek, kararnamenin yıl sonunda çıkarılmasından endişe duyduklarını söyledi.

        Eren TOKİ`ye iş yapan müteahhitlerin zor durumda olduğunu ifade ederek `Anadolu`nun her tarafından müteahhitler, Birliği arayarak, `Sayın Başbakan talimat verdi ve biran önce bu mağduriyetimiz önlenecekti. Biz hepimiz battıktan sonra mı bu kararname çıkacak` diye soruyorlar` şeklinde konuştu. Eren, taslakta fiyat farkının sadece demire indirgenmiş olmasından yakınarak, fiyat farkına akaryakıtın da eklenmesi gerektiğini kaydetti. Kararname taslağıyla ilgili bakanlardan yardım istediklerini ifade eden Eren, karar namenin ağustos bitmeden çıkmasını ümit ettiklerini vurguladı.

        Yorum

        • ersinovic
          Junior Member
          • 27-12-2009
          • 76

          Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

          Konuyu merak etmemin sebebi şu ;

          Toki internet sitesinin Satışlar bölümünde Ankara Gölbaşı Örencik projesi teslim bilgilerinde konut sahiplerinin evlerini teslim alabilmelerinin bir koşulu olarak * Gayrimenkul satış sözleşmesinin haksahibinde bulunan nüshası istenmiş durumdadır.Buda anladığım kadarıyla ben dahil buradaki hiçbir arkadaşta bulunmuyor. Bunun evlerimizin teslimi sırasında bir problem yaşatıp yaşatmayacağını merak ediyorum açıkçası...

          Yorum

          • tolgaavciz35
            Junior Member
            • 04-12-2009
            • 52

            Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

            verdiklerinden istiyorlardı sanırım bide söyle bir haber var


            TOKİ`den konut alanlara damga vergisi kolaylığı

            TOKİ`den net alanı 80 metrekareden büyük konut alanlar, sadece tek nüsha onaylı sözleşme isterse, satıcı için ödedikleri binde 7,5 damga vergisinden muaf olacaklar. Böylece, TOKİ`den fiyatı 100 bin YTL`ye konut alan bir kişiye, 750 YTL avantaj sağlanmış olacak. TOKİ`den 15 Te...


            TOKİ`den net alanı 80 metrekareden büyük konut alanlar, sadece tek nüsha onaylı sözleşme isterse, satıcı için ödedikleri binde 7,5 damga vergisinden muaf olacaklar. Böylece, TOKİ`den fiyatı 100 bin YTL`ye konut alan bir kişiye, 750 YTL avantaj sağlanmış olacak. TOKİ`den 15 Temmuz`dan sonra konut alanların, damga vergisinin iadesi için 25 Ağustos`a kadar, Ağustos`ta konut alanların da 25 Eylül`e kadar ilgili bankalara başvurması gerekiyor.

            20.08.2008 ANKARA

            Yorum

            • ersinovic
              Junior Member
              • 27-12-2009
              • 76

              Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

              umarım bir problem yaşanmaz ancak yinede tokiye ulaşarak bilgi istemekte fayda görüyorum.. aldığımız cevapları paylaşırsak çok iyi olur... son günde böyle bir sürprizle karşılaşmak hiçte hoş olmaz açıkçası... Buarada bugün giden var mı acaba evlere??

              Yorum

              • nargiza
                Junior Member
                • 07-12-2009
                • 13

                Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

                Selam arkadaşlar ben bu sözleşme konusunu daha önce de açmıştım kimseden yanıt alamayınca tokiyi aradım onlarda bu konu tamamen bankanın yetkisinde olduğunu ve bankadan bilgi almam gerektiğini söylediler. Ben dairemi halk bnkın Buca şubesinden değil başka bir ildeki şubesinden almıştım, satış sırasında bana da sözleşme vermek istemediler tek nüsha düzenlediler ama ben zorla da olsa memura imzalatıp kaşe bastırdım. memur buna gerek olmadığını söyledi. zaten konut taksitlerini yatırdığımız hesap Toki nin adımıza açtığı hesap. Yinede dekontları özenle saklıyorum. Dediğiniz gibi son gün problem neme lazım. İnşallah hepimiz hayırlısıyla yerleşiriz.

                Yorum

                • ktandogan
                  Junior Member
                  • 30-08-2009
                  • 110

                  Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

                  arkadaşlar damga vergisi konusu üzerinde durmak istiyorum.ben buca halkbankasında sözleşmeyi 27.03.2009 tarihinde imzaladım ve bana TEK NÜSHA sözleşme verdiler.bunun yanında 820,07 lirada damga vergisi ve masraf ödemesi adı altında ödeme yapmamı istediler şimdi merak ettiğim yukarıda yazanlar doğrultusunda bu alınan vergi yasal mı?

                  Yorum

                  • temel025
                    Junior Member
                    • 06-07-2009
                    • 177

                    Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

                    yarın bankaya gitsek ödemiş oluğumuz parayı alabileceğiz değilmi
                    birde kaç yılından itibaren geçerli 2008 9 ayında sözleşme yaptım ben

                    Yorum

                    • erenuzz
                      Junior Member
                      • 15-10-2009
                      • 412

                      Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

                      arkadaşlar anladığım kadarıyla çift sözleşme hazırlanıp çift para ödeyenler bunun birini geri alabilecek ,bizim gibi zaten tek sözleşmesi olanlar değil.Bana da vermediler sözleşme fotokopisi vs.hala daha içimde huzursuzluk var ,toki yi aradım 1-2 ay önce bankanın vermesi gerektiğini söyleler ama vait bulup gidip bankayla papaz olamadım hala.zamanım olsa gidip direteceğim verin sözleşmemi diye.Bu arada içimizi rahatlatan konu ise taksitleri ödemeye gittiğimizde kendi dairemiz ve konumumuza için seçtiğimiz paranın istenmesi,yani her dairenin taksidi farklı neredeyse,en azından seçtiğimiz taksidi ödüyoruz,yanlış ev olsa taksit miktarı farkli olurdu belki.dekontları herkes saklamalı bence de hatta 10 yıl boyunca hatta ömür boyu.Burası Türkiye ilerde size yok 3 taksit ödemediniz yok eksik yatırdınız derlerse elinizdeki tek delil dekontlar olacak.

                      Yorum

                      • mimoz@
                        Junior Member
                        • 07-11-2009
                        • 99

                        Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

                        selam...bugün evlerimizi ziyarete giden yokmu acaba?

                        Yorum

                        • tolgaavciz35
                          Junior Member
                          • 04-12-2009
                          • 52

                          Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

                          ben gittim çalışmalar devam ediyor, aşağıdaki 2. etap 3+1 lerin yolları tamamlanmış, ilkokulun sağında kalan 2+1 lerin sokaka araları tamamlanmıs, soldaki binaların sokak araları yapılıyor resimleri birazdan eklerim

                          Yorum

                          • mimoz@
                            Junior Member
                            • 07-11-2009
                            • 99

                            Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

                            valla çok hora geçer...emeğinize sağlık ..teşekkür ederiz.

                            Yorum

                            • tolgaavciz35
                              Junior Member
                              • 04-12-2009
                              • 52

                              Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

















                              umarım düzgün görülür

                              Yorum

                              • mimoz@
                                Junior Member
                                • 07-11-2009
                                • 99

                                Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

                                teşekkürler...kendi dairelerimizi gezemiyoruz henüz değil mi? yani hala örnek daireleri gösteriyorlar...??

                                birde teslim tarihi ile ilgili yeni bir gelişme var mı acaba?

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X