buca toki (1-2 etap) evleri

Kapat
Önemli Konu
X
X
 
  • Filtre
  • Zaman
  • Gösterim
Clear All
yeni mesajlar
  • mimoz@
    Junior Member
    • 07-11-2009
    • 99

    Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

    arkadaşlar kimsenin bir fikri veya duyumu yok mu bu konuda?

    Yorum

    • mimoz@
      Junior Member
      • 07-11-2009
      • 99

      Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

      Aidat parasını yüksek bulan TOKİ sakinleriyle site yönetimi arasındaki anlaşmazlık karakolda bitti

      Adana`nın merkez Sarıçam ilçesine bağlı Gültepe Mahallesi`nde TOKİ`nin alt gelir grupları için yaptırdığı 784 konutluk site yönetiminin hak sahiplerinden istediği 115 TL`lik aidat tepki çekti.

      Hak sahiplerinin bir bölümü, site yönetimini istemediğini belirterek, eylem düzenledi. Jandarma ekipleri, site yönetimiyle anlaşmazlığa neden olan konu için şikayetlerini ve ifadelerini almak üzere bir grup aileyi karakola götürdü. 85 metrekarelik 28 bloktan oluşan konutları Mart 2009`da teslim alan alt gelir sahibi vatandaşlar, zaten borçlu olduklarını belirterek, kendilerinden zorunlu olarak tahsil edilmek istenen bu parayı vermeyeceklerini açıkladı. Grup, ayrıca kendilerini aidat hususunda sıkıştıran site yönetimini istemediklerini kaydetti. Kat sahiplerinden topladıkları imzaları gösteren apartman yöneticileri ise geri adım atmayacaklarını duyurdu.

      Site sakinleri adına konuşan F-G Apartmanı Yöneticisi Mustafa Güher, kat sahiplerinin site yönetimini istemediğini ve bunu da topladıkları imzalarla belgelediklerini açıkladı. Üç ay önce konutlarını teslim aldıklarını hatırlatan Güher, şunları söyledi: `Büyük bir sevinçle konutlarımızın anahtarlarını teslim aldık. Bu arada okumadığımız bazı belgeleri de imzaladık. Sonra bize gelen yazıda 115 TL`den oluşan aidat parası talep edildi. Buradaki insanların geneli zaten dar gelirli. Bu parayı ödemesi mümkün değil. Dolayısıyla kendi kendimizi yönetmek istiyoruz. Apartman karar defteriyle 500`ün üzerinde imza topladık. Site yönetimini kabul etmiyoruz.`

      Aidat parasını hiçbir şekilde ödemek istemediklerini ifade eden Hasan Önal, bu kaynakla hangi işin yapılacağını merak ettiklerini dile getirdi. Site yöneticilerinin aidat için vatandaşı `tehdit` ettiğini iddia eden Önal, `Bizlere, `bu parayı vermek mecburiyetindesiniz. Vermezseniz icra yoluyla yine tahsil ederiz.` deniliyor. TOKİ, Allah rızası için buraya el atsın.` dedi. Apartman Yöneticisi Mehmet Altunok da site yönetiminin haksız yere kazanç sağladığını ileri sürdü. Hiçbir işin yapılmadığını savunan Altunok, site yönetiminin nasıl belirlendiğini bilmediklerini söyledi. MEHMET ŞAHİN ADANA
      19 Mayıs 2009, Salı
      konuyla ilgili bu haberi şu an buldum...

      Yorum

      • mimoz@
        Junior Member
        • 07-11-2009
        • 99

        Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

        Bu durumda aidatların söz konusu rakam kadar olma ihtimali var gibi geldi bana...öyleyse bu site yönetimi için bir takım kağıtlara imza atmadan önlemini almamız gerekiyor...evlerimizi almadan önce bir araya gelip , haklarımızı ve ne yapabileceğimizi konuşmalıyız...ne dersiniz?

        Yorum

        • ModMan
          Senior Member
          • 02-11-2004
          • 4800

          Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

          Tutarın Bu Kadar Yüksek Olması İmkansız
          Bu Belirtilen Tutar İlk Depozito Olabilir

          Yorum

          • begum_
            Junior Member
            • 31-01-2007
            • 11

            Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

            Toki elektirik meselesi ? sanırım elektirik bedava olucak . Güneş pili diye bir sistem bilirsiniz heralde her apartman kendi elektirğini üretecek . Pekala işin aslı varmıdır ?

            Yorum

            • hüseyin doyuk
              Junior Member
              • 30-01-2010
              • 1

              Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

              iyi akşamlar,ben B1 4 BLOKTAN.
              bu aralar aylık ödenen aidat ile ilgili haberler okuyorum .
              bilgisi olan varmı?
              115 ila 385 arası diye okudum ama doğrumudur?
              bu kadar yüksek aidatları dar gelirli vatandaş nasıl ödeyecek ?
              bilgilendirirseniz sevinirim.

              Yorum

              • tolgaavciz35
                Junior Member
                • 04-12-2009
                • 52

                Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

                Originally posted by hüseyin doyuk View Post
                iyi akşamlar,ben B1 4 BLOKTAN.
                bu aralar aylık ödenen aidat ile ilgili haberler okuyorum .
                bilgisi olan varmı?
                115 ila 385 arası diye okudum ama doğrumudur?
                bu kadar yüksek aidatları dar gelirli vatandaş nasıl ödeyecek ?
                bilgilendirirseniz sevinirim.
                benim şahsi kanaatim normal aidat 30 lirayı geçmez kapıcı dahil. Merkezi ısıtma ve kullandığın kadar öde sistemi olacağından her dairenin ödeyeceği aidat farklı olur.
                Bürüt kapıcı maaşı : 729
                Aidat : 34 X 30 TL = 1020
                1020 -729 = 291 TL Otomat ve asansör bakımına yeter sanırım

                Yorum

                • mimoz@
                  Junior Member
                  • 07-11-2009
                  • 99

                  Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

                  kabul ediyorum sağda solda okuduğumuz ve burda konu ettiğimiz rakamlar çok uçuk ama şahsi kanaatlerede pek güvenmemek gerek diye düşünüyorum...ortada bizim gibi ev sahibi olanların düştükleri bir durum var..hemde bir iki değil birçok yerde astronomik aidatlar ödeniyor..ve insanlar bize bir takım belgeler imzalattılar teslim sırasında diyorlar ..sanırım teslim sırasında imzaladıkları belgeler sırasında toki yönetimini kabul edildiğine dair sözleşmelerede imza atıyorlar...bu biraz derebeylik gibi geldi bana..yani biz dişimizi tırnağımıza takıyoruz...birileri bizim üzerimizden rant sağlıyor..bunun önüne geçmeliyiz...aynı zamanda varsayımları bir kenaraya bırakmalıyız...bu konuda tokiyle görüşmek gerekli herhalde..bu konu üzerine eğilsek artık diyorum...

                  Yorum

                  • heartqamer
                    Junior Member
                    • 10-03-2007
                    • 51

                    Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

                    valla arkadaslar bizim ofis bornova da 4+1 daire yaklasık 250m2 gecende baktım 140 lira civarı bir dogalgaz faturası gelmiş.. daha dogrusu dairebasına bu kadar odeme dusmus onla ilgili yazıyı getirdi kapıcı gecen gun... ki bizdeki kadar daire sayısı yok her blokta artı bizim aldıgımız evler bizim ofisin yarısı kadar o yuzden bana gore aidat+yakıt 100-110tl falan anca gelir tabii.. bu da bişi deil biz suanki evimizde klima ile ısınmaya calısıyoruz neredeyse sadece aksamları calısıo olmasına ragmen elektrik 110dan asagı inmior.. ben bastan zaten bu sekilde bi aidat cıkacagını goze almıştım yani taksit+100ü gozden cıkarmıstım ama 130a kadar yolu var...

                    bu arada kendi adıma vahim hepimiz adına da hos olmayan bişi daha ogrendim kablotv ve kablonet artık basvuruyla abonelik vermiyormuş.tamamen şirket isterse getiriyor veriyor kablotv isteme gibi şansımız artık yokmuş. ben hem internet için hemde tv için cok istiodum kablonet filan kotu oldu bu :(:( ama bi arkadasımın kocası superonline baslamış onla gorusup fiber internet için ne yapılması gerekiyor onu ogrenicem. inşallah onu getirebiliriz bari yaa ben ttnet'ten kurtulmak istiyorum artık..

                    Yorum

                    • bpektass
                      Junior Member
                      • 12-01-2010
                      • 12

                      Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

                      Herkese iyi geceler. Benim kardeşim toki gebze şekerpınar konutlarında oturuyor ve 90m2 ev için ödediği aylık aidat 30TL. Bu yüzden belirtilen uçuk rakamlar taşınırken verilen ilk aidat olabilir.

                      Yorum

                      • erenuzz
                        Junior Member
                        • 15-10-2009
                        • 412

                        Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

                        tolga komşum hesaplaman güzel ama eksik kapıcının brut maaşı var peki sigortası yok mu?dairede oturup kullandığı elektrik harcadığı su yok mu?izin kullandığında bile ücreti vs tazminatı mazminatı var.asansör elektrik ve bakımı var 34 daire 7 kat asansörler sürekli çalışacak ve aylık bakım yapılması gerekiyormuş,yoksa bir kaza ölüm vs durumunda yönetici yandı.baştan beri anlatmaya çalışıyorum kapıcı edinirsek yandık arkadaşlar.işten ayrılma durumunda deli tazminatı var hürriyet gazetesi arşivine girin Sükrü Kızılot mtun yazılarını okuyun 31 mayıs 2009 tarihli yazı.http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/gost...rih=2009-05-31 .kapıcının brut maaşı tolga kardeşimin dediği gibi 729 olsun sigortası 270 tl ayda bedava ısınacak ama banyo suyu için elektirkli şofben kullacak ;elektrik 60-70 su 30-40(aile fertleri sayısına bağlı olarak) toplam 100 desek toplamda 1100 olur daire başı 33 falan sadece kapıcı için gelir ayrıca apt elektriği vs vs vs ...lütfen bu konuyu ilerde unutmayalım .apt temizliği ve kalorifer yakmak içiçn dışardan hizmet alımı seçeneğini kullanalım(daha önceki yazılarımda var) bloğumuzda butun elektrik su sigorta tazminar masraflarını ve risklerini üstlenerek bir insan istihdam etmeyelim.bir şirketle anlaşalım mesela adam başı ayda 1000 tl ye sigortası yemeği yolu molu onlar uğraşsın,işten çıkarsa eğer onlar tazminat ödesin.Biz bu riskleri üstümüze almayalım.
                        Blok elektriği suyu tamiri vs ile 40 tl kapıcı dahil olsa kalorifer ısı sayacını açıp kapamaya bağlı olarak 70-120 ısınma parası gelse aidat 100-150 arası birşey olur herhalde.
                        Ayrıca çok çok daha önemli bir konu var!!!!!!!!!! Duyduğum kadarıyla su sayacı ortakmış,okumaya gelen görevli blok sayacına bakıp fatura kesecekmiş sonra yönetici daire kapılarında olan su sayaçlarına bakarak herkesin harcadığını hesaplayıp su parasını paylaştıracakmış.Yani 2-3 dairede uyumsuz biri olsa vermse su parasını ya biribirimize gireceğiz ya susuz kalacağız ya da paşa paşa ödemeyenin payını ödeyeceğiz.Bu uygulama eğer varsa bize atılmış en büyük kazıktır!Bu örneği babamlar yeni aldıkları dairede yaklaşık 10 sene önce aynen yaşadılar susz kaldılar kavgalar vs vs,en son mahkeme vs ile su sayaçlarını ayırdılar,o da herkese zemin kata saat takıp bundan çıkan tesisat döşeyerek.

                        Su konusunda kesin bilgisi olan varsa mutlaka paylaşsın eğer su saati ortaksa mutlaka bir yolunu bulup ayıtmalıyız.Kimsenin içini karatmak istemem ama evlerimizin hayalini kurarken bir yandan bu tarz hukuki konuları da araştırmak gerekli.Kat mülkiyeti kanunu,kapıcı sözleşmesi örnekleri vs vskit buldukça bakıyorum.Herşey orada insanca huzurlu bir şekilde yaşamamız için!
                        NE olursa olsun haklarımızı bilip kanunlar önünde kendimiz için en iyisini savunmalıyız.herkese saygılar sevgiler.Gecenin körü biraz hızlı yazdım hatalar için kusura bakmayın....

                        Yorum

                        • goju_ryu
                          Junior Member
                          • 10-11-2009
                          • 180

                          Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

                          Merhaba arkadaşlar.Az önce evleri dolaşmaya gittim.Hava yağmurlu olduğundan evlerin içine girmemize izin vermediler.Evler çamur olmasın diye.Şantiyedeki görevli arkadaşla biraz konuştum.Evler nisan ayı ilk haftası teslim edilir dedi.(2.etaplar için)Ama toki yetkilileri ağustos ayında her 2 etabı beraber teslim edelim, iki açılış olmasın gibi kendi aralarında konuşmuşlar.Evlerin elektrik saatleri takılmış, su saatleri henüz takılmamış.Bunlar için ayrıca bir para ödemeyeceğiz.Binalar arasındaki kilit taşlar döşeniyor. Okulun sağ tarafı bitmiş Okulun her iki tarafında çocuk oyun parkı yapılmış.Binaların önündeki duvarlara parmaklıklar yapılıyor yine okulun sağ tarafındakiler bitmiş.Projede ışıkkente bir yol yapılması düşünülmüş.Sitenin önündeki pembe evin yanından yalılacakmış o yol.Ama bu yolu karayolları yapacakmış 1-2 sene sonra olur dediler.Açık spor sahaları nerede diye sordum.Lise ve ilköğretim okulu içinde basketbol sahaları-voleybol sahaları var bunlar açık spor sahaları diye geçiyormuş.Bilgilerinize...

                          Yorum

                          • heartqamer
                            Junior Member
                            • 10-03-2007
                            • 51

                            Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

                            goju bilgiler icin saol. biz burada konusuyoruz ya kapıcı ve yonetim uzerine peki biraz da faaliyet gosterelim mesela bu firmalara nasıl ulasabiliriz.cunku bunlar arasında da tercih yapamamız gerecek belkide.. ben mesela suandan itibaren baslıyacagım arastırmaya..

                            Yorum

                            • mimoz@
                              Junior Member
                              • 07-11-2009
                              • 99

                              Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

                              Şantiyedeki görevli arkadaşla biraz konuştum.Evler nisan ayı ilk haftası teslim edilir dedi.(2.etaplar için)Ama toki yetkilileri ağustos ayında her 2 etabı beraber teslim edelim, iki açılış olmasın gibi kendi aralarında konuşmuşlar
                              Bunun doğruluğunu nasıl teyid edebiliriz..yani kesin ağustosta teslim alacağımız tokide bellimidir..fikri olan varmı acaba.çünkü mart diyorlardı- ağustos oldu...ben marta göre ayarladım herşeyimi ...ağustos ayında teslim alacaksak yeni bir düzenleme yapmam gerekli...nasıl öğrenebiliriz ağustosmu yoksa marttamı teslim alacağımızı....???

                              Yorum

                              • goju_ryu
                                Junior Member
                                • 10-11-2009
                                • 180

                                Konu: buca toki (1-2 etap) evleri

                                Arkadaşlar,şu an için kimse şu ay veya bu ay teslim edilir diyemiyor.Bu karar henüz verilmiş değil.Bende bir an evvel evime geçmek istiyorum.Ama toki yöneticileri arasında böyle bir mevzu olmuş.Banada bunu şantiye görevlisi söyledi.Saygılarımla..

                                Yorum

                                İşlem Yapılıyor
                                X